Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Waszyngton?!Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Bambi92 wrote:Waszyngton?!
Przez Londyn 🙃🥲 Zapleśnieję w samolocie, ale jak bym mogła odmówić? Po robocie idę po sudoku i krople do oczu.Beezi, Paprota9418, moonflower, Mart768 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Amunicja wrote:Przez Londyn 🙃🥲 Zapleśnieję w samolocie, ale jak bym mogła odmówić? Po robocie idę po sudoku i krople do oczu.
Nie no, takich okazji się nie odpuszcza 🙊Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Amunicja caaałe szczęście jest miska i płyn do prania 😂 także całkiem cywilizowane warunki 😁
Beezi, a mi się wydaje, że jeszcze trzeba grzecznie poczekać 😁 szykuje się na kolejny cykl ☺️
Emka jak Ci się sprawdza żel FertiLily? 😁 mój siedzi właśnie w paczkomacie 🤭
Bialeekk, a za Twoją radą zamawiam z amazona owulaczki 😁
Zbankrutować idzie 😅🫣Amunicja, Beezi lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
rozalaa wrote:Emka jak Ci się sprawdza żel FertiLily? 😁 mój siedzi właśnie w paczkomacie 🤭
Edit. Liczę na magiczne działanie zawartej w nim fruktozy 😂🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 19:22
rozalaa lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Odnośnie porannej rozmowy o odpuszczaniu. Tylko bardziej z perspektywy naszej, staraczkowej - trzeba próbować! 💚🦕
https://vm.tiktok.com/ZGJXAmtVY/rozalaa lubi tę wiadomość
-
Jestem i ja, dopiero się zorientowałam, że Dinozaury 🦖wystartowaly💪
Na początek nie napisze nic oryginalnego: rozalaa - piękny pierwszy post❤❤❤❤❤
Natalii mój Stary też dziś na pepkowce😎, może to ta sama🤪
Aleksandra, też się witam 😊
Niaha, chyba Ty wcześniej pisałaś o pobraniu wymazu od Starego. To mój miał, nie robił tego sam i trwało to ze 3 sekundy (wszedł razem ze mną, ja dawałam dokumenty, a on za parawanem gacie w dół, 3 sekundy i gacie w górę, dziękuję do widzenia). Pobieranie wymazow od nas zajmuje chwilę dłużej. 🙃
A co do planów na weekend, to teraz muszę jeszcze popracować. A jutro już mam nadzieję chill (oby tylko była piękna pogoda🌞).Nataliii, rozalaa, Niaha lubią tę wiadomość
-
Amunicja Waszyngton 😍🥰 Jezusie tak misie marzą stany .. Ale stary się boi samolotów... Dla mnie sukces że na Cypr się zdecydował na jesień ❤️
Nawet nie wiesz jak bardzo czekam na to Twoje zdjęcie ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Zosis, Amunicja lubią tę wiadomość
-
Dara wrote:Jestem i ja, dopiero się zorientowałam, że Dinozaury 🦖wystartowaly💪
Na początek nie napisze nic oryginalnego: rozalaa - piękny pierwszy post❤❤❤❤❤
Natalii mój Stary też dziś na pepkowce😎, może to ta sama🤪
Aleksandra, też się witam 😊
Niaha, chyba Ty wcześniej pisałaś o pobraniu wymazu od Starego. To mój miał, nie robił tego sam i trwało to ze 3 sekundy (wszedł razem ze mną, ja dawałam dokumenty, a on za parawanem gacie w dół, 3 sekundy i gacie w górę, dziękuję do widzenia). Pobieranie wymazow od nas zajmuje chwilę dłużej. 🙃
A co do planów na weekend, to teraz muszę jeszcze popracować. A jutro już mam nadzieję chill (oby tylko była piękna pogoda🌞).
Właśnie dzisiaj podzwoniliśmy po różnych punktach i w invicta podobno można u faceta sprawdzić ureaplasme z nasienia, myślicie, że ma to sens? I tak chcieliśmy zbadać posiew, grzyby i wszystko co można w tym kierunku, więc byłoby to za jednym razem. -
Niaha, myślę, że warto zrobić posiew nasienia, ale pamiętaj, że może wyjść coś innego niż w wymazie z cewki, to dwa różne badania, optymalnie chyba byłoby zrobić obydwa.
Amunicja, czekam w takim razie na to pierwsze, wyjątkowe zdjęcie 🥹✊
Moja najdłuższa podróż bez noclegu 27h z Barcelony na Galapagos przez Kolumbię i Ekwador kontynentalny 😂 Byliśmy jak zombie, wylądowaliśmy o 10 rano i zwiedzaliśmy jeszcze pół dnia, żeby zabić jet lag. 😅
Moonflower, najpierw Cypr, a potem może się przyzwyczai 😅
Rozala, 13 cykl też może być szczęśliwy, ale mam nadzieję, że go nie będzie 🤞
Amunicja, Lipcowa, moonflower, Niaha lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Niaha ja myślę, że ma, zawsze to mniej stresu i tego całego zachodu ☺️
Niaha lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
DZIEŃ DOBRY W LIPCU!!
Chociaż pogoda zapowiada się hmm chujowo jak na lipiec! Gdzie to ⛱️🌞🏖️🏝️
U mnie coś ta temperatura nie chce się odbić i już mi zjebała dzień od rana...
Myślałam że uda mi się zamknąć oko, Stary pojechał na kurs a tu dupka... Wisze na telefonie zamiast odsypiać... Durna moja głowa..
Ja w okolicach owu i @ mam takie bardzo bardzo intensywne sny ... Dzisiejsze nie były fajne, nie dość że śnili mi się moi byli (Na szczęście BYLI) teściowie, to jeszcze w tym śnie tkwiłam dalej w tej toksycznej relacji i na dodatek w tym śnie okazało się że mój tata nie żyje... 😭 No straszne to było... I już sama nie wiem czy takie sny mogą zaburzyć temperaturę czy nie 🤔🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 07:17
-
Witam się i ja w lipcu. Rześko dzisiaj.
Moon, nie wiem, czy sen może mieć wpływ ma temperaturę, ale tak sobie myślę, że w apce z jakiegoś powodu jest jednak objaw DZIWNE SNY, więc może coś w tym jest... 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 07:31
-
moonflower całe szczęście sny są tylko snami 😘
Nie zastanawiaj się nad nimi tylko zrób coś dobrego dla siebie dzisiaj 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
moonflower wrote:DZIEŃ DOBRY W LIPCU!!
Chociaż pogoda zapowiada się hmm chujowo jak na lipiec! Gdzie to ⛱️🌞🏖️🏝️
U mnie coś ta temperatura nie chce się odbić i już mi zjebała dzień od rana...
Myślałam że uda mi się zamknąć oko, Stary pojechał na kurs a tu dupka... Wisze na telefonie zamiast odsypiać... Durna moja głowa..
Ja w okolicach owu i @ mam takie bardzo bardzo intensywne sny ... Dzisiejsze nie były fajne, nie dość że śnili mi się moi byli (Na szczęście BYLI) teściowie, to jeszcze w tym śnie tkwiłam dalej w tej toksycznej relacji i na dodatek w tym śnie okazało się że mój tata nie żyje... 😭 No straszne to było... I już sama nie wiem czy takie sny mogą zaburzyć temperaturę czy nie 🤔🤔
A mierzyłaś już kiedyś wcześniej temperaturę? U niektórych kobiet ona nie skacze spektakularnie. Ja cały czas mam temperaturę podstawowa w okolicy 36.25 - 36.45, a po potwierdzonej owulacji zmienia się do 36.60 - 36.65 także też nie jakoś wysoko.
Raz mi pięknie skoczyła do 36.90 ale to była gorączka i choroba, ha ha.
Sny na pewno nie mają wpływu na temperaturę ale nie wyspanie się lub wiercenie się ma znaczenie.
Ja dopiero dziś wracam do żywych, bo tak mnie głowa bolała przez ostatnie 3 dni, że to było nie do pojęcia. To chyba przez te zastrzyki i lamettę. Mam nadzieję, że coś dobrego wyjdzie z tego mojego cierpienia na monitoringu;p
Co do pogody to faktycznie jak na lipiec bardzo dziwna, zazwyczaj w takim czasie już był konkretny nieznośny upał ;pII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - prenatalne🍀
-
Bambi92 wrote:A ja mam na weekend plan 🐒 Powinna być jutro, ale już powoli się rozkręca 😐
Ale w związku z tym, że czerwiec był u mnie taki popieprzony, to wchodzę z nadzieją w ten nowy cykl 💚
Chcemy ze Starym wrócić do higienicznego trybu życia, obecnie pewnie nasze prolaktyny są wywalone w kosmos 🚀
Przyznam się Wam, że ostatnio zastanawiałam się nad rzuceniem roboty. Beznadziejnie mnie potraktowali po kilkumiesięcznym ciężkim projekcie. Czuje że, moje życie prywatne leży gdzieś obok, na niskim priorytecie, a my ze Starym spalamy się w pracy. Jak wracamy o 17 do domu, to jesteśmy jak dętki. Albo zombie, jak kto woli 😔
Kupiliśmy ten dom w stanie surowym i nie mamy kompletnie czasu na urządzenie go. A gdzie w tym wszystkim dbać o dobry sen, bogatoodżywczą dietę etc. 😐
Sama siebie muszę jakoś zmotywować 😔 Przepraszam za żal post przy piąteczku, ale ostatnio jestem mniej aktywna, to właśnie dlatego.
Gdyby nie Wy tutaj walczące, to bym chyba całkiem dała sobie siana ze staraniami na jakiś czas.
No, a prolaktyna lubi sobie wystrzeliwać w kosmos przez chroniczny stres i pracowanie na pełnych obrotach. Też jestem za tym jeśli można Ci doradzi żebyś zaryzykowała i zmieniła pracę, nie ma sensu się męczyć, praca to tylko praca, nie ta, to inna. Kiedyś ja też się męczyłam i pamiętam, że powiedziano mi żebym uważała, bo mogę źle trafić. To sobie pomyślałam, że gorzej chyba się nie da ale zawsze może być też lepiej. Trochę czasu zajęło mi znalezienie swojego miejsca ale cieszę się, że poszłam na żywioł, a pracuje w dosyć specyficznym środowisku;p Bałam się, że zajdę w ciążę od razu po podpisaniu umowy ale jak widać tak się nie stało, więc nie ma co odkładać tego na później 🍀II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - prenatalne🍀
-
Marti27 wrote:Zaczynam urlop i przy okazji świętuje z przyjaciółmi urodziny 😍 a wy jakie plany macie? ☺️
U nas pogoda do dupy, więc pozostaje nam łóżko, filmy, winko i pyszne jedzenie🤭👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
rozalaa wrote:Amunicja caaałe szczęście jest miska i płyn do prania 😂 także całkiem cywilizowane warunki 😁
Beezi, a mi się wydaje, że jeszcze trzeba grzecznie poczekać 😁 szykuje się na kolejny cykl ☺️
Emka jak Ci się sprawdza żel FertiLily? 😁 mój siedzi właśnie w paczkomacie 🤭
Bialeekk, a za Twoją radą zamawiam z amazona owulaczki 😁
Zbankrutować idzie 😅🫣
Nie zawiedziesz się!😁💖
Jak zaczynałam się starać to były o wiele tańsze te owulaki+ ciążowe na Amazonie!rozalaa lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Lipcowa wrote:moonflower całe szczęście sny są tylko snami 😘
Nie zastanawiaj się nad nimi tylko zrób coś dobrego dla siebie dzisiaj 😊Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość
-
#Aleksandra wrote:A mierzyłaś już kiedyś wcześniej temperaturę? U niektórych kobiet ona nie skacze spektakularnie. Ja cały czas mam temperaturę podstawowa w okolicy 36.25 - 36.45, a po potwierdzonej owulacji zmienia się do 36.60 - 36.65 także też nie jakoś wysoko.
Raz mi pięknie skoczyła do 36.90 ale to była gorączka i choroba, ha ha.
Sny na pewno nie mają wpływu na temperaturę ale nie wyspanie się lub wiercenie się ma znaczenie.
Ja dopiero dziś wracam do żywych, bo tak mnie głowa bolała przez ostatnie 3 dni, że to było nie do pojęcia. To chyba przez te zastrzyki i lamettę. Mam nadzieję, że coś dobrego wyjdzie z tego mojego cierpienia na monitoringu;p
Co do pogody to faktycznie jak na lipiec bardzo dziwna, zazwyczaj w takim czasie już był konkretny nieznośny upał ;p