TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo tak jak ja. z tym, że odpuścilismy na jakis czas starania ze wzgledu na slub. Teraz robimy to kiedy chcemy nie liczac tych dni itp. Jednak gdy przychodzi czas @ mysle a moze sie udalo... Niby sie nie staramy a ja ciagle nie umiem przestac myslec o dziecku.
-
nick nieaktualny
-
My też staraliśmy się około roku i coś mnie tknelo żeby pójść do gina, on zlecił badania hormonalne- tsh, progesteron i prolaktyne, a później fsh i estriadol
No o wyszło mi tsh 5,21 i prolaktyna około 40. Teraz biorę leki i za miesiąc kontrolaBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwosińska wrote:Ja mam TSH 0,55.
jeszcze nie doczytałam czy to dobrze czy źle.Wiecie coś
Dziś pojawiła się taka porada dnia:
''Hormon TSH mający wpływ na produkcję hormonów tarczycy, to hormon, który każda starająca się zajść w ciążę kobieta powinna sprawdzić. Zbyt wysoki / niski jego poziom może powodować problemy z zajściem w ciążę bądź prowadzić do poronień.''
więc przypomniał mi się Twój wpis, z tego wynika że niski poziom tsh to tez nie dobrze. -
No i w końcu się doczekałam USG
Już po strachu.
Mamy 9 tc. Mamy fasolkę, która mierzy 2,27cm.
Serduszko uderza 169/min. Przewspaniałe uczucie było to serduszko usłyszeć
No i 3 razy się ruszyła ..
Naajcudowniejszy Dzień !alka89, gosia89, dodinka, usia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:na wyższe TSH polecam picie inofolicu. Miałam 2,68 moja gin uważała, że jest ok - dla mnie nie było ok . Kazała pic inofolic na pco i piłam . Po 2 miesiącach tsh 1,48
biore folik czy ten inofolic to cos lepszego? co ma wspólnego z tsh? bo nigdzie nie znalazlam informacji. -
Hej Dziewczyny Ja wykryłam u siebie Hashimoto w styczniu 2014. Tsh miałam 3,94. AntyTPO miałam 101. Zaczełam przyjmować letrox 50. Po 6 miesiacach sprawdziłam tsh było 1,44.I dalej brałam letrox 50. Przy kolejnej kontroli tsh mam obecnie 1,33.
Prolaktyne miałam wysoką, później zleciała w dół i była w normie, ale teraz znowu skoczyła do góry. Mam nadzieja ze ona mi nie pokrzyżuje planów z ciąża. -
Dziewczyny, ja miałam tsh - 3,27. Biorę euthyrox25 i teraz spadło do 1,76, czyli jest ok. Mam tylko jeden problem - prolaktyna 23,7, po obciążeniu 189,4. Czy uważacie, że ten wynik jest ok, czy brałyście już przy tych wynikach jakieś leki. Dzięki z góry za odpowiedź.Hope
-
Ja miałam PRL 662,8 i 625,8 po dwóch miesiącach leczenia. Czyli nie spadło nic. Dzisiaj byłam u okulisty na kontroli jak co roku i zapytałam się czy ona by mogła coś wykryć przy tych profilaktycznych badaniach oczu. No i coś tam widzi i powiedziała, że RMI mogę sobie zrobić, skoro mam taką PRL i od jakiegoś czasu gorzej widzę.
Najpierw leki na PRL trzeba spróbować, jak nie spadnie lub mało to wtedy szukać dalej.M&M -
Heeej ja miałam mega problem z hormonami. Przez pewien czas je leczyłam..poźniej olalam. A teraz chcielibyśmy sie starać z mężęm o dzidziusia i zrobiłam badania. Wyszły wszystkie w normie m.in.: prl ,androstendion, progesteron, testosteron i tsh 0,9 które ma norme 0,35 - 4,94. Pozostałe również mieszczą się w normie. Niestety mam niereguralne cykle. No może ostatnie 3 miesiące miesiączke miałam w przybliżonym terminie (/2-3 dni poźlizgu ;P)Ostatnią miesiączkę miałam 15-22 września..a stosunek 3, 4 i 5 paźdzernika... teraz trzeba znów tyle czekać żeby zrobic test ciążowy..hmmm mam nadzieje że coś z tego wyniknie ;P u mnie prl 6.83 gdzie norma wskazuje 5,18-26,53. Najbardziej obawiałam sie androstendionu ..teraz 3,63 - max jest 3,89 a kiedyś 7,10. więc hormony wydają sie ok :)teraz to pozostaje nam sie starać .. i staraćTyszanka