TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Landryneczka wrote:Dziewczyny mam pytanie bo moje tsh jest 3,040 i ginka powiedziała że jest w normie i żeby nie zbijać . Przepisała mi tylko clo , dupka , bromka i metformine a na tsh nic co o tym myślicie ?
Zgadzam sie z dziewczynami. Dobry endo nie powinien tego zignorowac. Roznie sie mowi, ale raczej wszyscy porzadni lekarze zgadzaja sie, ze dla starajacej sie wynik tsh powinien miec z przodu 1. -
Teoretycznie mieści się w normie ale dla staraczek powinno byc około 1Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:Dziewczyny mam pytanie bo moje tsh jest 3,040 i ginka powiedziała że jest w normie i żeby nie zbijać . Przepisała mi tylko clo , dupka , bromka i metformine a na tsh nic co o tym myślicie ?
dziewczyny maja racje, tsh masz zdecydowanie za wysokie, endo tez ci to powie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Laura, ja zaszłam z 2,1, ale zaraz po teście dostałam dawkę pon. - pt. 50mg, a na sb. i nd. 75mg. Euthyroxu, czyli wcześniejsza dawka podskoczyła o ponad połowę. No i badam TSH teraz co miesiąc a nie co dwa, jak przed ciążą. Moja endo pociesza mnie, że kobiety z niedoczynnością rodzą zdrowe dzieci, grunt tylko to wykryć chorobę i brać lekiSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
o 7 rano robię kontrolę TSH, ale teraz mam większy problem : Matko Boska!!!!! Mam delikatny różowo-czerowny ślad na bieliźnie???? Nie wiem co się dzieje...
i co teraz ?? Boję się -
Cześć dziewczyny! Przez dwa dni przeczytałam cały wątek. W poniedziałek odebrałam swoje wyniki, a tam tsh 4,22 Dziś mam wizytę u endo wiec pewnie dostane leki. zastanawiam się tylko czy przy takim tsh się starać czy czekać aż spadnie. Nie ukrywam, że jestem niecierpliwa
-
Mirabelka, strasznie mi przykro Niestety TSH rośnie momentalnie w ciąży, dlatego lepiej zbić przed. Trzymam kciuki za kolejną ciążę :*
Mała Myszka, ale czemu się boisz? Że zaszłaś i masz plamienie?
Mery, zbić i dopiero myśleć o ciąży. Takie TSH miałam jak dowiedziałam się o chorobie i w przeciągu 1,5 miesiąca zbiłam do 2,1 i zaszłam. W pierwszym tygodniu ciąży TSH podwyższyło się do 3,3.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Laura28 wrote:Ja miałam 2,5 i od razu dostałam euthyrox na zbicie bo podobno z tak wysokim wynikiem do poczęcia nie dojdzieBiochem - 2017 r
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Cześć
Miesiąc temu pisałam, że rozpoczynamy 8 cykl starań... W końcu nam się udało i tydzień temu zobaczyłam II kreski
TSH samo z siebie spadło mi najpierw do 1.58, a po 3 tyg jak się dowiedziałam o ciąży to spadło do 1.23Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:45
lilirose, gosia89 lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
lilirose wrote:Jenny, gratuluję bądź pod stałą kontrolą endo. Rośnijcie zdrowo
Endo stwierdził (widząc wynik z tsh 1.58), że wszystko jest ok - nie przepisuje mi żadnych leków i nie potrzebuję kontroli ... Ale w ciąży na pewno raz na jakiś czas będę kontrolować.
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
jenny88 wrote:Cześć
Miesiąc temu pisałam, że rozpoczynamy 8 cykl starań... W końcu nam się udało i tydzień temu zobaczyłam II kreski
TSH samo z siebie spadło mi najpierw do 1.58, a po 3 tyg jak się dowiedziałam o ciąży to spadło do 1.23Biochem - 2017 r
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.