TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobietki pisze bo dziś odebrałam wyniki TSH -2,61 a we wrześniu miałam 2,28.Ginekolog i ogólny mówili we wrześniu,że ok. a wszędzie czytam,ze dla starajacej powinno być w okolicach 1 lub od 1do2.Nie wiem jaka w tym prawda, we wtorek ide do endokrynologa na NFZ-zobaczymy co mi powie?Jak nic nie zleci pójdę jeszcze prywatnie do innej,bo bardzo się boję,że to przyczyna moich niepowodzeń staraniowych-juz 13 nieudanych cykli za mną ;(
Proszę o wypowiedź doswiadczone w tej kwestiicachaarel, Toxey, Moll, mania_ lubią tę wiadomość
-
Mój ginekolog mówi, że najlepsze Tsh dla starających się zajść w ciążę to poniżej 2 i ja ostatnio miałam 1,4 więc powiedział, że wynik super, ale nie znam się więcej w tej kwestii, niech wypowiedzą się inne dziewczyny, które biorą leki na wyższe tsh
nadzieja92 lubi tę wiadomość
-
Hej, moje tsh na początku grudnia wynosiło 2,451 byłam u endokrynologa powiedzial że faktycznie troche za wysokie jak na staranka i dal skierowanie jeszcze raz na tsh i przeciwciała anty tpo i anty tg. Teraz na początku stycznia byłam z wynikami ponownie u edno o ile przeciwciała okzaly sie ok, o tyle tsh wynosiło 3,8.. (dalej nie pamiętam) i endo dal mi tabletki na obniżenie tsh Letrox, zazywam dopiero od tygodnia na kontrole idę pod koniec lutego.
moremi lubi tę wiadomość
-
idealne dla starajacych się to między 1-2. Ja mam 1,3. Przynajmniej o to sie nie musze martwić.
Kopciuszek najlepiej dopytaj lekarza, ale myślę że nie ma co się stresowac jak i tak jest w normie to napewno uda ci się zaciazyć.nadzieja92 lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
martuska507 to powiem Ci,ze masz szczęśćie,ze trafiłaś na takiego lekarza,który stwierdził,że trzeba włączyc tabletki.A ciekawe na kogo ja trafię?juz mnie brzuch boli na samą mysl ;(wszystkie moje plany pójda w łeb,a raczej już poszły!!!!Już rok staran za nami-myslalam,ze od razu zajde odchowam i pojdę sobie do pracy zarabiać na kredyt...A tu wszystko się psuje-ciąży nie ma,pójść gdzieś do pracy-a jak od razu zajde i co powie pracodawca?wnetrzności mi sie normalnie przewracają ;(Ani dziecka,ani pracy...Już zaczęłam intensywnnie myśleć o pracy-chcę pójść bo przyszlości kolorowo nie widzę!!!(Sorki za moją wylewność,ale musiałam to komuś powiedzieć-lzej mi na duszy)
-
hej dziewczyny mozecie mi poradzic co o tym myslec zrobilam sobie badania tsh (sama z siebie) i progesteron(zalecenie lekarza) w 21 dc. Moje wyniki to progesteron wynosi 58,28 ng/ml (chyba dobry ) a tsh 3,55 i to mnie troche martwi bo chyba jest za wysokie??? co myslicie??? do lekarza zadzwonie jak @ przyjdzie choc bardzo bym chciala zeby nie przyszla ale jak patrze na te tsh to watpie ze sie uda. Czy ktoras z Was zaszla w ciaze przy wyzszym tsh???
Koziaprinca lubi tę wiadomość
-
iwi85 ja już dawno temu czytałam o przypadkach,ze dziewczyny miały TSH 8 i 12 i zachodziły w ciążę i donosiły szczęśliwie-ale myślę,ze to indywidualna kwestia i dla jednej 8 nie przeszkodziło w niczym a dla innej 2,20 np. doprowadziło do poronienia ;(Stanowczo masz za wysokie TSH!!!do endo jak najszybciej leć ;)ja ide we wtorek i mam 2,61-urosło mi od września.i w ciąże nie zaszłam od roku...
motylek000 lubi tę wiadomość
-
Rybka810 wrote:Widzę,że ja jedyna mam TSH powyżej 10 ;( Mam nadzieję, że szybko uda mi się je obniżyć Jutro chcę jechać po olej lniany - podobno pomaga
hej ja mialam bardzo wysokie tsh ponad norme i wysoka prl ponad 60 o czym nie wiedzialam dop jak poronilam to sie okazalo ze ciaza obumarla bo mam niedoczynnosc tarczycy moj endo zapisal mi letrox 50 codziennie rano na czczo jedna tabletke i po 4 miesiacach sa rezultaty spadlo do 1,47 na prl bralam dostinex raz na tydzien i prl spadla do 25 wiec jest nadziejaMartyna90 lubi tę wiadomość