Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Kruszynka91 Autorytet
    Postów: 511 558

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czy któraś z Was ma lub miała wynik TSH 5,6 lub coś koło tego?? Właśnie odebrałam wyniki i jestem przerażona bo widzę że przy wartości 2,6 już piszecie że za dużo....

    km5sroeqzvrm7hel.png

    28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

    1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Cześć dziewczyny! Czy któraś z Was ma lub miała wynik TSH 5,6 lub coś koło tego?? Właśnie odebrałam wyniki i jestem przerażona bo widzę że przy wartości 2,6 już piszecie że za dużo....

    Ja cały czas jestem z wynikiem ok 4-5. Przed ciąża, w ciąży... Cały czas. Próba leczenia okazała się w moim przypadku porażka bo bardzo szybko czułam sie gorzej. A przy tym wyniku jest ok ale go co jakiś czas kontroluje.
    Ale widzę u Ciebie w stopce ze chyba masz nisko ft4 (jaka jest norma do tego wyniku u Ciebie?)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kruszynka91 Autorytet
    Postów: 511 558

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ft4 mam podany zakres 0.93 - 1.71. Czyli u Ciebie wysokie TSH nie miało wpływu na zajście w ciążę, może dla Twojego organizmu taki wynik jest najlepszy do funkcjonowania.

    km5sroeqzvrm7hel.png

    28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

    1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Do ft4 mam podany zakres 0.93 - 1.71. Czyli u Ciebie wysokie TSH nie miało wpływu na zajście w ciążę, może dla Twojego organizmu taki wynik jest najlepszy do funkcjonowania.

    Prawdopodobnie tak. Ale to mój przypadek, nie chce mówić ze to ogólnie jest ok, bo bez kontroli poziomu hormonow to niewiele można. No i reszte wynikow mam dobrych. A u Ciebie kiepsko z ft4, bardzo niziutko...

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Jadziuula Znajoma
    Postów: 23 1

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w cyklu którym zaszłam (niestety na krótko) tsh miałam 2,8. Kiedy znowu dostałam zielone światło okazało się że tsh wzrosło do 4,5 teraz zbiłam je do 0,7 na wizycie myślałam, że lekarz zaleci zmniejszenie dawki z 50mg eutyrox do 25mg ale mówiła że mam tak zostawić... Boję się, że jest za niskie i dlatego nam nie idzie :( biorę jeszcze bromergon (prl z 40 spadla do 9)

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadziuula wrote:
    Ja w cyklu którym zaszłam (niestety na krótko) tsh miałam 2,8. Kiedy znowu dostałam zielone światło okazało się że tsh wzrosło do 4,5 teraz zbiłam je do 0,7 na wizycie myślałam, że lekarz zaleci zmniejszenie dawki z 50mg eutyrox do 25mg ale mówiła że mam tak zostawić... Boję się, że jest za niskie i dlatego nam nie idzie :( biorę jeszcze bromergon (prl z 40 spadla do 9)

    Warto kontrolować poziom tsh ale najlepiej nie samo tylko z pakietem ft3 i ft4 bo samo tsh cos mowi ale nie zawsze wiarygodnie (wystarczy stres zmęczenie itp zeby podskoczyło niemiarodajnie). Za niski poziom tez jest zły

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Myszaka76 Ekspertka
    Postów: 412 63

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co ile powinno badać się TSH przy staraniach? Ono się bardzo zmienia...

    2x1nxuun6jmzurfc.png

    Hashi i PCO - Grudzień 2016
    Invimed pierwsza wizyta - Marzec 2017
    Insulinooporność i słabe wyniki nasienia - Kwiecień 2017


    Łykam euthyrox i metforminę!
  • k878 Autorytet
    Postów: 2693 1065

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaka, jak to się zmienia? Jakie masz wyniki? Bardzo ci skacze?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:09

    Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • hona Koleżanka
    Postów: 39 0

    Wysłany: 1 maja 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

    Nie bylo mnie tu bardzo dawno. Moja tarczyca chyba sie ustabilizowala, chcialabym zaczac starania, ale strasznie sie boje. Wiek w niczym nie pomaga.Przeciwciala aTPO z ponad 2000 spadly na ponad 500, wiem, ze to jeszcze sporo,ale spadek jest olbrzymi. Czuje sie znacznie lepiej.
    Czytam Wasze historie, wiekszosc zakonczyla,badz zakonczy sie dobrze, widze, ze sporo z Was oczekuje dzieciaczkow. Mam nadzieje,ze i mi sie jeszcze uda.
    Pozdrawiam

    Zaglada tu jeszcze ktos??

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja TSH mam 3.4 a FT4. 0.8..... lekarz nie widzi problemu... ale jednak tyle nieskutecznych mc.... w pon kolejna wizyta nie wiem co myslec

  • Renes Przyjaciółka
    Postów: 86 86

    Wysłany: 7 maja 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh powinno być podobno poniżej 2 u starających się o dziecko, tak powiedziała moja endokrynolog. Ja miałam 2.9 i dostałam Euthyrox 25. Za tydzień idę na kontrolę.

    m3sxyx8dxjr56vmf.png
  • Beatrix_ Autorytet
    Postów: 984 684

    Wysłany: 12 maja 2018, 02:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renes wrote:
    Tsh powinno być podobno poniżej 2 u starających się o dziecko, tak powiedziała moja endokrynolog. Ja miałam 2.9 i dostałam Euthyrox 25. Za tydzień idę na kontrolę.
    Ja z tsh 3.8 na dawce euthyrox 25 w miesiąc zeszlam do 1.52. Przy umiarkowanej diecie. Ft3 i Ft4 jeszcze nie jest idealnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 02:10

    6dbd72f665.png


    h4zp9jcg0106napq.png
  • Zuza1 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 14 maja 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renes wrote:
    Tsh powinno być podobno poniżej 2 u starających się o dziecko, tak powiedziała moja endokrynolog. Ja miałam 2.9 i dostałam Euthyrox 25. Za tydzień idę na kontrolę.
    Ja TSH miałam na początku 3,490 po dwóch miesiącach zbijania letrox 50 spadło mi 2,420 niewiele.mysle,że małą dawkę tobie dała.

    Zuza
  • pistacjowa Koleżanka
    Postów: 37 12

    Wysłany: 15 maja 2018, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę euthyrox 100, dwa razy w tygodniu 125 (wcześniej, jak wyniki były lepsze to przez 5 lat brałam 75). Tak przepisał mi mój endo, który leczy mnie 10 lat - po tym jak przy stymulacji Lamettą w ostatnich trzech miesiącach tsh podskoczyło mi z 1,91 na 2,93, ale w klinice powiedzieli mi, że mam obniżyć sobie do 75 i brać letrox 50. Czy któraś z was tak brała?

  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1682 1265

    Wysłany: 15 maja 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaka76 wrote:
    Dziewczyny, co ile powinno badać się TSH przy staraniach? Ono się bardzo zmienia...

    badanie tsh można robić min po 4 tyg przyjmowania leku

    qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Zuza1 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 22 maja 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiZ wrote:
    Hej, ja TSH mam 3.4 a FT4. 0.8..... lekarz nie widzi problemu... ale jednak tyle nieskutecznych mc.... w pon kolejna wizyta nie wiem co myslec
    Pl ja na twoim miejscu poszła bym do endokrynologa i powiedziała bym w czym rzecz ,że starasz się o ciążę od tego i tego czasu i nic.ja miałam takie samo TSH jak ty 3,490 i endrok.powiedzial że do starań za wysokie i zaczął mi obniżać .Po 2 mięs.zazywania letrox 50 spadło do 2,420.I po kontroli zas zwiekszyl dawke 75mg.Takze nie czekaj tylko dzialaj.

    Zuza
  • Domi_Poznan Debiutantka
    Postów: 8 4

    Wysłany: 22 maja 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podzielę się moim doświadczeniem, ale u nas jednak czynnik męski załatwia sprawę (niestety). Miałam zapalenie tarczycy, kt zdiagnozowała lekarka rok temu podczas USG (tsh 4,1 - niby w normie, ale poszłam do endo, bo uważałam, że jestem przyczyną niepowodzeń). Zapisała Letrox 75 i 50 na zmianę brać, D3 w kroplach. Po 1.5mca spadło do 2. Teraz też mam TSH 2, ale nowy endo mówi, że przy słabych plemnikach musimy mnie "podkręcić", żeby ten jeden jedyny pływak dotarł do jajeczka :) i mam teraz dawkę 88 (!) by zbić do 1-ki. Jak się uda zajść w ciążę dam Wam znać.
    PS.: nie mam hashimoto (ostatnie aTPO idealne, T3 i T4 też bdb)

  • basia1987 Autorytet
    Postów: 718 1330

    Wysłany: 23 maja 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanko. Moze któraś z was.miala podobnie. @ dostałam we wtorek 15.05 normalnie jak zawsze 3-4 dni krwawienia. W niedziele już nic nie bylo. W pnnznowu sie zaczelo ale bardzo lekkie krwawienie. Az do dzis tylko teraz to juz bardziej mocne ciemno brązowe plamienie. Moka lekarka dzis nie odbierala, jutro spróbuje. Myślicie ze moze to być po euthyroxie? Biore go dopiero od ok 2 tyg. Dawno yemu mialam podobna sytuacje gdy przpisali mi tabletki antykoncepcyjne na rozbicie torbieli w szpitalu...

    3jgxvfloilgh1ndu.png

    13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • werni Autorytet
    Postów: 10422 7842

    Wysłany: 23 maja 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh powinno mieć się około 1.5 przy staraniach.

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2018, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam.
    Ja mam tsh teraz 0.9 i gin-endo stwierdzi ze to super ze tak spadło. Mialam 2.7
    Przyjmuje dawke 25

    werni lubi tę wiadomość

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego