Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Lisa_ Autorytet
    Postów: 420 927

    Wysłany: 3 listopada 2020, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Hej. To na pewno kwestia indywidualna, jak na kogo tabletki podziałają.
    U mnie biorąc euthyrox 25 z 2,65 spadło do 1,75 w niecałe 4 tygodnie. :)
    No to ładnie Ci spadło.. Ja muszę z 3, 8 na ci najmniej 2, 5 spaść..
    Ogólnie dziwnie się czuje po euthyrox, więcej śpię, czuję się bardziej zmęczona, zaczęłam więcej jeść...
    Masz jakieś objawy spożywania tego leku??

    21.12 - pęcherzyk 0.98 cm
    30.12 - ❤️ 0.65 cm kropk
    15.01 - ❤️ 2.17 cm kropka
    29.01 - ❤️ 4,10 cm kropka
    12.02 - 💙 6,63 cm kropka
    12.03 - 💙 191g szczęścia
    13.04 - 💙 426g synek Oliwier Aleksander
    3jgxs65gyu7mjd5x.png
  • Nunakala Autorytet
    Postów: 400 287

    Wysłany: 3 listopada 2020, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam do wątku. Przy staraniach o drugą ciąże ( już 4cs) wyszło podwyższone tsh. Najpierw 5,3 po 5 dniach 3,15 a po miesiącu 4,13.
    Usg tarczycy w normie, wszystkie inne badania tarczycy tez.
    Przy 3 badaniu ubłagałam endo o leki. Dawka E25.
    W pierwszej ciąży miałam tsh na poziomie 1,7 zaszłam wtedy w 1cs.
    Liczę na ten cykl ale pewnie nie uda mi się zbić :(

    8.2019 <3 3,5kg 55cm
    6cs o rodzeństwo
    Ona 30l
    TSH 4,1 10.08 E25
    FT3 2,81
    FT4 0,81
    antyTPO 0,94
    antyTG 0,91
    badania 4dc
    FSH 4,1
    Estradiol 27
    Progesteron 0,14
    Testo 40,22
    Badania 21dc
    Prolaktyna 5,51
    ON 27 l morfologia 5%, średnia aglutynacja
  • Kaśka28 Autorytet
    Postów: 4780 4991

    Wysłany: 3 listopada 2020, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpadłam tylko powiedzieć że staraliśmy się 8lat przeszliśmy dużo od początku miałam zdiagnozowane za wysokie TSH na początku miałam ponad 7 biorąc leki zeszłam nawet poniżej 2 z tego co pamiętam wtedy miałam robione inseminacji i podchodziliśmy dwa razy do in vitro...po nieudanych próbach zrezygnowaliśmy że starań zajęliśmy się adopcja ..ja zapominałam pilnować tarczycy-jaks nie podchodziłam do tego że to ważne skoro skończyliśmy się starac
    Zapomnieliśmy że zapisaliśmy się do kolejki o adopcje zarodka zaszłam w ciążę a potem zbadałam TSH i zaszłam przy wyniki 6.78 !!!
    Teraz.juz mam zbite i pilnuje tego bardzo :)

    Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Morgana Autorytet
    Postów: 397 242

    Wysłany: 3 listopada 2020, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa_ wrote:
    No to ładnie Ci spadło.. Ja muszę z 3, 8 na ci najmniej 2, 5 spaść..
    Ogólnie dziwnie się czuje po euthyrox, więcej śpię, czuję się bardziej zmęczona, zaczęłam więcej jeść...
    Masz jakieś objawy spożywania tego leku??

    Nie zauważyłam u siebie żadnych objawów. Czuję się dokładnie tak samo. Ale z tego co słyszałam powinno być właśnie odwrotnie. Przy spadku TSH powinno się mieć więcej energii, być mniej sennym.

    Starania od 08.2018r.

    31l. ♀
    ➥PCOS
    ➥Brak owulacji

    Euthyrox 50 + Metformax 850
  • emdar Autorytet
    Postów: 1588 2548

    Wysłany: 3 listopada 2020, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, ja zaszłam w udaną ( zdrową, donoszoną) ciążę przy TSH około 1. Całą ciążę byłam pod opieką endokrynologa, i brałam Euthyrox 50. Pół roku przed zajściem w ciążę miałam puste jajo płodowe, i przy tamtej ciąży miałam TSH około 3,5. To podobno przy pustym jaju nie ma znaczenia, ale do dziś zadaje sobie pytanie"a gdybym zadbała o to TSH,może byłoby inaczej?"
    Każdy ogarnięty ginekolog, wie że do zajścia i utrzymania ciąży TSH powinno być w okolicach 1. Dbajcie o tarczycę, bo ona naprawdę w wielu przypadkach problemów w zajściu w ciążę okazuje się strzałem w dziesiątkę. Powodzenia wszystkim staraczkom!

    39 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Edkaa Koleżanka
    Postów: 63 9

    Wysłany: 7 listopada 2020, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie mam TSH 3,88, rok temu w listopadzie 2019 miałam poniżej 1,5 (nawet nie zwróciłam uwagi wtedy na ten wynik). W lutym 2020 zaszłam w ciąże pierwszy raz od kilkunastu cykli staran - ale poroniłam od razu w 5 tyg (podejrzewam ze TSH mogło już rosnąć...). Od tamtego momentu pogorszyły się tez wyniki nasienia z 6% na 0% morfologia. Pozostałe wyniki tarczycy (ft3,ft4, anty TPO i antyTG sa ok). Jestem zapisana już do endokrynologa. Ten wątek daje mi nadzieje ze jeśli unormuje TSH i poprawimy wyniki nasienia to uda mi się zajść i utrzymać. Pozostałe hormony wzorowo, cykl regularny co do dnia, odczuwam owu ale teraz będę dla pewności dodatkowo monitorować (testy i temperatura). Oby właśnie TSH było kluczem...

  • Daisy90 Przyjaciółka
    Postów: 97 43

    Wysłany: 18 listopada 2020, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dołączam do wątku.
    U mnie zdiagnozowano lekkie hashimoto. Tsh wynosi 2.17, prolaktyna w normie. Endokrynolog powiedziała mi, że to dobry wynik, ale ze względu na starania o dziecko przepisała mi euthyrox 25 mg celem obniżenia tsh do 1.
    Jeżeli do kolejnej wizyty czyli do stycznia TSH się nie obniży to będę miała zwiększoną dawkę leku.
    Mam jednak przeczucie, że to nie w tsh leży problem skoro są kobiety które bez problemu zachodziły w ciążę przy dużo wyższym tsh.

    P. S. W jaki sposób wpisujecie informacje w stopce?

    Starania od IV.2020
  • Blanka1988 Autorytet
    Postów: 459 680

    Wysłany: 2 grudnia 2020, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj robiłam TSH wynik 2,400.
    Ginekolog powiedział, żebym 2 miesiące jeszcze próbowała bez leczenia, tylko naturalnie.

    Co o tym sądzicie? Rozszerzać diagnostykę dalej? Pójść do endokrynologa? Czy czekać? Są jakieś naturalne sposoby na obniżenie TSH?

    Pozostałe wyniki mam w normie, owulacje mam, profilaktyna lekko podwyższona, ale nocą jeszcze karmię.

    🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

    qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Karina 027 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 15 grudnia 2020, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Tsh rośnie mimo brania Euthryrox N25, obecnie mam 3, 77
    😔

  • Edkaa Koleżanka
    Postów: 63 9

    Wysłany: 10 stycznia, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam w listopadzie ze moje Tsh 3,88. Endokrynolog zapisał mi letrox 1/2 tabletki 75 czyli 37,5 i po 6 tygodniach mam 1,35 :) czekamy na wyniki partnera oby jego morfologia była już ok :)

  • Domistr Autorytet
    Postów: 255 162

    Wysłany: 10 stycznia, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do wątku dziewczyny 🙂 u mnie TSH z 30 grudnia 4,710 a prolaktyna 132,70 ng/ml od prawie tygodnia bore 1 tabletke euthyrox 25 i bromergon pol rano i pół wieczorem- na szczęście nie odczuwam żadnych skutków tych lekow, a przyznam szczerze ze naczytałam się sporo i balam się wziąć bromergon... pod koniec stycznia powtórka badan i wizyta u endo ginekologa 😊 mam nadzieje, ze wszystko ładnie się normuje i juz niedługo się uda 🤰, ja jestem przekonana ze to właśnie wysokie TSH odpowiada u mnie za tyle nieudanych cykli. Rok temu w styczniu TSH wynosilo 2,0 ale juz w sierpniu bylo 3,3 i ginekolog to olał - wyslal mnie na sprawdzenie droznosci a później skierował do kliniki niepłodności... cieszę się że zmieniłam lekarza i czuje ze jestem w dobrych rękach, w końcu mam spokojna głowę i wiem ze teraz to juz tylko kwestia czasu 😃

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2163 2698

    Wysłany: 12 stycznia, 01:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od 10 lat TSH mieszczące się w normie. Ostatni wynik to 1,6 - staramy się z mężem mniej więcej dwa lata, ciazy brak 😔

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 01:15

    24+ cs.
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94)
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71)
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48)
    TRAb - 7.46 (<1.22)
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50.
  • Pati_92 Znajoma
    Postów: 30 6

    Wysłany: 14 stycznia, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina 027 wrote:
    Moje Tsh rośnie mimo brania Euthryrox N25, obecnie mam 3, 77
    😔

    Mi po 2 miesiącach brania Euthyrox 25 tez TSH poszło w górę 😒 poszłam do innego lekarza i na dzień dobry powiedział mi, że ta dawka jest stanowczo za niska, zlecił dodatkowe badania - z usg wyszło podejrzenie hasimoto, niedługo idę na wizytę i zobaczymy co dalej 🙈

    A najlepsze jest to, że dwa lata temu byłam z wynikiem TSH w okolicach 5 u endokrynologa i pani doktor powiedziała, że wszystko jest okej... może gdyby wtedy zaleciła dalszą diagnostykę, to teraz nie miałabym tych problemów 😒

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 23:21

  • Evelinche Debiutantka
    Postów: 9 5

    Wysłany: 16 maja, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero przy 1,9, a kolejne badanie jak się okazało już w ciąży musiałam być 2,5. Czyli pewnie coś ok 2

  • Martyna_Dietetyk Koleżanka
    Postów: 110 9

    Wysłany: 19 maja, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)
    Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform

  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 1540 1344

    Wysłany: 23 maja, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciążę z TSH 8, 5 😯 teraz 4,07 więc najważniejsze że spada

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021, 03.2021 💔
    04.2021 ⏸️

    23.04.2021 jest mały człowieczek z serduszkiem ❤️
    05.05.2021 12mm człowieczka 🍀❤️

    25.05.2021 3,8 cm szczęścia ❤️

    25.03
    TPOAb 74,6 (<35.0) ⬆️
    TSH 8,5 (0,4-4,0)⬆️ spadło do 4,07 👍
    Ft4 9,6 (10,0-23,5) ⬇️
    Wit D ⬇️

    Wszystkie wyniki morfologii i moczu w normie :)


    oar843r83ci4sv79.png
‹‹ 213 214 215 216 217
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego