TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Przeczytałam cały wątek i postanowiłam napisać
O ciążę staraliśmy się od marca 2014 roku, w grudniu 2013 odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Wszystko pięknie, ładnie według ginekologów, ale w ciążę nie dałam rady zajść
Dziewczyny z forum namówiły mnie na badania. Byłam załamana wynikami, bo myślałam, że wszystko jest ok a tu tsh 5,27 Umówiłam się do endo gina prywatnie, bo nie chciałam tracić czasu. Chciałam zbić szybko tsh i nadal się starać o dziecko.
W poniedziałek dowiedziałam się o ciąży. Tsh badałam po raz pierwszy w tym właśnie cyklu.
Myślałam, że z takim wynikiem nie mam co liczyć na ciążę do momentu kiedy nie zbije tego nieszczęsnego tsh, a tu dwie kreski i pozytywna beta.
Dostałam euthyrox 50 i za dwa tygodnie ponownie badanie tsh i wizyta u endokrynologa ginekologagosia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Ja od dziś startuję z letroxem- zamiana z euthyroxu Ale załamka totalna- leki na tarczycę, niskie żelazo i infekcje wiadomo jakie- ponad 300 zł zapłaciłam...wyszłam z apteki z płaczem normalnie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Tak do 35 tyg synek przyszedł na świat przez cesarskie cięcie czułam że coś jest nie tak pojechałam do szpitala i okazało się że moje dziecko ledwo żyje jeszcze trochę umarłby w brzuchu...
miał wylew IV stopnia zapalenie wewnątrz macicy nie oddychał serduszko nie biło po porodzie był 2tyg pod respiratorem 1% szansy na przeżycie przeżył sepsę zapalenie serca jest dzieckiem niepełnosprawnym choruje na padaczkę ma obniżone napięcie mięśniowe jest wiotki jak lalka szmaciana i wiele innych ale jest najsłodszym dzieckiem jakie można sobie wymarzyć miał być roślinka o ile przeżyje a gada jak najęty zaczyna fajnie chodzić mimo że mówiono że to będzie niemożliwe niedoczynność tarczycy dziedziczna niestety...Ola -
nick nieaktualny
-
przyszła mama:) wrote:na pewno przyjmie to z klasa o to sie nie martwię tylko mi zal tego jego wymarzonego autka, pieniędzy i zachodu ale cóż zagapiłam się na młode mamusie z ładnymi wózkami-trudno:)Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Całe życie marzyłam o dzieciach nawet sama będąc mała dziewczynka to że jest chory nic nie zmienia dla mnie jest idealny bo jest mój:-) przeczytałam taka myśl że "Bóg nie pozwoli doświadczyć nas ponad siły" widać wiedział że damy radę Kocham mojego synusia nad życie miał mieć na imię Tristan ale ochrzcili go zanim wybudziłam się po narkozie i mąż dal mu imię Olivier.
Ola -
tygrys73 wrote:lilirose mam najprawdopodobniej nietolerancję laktozy i dlatego po euthyroxie miałam wzdęcia, biegunkę..a letrox nie ma laktozyBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualny