TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny88 - gratuluję
Ja juz po wizycie u endo.
Dostałam Euthyrox 25. Za miesiąc kolejne badanie tsh i te przeciwciała. Na szczęście ft4 i ft3 w normie. Może będzie dobrze.
Zielonego światła na starania nie dostalam, ale endo powiedział, że jak będa dwie kreski to tez damy radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 20:32
-
nick nieaktualnylilirose wrote:Laura, ja zaszłam z 2,1, ale zaraz po teście dostałam dawkę pon. - pt. 50mg, a na sb. i nd. 75mg. Euthyroxu, czyli wcześniejsza dawka podskoczyła o ponad połowę. No i badam TSH teraz co miesiąc a nie co dwa, jak przed ciążą. Moja endo pociesza mnie, że kobiety z niedoczynnością rodzą zdrowe dzieci, grunt tylko to wykryć chorobę i brać leki
Jest to dla nas pocieszenie
ja tylko napisałam dosłownie co powiedział mi lekarz z kliniki. Tez myslalam ze tsh moze prowadzić do poronień ale dosłownie powiedział ze " do poczęcia nie dojdzie" co wiadomo nie jest dobra wiadomością. Chyba, ze tak o sobie cos " palnęł" niestety dużo kobiet nie wie, ze na podwyższone i jak juz sa w ciąży to nie przyjmują leków i czesto zle sie kończy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:25
-
Ja dopiero jestem na początku tej całej drogi wiec pewnie z czasem będę miała ten dryg do samokontroli jutro idę na pobierankoBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Hej dziewczyny, a jesli mi wyszlo badanie 2,290? Rozumiem że to dużo? Lekarz widział wyniki i wiedząc że się staramy nie zlecił zbicia... Na poważnie staramy się już 5 cykl i zastanawiam się co zrobić. Jak zlecał badanie to powiedział że " chcemy żeby było poniżej 2,5" tylko ekhm jestem prawie na styk co nie podoba mi się i nie wiem czy w tym właśnie nie tkwi problem2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
2019- transfer 2 zarodków UDANY
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
🔜🤰🏼❓ -
Ciżemka, dwukrotnie za dużo. W ciążę zajdziesz przy takim wyniku, ale zaraz w pierwszych tygodnia TSH poszybuje i będzie panika. A tak na spokojnie przed ciążą zaczniesz leczenie, lekarz pozna Twój organizm, sprawdzi czy nie masz hashimoto itd. Zgłoś się do dobrego endo, bo ginekolodzy zazwyczaj nie widzą w takim TSH problemu, ale to potem kobieta musi zmagać się z powikłaniami nieleczonej niedoczynności.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Dziękuje Ci zapisze się w takim razie do endo i zobacze co mi powie. Szkoda że ginekolodzy od razu nie wysyłają do endo z takimi wynikami bądź podobnymi to zaoszczędzili by dużo stresu pacjentkom i czasu
Pozdrawiam2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
🔜🤰🏼❓ -
lilirose wrote:Ciżemka, dwukrotnie za dużo. W ciążę zajdziesz przy takim wyniku, ale zaraz w pierwszych tygodnia TSH poszybuje i będzie panika. A tak na spokojnie przed ciążą zaczniesz leczenie, lekarz pozna Twój organizm, sprawdzi czy nie masz hashimoto itd. Zgłoś się do dobrego endo, bo ginekolodzy zazwyczaj nie widzą w takim TSH problemu, ale to potem kobieta musi zmagać się z powikłaniami nieleczonej niedoczynności.
nie kazdy ginekolog nie widzi problemu z tsh
jesli lekarz jest dobry to odrazu zleci wlasnie badanie hormonow i wychwyci nieprawidlowosci, pod warunkiem ze wie ze sie staracieBiochem - 2017 r
Ciżemka wrote:Hej dziewczyny, a jesli mi wyszlo badanie 2,290? Rozumiem że to dużo? Lekarz widział wyniki i wiedząc że się staramy nie zlecił zbicia... Na poważnie staramy się już 5 cykl i zastanawiam się co zrobić. Jak zlecał badanie to powiedział że " chcemy żeby było poniżej 2,5" tylko ekhm jestem prawie na styk co nie podoba mi się i nie wiem czy w tym właśnie nie tkwi problemBiochem - 2017 r
wiedział o staraniach i dlatego zlecił badania i wśród nich były właśnie te badanie. Jak wspomniałam, gdy kierował mnie to powiedział że najlepiej by było żeby wynik był poniżej 2,5. Nie dało nic mi to do myślenia bo złapałam się granicy ale z racji iż kolejny cykl prawdopodobnie się nie udał to zaczęłam się nad tym wynikiem zastanawiać....2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
🔜🤰🏼❓ -
Lucy, dlatego napisałam, że zazwyczaj Ja niedoczynność wykryłam sobie sama, bo żaden lekarz nie wpadł na to, że mogłabym przed ciążą zbadać TSH. Dobrze, że sprawdziłam to przed zajściem, bo przy TSH prawie 5 nie byłoby wesoło.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lilirose wrote:Lucy, dlatego napisałam, że zazwyczaj Ja niedoczynność wykryłam sobie sama, bo żaden lekarz nie wpadł na to, że mogłabym przed ciążą zbadać TSH. Dobrze, że sprawdziłam to przed zajściem, bo przy TSH prawie 5 nie byłoby wesoło.Biochem - 2017 r
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.