Wielki TEST kobiecej płodności!

Sprawdź swoją płodność i otrzymaj spersonalizowane wskazówki

Rozpocznij test

Wielki Quiz o plemnikach!

80% odpowiada źle - sprawdzisz się?

Rozpocznij
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet
    Postów: 626 734

    Wysłany: 7 października 2014, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    jenny88 wyniki masz ładne, nie masz czym się martwić. i tsh takie ładne bez leków to tylko pogratulowac ;)
    Dzięki ;)

    Jestem w tym tygodniu umówiona do endo-gina, zobaczymy co on powie.


    Czy mężczyźni muszą też mieć jakiś określony wynik TSH przy staraniach czy wystarczy, że wynik mieści się w normach określonych przez lab ?? :>


    km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

    --

    Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 851 851

    Wysłany: 8 października 2014, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    Hej kochane która pomoże?
    Odebrałam 2 wyniki.
    Poprzednio TSH- 3,12vµIU/ml, a ft4 - 18,6 pmol/L
    Teraz TSH - 1,14 µIU/ml, a ft4 - 21,7 pmol/L
    Czy ft4 jest ok?

    Dodam że od 2 tyg biorę Euthyrox 25.


    podaj normy dla ft4...

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*] 😢
    grudzień 2015- Histeroskopia ✔️
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne ✔️
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI 😓
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle 💊
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 😢
    27.10. 2020 2IUI 😢
    24.11.2020 3IUI 😢
    marzec 2021 in-vitro
    AMH 4,8✔️
    kariotypy prawidłowe✔️
    Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl 💉
    15.03 punkcja
    Pobrano 14 oocytow z tego 5 dojrzałych
    transfer odroczony ryzyko hiperstymulacji
    Mamy 3 ❄️❄️❄️
    12.04 transfer ❄️3-dniowca, prog 39
    7dpt II
    9dpt Bhcg 58,32 prog 73
    11dpt Bhcg 136,90
    14dpt Bhcg 610,78
    10.05.2021 4,14mm ❤️
    25.05.2021 1,86cm 8w3d ❤️
    14.06.2021 5,23cm 11w6d ❤️
    25.06. 2021 prenatalne

    0d1yrjjgoa66molf.png
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 851 851

    Wysłany: 8 października 2014, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie, jak to jest z mężczyznami oni tez musza zrobic badania hormonów? jesli tak to jakie...

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*] 😢
    grudzień 2015- Histeroskopia ✔️
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne ✔️
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI 😓
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle 💊
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 😢
    27.10. 2020 2IUI 😢
    24.11.2020 3IUI 😢
    marzec 2021 in-vitro
    AMH 4,8✔️
    kariotypy prawidłowe✔️
    Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl 💉
    15.03 punkcja
    Pobrano 14 oocytow z tego 5 dojrzałych
    transfer odroczony ryzyko hiperstymulacji
    Mamy 3 ❄️❄️❄️
    12.04 transfer ❄️3-dniowca, prog 39
    7dpt II
    9dpt Bhcg 58,32 prog 73
    11dpt Bhcg 136,90
    14dpt Bhcg 610,78
    10.05.2021 4,14mm ❤️
    25.05.2021 1,86cm 8w3d ❤️
    14.06.2021 5,23cm 11w6d ❤️
    25.06. 2021 prenatalne

    0d1yrjjgoa66molf.png
  • dodinka Autorytet
    Postów: 903 949

    Wysłany: 9 października 2014, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik anty TPO <28 norma 0-60 IU/ML więc chyba dobrze

    gosia89 lubi tę wiadomość

    3jvz3e5eovkng9e9.png

    qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 851 851

    Wysłany: 9 października 2014, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka tak, dobrze ;)

    dodinka lubi tę wiadomość

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*] 😢
    grudzień 2015- Histeroskopia ✔️
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne ✔️
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI 😓
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle 💊
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 😢
    27.10. 2020 2IUI 😢
    24.11.2020 3IUI 😢
    marzec 2021 in-vitro
    AMH 4,8✔️
    kariotypy prawidłowe✔️
    Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl 💉
    15.03 punkcja
    Pobrano 14 oocytow z tego 5 dojrzałych
    transfer odroczony ryzyko hiperstymulacji
    Mamy 3 ❄️❄️❄️
    12.04 transfer ❄️3-dniowca, prog 39
    7dpt II
    9dpt Bhcg 58,32 prog 73
    11dpt Bhcg 136,90
    14dpt Bhcg 610,78
    10.05.2021 4,14mm ❤️
    25.05.2021 1,86cm 8w3d ❤️
    14.06.2021 5,23cm 11w6d ❤️
    25.06. 2021 prenatalne

    0d1yrjjgoa66molf.png
  • dodinka Autorytet
    Postów: 903 949

    Wysłany: 10 października 2014, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam również wyniki lh 17,91 , fsh 6,74 , estradiol 35,01 badanie mialam zrobić w 14 dniu cyklu co o tym myślicie ????

    3jvz3e5eovkng9e9.png

    qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 851 851

    Wysłany: 10 października 2014, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    odebralam również wyniki lh 17,91 , fsh 6,74 , estradiol 35,01 badanie mialam zrobić w 14 dniu cyklu co o tym myślicie ????


    tych badan nigdy nie robilam wiec nie pomoge, a masz normy, wyniki mieszcza sie w normach?

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*] 😢
    grudzień 2015- Histeroskopia ✔️
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne ✔️
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI 😓
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle 💊
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 😢
    27.10. 2020 2IUI 😢
    24.11.2020 3IUI 😢
    marzec 2021 in-vitro
    AMH 4,8✔️
    kariotypy prawidłowe✔️
    Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl 💉
    15.03 punkcja
    Pobrano 14 oocytow z tego 5 dojrzałych
    transfer odroczony ryzyko hiperstymulacji
    Mamy 3 ❄️❄️❄️
    12.04 transfer ❄️3-dniowca, prog 39
    7dpt II
    9dpt Bhcg 58,32 prog 73
    11dpt Bhcg 136,90
    14dpt Bhcg 610,78
    10.05.2021 4,14mm ❤️
    25.05.2021 1,86cm 8w3d ❤️
    14.06.2021 5,23cm 11w6d ❤️
    25.06. 2021 prenatalne

    0d1yrjjgoa66molf.png
  • dodinka Autorytet
    Postów: 903 949

    Wysłany: 10 października 2014, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol za mały a lh ciut za duże :(

    3jvz3e5eovkng9e9.png

    qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet
    Postów: 903 949

    Wysłany: 10 października 2014, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi zostało zrobić testosteron wolny i całkowity , progesteron , AMH i prolaktynę w 21dc i wszystkie badania już będę miała i do lekarza będe smigała oczywiście po zabiegu jak wyjde ze szpitala

    3jvz3e5eovkng9e9.png

    qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 851 851

    Wysłany: 10 października 2014, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Jeszcze mi zostało zrobić testosteron wolny i całkowity , progesteron , AMH i prolaktynę w 21dc i wszystkie badania już będę miała i do lekarza będe smigała oczywiście po zabiegu jak wyjde ze szpitala

    a te badania zlecil ci gin? jaki masz zabieg?

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*] 😢
    grudzień 2015- Histeroskopia ✔️
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne ✔️
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI 😓
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle 💊
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 😢
    27.10. 2020 2IUI 😢
    24.11.2020 3IUI 😢
    marzec 2021 in-vitro
    AMH 4,8✔️
    kariotypy prawidłowe✔️
    Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl 💉
    15.03 punkcja
    Pobrano 14 oocytow z tego 5 dojrzałych
    transfer odroczony ryzyko hiperstymulacji
    Mamy 3 ❄️❄️❄️
    12.04 transfer ❄️3-dniowca, prog 39
    7dpt II
    9dpt Bhcg 58,32 prog 73
    11dpt Bhcg 136,90
    14dpt Bhcg 610,78
    10.05.2021 4,14mm ❤️
    25.05.2021 1,86cm 8w3d ❤️
    14.06.2021 5,23cm 11w6d ❤️
    25.06. 2021 prenatalne

    0d1yrjjgoa66molf.png
  • dodinka Autorytet
    Postów: 903 949

    Wysłany: 10 października 2014, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ginekolog z kliniki niepłodności
    a zabieg laparoskopia i histeroskopia czyli lukną co w środku sie dzieje i czy faktycznie mam tą przegrodę w macicy i czy sa drozne jajowody

    3jvz3e5eovkng9e9.png

    qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • jenny88 Autorytet
    Postów: 626 734

    Wysłany: 10 października 2014, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Byłam dzisiaj u endo i oto co usłyszałam: wyniki męża ok, wyniki moje super. Nie przepisał żadnych leków. Mamy się wyluzować, kupić sobie butelkę wina, zrobić miły wieczór i bardziej się postarać...

    Jak po 12 m-cach aktywnych starań - czyli zostało jeszcze 5 cykli z obecnym - nie uda się zajść to dopiero wtedy radzi szukać przyczyny.

    No i zamiast laparoskopii poleca mi hsg.

    gosia89 lubi tę wiadomość

    km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

    --

    Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 851 851

    Wysłany: 11 października 2014, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 a moze Ty mi powiesz jakie badania powinni zrobic mezczyzni? procz badania nasienia oczywiscie.

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*] 😢
    grudzień 2015- Histeroskopia ✔️
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne ✔️
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI 😓
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle 💊
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 😢
    27.10. 2020 2IUI 😢
    24.11.2020 3IUI 😢
    marzec 2021 in-vitro
    AMH 4,8✔️
    kariotypy prawidłowe✔️
    Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl 💉
    15.03 punkcja
    Pobrano 14 oocytow z tego 5 dojrzałych
    transfer odroczony ryzyko hiperstymulacji
    Mamy 3 ❄️❄️❄️
    12.04 transfer ❄️3-dniowca, prog 39
    7dpt II
    9dpt Bhcg 58,32 prog 73
    11dpt Bhcg 136,90
    14dpt Bhcg 610,78
    10.05.2021 4,14mm ❤️
    25.05.2021 1,86cm 8w3d ❤️
    14.06.2021 5,23cm 11w6d ❤️
    25.06. 2021 prenatalne

    0d1yrjjgoa66molf.png
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 851 851

    Wysłany: 11 października 2014, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki plan żeby udać się do kliniki niepłodnosci ale po ślubie.

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*] 😢
    grudzień 2015- Histeroskopia ✔️
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne ✔️
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI 😓
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle 💊
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 😢
    27.10. 2020 2IUI 😢
    24.11.2020 3IUI 😢
    marzec 2021 in-vitro
    AMH 4,8✔️
    kariotypy prawidłowe✔️
    Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl 💉
    15.03 punkcja
    Pobrano 14 oocytow z tego 5 dojrzałych
    transfer odroczony ryzyko hiperstymulacji
    Mamy 3 ❄️❄️❄️
    12.04 transfer ❄️3-dniowca, prog 39
    7dpt II
    9dpt Bhcg 58,32 prog 73
    11dpt Bhcg 136,90
    14dpt Bhcg 610,78
    10.05.2021 4,14mm ❤️
    25.05.2021 1,86cm 8w3d ❤️
    14.06.2021 5,23cm 11w6d ❤️
    25.06. 2021 prenatalne

    0d1yrjjgoa66molf.png
  • jenny88 Autorytet
    Postów: 626 734

    Wysłany: 13 października 2014, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    jenny88 a moze Ty mi powiesz jakie badania powinni zrobic mezczyzni? procz badania nasienia oczywiscie.
    Cześć :)
    My robiliśmy póki co: morfologię, TSH, FT3 i FT4 + badanie nasienia ogólne (będziemy jeszcze robić posiew).

    km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

    --

    Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • 8malina Debiutantka
    Postów: 14 5

    Wysłany: 15 października 2014, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć , ostatnio dałam sobie spokój z myśleniem o dziecku ponieważ wiele osób (mama , pielęgniarki , lekarz rodzinna , ginekolog itd) twierdzi , że jak się za dużo myśli to nie wychodzi:)ale ostatnio kilka moich bliskich znajomych zaszło w ciąże i ten temat do mnie wrócił.a próbujemy z mężem już jakieś 13 miesięcy i nic. Jakieś trzy miesiące temu robiłam tsh i wyszło 3,16. Miałam brać euthyrox ale rodzinna mi odradziła i pozostawiłam tę sprawę i myślałam : "co ma byc to będzie , w rodzinie nie było przypadków bezplodności..." Teraz chcę się za to wziąć i pojść do innego ginekologa. Tylko mam pytanie , które wszędzie zadaje i nie dostaje niestety odpowiedzi:(
    1.Czy tsh może samoistnie spaść?
    2.Czy jak zacznę brać te hormony euthyrox to będę musiała je przyjmować już zawsze?
    3.Czy po tych lekach mogą wystapić jakieś problemy np. wymioty , mdłości? Pytam bo i tak mam problemy z żołądkiem:/

    Bardzo mi zalezy na odp , z góry dziękuje .

    ckai3e3k5w3jlv31.png
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 851 851

    Wysłany: 15 października 2014, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    8malina 3,16 dla starajacych to duzo. Lekarze endokrynolodzy mówia ze najlepsze tsh to kolo 1-2

    Postaram się odpowiedziec na Twoje pytania.
    1. Pewności nie mam ale bez tabletek raczej nie spadnie.
    2. Nie bedziesz ich brala zawsze, tylko tak dlugo az tsh spadnie. Potem sie powoli odstawia tabletki.
    3. Biorę Euthyrox i żadnych skutków ubocznych nie odczuwam.

    Limerikowo lubi tę wiadomość

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*] 😢
    grudzień 2015- Histeroskopia ✔️
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne ✔️
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI 😓
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle 💊
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 😢
    27.10. 2020 2IUI 😢
    24.11.2020 3IUI 😢
    marzec 2021 in-vitro
    AMH 4,8✔️
    kariotypy prawidłowe✔️
    Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl 💉
    15.03 punkcja
    Pobrano 14 oocytow z tego 5 dojrzałych
    transfer odroczony ryzyko hiperstymulacji
    Mamy 3 ❄️❄️❄️
    12.04 transfer ❄️3-dniowca, prog 39
    7dpt II
    9dpt Bhcg 58,32 prog 73
    11dpt Bhcg 136,90
    14dpt Bhcg 610,78
    10.05.2021 4,14mm ❤️
    25.05.2021 1,86cm 8w3d ❤️
    14.06.2021 5,23cm 11w6d ❤️
    25.06. 2021 prenatalne

    0d1yrjjgoa66molf.png
  • 8malina Debiutantka
    Postów: 14 5

    Wysłany: 15 października 2014, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 bardzo ci dziękuję za odpowiedź:) mimo wszystko czekam na więcej opini:)
    W takim razie postaram sie wybrać do ginekologa i jeszcze raz zacząć leczyć sie w tym kierunku. Marzy mi się żeby na święta móc przekazać rodzinie dobrą nowinkę;)

    Limerikowo lubi tę wiadomość

    ckai3e3k5w3jlv31.png
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 851 851

    Wysłany: 15 października 2014, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radze isc do endokrynologa. Ja mialam tsh 2,9 i gin olala to powiedziala ze jest ok.po jakims czasie zrobilam ponownie badanie tsh i juz wynosilo 3,3 Poszlam wtedy do endo bo dziewczyny mi tu powiedzialy, że powinnam miec ponizej 2. i rzeczywiscie endo to potwierdzil. z poczatku dal mi dawke 25, tsh po 1,5 miesiaca wynosilo 2,7 endo zapisal wtedy dawke 50 i za 2,5 miesiaca ide do kontroli.

    Limerikowo lubi tę wiadomość

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*] 😢
    grudzień 2015- Histeroskopia ✔️
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne ✔️
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI 😓
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle 💊
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 😢
    27.10. 2020 2IUI 😢
    24.11.2020 3IUI 😢
    marzec 2021 in-vitro
    AMH 4,8✔️
    kariotypy prawidłowe✔️
    Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl 💉
    15.03 punkcja
    Pobrano 14 oocytow z tego 5 dojrzałych
    transfer odroczony ryzyko hiperstymulacji
    Mamy 3 ❄️❄️❄️
    12.04 transfer ❄️3-dniowca, prog 39
    7dpt II
    9dpt Bhcg 58,32 prog 73
    11dpt Bhcg 136,90
    14dpt Bhcg 610,78
    10.05.2021 4,14mm ❤️
    25.05.2021 1,86cm 8w3d ❤️
    14.06.2021 5,23cm 11w6d ❤️
    25.06. 2021 prenatalne

    0d1yrjjgoa66molf.png
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 15 października 2014, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    8malina, jeśli zajdziesz w ciążę przy takim TSH, jest ryzyko, ża w ciąży ono znacznie wzrośnie, bo maluch będzie podkradał Ci hormony. Z doświadczenia koleżanki wiem, że to bardzo niebezpieczne, ona w ciąży nie została dopilnowana, nie walczyla o to z lekarzem i niestety jak zmieniła lekarza, to już było za późno, wady były tak poważne, że dziecko po porodzie zmarło.

    Dlatego idź do endokrynoga na wszelki wypadek, ja zwykle nie epatuję tym przykładem, ale ręcę mi opadają, jak laski podważają taki wynik TSH- zrob badania na FT3 i FT4 i ponownie TSH, będzie wiadomo, jakie masz stężenia hormonów i czy to TSH faktycznie nie będzie przeciwskazaniem do starnia się o dziecko. Może się też okazać, że przynajmniej w ciąży będziesz musiala przyjmować Euthyrox czy Letrox. To bardzo mała tabletka nie powodująca żadnych dolegliwości, co druga moja koleżanka ma problemy z tarczycą i wszystkie po lekach czują się lepiej, a nie gorzej.
    Jeśli w badaniu wyjdzie Ci niedoczynność z powodu przewlekłego zapalenia tarczycy, czyli Hashimoto, będziesz mogła pomóc sobie dietą bezglutenową w obniżeniu TSH, niestety na inne odmiany niedoczynności ta dieta raczej nie działa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 17:22

    Limerikowo lubi tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ