Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Aszin a co u ciebie? Jak się czujesz?👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Czytam Was w wolnej chwili, ale po pracy idę tylko na szybki spacer z psem i śpię, bo się przeziębiłam i nie mam totalnie siły na nic 🙈 A mąż jak na złość wyjechał, więc cały dom na mojej głowie 🫠White1 wrote:Aszin a co u ciebie? Jak się czujesz?Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳
The best is yet to come ✨ -
Aszin, a kiedy masz pierwsze usg? Czy coś mnie ominęło? 🫣
Lisik, sprawdzę 👀 zgadzam się z Morgo że uważam że jeść umiem, nawet świadomie też „nie umiem” żeby zachować balans… dużo można podziałać z wiedzą z IG, niestety lista potrzeb jest inna na te 7-8 stów 🫣 stąd moje porównanie z USG czy choćby z biopsja endometrium (w IR z CD138 kosztuje w tej okolicy)
Gdzieś pomiędzy tym toczy się życie i zwykła chęć ucieczki do choćby zakupów „ubrań na teraz”, wyjazdów czy wizyt „dla siebie”Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 19:47
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
W takim razie dużo odpoczynku ci życzę, obowiązki poczekają. No, przynajmniej część 😅aszin wrote:Czytam Was w wolnej chwili, ale po pracy idę tylko na szybki spacer z psem i śpię, bo się przeziębiłam i nie mam totalnie siły na nic 🙈 A mąż jak na złość wyjechał, więc cały dom na mojej głowie 🫠👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF Menopur 150
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
No ja umiem jeść i dobierać sobie suplementy ale właśnie poszłam raczej do dietetyczki żeby mi trochę zdjęła to z barków, żebym przestała świrować ze wszystkim tylko żeby powiedziała "to jest ważne a to można odpuścić" I żeby mąż usłyszał od specjalisty że ma jeść dobrze i serio ma to wpływ, bo mi to oczywiście nie do końca wierzy i nie chce się w 100% słuchać. A biopsja endometrium jest możliwa na nfz 😉Dudu13 wrote:Aszin, a kiedy masz pierwsze usg? Czy coś mnie ominęło? 🫣
Lisik, sprawdzę 👀 zgadzam się z Morgo że uważam że jeść umiem, nawet świadomie też „nie umiem” żeby zachować balans… dużo można podziałać z wiedzą z IG, niestety lista potrzeb jest inna na te 7-8 stów 🫣 stąd moje porównanie z USG czy choćby z biopsja endometrium (w IR z CD138 kosztuje w tej okolicy)
Gdzieś pomiędzy tym toczy się życie i zwykła chęć ucieczki do choćby zakupów „ubrań na teraz”, wyjazdów czy wizyt „dla siebie”
Dudu13 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH 0,9
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Lisik, serio? Jak się zakwalifikować wgl do biopsji endometrium na NFZ? :o👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Dudu, ja np histeroskopie z biopsją też miałam wykonywana na NFZ. Mój lekarz napro przyjmuje też w szpitalu więc wystawił skierowanie 😁 myślę, że możesz poprosić o takie skierowanie swojego lekarza i zadzwonić do najbliższego szpitala - tylko może być dłuższy czas oczekiwania. Ja akurat miałam szybciutko bo od następnego cyklu, ale są szpitale gdzie zapisują 3-4 miesiące później.👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔 -
Dziękuję dziewczyny za opinie! Ogólnie nawet uderzając w IVF dając im dokument, który ma napisane „co może sugerować niedrożność „ nie będzie wystarczające. Kochane jak ogarniacie te wizyty w programie IVF? Boję się że z moją pracą będzie ciężko, grafik co tydzień, praca 4x w tygodniu od 8 do 20.👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 euthyrox 25
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
Pokonać Smoki:
🔜 Maj HSG
🔜 laparoskopia
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
W sumie pisałyśmy o tym 2 strony temu:kindzaaaa wrote:Dziękuję dziewczyny za opinie! Ogólnie nawet uderzając w IVF dając im dokument, który ma napisane „co może sugerować niedrożność „ nie będzie wystarczające. Kochane jak ogarniacie te wizyty w programie IVF? Boję się że z moją pracą będzie ciężko, grafik co tydzień, praca 4x w tygodniu od 8 do 20.
1 wizyta kwalifikacyjna termin dowolny
2-3 monitoringi od około tygodnia cyklu stymulacyjnego, ja miałam środa i sobota
Punkcja - urlop/L4
Transer świeży - urlop/L4 lub:
Wizyta na początku kolejnego cyklu
Wizyta w połowie cyklu (chyba że naturalny, to trzeba 2-3 razy, żeby nie przegapić owulacji)
Transfer - urlop/L4
kindzaaaa, Morgo lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF Menopur 150
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Dobra, to pogadam lokalnie z gin która mi robiła u siebie w szpitalu histeroskopie i polipa. Czytałam ten opis choć to było prawie 2 lat temu, obraz w środku z kamerki opisali jako ok jeśli chodzi o macice i jajniki a w polipie nie nie wyszło.
W kwietniu mamy wizytę w IR, niedługo będę łapać termin, zawsze można tam też odpłatnie zrobić jeśli czeka się tak długo na wynik 🫣
Moje dwa wielkie finansowe smoki na wiosnę to usg pod endometriozę oraz tą biopsja. Kolejność nieprzypadkowa
porozmawiam jeszcze o tym z moją endokrynolog. Nie wiem czy nie brać się za pobranie KIRów ale trochę to odległe i też sporo kosztuje 😳
Jupiter lubi tę wiadomość
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Dudu podpinam się pod to co Pelasia napisała. Jest to bardzo proste i przynajmniej połowa dziewczyn z forum robi na nfz. Po prostu ginekolog ci wypisuje skierowanie do szpitala na histeroskopie z biopsją, obdzwaniasz szpitale i pytasz czy robią ☺️ z jakich okolic jesteś? I co to jest IR to gdzie się wybieracie? Czy to jest Instytut Rodziny w Warszawie? I właśnie sobie sama odpowiedziałam na pytania? 😂Dudu13 wrote:Lisik, serio? Jak się zakwalifikować wgl do biopsji endometrium na NFZ? :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 14:37
Dudu13 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH 0,9
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Lisik wrote:Dudu podpinam się pod to co Pelasia napisała. Jest to bardzo proste i przynajmniej połowa dziewczyn z forum robi na nfz. Po prostu ginekolog ci wypisuje skierowanie do szpitala na histeroskopie z biopsją, obdzwaniasz szpitale i pytasz czy robią ☺️ z jakich okolic jesteś? I co to jest IR to gdzie się wybieracie? Czy to jest Instytut Rodziny w Warszawie? I właśnie sobie sama odpowiedziałam na pytania? 😂
Potwierdzam! Ja skierowanie na drożności i na histero dostałam od zwykłego ginekologa, w dodatku w luxmedzie
histero nie robiłam, ale na drożność bez problemu umówiłam się w szpitalu i zrobiła zabieg na NFZ. Ja polecam! Trafił mi się szybki termin, prawie, że na już 
W ogóle fajnie Lisik, że do nas zaglądasz
Też kiedyś chciałam się umówić do dietetyka - jednej z tych bardziej znanych babeczek na insta i szybko mi przeszło, jak zobaczyłam cennik 😆 z takich nie typowo płodnosciowych dietetyczek mogę za to polecić Agnieszkę Wianecka (działa też na ig). Miałam od niej super rozpisaną dietę w Dietetyce Nienażarty. Moja koleżanka za to korzysta z jej usług w jej gabinecie online i też jest bardzo zadowolona.
Aszin, zdrówka!! Kuruj się tam i odpoczywaj 🫣 trochę przerąbane przeziębić się w ciąży, bo chyba za wiele możliwości leczenia się nie ma i zostają głównie domowe sposoby 🍵🍋
U mnie zaczął się wyczekany okres, od dziś biorę estrofem, a za tydzień w piątek 20.02 mam wizytę w klinice 🤭 jestem bardzo ciekawa jak moje endo i czy już ustalimy datę transferu czy jeszcze czekają mnie dodatkowe wizyty kontrolne.
Od wczoraj latam 5 cm nad ziemią, nie spodziewałabym się, że tak ucieszy mnie okres - jest trochę stresik co będzie dalej, ale na razie więcej w tym podekscytowania i dobrego nastawienia.
No i w końcu dostaliśmy wyniki kariotypów! Wszystko gra - niby człowiek wiedział, ale jest ulga
White 💖 kciuki ciągle zaciśnięte 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 15:35
Dudu13, Morgo, Lisik, cysterka95 lubią tę wiadomość
-
Lisik, okolice Warszawy ale nie to województwo:)
Tak, IR to Instytut Warszawy;)
Słuchajcie, ostatni prg w ndz w 26 dniu, wczoraj 29 dzień i dziś w nocy 🐒 Myślałam że to dłużej zajmie:)
Nawet mnie to ucieszyło
zmieściłam się w swoich widełkach, szok
coś mnie tchnęło dziś by zmierzyć temperaturę i jakbym czuła że nowy cykl 
Jutro 2DC i badam tarczycowe parametry i androgeny na biosteronie, choć nie wiem na ile miarodajne skoro odstawiłam od poniedziałku zgodnie z rekomendacją chata
więc samego brania będzie 3 tygodnie ze zmniejszeniem w ostatnich dniach dawki na 1x10mg bo wysypało mnie mega wokół ust i na brodzie 😳 nie wiedziałam czy to kumulacja PRG i DHEA 
Moja endo mi nie odpisywała ale za tydzień podpytam czy i jak długo brać, czy w drugiej fazie. My tylko funkcjonalnie chcemy wesprzeć jajniki i podnieść DHEA do tych ~250.
Oby ten cykl był pomyślny 💪🌸
Na pewno będzie się kończył chwilkę przed „rocznicą” poronienia
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Karczoch, ale super, że już zaczynasz! Szybko chyba dostałaś okres po odstawieniu dupka? Trzymam kciuki za wzorowe endometrium i złapiesz się jeszcze na transfer w lutym 🤩
Ja byłam przedwczoraj na kontrolnej wizycie i mojego lekarza zastąpiła lekarka, która robiła mi punkcję bo mój lekarz na urlopie. Było to 8 dni po punkcji i trochę mnie wystraszyła bo powiedziała, że jajniki jeszcze się nie zregenerowały i że lepiej będzie odroczyć transfer o kolejny miesiąc 😵💫 normalnie jakby mnie ktoś w łeb walnął. No ale po chwili się namyśliła i stwierdziła, że jednak wydłuży mi branie luteiny o kilka dni. Także na @ sobie jeszcze poczekam.
Morgo, karczoch321 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔 -
Pelasia moje jajniki nie doszły do siebie po tygodniu, ale się znacznie zmniejszyły, bo miały 3 i 4cm, to było w 4dc i zaczęliśmy Estrofem tego dnia. Na kontroli w 13dc jajniki już wróciły do siebie. Pewnie twoje potrzebują kilku dni dodatkowych na regenerację, ale później w trakcie cyklu transferowego też będą się zmniejszać, więc jeszcze mają czas 🩷🤞
Morgo lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF Menopur 150
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
White, kiedy testujesz? ☺️
-
Pelasia, w sumie takie dwa dni czekałam. Ostatnie tabsy wzięłam w niedzielę. A w środę z rana od razu dostałam okres - co ciekawe bez żadnej zapowiedzi, bólu itd 😅💪
Czyli ile jeszcze dni będziesz brała proga? Będziesz miała jeszcze kontrolę?
Ciekawa jestem jak moje jajniki w takim razie - mam nadzieję, że kontrola wyjdzie okej i nie będzie żadnej obsuwy. Ale czuję się dobrze, zero dolegliwości, byłam już nawet pobiegać, więc mam nadzieję, że zagoiły się elegancko. -
W przyszłym tygodniu, dam znać jak zatestuję 😊🤞snieżka wrote:White, kiedy testujesz? ☺️
snieżka, ferrytynka25, cysterka95, Morgo, Mona_Mona, karczoch321, Imazolka, Jupiter lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF Menopur 150
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Ja wracam z corocznego USG tarczycy - na szczęście guzki, które mam od kilku lat nie powiększają się, na razie nie potrzebuję kolejnej biopsji 👍 ulga.
Poza tym u mnie faza lutealna w najlepsze, tym razem nie mam dziwnych bólów podbrzusza po Ovitrelle jak w poprzednim cyklu. Testować się będę najwcześniej w niedzielę, a jak mi cierpliwość pozwoli to w środę, jak lekarz przykazał. Jednocześnie oswajamy się już z perspektywą kwalifikacji do IVF.
Jupiter, snieżka, Mona_Mona, Dudu13, Imazolka, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta ujemna.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu