Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • zuza88 Ekspertka
    Postów: 246 190

    Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus2701 wrote:
    Hej dziewczyny, musze do Was napisac, poniewaz juz dostaje do glowy.
    Z moim narzeczonym jestesmy 6 lat nigdy nie zabezpieczalismy sie i nigdy nie zaszlam w ciaze. Postanowilismy wziac sie za to konkretnie.
    Od 7 miesiecy staramy sie o dzidziusia. moje cykle byly bardzo nieregularne przez PCO, niedoczynnosc tarczycy, hashimoto. Prolaktyne zawsze mialam w normie. Mialam robiona droznosc jajowodow i wszystko ok. Od 5 cykli bralam Clostylbegyt i jajeczkowalam pieknie i niestety na tym koniec. okazalo sie ze moje wyniki sa zle.
    17.11.2017
    TSH 0.007 norma od 0.360
    Ft4 20.80 norma do 14.41
    prolaktyma w normie,
    testosteron troche podwyzszony ;/ lekarz kazal mi odstawic leki, zeby tsh wzroslo. powiedzial tez ze juz niestety nie moze mi bardziej pomoc poniewaz, jajeczkowalam itp a i tak nie zaszlam w ciaze, zalecil klinike leczenia nieplodnosci. TRAGEDIA. poczulam sie jakbym dostala w twarz. Nie tak to mialo wygladac. Wierzylam ze uda mi sie ladnie zajsc w ciaze ;( Z kazdym niepowodzeniem coraz bardziej dolowalam sie ;( to takie smutne ze czlowiek chce stara sie i nic.
    Nie bralam Euthyroxu od 17.11 gdzie wynik mialam tak niski 0.007 a dzis po 3 tyg odstawienie leku moj wynik to 13.68 ;/ ;(
    przeciez z takim wynikim nie uda mi sie zajsc w ciaze ;( prolaktyna rowniez podwyzszona ;( 28.48 w normie do 26.72
    Moje drogie Kobietki powiedzcie co robic i jak sobie z tym wszystkim radzic ;(
    moze polecicie dobrego ginekologa endokrynologa w Gdańsku??
    Trzymam tak strasznie za nas wszystkie kciuki.

    Hej agus2701 :)

    Ja chodzę do dr Wojciecha Śliwowskiego w Gdańsku przy Jagiellońskiej. Jest endokrynologiem - ginekologiem. Starszy Pan ale ma duże doświadczenie i nie faszeruje jakąś dużą ilością leków - jest nawet temu przeciwny bo zawsze powtarza, że organizm musi się sam naturalnie mobilizować a my nie możemy go rozleniwiać. Na razie się go trzymam, zawsze mi poświęca 40-60 min.

    Też miałam problem z TSH - 6,78, guzki na tarczycy a do tego hiperprolaktynemia. Po leczeniu mam TSH na poziomie 2,1 a prolaktyna w normie.

    Niedawno zaczęliśmy starania, nasz 2 cs mam nadzieję, że uda się jak najszybciej :) Tobie życzę tego samego :* I głowa do góry, wszystko jest do naprawienia.

    p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Patisoon Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez mam wynik TSH 4.34 biore prawie miesiac leki euthyrox 50 z tym ze mieszkam za granica. Za tydz mam badania wiec sie okaze czy spadlo cos. Staramy sie juz 5 mies o dzidziusia i nic. Wczesnirj nie wiedzialam ze moge miec problrmy z tarczyca dopiero gin wypisal badania. Z tym ze tutaj do endo czeka sie nawet rok na kase chorych a prywatnie jest mega drogo. Wiec poki co gin obserwuje moja tarczyce 26 lutego mam badania a 27 wizyte u gina wiec zobaczymy cco dalej.. bo chcialabym zeby juz spadlo i czekam az zajde w koncu w ciaze. W dodatku mam pcos ale gin mowi ze to nie wplywa za bardzo na zajscie w ciaze

    Patisoon
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 21 lutego 2018, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mogę prosić o interpretację wyników badań z 3dc:
    TSH 1,5416 (0,3500-4,9400)
    FT3 2,47 (1,45-3,48)
    Prolaktyna 3,17 (5,18-26,53)
    FT4 1,03 (0,70-1,48)

    Robione badania w 3 dniu cyklu bezpośrednio w czasie okresu,który przyszedł zaraz po ciąży biochemicznej.Dziękuje!

    zem3anlis7huurhv.png
  • Aisza91 Debiutantka
    Postów: 9 1

    Wysłany: 10 marca 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,
    ja właśnie zaszłam w ciąże (beta hcc 7,11 i dzisiaj blada kreska na teście) a owu było 28 lutego. Przy okazji robienia bety, zrobiłam tsh (nie lecze się) i wyszło 3,52. Czy jestem skazana na poronienie? Czy to niebezpieczna sytuacja?

  • mylola Ekspertka
    Postów: 129 137

    Wysłany: 10 marca 2018, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wynik Tsh to nie wyrok ;) ale wskazanie do pilnej konsultacji endokrynologicznej. na wizytę najlepiej zrobić całą trójcę czyli tsh (ponownie), ft3 i ft4 i z tym lecieć do lekarza. prawdopodobnie dostaniesz tabletki z tyroksyną.

    8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2018, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Moj wynik tsh po 5 miesiacach z Euthyroxem 25 wynosi 1,8. Zeszlam z wyniku 3,9. Endokrynolog od razu kiedy zobaczyl tsh i prolaktyne w gornym progu wlaczyl mi Parlodel i Euthyrox. Wedlug mojego endo tsh 3,9 i prolaktyna 24 to zbyt wysoko by zajsc w ciaze. Poza tym cykl kompletnie mi sie rozregulowal.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    jestem z Wami długo,ale piszę dopiero pierwszy raz..
    mi w tym cyklu się udało, beta rośnie.
    Tsh w zeszłym miesiącu miałam 0,72, niestety był to nieudany cykl a chyba wpłynął na to niski progesteron bo zaledwie 0,2(duphaston 1x1),
    w cyklu który dał mi fasolke tsh w 26dc 1,3 a progesteron 32(luteina dopochwowo 1000 2x1). Byłam 27dc na kontroli u endokrynologa i powiedziała że jest wszystko ok, że kontrola z pakietem badań za miesiąc.:)))

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) gratulacje!
    Czyli jednak za nisko to też nie za dobrze.

  • Luuna Ekspertka
    Postów: 199 115

    Wysłany: 15 marca 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogłam zajść przez 10 miesięcy zrobiłam tsh wyszło 3.97 po miesiącu brania letrox 50 zeszło do 2.45 i odrazu w 11 miesiącu starań się udało

    https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... no to zazdroszczę. Ja sama jestem ciekawa jak to teraz będzie u mnie po spadku. Mi spadała tarczyca, a prolaktyna w górę... Szok. Jak nie jedno, to drugie. Teraz mam zwiększoną dawkę Parlodelu.

  • Luuna Ekspertka
    Postów: 199 115

    Wysłany: 15 marca 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o prolaktyne to nie znam się. Moja była w normie tylko tsh. Powodzenia

    https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

  • lobelia Koleżanka
    Postów: 35 6

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaszłam mając tsh 2,8 i dodam ze mam hashimoto

  • [email protected]ł[email protected]@@ Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 22 marca 2018, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam TSH i wyszło mi 2,4 Od pół roku staramy sie o drugie dziecko i nic. Czy wynik jest Ok? Mam 30 lat.

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 23 marca 2018, 05:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam TSH i wyszło mi 2,4 Od pół roku staramy sie o drugie dziecko i nic. Czy wynik jest Ok? Mam 30 lat.

    I tak i nie. Samo TSH na tyle niewiele mówi że na tej podstawie nikt Ci rzetelnej odpowiedzi nie da. Beda kobitki dla których taki wynik (przy innych prawidłowych) bedzie ok a będą takie kobitki którym przy takim wyniku cykl sie rozreguluje

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Luuna Ekspertka
    Postów: 199 115

    Wysłany: 23 marca 2018, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam TSH i wyszło mi 2,4 Od pół roku staramy sie o drugie dziecko i nic. Czy wynik jest Ok? Mam 30 lat.
    Ja mam teraz tsh 2.45 :-)

    https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

  • werni Autorytet
    Postów: 9860 7587

    Wysłany: 27 marca 2018, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ponad 2 tsh. W następnym miesiącu powtórzę i prl. Jak będą wysokie to poproszę ginke o obniżenie.

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • [email protected]ł[email protected]@@ Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu pierwszy raz w życiu miałam tak długi cykl. Owulacja 31 dniu. Tetaz czekam na rozwój sytuacji z nadzieja ze sie udało. Zastanawiam die czy nie zbadać progesteronu. Kiedy najlepiej?

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 28 marca 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu pierwszy raz w życiu miałam tak długi cykl. Owulacja 31 dniu. Tetaz czekam na rozwój sytuacji z nadzieja ze sie udało. Zastanawiam die czy nie zbadać progesteronu. Kiedy najlepiej?

    Najlepiej 7-8dpo mierzyć progesteron. Czyli jeśli owu miałaś 31dc to najlepiej 38-39dc zrobić go.

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, pomożecie mi zinterpretować wyniki?

    TSH 1,69 (0,27-4,20)
    FT3 3,10 45,83% (2,00-4,40)
    FT4 1,07 17,95% (0,93-1,71)
    Z GÓRY DZIEKUJE

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic?

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego