Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2016, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie euthyrox nie wpływa na temperaturę (biorę od 10 dni).


    Krew pobrana teraz czekać tylko na wyniki, które będą dopiero o 20:00 :(

  • Kasita Przyjaciółka
    Postów: 104 22

    Wysłany: 16 maja 2016, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, odkad odstawilam tabletki, cykle mialam ponad 30-sto dniowe; a w ten jest juz 42-dniowy. Nie chce sobie robic niepotrzebnie nadziei, bo szanse mamy naprawde male (zarowno ogolnie ze wzgledu na problemy zdrowotne, jak i w tym cyklu ze wzgledu w raczej nie-utrafienie w owulacje). Jesli jednak do srody nie dostane okresu, bede robic test....

    Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2016, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasita wrote:
    Dziewczyny, wiecie moze czy branie lewotyroksyny wplywa na dlugosc cyklu ? (bo na temperature to chyba tak)
    mnie lek nie wpłynął ani na temperaturę ani na długość cyklu, a biorę już prawie 12 tygodni i miałam dawki 50 oraz 75 ;)

  • Kasita Przyjaciółka
    Postów: 104 22

    Wysłany: 16 maja 2016, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w moim przpadku, cykl, zamiast sie normowac (tak jak u Was), raczej sie rozregulowuje.... - ?? Czy to ma sens?

    Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 16 maja 2016, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasita może czas zrobić test? A nie zwalac na euthyrox :-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • lilirose Autorytet
    Postów: 1282 547

    Wysłany: 16 maja 2016, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    U mnie euthyrox nie wpływa na temperaturę (biorę od 10 dni).


    Krew pobrana teraz czekać tylko na wyniki, które będą dopiero o 20:00 :(
    U mnie też nie. 28 dni przed leczeniem i taki sam odkąd biorę lek.

    Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Kasita Przyjaciółka
    Postów: 104 22

    Wysłany: 16 maja 2016, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zrobie, zrobie...tylko sie boje kolejnego rozczarowania, bo z nami tak zle, ze ponoc tylko inv nam zostalo....
    Plus, wg OvuFriend, to dopiero 14-sty dpo...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 09:13

    Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 16 maja 2016, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsita skoro 14 dpo to na test już idealnie :) Trzymam kciuki.

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2016, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasita wrote:
    Ja zaczelam brac L-Thyroxine 2 tyg temu i moj cykl jest juz 40-sto dniowy
    wiesz, myślę, że nie w leku jest problem, a w prolaktynie. Badałaś jej poziom?
    Ja mam podwyższoną prolaktynę przez niedoczynność i zauważyłam, że jak już tsh mam w normie (1,44), to nagle nie mam bolesnych piersi w różnych dniach cyklu, faza lutealna jest jeszcze ładniejsza niż była przed leczeniem (choć trwa tyle samo), a przed owulacją, w tym cyklu miałam sporą ilość śluzu płodnego (podejrzewam, że estrogen się odblokował).
    Problemy z prolaktyną nie objawiają się tylko cyklami bezowulacyjnymi. Ja miałam na poziomie 62,9 (norma do 25), a cykle miałam dwufazowe, 29-31 dniowe z normalną miesiączką.
    Jeśli nie sprawdzałaś to warto sprawdzić prolaktynę, bo problemy z tarczycą odbijają się na prolaktynie.

  • Kasita Przyjaciółka
    Postów: 104 22

    Wysłany: 16 maja 2016, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za sugestie, Magda87 ! Prolaktyne mialam badana 3-ego lutego i wynosila 398 mIU/L oraz 18.77 ug/L (i ponoc byla w normie).

    Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2016, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasita wrote:
    wynosila 398 mIU/L oraz 18.77 ug/L (i ponoc byla w normie).
    faktycznie jest w normie :/
    Nie mam pomysłu, co jeszcze może ci wydłużać cykl...

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 16 maja 2016, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zrobić test :-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2016, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki :)
    Bhcg 344 :) cudny 4-5 tydzień
    Ft4 1,13 czyli się poprawił
    No i TSH 2,47..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2016, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    No i TSH 2,47..
    na moje oko, zostaniesz na obecnej dawce.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:32

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2016, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak bo aż tak wysokie nie jest. Cieszę się że fT4 się poprawiło. Moja endo ma konsultacje tel. dopiero jutro ale może uda mi się dzisiaj po 17:00 do niej dodzwonić. Dopytam też o ten selen..

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 16 maja 2016, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mialas tsh wcześniej? Oblicz ft4 na %. Wydaje mi się dość niskie,ale nie wiem jakie normy masz podane. Moim zdaniem masz za mało hormonu,powinno być minimum 50%. Mi w miesiac polecialo 20% w dół,startowalam z ft4 1,45.
    I gratuluje :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:55

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • zonaboba Autorytet
    Postów: 624 202

    Wysłany: 16 maja 2016, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki.Dzis odebralam wyniki i troszke mnie zdziwily bo jeszcze 2misc temu tsh wynosilo 2.26 a teraz:
    Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji 1,907 μIU/ml 0,550 — 4,780

    Wolna trijodotyronina (FT3) 3,52 pg/ml 2,30 — 4,20
    Wolna tyroksyna (FT4) 1,19 ng/dl 0,89 — 1,76
    A jak myslicie ft3 i ft4 jest dobre bow normie to tak ale czy ok? Prosze o porde:)

    To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2016, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba tak wyglądają procentowo ft3 i ft4
    FT4 34.48% [wynik 1.19, norma (0.89 - 1.76)]
    FT3 64.21% [wynik 3.52, norma (2.3 - 4.2)]

    tsh i ft3 na dobrym poziomie, a ft4 poniżej 50%. Nie wiem jak to interpretować...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 18:36

    zonaboba lubi tę wiadomość

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 16 maja 2016, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może oznaczać niedobór jodu.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • zonaboba Autorytet
    Postów: 624 202

    Wysłany: 16 maja 2016, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli najlepiej kupic jod i go suplementowac? Ok dziewczyny dziekuje :)

    To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego