Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpadam z pomiędzy roboty a obiadu.
MAM TERMIN WIZYTY Z PROGRAMU!
29.09 na 10:00 💕
Proponowali mi nawet ten poniedziałek co będzie, ale nie byliśmy w stanie tego ogarnąć logistycznie że starym! 🙈
Nadrobię Was potem, obiecuję!Marti27, ChocoMonster, RinTinTin, Mart768, Kil, Paprota9418, BuBu90, Bambi92, Zosis, rozalaa, Emka06, Beezi, jo_ana, KarolinaAnastazja, Paulina666, Cukruś, Angi90 , oloska, Niaha, Pfry, Pauli19, Nataliii, Lipcowa, Frutellka , justme lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Wpadam z pomiędzy roboty a obiadu.
MAM TERMIN WIZYTY Z PROGRAMU!
29.09 na 10:00 💕
Proponowali mi nawet ten poniedziałek co będzie, ale nie byliśmy w stanie tego ogarnąć logistycznie że starym! 🙈
Nadrobię Was potem, obiecuję!
Cudownie! 🤩
Dziewczyny, skąd macie informacje o tym programie na NFZ? Szukam u siebie, szukam i nie mogę znaleźć... 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 15:20
-
Bubu, dziękuję za wskazówki ☺️ A na te zwężone naczynia też dostaje się leki? Mamie udało się dostać do neurologa na NFZ na 10 października i ma nadzieję, że uda się zrobić TK albo rezonans. Podsunę jej też pomysł o Dopplerze ☺️
Siesiepy, wow! Jakie fajne te terminy na NFZ! Jestem mile zaskoczona 🤩siesiepy, Angi90 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Emka06 wrote:Bubu, dziękuję za wskazówki ☺️ A na te zwężone naczynia też dostaje się leki? Mamie udało się dostać do neurologa na NFZ na 10 października i ma nadzieję, że uda się zrobić TK albo rezonans. Podsunę jej też pomysł o Dopplerze ☺️
Siesiepy, wow! Jakie fajne te terminy na NFZ! Jestem mile zaskoczona 🤩
Moja mama coś dostała co poprawiło jej komfort życia względem zawrotów głowy, natomiast nie może spać ja lewym boku tam gdzie są zwężone naczynia bo automatycznie zaczyna się jej kręcić w głowie ☺️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Rozalaa, Emka też mam taki typ człowieka w pracy, ale to akurat koleżanka. Pisanie maila zajmuje 1h 😆 ale lubię z nią pracować, zawsze dopilnuje wszystkiego i wszystko zawsze jest poukładane jak należy.
Marti spróbuj termoforku. To dobre jest. Kochane. Ja jak spróbowałam to żałowałam że tak późno. Dobry ten Twój stary. Wie jak cię wesprzeć w kryzysie. 💕
KarolinaAnastazja jak badania? Dzisiaj w końcu będzie 🍆💦💦💦🍑?
Beezi zrób coś dla nas i wrzuć fotkę z brzuszkiem! 😇 i wybaw się, odpocznij! 💕
Alysa chciałabym pomoc ale niestety nie mam doświadczenia. Ale nie wiem czy w takim wypadku może melatonina nie pomoże?
Angi dzisiaj chociaż trochę lepiej z samopoczuciem po robocie?
Niaha trzymam kciuki mimo wszystko, a nuż się coś jednak wykluje? 🍀
Amunicja ale ze my? 🤪 My też raczej cicho tu mamy hihi.
Zosis no nareszcie! Pouzywajcie sobie trochę na tej budowie. 😈 Co do programu do lista placówek realizujących go jest w ustawie. Tzn we Wrocławiu w tym roku wstąpił dodatkowy szpital więc trzeba szukac też i dowiadywać się jak miejsc np już gdzieś nie ma bo może wiedzą kto przejmuje po nich pałeczkę. Pfry gdzieś wklejał kiedyś tu placówki z tej ustawy, zaraz poszukam też i ci wkleje.
Kil nie wiem czemu nie widzisz, bo ja widzę. Hmm. Super że przychodzisz z dobrymi wieściami co do mamy. 💕
Emka ja też bym mimo wszystko uparła się przy dalszej diagnostyce. Super że jest dobrze ale to raczej nie jest normalne. A termin na NFZ boski. Jeszcze mnie przepraszała Pani że tak długo czekałam. 😅 W ogóle bardzo miła kobieta, powiedziała żeby się przypominać ile chcę, pisać ile chcę, a jak cos mega pilnego to dzwonić, zwłaszcza jak to będzie czas poza godzinami jej pracy.rozalaa, Angi90 , Niaha, Kil lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy ale pięknie masz termin! Cieszę się, że tak szybko!🤗
Właśnie wróciłam z badań wszelakich
Doktor na jaką trafiłam super. Badanie przeszło sprawnie, pobranie też. Jeden minus dziś 27DC i nie widać żeby była w tym cyklu owu
Troszkę mi przykro ale wiem, że i tak by nic nie było
Czekam na @ 😊
A mąż zrobił wszystkie badania do piątku powinniśmy mieć z jego strony pełne informację 😊😁rozalaa, Angi90 , siesiepy, Marti27, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, przepraszam, że Wam wbijam w wątek, ale wiem, że niektóre z Was jeszcze się udzielają na watkach miesięcznych 😊
Jeżeli któraś z Was byłaby chętna do poprowadzenia październikowego wątku to zapraszam 😊🫶👱♀️
AMH 7,9
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
obecnie 23 cs 🤡
🔜 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF -
https://nasz-bocian.pl/aktualnosc/diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci-na-nfz#Etapy%20diagnostyki%20niep%C5%82odno%C5%9Bci%20w%20ramach%20programu:👱♀️-40
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
Zosis 🔥 szalejcie do woli na tej budowie i nie tylko 🤭 co teraz ciekawego robicie? 😁
Kil przytulam za małpiszona 😢 super wiadomości, kciuki za mamę skutkują 🥳
Siesiepy 🥳🥳🥳🥳🥳 29.09 to szybciutko 😍 ja lecę z poniedziałku, a Ty zamykasz piątkiem 😎 qwa tabelka! Zapomniałam 🫢 mam tyle papierów, że nie wiem kiedy ja stworze ale na pewno się za to wezmę, Ty już zrobiłaś? 😁
Tu znajdziecie wszystkie informacje na temat programu 😊 https://www.gov.pl/web/zdrowie/program-kompleksowej-ochrony-zdrowia-prokreacyjnego-w-polsce-w-2021-r
Trzeba wejść w ten najnowszy dokument i tam na 34 stronie są wypisane ośrodki 😊
KarolinaAnastazja a pamiętasz może moją ovu widmo?😅 raczej bym to brała przez sitko 😅 czekamy na wyniki 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 18:11
siesiepy, Kil lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Siesiepy Juhuuuu! Ależ pięknie szybki termin!🤩🥰 Cudownie!❤️ Terminarz na przyszły tydzień nam się zapełnia ☺️✊
Dzięki 😘 Ah... dziś to taki dzień, że nie wiedziałam w co ręce włożyć, ale jakoś poszło 🙈 Relaksuję się właśnie u swojej mamy, musiałam wyjść z domu, bo moje chłopy wymieniają rury i kaloryfery, i już nie wytrzymałam z wierceniem 🤦🏼♀️
Kill, przytulam za @🫂
Karolina, najważniejsze to iść do przodu! Czekamy na wyniki męża 🤞🍀
Edit. Zaczęło mi się plamienie, także 🐒 dawaj! Już nie mogę się ciebie doczekać!🙌Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 18:16
siesiepy, Kil lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
KarolinaAnastazja w sumie lepiej że bezowulacyjny wypadł akurat ten cykl co się nie staraliscie niż jakiś inny, w którym byście się starali. Trzeba szukać pozytywów. 🍀
Cukrus ja pass, prowadziłam już dwa. 🤪 i ja się pytam gdzie ta moja klątwa prowadzącej jest 😆
Rozalaa moja tabelka owszem, zrobiona. Jestem dumna jak paw z niej. 🤪 właśnie kończę wypełniać ankietę swoją. Muszę jeszcze na wykres przenieść moje bezowulacyjne cykle zakończone lutką, jeden 83 dni, jeden 40 coś, drugi 30 dni i pozaznaczac na wykresach badania żeby było widać co kiedy było robione. Mam trochę dylemat czy mam te bezowulacyjne na luteinie wpisywać do tej ankiety jako najdłuższy i najkrótszy? Trochę nie widzę w tym sensu.
Angi ale chociaż mam nadzieję że przez weekend odpoczniesz? Wiercenie, a daj spokój, mózg puchnie. Nawet małpiszon już widzę nie wytrzymał u Ciebie 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 18:24
Angi90 lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Emka ja też bym mimo wszystko uparła się przy dalszej diagnostyce. Super że jest dobrze ale to raczej nie jest normalne. A termin na NFZ boski. Jeszcze mnie przepraszała Pani że tak długo czekałam. 😅 W ogóle bardzo miła kobieta, powiedziała żeby się przypominać ile chcę, pisać ile chcę, a jak cos mega pilnego to dzwonić, zwłaszcza jak to będzie czas poza godzinami jej pracy.
siesiepy lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
Siesiepy, termin już zaraz, super! ✊
Alysa, ja nie pracuję na nocne zmiany, ale Stary tak o chyba nie ma uniwersalnych rozwiązań. Na niego działają tylko leki na receptę, ale tak naprawdę problemy ze spaniem miał wcześniej, jeszcze na studiach. 🤷🏻♀️ Możesz spróbować melatoniny, 1-5mg jednorazowo, najlepsza z firmy Lek-am. Jak to nie pomoże to konsultacja z lekarzem w kwestii ewentualnych leków...
KarolinaAnastazja, w takim razie czekamy na wyniki męża 🤞🍀
Angi, jedziemy z tą 🐒 i nowym cyklem 🔥🤞
Zosis, super, że powoli wracacie dół siebie ❤️
Kil, tulę za 🐒, ale super, żeby mamy wszystko w porządku ❤️ Mam nadzieję, że teraz się załapiesz na zdjęcia 😅
Siesiepy, proszę Cię bardzo 😁 Ja i Bąbel na plaży i w Sevilli 😁 Co do odpoczynku to wątpię, u nas wakacje zawsze aktywne i Stary kontynuuje tradycję - dzisiaj za nami prawie 25tys kroków, a jeszcze mamy iść na pokaz flamenco 😂
cd ebay
Emka06, KarolinaAnastazja, ChocoMonster, Niaha, Paucia, rozalaa, siesiepy, Amunicja, olail, Kil, eM 🌺, Angi90 , Nataliii lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Claire wrote:Dziewczyny nie pamiętam czy któraś z Was może pije zioła o. Sroki, mam do oddania mieszankę nr 3. Może którejś z Was się przyda?
Siesiepy, gratulacje 👏🏻Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
I dzięki Wam już wiem, czemu nie mogę znaleźć. No w moim zasięgu nie ma żadnego ośrodka w programie. 🤷♀️
Rozalaa, ocieplamy. Do jutra mamy rusztowanie pożyczone za free, więc nerwówka czasowa, czy zdążymy. Jest szansa, ale na styk. A poza tym w trakcie urlopu wylali nam posadzki, elektryk podłączył w końcu rozdzielnicę, no trochę się zadziało. 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 19:30
Beezi, Niaha, siesiepy, Emka06, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Beezi,ale słodki zgrabny brzuszek 🥰 kurczę,chyba mam większy od Twojego 😆😱 Twój taki typowy slodziaczek 😍😍
Baw się dobrze i odpoczywaj Kochana!
Moon Słoneczko 🤩🤩 Ty też korzystaj z wyjazdu jak najwięcej! Wróć do nas z prezencikiem w brzuszku 🥰 miłego wypoczynku! 😘🌞
Emka dobrze,że tak dbasz o Mamę 🥰 moją Babcię kilkanaście lat temu bolała głowa,miała zawroty głowy i wymioty...lekarz leczyła ją na wrzody żołądka...po czym okazało się,że to tętniak:( niestety pękł,Babcia miała 2 wylewy...dzięki Bogu wtedy udało się ją uratować dosłownie w ostatniej chwili...
Dużo zdrówka dla Mamy ♥️
Siesiepy,Bubu, Rozalaa, Angi, Amunicja i wszystkie pozostałe dziewczynki - niezmiennie trzymam za Was kciuki 🥰 dajcie czadu w te jesiennie,coraz dłuższe wieczory 🥰 dużo iskier i łognia w łóżkach! 🔥🔥🔥😈rozalaa, Amunicja, Emka06, moonflower, Angi90 lubią tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Emka trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego i wszystko było ok oraz szybko minelo. 🍀😇
Beezi ale super! Aktywnie w bąblem! Będziesz miała mu co opowiadać jak się urodzi. Historie treści "a tu zwiedzałeś jak byłeś w brzuszku". Rozumiem że samopoczucie śpiewająco? Inaczej pewnie taki wynik krokowy by nie był mozliwy.
Zosis a gdzie mieszkasz? Ja zarowno do Wrocławia jak i do Łodzi 100km mam w jedną stronę, więc blisko też nie ale przynajmniej S8 to się godzinkę jedzie. Wiem że mieli otwierać placówki w województwach w jakich nic nie ma, może coś się otwarło ale nie koniecznie się ogłosiło?
Paucia ale jak na wrzody żołądka ja leczył. Nie zastanowiły go objawy nic a nic? 😳 Dobrze że mimo wszystko udało się babcie uratować... I dziękuję za kciuki, na pewno się przydadzą. 🤗 Jak tam Twoje samopoczucie?Emka06 lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Zosis, no to intensywnie 🔥 Każdy postęp mega cieszy 😍
Paucia, dziękuję 😘 Tętniak to okropne cholerstwo, bo żyjesz z nim jak z tykającą bombą, nie mając nawet pojęcia o jego istnieniu. Niestety mojemu wujkowi (brat taty) pękł tętniak i nic się nie dało zrobić. Miał tylko 42 lata. Ja dalej do końca się z tym nie pogodziłam. Cieszę się, że są też historie ze szczęśliwym zakończeniem i Twoja babcia miała to szczęście 😊 Jak się czujesz kochana? 😘
Bubu, podsunęłam mamie temat badania dopplerowskiego. Akurat jutro ma zaplanowaną wizytę u kardiologa (dziadek jest po zawale, więc mama kontrolnie się bada) i powiedziała, że na pewno poprosi o sprawdzenie. Miała sprawdzane tętnice jakieś pół roku temu i było dobrze, ale wiadomo, przez ten czas dużo mogło się zmienić i warto to skontrolować 😊
Siesiepy, Rozala, czy przed wizytą musicie wykonać jakieś badania? Jakoś odpowiednio się przygotować? 🤔 Jaram się Waszymi wizytami i odliczam z Wami! 🤩2024
3 x IUI
2025
Pozdrawiam ze słonecznej Turcji, chociaż noce i woda w basenie juz zimna jest 🙈. Ogólnie plaże i może tureckie mnie bie urzekło. Wolę bardziej Krete, Cypr, Hiszpanie, a o Kanarach nie wspomnę. Więc fajnie, ale bez wow😋
7dpo jestem.... I nawet pół cycka mnie nie boli 😢
siesiepy lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024