X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka ładne AMH 😉 mnie czeka kontrola AMH przed rozpoczęciem kolejnej stymulacji. O ile wcześniej nie rozumiałam jak np Siesiepy może się nie podobać jej poziom AMH, bo przecież jest ładny to jak zaczęłam myśleć o moim to poczułam dreszczyk strachu jak się okaże, że spadnie. 😬

Rozalko niech Ci endo ładnie przyrasta. Z tym żelem nie miałam nigdy styczności to nie podpowiem. Jestem w sumie mały kroczek za Tobą bo czekam na swoją 🐒 i też zaczynam brać Estrofem. Może nasze transfery wypadną w podobnym czasie. Ale raczej już Cię nie dogodnie bo moje endo lubi sobie powoli rosnąć a na muszę naszykować mięciutki domek dla mojego ostatniego zarodka z 6 doby. 🧺

Auroro trzymam kciuki za jakieś ładne jajo u Ciebie. W tym cyklu robicie IUI? ✊🏻

Lipcowa rośnie Wam mała podrywaczka 🤭

Migotka, Sandra jak tam Wasze ciążowe objawy? Macie na co narzekać? Migotka skoro latasz na mopie to chyba jest stabilnie. 😁

Siesiepy badania nasienia wyglądają dobrze. Z początku starań zawsze zazdrościłam takich wyników, bo u nas w najlepszym momencie była koncentracja 0.6 mln/ml. 🥴 To jest jakieś super rozszerzone badanie nasienia? U nas nigdy takich fajowych zdjęć nie dostaliśmy. 😂 Zawsze same cyferki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:20

98’👩🏻‍🔬👨🏻‍💻🐶
    Starania od 02.2023 || Leczenie w Klinice Płodności od 11.2023
    Pomimo leczenia bezwzględne wskazania IVF od 06.2024

I IVF sierpień 2024
    13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
    💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
    7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
    💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
    5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 - cb? 💔

✅Czynnik V Leiden (G1691) - Prawidłowy
    ✅Czynnik V R2 (H1299) - Prawidłowy
    ✅Czynnik II Protrombina (G20210) - Prawidłowy
    ✅PAI-1/SERPINE1 - Prawidłowy
    ✅Homocysteina = 7.94
    ✅HOMA-IR = 1.17 (Insulina 5.5; glukoza 86)

❌MTHFR.c665 - Układ homozygotyczny
    ❌KIR Bx - brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 (konsultacja z dr Jarosz = zalecony Accofil💉 do następnego transferu)

🔜 02.2025 III FET? 🤞🏻🍀
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Jadzia ja narzekam na właściwie brak objawów 🤣 od początku Nasz Orzeszek jest bardzo dla mnie łaskawy 😊 z jednej strony człowiek się cieszy, a z drugiej powoduje to, że się bardziej stresuje bo przecież większość kobiet wymiotuje itp...No ale cóż człowiekowi nie dogodzisz 🤣
    Cały czas szybciej umieram na schodach, czasami mam taką wzmozona pracę slinianek (takie specyficzne uczucie, które ja sobie kojarzę z wymiotami bo zawsze tak mam przed nimi, ale teraz tylko to uczucie 😅), czasami mnie zetnie do spania, i przez 3 dni ostatnio miałam taki uczucie rozciągania w podbrzuszu 😅 i to w sumie tyle z moich objawów 🤷‍♀️ no i może wzmożony apetyt (potrafię słone zagryźć słodkim)...
    Nie mogę się doczekać wtorku, ale z drugiej strony tak bardzo sie stresuje i boję...Cały czas z tyłu głowy jest pełno leku i obaw...Mam jednak nadzieję, że wszystko jest dobrze a Nasz Orzeszek rośnie jak na drożdżach 😊

Jadzia19 lubi tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 27
    On🧔 28
    Starania 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
    29.07.2022-->HSG, ok
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    preg.png
  • Aurora13 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia- tak jeśli wychoduje jakieś jajo na lewej stronie to podchodzimy do IUI początkiem lutego 🤭🤭 wszystko zależy od tego jak zareaguję na stymulację 🤷‍♀️

Emka - dziękuję, na pewno będę pytac 🤭 juz się balam że coś przeoczyłam, a przecież to oczywiste ze jak przygotowują zolniezy to ich liczą 🤦‍♀️

Jadzia19 lubi tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 01.2023, na poważnie 05.2023

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

feel, heal, and know you're not alone.

"this year I made you strong, next year I am going to make you happy"
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Amunicja, kup sobie buty na rzepy ❤️

Doskonalę słowiański przykuc 😂

KarolinaAnastazja
    Kupiliśmy Cybexa Priama 4.0 w kolorze cozy beige. Pojeździmy, zobaczymy.
    Szybko wróciłaś do formy, ekstra. Mocno liczę na to samo, bo po coś tę aktywność w ciąży utrzymuję, a nie wyobrażam sobie spadku samopoczucia przez widok rozlazłej galarety w lustrze. Mówią, że połóg i bez tego daje po dupie 🥲

Emka, Rozalaa
    Włączam tryb kibica, Dziewczęta. Najwyższa pora roznieść tę budę nową dawką radości. Lud domaga się widoku 2x dwóch kresek ✊

Siesiepy
    Jakie Twój małżon ma przystojne plemniczki! Morfologia jak marzenie. Superancki prognostyk na procedurę, embriolog będzie miał jeden problem z głowy 😊

Lipcowa
    Mam uśmiech wkoło głowy kiedy czytam jak Ty ciepło piszesz o rodzicielstwie. Piękne słowa, do zapamiętania. Z serca się cieszę, że Twoja wytrwałość, praca nad mężem i własnymi ciężarami do przerzucenia, zaprowadziła Cię od fatalnego lutego 2023 do tego szczęśliwego miejsca ❤️ Byle do wiosny i hop na rumaki!
    U nas czasem jest tak jakby mój mąż był bardziej w naszej ciąży niż ja. Uruchomiły mu się jakieś nowe pokłady opiekuńczości, uważności i odpowiedzialności, a ja-zadeklarowana Zosia samosia i emancypantka -teraz się tym szczerze zachwycam 😀

Aurora
    Powodzenia na lametcie ✊ Nie ma to jak poczucie uporządkowania działań pod kontrolą swojego lekarza bez bujania się od drzwi do drzwi.

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emeczka, Siesiepy - gratuluję kwalifikacji i jedziemy z koksem, kciuki przyszykowane, podobnie jak za kierowniczkę Rozalkę (słownik zmienil na Rozwałkę i to rozumiem, bo ma rozwalić ten cykl 🔥) ✊🍀

RinTinTin, dobrze czytać, że u Ciebie dobrze i szczęśliwie, to najważniejsze ❤️

Jadzia, czyli początek lutego emocjonujący 🤞

Bubu, Ty zaraz rodzisz 😳🤯 Ale kiedy, jak to się stało, że to już? 🙈❤️

Amunicja, Ty to w pracy urodzisz jak tak dalej pójdzie i z dzieckiem na brzuchu jeszcze stwierdzisz, że masz coś do dokończenia 🙈😂 Planujesz jakiś normalny macierzyński czy jak tylko zdrowie i Ania pozwolą to wracasz do pracki?

Anka, jak u Was? ❤️

Lipcowa, kciuki, żeby mamoza nie wjechała 😉 i żebyś Ty na crossie wyjechała zgodnie z planem 🔥 Mogę podpytać czy macie jakieś plany na ❄️ czy jeszcze za wcześnie?

Jak czytam o Waszych budowach to aż się boję, my na etapie podpisywania aktu notarialnego i pierwszego spotkania z architektem (musimy mieć projekt indywidualny ze względu na skosy na działce) 🙈 Zakładam, że realnie wprowadzimy się na pierwszą klasę Ignasia. I popieram Amunicję, zlew pod oknem to zło, wiecznie okno w kropki, a stan rolety woła o pomstę do nieba 😵‍💫

Angi, cudownie 😍 Piękne chwile w czwórkę już za Wami, ale i tak najpiękniejsze jeszcze przed Wami ❤️

Frutellka ❤️ Cały czas o Was myślę i wypatruję dobrych wyników 🍀

Siesiepy i KarolinaAnastazja nie zawiodły w projektach l, jak zwykle 😁

KarolinaAnastazja, u nas EciPeci kupione i nieużywane, jakoś nigdy nie mieliśmy potrzeby, ale kupiłam jak Bąbel miał 4-5 miesięcy i już były dobre 😉

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ