TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dorola31 wrote:Witam Was dziewczyny:)
Mam prośbę... Odebrałam dziś wyniki tsh i nie wiem jak je interpretować.
1 kwietnia poroniłam. Przed ciążą miałam wynik tsh 3,240, na dzień dzisiejszy moje wyniki wyglądają tak:
TSH 3,415 (norma 0,350 - 4,940)
FT3 3,24 (norma 1,71 - 3,71)
FT4 0,98 (norma 0,70 - 1,48)
Jestem już po pierwszej od zabiegu @ i chciałabym już zacząć starania w tym cyklu ale martwi mnie to podwyższone tsh. Mój gin mówi, że trochę mogłoby być niższe ale że mm na siłę nie szukać sobie chorób... -
Dorola - tak jak piszą dziewczyny - koniecznie do endokrynologa. Zrób resztę badań tarczycowych i idź na wizytę, niech Ci zrobi Usg i przepisze lek na zbicie Tsh.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualnyDziękuję wszystkim za pomoc w interpretacji wyników Dzisiaj testy wykazały piekne dwie kreseczki W poniedziałek i środę czeka mnie jeszcze zrobienie bety i jak przyrost bedzie dobry to będę się mogła w pełni cieszyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 05:41
-
nick nieaktualnyLove_ya87 wrote:W poniedziałek i środę czeka mnie jeszcze zrobienie bety i jak przyrost bedzie dobry to będę się mogła w pełni cieszyć
Gratuluję -
nick nieaktualnyA nie będzie jeszcze za wcześnie? Ostatnie wyniki robiłam półtora tygodnia temu jakoś.. Do endo na pewno zadzwonie, bo gdzieś tu właśnie czytałam, że w momencie ciąży zwiększają dawkę euthyrox'u..
Trzymam kciuki, żebyś i Ty za chwilkę mogła ogłosić radosną nowinęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 08:39
-
nick nieaktualnyLove_ya87 wrote:A nie będzie jeszcze za wcześnie? Ostatnie wyniki robiłam półtora tygodnia temu jakoś..
Czyli gdybym była wtedy w ciąży... to kolejne badanie miałabym po nie całych dwóch tygodniach.
Czytałam, że zaleca się żeby w I trymestrze tsh nie przekroczyło 2,5; a w pozostałych trymestrach 3. Pewnie z tego wynika ewentualne zwiększenie dawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 09:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLove_ya87 wrote:A orientujesz się czy selen dalej mogę łykać? Endo zaleciła mi dawke 200 mcg..
Myślę, że endo dobierze ci konkretne witaminy i ich dawki. Jeśli nie poleci ci konkretnej firmy, to na pewno poda w jakiej ilości ma być np. jod czy wit. D.
-
nick nieaktualny
-
Love gratuluję
Weź bo ja też w czerwcu mam zamiar do pytać endo co w razie ciąży mam nadzieje ze zdążę ) -
Kasita ja drugi miesiac nie caly biore euthyrox i tez zauwazylam ze cos sie dzieje z moimi temperaturami skacza raz w gore raz w dol az nie wiem co o tym myslec. pierwszy cykl po euthyroxie mialam 28 dniowy gdzie normalnie mam 30 -32 dniowe cykle. teraz zobaczymy jak kolejny wypadnie, nawet wykres nie wskazal mi na owulacjeSTART 2014 ;(
-
Kasita wrote:Dziewczyny, wiecie moze czy branie lewotyroksyny wplywa na dlugosc cyklu ? (bo na temperature to chyba tak)
-
nick nieaktualnyProblemy z tarczyca mogą wywoływać problemy z cyklem, więc jeżeli bierzecie leki na obniżenie TSH, to jak najbardziej może to wywołać tez zmiany cyklu. Teoretycznie rozam z unormowaniem TSH powinien się uregulować cykl.
Ja miałam cykle 25-dniowe, a odkąd biorę EUthyrox, to zauważyłam taką trzymiesięczną prawidłowość: 25, 26 i 28 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 07:54