Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 maja 2016, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola31
    masz stanowczo za wysokie TSH, dla staraczki idealne jest 1-2

    powinnaś sie wybrać do endokrynologa :)


  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 13 maja 2016, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola31 wrote:
    Witam Was dziewczyny:)
    Mam prośbę... Odebrałam dziś wyniki tsh i nie wiem jak je interpretować.
    1 kwietnia poroniłam. Przed ciążą miałam wynik tsh 3,240, na dzień dzisiejszy moje wyniki wyglądają tak:
    TSH 3,415 (norma 0,350 - 4,940)
    FT3 3,24 (norma 1,71 - 3,71)
    FT4 0,98 (norma 0,70 - 1,48)

    Jestem już po pierwszej od zabiegu @ i chciałabym już zacząć starania w tym cyklu ale martwi mnie to podwyższone tsh. Mój gin mówi, że trochę mogłoby być niższe ale że mm na siłę nie szukać sobie chorób...
    TSH trochę za wysokie ale ft 4 masz za niskie co może świadczyć o niedoczynności i czas wybrać się do dobrego endokrynologa.

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 13 maja 2016, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola - tak jak piszą dziewczyny - koniecznie do endokrynologa. Zrób resztę badań tarczycowych i idź na wizytę, niech Ci zrobi Usg i przepisze lek na zbicie Tsh.

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Dorola31 Autorytet
    Postów: 500 539

    Wysłany: 13 maja 2016, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za szybką odpowiedź. P weekendzie umówię się koniecznie na wizytę i dam znać jak będę już po:)

    Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 13 maja 2016, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola powodzenia

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 13 maja 2016, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dobre wieści :)

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2016, 05:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za pomoc w interpretacji wyników :) Dzisiaj testy wykazały piekne dwie kreseczki :) W poniedziałek i środę czeka mnie jeszcze zrobienie bety i jak przyrost bedzie dobry to będę się mogła w pełni cieszyć :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 05:41

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2016, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    W poniedziałek i środę czeka mnie jeszcze zrobienie bety i jak przyrost bedzie dobry to będę się mogła w pełni cieszyć :)
    przy badaniu bety zrób tsh i ft4 i zadzwoń do endokrynologa z wynikami. Niech zdecyduje czy zostawia ci dawkę 25 czy zwiększy :) Ja jestem tak umówiona ze swoją endokrynolog :)
    Gratuluję <3

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2016, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie będzie jeszcze za wcześnie? Ostatnie wyniki robiłam półtora tygodnia temu jakoś.. Do endo na pewno zadzwonie, bo gdzieś tu właśnie czytałam, że w momencie ciąży zwiększają dawkę euthyrox'u..

    Trzymam kciuki, żebyś i Ty za chwilkę mogła ogłosić radosną nowinę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 08:39

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2016, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    A nie będzie jeszcze za wcześnie? Ostatnie wyniki robiłam półtora tygodnia temu jakoś..
    Ostatnio miałam sytuację, że byłam na wizycie u endo 3-4 dni przed terminem @. Tydzień przed wizytą robiłam badania, bo akurat zmiana w pracy nie pozwoliła mi na zrobienie badań tuż przed wizytą. Powiedziałam o tym endokrynolog, że za 3-4 dni mam mieć @ i jeśli wyjdzie ciąża to co zrobić. Powiedziała, że jeśli badanie beta hcg wyjdzie pozytywne, mam od razu zrobić tsh i ft4, napisać do niej (nawet podała mi meila) i umówić się od razu na wizytę, zaznaczając w rejestracji że jestem w ciąży (gdyby nie było miejsc).
    Czyli gdybym była wtedy w ciąży... to kolejne badanie miałabym po nie całych dwóch tygodniach.
    Czytałam, że zaleca się żeby w I trymestrze tsh nie przekroczyło 2,5; a w pozostałych trymestrach 3. Pewnie z tego wynika ewentualne zwiększenie dawki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 09:31

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2016, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zrobię jak piszesz :) A orientujesz się czy selen dalej mogę łykać? Endo zaleciła mi dawke 200 mcg..

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 15 maja 2016, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endo w ciąży kazała selen odstawic i brac jedynie ten w witaminach prenatalnych.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2016, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    A orientujesz się czy selen dalej mogę łykać? Endo zaleciła mi dawke 200 mcg..
    o tym niech zadecyduje lekarz :) Powiedz mu na wizycie, jakie do tej pory suplementy/ witaminy brałaś (jeśli były witamin prenatalne, to najlepiej weź opakowanie ze sobą).
    Myślę, że endo dobierze ci konkretne witaminy i ich dawki. Jeśli nie poleci ci konkretnej firmy, to na pewno poda w jakiej ilości ma być np. jod czy wit. D.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2016, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze dzisiaj wezmę a jutro dopytam endo :) Widzisz jakoś nie przyszło mi do głowy żeby zapytać co w przypadku ciąży.. Wszystko jakoś tak szybko się potoczyło ;) Zakodowałam sobie że ew. pytania zadam tego 17 czerwca ;)

  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 15 maja 2016, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love gratuluję :)
    Weź bo ja też w czerwcu mam zamiar do pytać endo co w razie ciąży mam nadzieje ze zdążę :))

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • Kasita Przyjaciółka
    Postów: 104 22

    Wysłany: 15 maja 2016, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie moze czy branie lewotyroksyny wplywa na dlugosc cyklu ? (bo na temperature to chyba tak)

    Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
  • wera 12 Przyjaciółka
    Postów: 288 23

    Wysłany: 15 maja 2016, 23:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasita ja drugi miesiac nie caly biore euthyrox i tez zauwazylam ze cos sie dzieje z moimi temperaturami skacza raz w gore raz w dol az nie wiem co o tym myslec. pierwszy cykl po euthyroxie mialam 28 dniowy gdzie normalnie mam 30 -32 dniowe cykle. teraz zobaczymy jak kolejny wypadnie, nawet wykres nie wskazal mi na owulacje

    START 2014 ;(
  • Kasita Przyjaciółka
    Postów: 104 22

    Wysłany: 16 maja 2016, 00:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam brac L-Thyroxine 2 tyg temu i moj cykl jest juz 40-sto dniowy, a w ciazy raczej nie jestem. No, ale moje cykle zawsze byly dlugie.

    Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 16 maja 2016, 06:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasita wrote:
    Dziewczyny, wiecie moze czy branie lewotyroksyny wplywa na dlugosc cyklu ? (bo na temperature to chyba tak)
    Mi nigdy nie wplywalo,raczej nie ma wpływu.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2016, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy z tarczyca mogą wywoływać problemy z cyklem, więc jeżeli bierzecie leki na obniżenie TSH, to jak najbardziej może to wywołać tez zmiany cyklu. Teoretycznie rozam z unormowaniem TSH powinien się uregulować cykl.
    Ja miałam cykle 25-dniowe, a odkąd biorę EUthyrox, to zauważyłam taką trzymiesięczną prawidłowość: 25, 26 i 28 dni.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 07:54

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego