Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus2701 wrote:
    Hej dziewczyny, musze do Was napisac, poniewaz juz dostaje do glowy.
    Z moim narzeczonym jestesmy 6 lat nigdy nie zabezpieczalismy sie i nigdy nie zaszlam w ciaze. Postanowilismy wziac sie za to konkretnie.
    Od 7 miesiecy staramy sie o dzidziusia. moje cykle byly bardzo nieregularne przez PCO, niedoczynnosc tarczycy, hashimoto. Prolaktyne zawsze mialam w normie. Mialam robiona droznosc jajowodow i wszystko ok. Od 5 cykli bralam Clostylbegyt i jajeczkowalam pieknie i niestety na tym koniec. okazalo sie ze moje wyniki sa zle.
    17.11.2017
    TSH 0.007 norma od 0.360
    Ft4 20.80 norma do 14.41
    prolaktyma w normie,
    testosteron troche podwyzszony ;/ lekarz kazal mi odstawic leki, zeby tsh wzroslo. powiedzial tez ze juz niestety nie moze mi bardziej pomoc poniewaz, jajeczkowalam itp a i tak nie zaszlam w ciaze, zalecil klinike leczenia nieplodnosci. TRAGEDIA. poczulam sie jakbym dostala w twarz. Nie tak to mialo wygladac. Wierzylam ze uda mi sie ladnie zajsc w ciaze ;( Z kazdym niepowodzeniem coraz bardziej dolowalam sie ;( to takie smutne ze czlowiek chce stara sie i nic.
    Nie bralam Euthyroxu od 17.11 gdzie wynik mialam tak niski 0.007 a dzis po 3 tyg odstawienie leku moj wynik to 13.68 ;/ ;(
    przeciez z takim wynikim nie uda mi sie zajsc w ciaze ;( prolaktyna rowniez podwyzszona ;( 28.48 w normie do 26.72
    Moje drogie Kobietki powiedzcie co robic i jak sobie z tym wszystkim radzic ;(
    moze polecicie dobrego ginekologa endokrynologa w Gdańsku??
    Trzymam tak strasznie za nas wszystkie kciuki.

Hej agus2701 :)

Ja chodzę do dr Wojciecha Śliwowskiego w Gdańsku przy Jagiellońskiej. Jest endokrynologiem - ginekologiem. Starszy Pan ale ma duże doświadczenie i nie faszeruje jakąś dużą ilością leków - jest nawet temu przeciwny bo zawsze powtarza, że organizm musi się sam naturalnie mobilizować a my nie możemy go rozleniwiać. Na razie się go trzymam, zawsze mi poświęca 40-60 min.

Też miałam problem z TSH - 6,78, guzki na tarczycy a do tego hiperprolaktynemia. Po leczeniu mam TSH na poziomie 2,1 a prolaktyna w normie.

Niedawno zaczęliśmy starania, nasz 2 cs mam nadzieję, że uda się jak najszybciej :) Tobie życzę tego samego :* I głowa do góry, wszystko jest do naprawienia.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Patisoon Nowa

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez mam wynik TSH 4.34 biore prawie miesiac leki euthyrox 50 z tym ze mieszkam za granica. Za tydz mam badania wiec sie okaze czy spadlo cos. Staramy sie juz 5 mies o dzidziusia i nic. Wczesnirj nie wiedzialam ze moge miec problrmy z tarczyca dopiero gin wypisal badania. Z tym ze tutaj do endo czeka sie nawet rok na kase chorych a prywatnie jest mega drogo. Wiec poki co gin obserwuje moja tarczyce 26 lutego mam badania a 27 wizyte u gina wiec zobaczymy cco dalej.. bo chcialabym zeby juz spadlo i czekam az zajde w koncu w ciaze. W dodatku mam pcos ale gin mowi ze to nie wplywa za bardzo na zajscie w ciaze

Patisoon
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mogę prosić o interpretację wyników badań z 3dc:
    TSH 1,5416 (0,3500-4,9400)
    FT3 2,47 (1,45-3,48)
    Prolaktyna 3,17 (5,18-26,53)
    FT4 1,03 (0,70-1,48)

Robione badania w 3 dniu cyklu bezpośrednio w czasie okresu,który przyszedł zaraz po ciąży biochemicznej.Dziękuje!

zem3anlis7huurhv.png
  • Aisza91 Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,
    ja właśnie zaszłam w ciąże (beta hcc 7,11 i dzisiaj blada kreska na teście) a owu było 28 lutego. Przy okazji robienia bety, zrobiłam tsh (nie lecze się) i wyszło 3,52. Czy jestem skazana na poronienie? Czy to niebezpieczna sytuacja?

• mylola Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wynik Tsh to nie wyrok ;) ale wskazanie do pilnej konsultacji endokrynologicznej. na wizytę najlepiej zrobić całą trójcę czyli tsh (ponownie), ft3 i ft4 i z tym lecieć do lekarza. prawdopodobnie dostaniesz tabletki z tyroksyną.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Moj wynik tsh po 5 miesiacach z Euthyroxem 25 wynosi 1,8. Zeszlam z wyniku 3,9. Endokrynolog od razu kiedy zobaczyl tsh i prolaktyne w gornym progu wlaczyl mi Parlodel i Euthyrox. Wedlug mojego endo tsh 3,9 i prolaktyna 24 to zbyt wysoko by zajsc w ciaze. Poza tym cykl kompletnie mi sie rozregulowal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    jestem z Wami długo,ale piszę dopiero pierwszy raz..
    mi w tym cyklu się udało, beta rośnie.
    Tsh w zeszłym miesiącu miałam 0,72, niestety był to nieudany cykl a chyba wpłynął na to niski progesteron bo zaledwie 0,2(duphaston 1x1),
    w cyklu który dał mi fasolke tsh w 26dc 1,3 a progesteron 32(luteina dopochwowo 1000 2x1). Byłam 27dc na kontroli u endokrynologa i powiedziała że jest wszystko ok, że kontrola z pakietem badań za miesiąc.:)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) gratulacje!
    Czyli jednak za nisko to też nie za dobrze.

• Luuna Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogłam zajść przez 10 miesięcy zrobiłam tsh wyszło 3.97 po miesiącu brania letrox 50 zeszło do 2.45 i odrazu w 11 miesiącu starań się udało

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... no to zazdroszczę. Ja sama jestem ciekawa jak to teraz będzie u mnie po spadku. Mi spadała tarczyca, a prolaktyna w górę... Szok. Jak nie jedno, to drugie. Teraz mam zwiększoną dawkę Parlodelu.

• Luuna Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o prolaktyne to nie znam się. Moja była w normie tylko tsh. Powodzenia

Mam 3 skarby

• lobelia Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaszłam mając tsh 2,8 i dodam ze mam hashimoto

• M@łp@@@ Nowa

Wysłany: 22 marca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam TSH i wyszło mi 2,4 Od pół roku staramy sie o drugie dziecko i nic. Czy wynik jest Ok? Mam 30 lat.

• terka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@łp@@@ wrote:
    Robiłam TSH i wyszło mi 2,4 Od pół roku staramy sie o drugie dziecko i nic. Czy wynik jest Ok? Mam 30 lat.

I tak i nie. Samo TSH na tyle niewiele mówi że na tej podstawie nikt Ci rzetelnej odpowiedzi nie da. Beda kobitki dla których taki wynik (przy innych prawidłowych) bedzie ok a będą takie kobitki którym przy takim wyniku cykl sie rozreguluje

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Luuna Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@łp@@@ wrote:
    Ja mam teraz tsh 2.45 :-)

Mam 3 skarby

• werni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ponad 2 tsh. W następnym miesiącu powtórzę i prl. Jak będą wysokie to poproszę ginke o obniżenie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • M@łp@@@ Nowa

Wysłany: 28 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu pierwszy raz w życiu miałam tak długi cykl. Owulacja 31 dniu. Tetaz czekam na rozwój sytuacji z nadzieja ze sie udało. Zastanawiam die czy nie zbadać progesteronu. Kiedy najlepiej?

• terka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@łp@@@ wrote:
    Ja w tym miesiącu pierwszy raz w życiu miałam tak długi cykl. Owulacja 31 dniu. Tetaz czekam na rozwój sytuacji z nadzieja ze sie udało. Zastanawiam die czy nie zbadać progesteronu. Kiedy najlepiej?

Najlepiej 7-8dpo mierzyć progesteron. Czyli jeśli owu miałaś 31dc to najlepiej 38-39dc zrobić go.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, pomożecie mi zinterpretować wyniki?

TSH 1,69 (0,27-4,20)
    FT3 3,10 45,83% (2,00-4,40)
    FT4 1,07 17,95% (0,93-1,71)
    Z GÓRY DZIEKUJE

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic?

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ