X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 25 marca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ekipy IVF - co robiłyście z nadprogramowymi komórkami? Będę mieć 10-11 (przy dobrych wiatrach), zapłodnić można maks. 6. Kazali mi się zastanowić. Nie wiem czy jest sens je mrozić.
    Wizyta spoko, mam plan na koniec stymulacji, po pracy czeka mnie rajd po aptekach. Punkcja w sobotę o 9.

karczoch321, Dudu13, Malineczka, Imazolka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

15cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

17.03 - początek stymulacji do IVF🤞

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliski temat to jest, bo z jednej strony jak się ma stabilną pracę to się czuje bezpieczniej. Z drugiej - niechęć i frustracja środowiskiem pracy też wpływają na głowę/zdrowie 🤷🏻‍♀️[/QUOTE]

Cysterko, w punkt! Ja w obecnej firmie pracuję prawie 8 lat i czuję się tu bezpiecznie, ale jednocześnie prawie codziennie przechodzę jakieś załamanie nerwowe.😂

Dudu, jesteś rocznik 97? Ja mam ambitne plany na swoje ostatnie lata 20. Ciąża to wciąż temat priorytetowy, ale chciałabym żeby po prostu dobrze minął mi ten rok - w zdrowiu, podróżach i rozwijaniu swoich zainteresowań. Męczy mnie to rozczarowanie wraz z każdym cyklem, ta wieczna sinusoida emocji, a w konsekwencji odkładanie wszystkiego na później...
    Ja z kolei aktualnie 11dc i powoli odzywa się u mnie lewy jajnik, jak na złość w ten weekend wyjeżdżam na dwa dni, więc mam nadzieję, że uda nam się minimalnie podziałać w najbliższych dniach.
    Czy Wy też odczuwacie przesilenie wiosenne i mega zmęczenie? Ja chodzę do tyłu od kilku dni🙃

👩 28 👨 30 🐶8
    Walczymy od drugiej połowy 2024✨
    Hormony w normie ✅
    AMH 2,07 ng/ml
    Niska Ferrytyna ⚠️
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem

Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    TenFertil ON💊
  • White1 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Dziewczyny z ekipy IVF - co robiłyście z nadprogramowymi komórkami? Będę mieć 10-11 (przy dobrych wiatrach), zapłodnić można maks. 6. Kazali mi się zastanowić. Nie wiem czy jest sens je mrozić.
    Wizyta spoko, mam plan na koniec stymulacji, po pracy czeka mnie rajd po aptekach. Punkcja w sobotę o 9.
    Zdecydowaliśmy na utylizację. Komórki mrożone tracą na jakości, a jeśli to jest robione w ramach programu, to trzeba je później użyć zamiast stymulować nowe, a użycie spala drugie podejście. Ostatecznie i tak było tylko 6 dojrzałych. Na pewno wybiorą wam do zapłodnienia 6 najlepszych. Trzymam kciuki za punkcję, nadal powtarzam, najlepsze spanko w moim życiu 🤞🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 16:47

Morgo lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

11.03 - 0.93cm 🍤 18.03 - 1.65cm 🫘

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, u nas też były utylizowane 🙂

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z racji 35+ zapładniali wszystkie 🫣 ale gdyby nie to, to też byśmy utylizowali. White chyba najlepiej opisała czemu 🤝

Morgo lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - , badanie kariotypów, drożność, MUCH - 🆗

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720 -> 25dpt mamy 4,2mm bobasa z serduszkiem 😍💜
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferrytynka, tak🥴 30ka czeka hahah
    Cysterka, no tak próbuje do tego podejść zadaniowo ale i z humorem. Patrząc do tyłu ⏮️ co zrobiłam i co mam „zaopiekowane”

Miałam trochę przerwy bo nic się nie działo ostatnio po ty biochemie i też potrzebowałam czasu poza tym tematem. Wyciszyłam to sobie po prostu takim pokrętłem, ot tak, jak radio. Odkąd zrozumiałam że nie ma nieustannie wpływu na wszystko i mielenie tego samego mi szkodzi, przyszła ta energia do mnie. Napędzają mnie też wizyty co 3msc i jakiś „timeline” w głowie jaki mamy. Bardzo staram się żyć tu i teraz i zmieniać rzeczywistość teraz, tę bez dziecka. Zadbać o siebie i męża. W prostych gestach, słowach. No i może Koziorożce takie są? Czuję przesilenie wiosenne a zaraz zmiana czasu przed nami 😳

Claudii, podczytujesz nas może?
    Śnieżko, a ty jak się masz?
    Morgo, już teraz zaciskam kciuki mocno!! 🌸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:35

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

03.26 biopsja, kir, ⌛️ 🔜ANA
    04.26🕺hormony, nasienie (+usg)✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się odzywam bo jestem wkurzona.
    Cykl przesunął mi się z 26-28 na dzisiaj już 34. Miałam torbiel ciałka żółtego w tym cyklu, doktor nic nie mówił żeby ja monitorować a w następnym mam brać już Lamette. Dziewczyny które miały IUI: kiedy miałyście pierwsze USG w cyklu z IUI? Mi lekarz kazał przyjść w 10dc ale przecież może mi się ta torbiel nie wchłonąć.

Nie wiem czy już się chwaliłam, ale AMH poszybowało na ponad 2 i seminogram wyszedł mężowi bardzo spoko. W rok poprawa liczby plemników/ml z 13 na 90!!! Po drodze były też seminogramy i z każdym kolejnym wynik był lepszy (20pare, 50pare mln) i teraz ten rezultat. Czekamy na DFI czyli najważniejszy parametr z naszej perspektywy.

Nie mam już siły na te starania. Czuję się psychicznie coraz gorzej. Na dodatek zapowiadają się nowe dzieci nie tylko wśród znajomych ale też w rodzinie. Trudne to będzie bardzo.

Co do pracy: Mam dość mojej pracy na ten moment. Nie mam siły zmieniać roboty. Lubię tę firmę ale pracuję tam już długo, potrzebuję zmiany kontekstu w życiu. Potrzebuje wywietrzyć głowę na wyzwania niezawodowe. I żadna inna praca tego nie zmieni.

Dudu13, Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4-> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜 04.2026 IUI
  • PA Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wiem co czujesz. W styczniu też zamiast 28 miałam cykl 39 dniowy. Też się wkurzałam, że przez to nie mogę szybciej podejść do IUI, zwłaszcza że wtedy jeden cykl już mi przez święta przepadł.
    Miałam się stawić na podgląd 11dc, ale 2 razy wypadło to w sobotę dlatego byłam w 10dc.

Jupiter lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/2026 kwalifikacja IVF
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, polubiłam za podbicie twojego AMH i wyników męża 🚀 jak wpłynęłaś na AMH? Ja AMH nie chce badać na razie choć lecę mocno z suplami. Dopiero jak np. potencjalny IVF na mnie to wymusi zbadam ;D

Czy myślałaś by pochodzić kilka razy na terapie?
    A może nowe hobby?
    Co do torbieli, mi się pojawiła w cyklu po biochemie (cykl listopadowo-grudniowy) i było ją widać w 2DC na początku kolejnego cyklu (grudniowo/styczniowym.)
    Natomiast jeszcze w kolejnym jak byliśmy w IR już jej nie było. Mi estradiol wtedy w grudniu wyszedł w 3DC ponad 60 a zazwyczaj mam ok 35 więc na pewno to było to co było widoczne. Jak tylko przyjdzie okres podejrzyj może sobie na początku cyklu (2-3DC) czy masz czysto i na spokojnie Lametta. Przytulam mocno za te smutki :(

Jupiter lubi tę wiadomość

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

05.26 USG pod Endo ❓
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA, ja widze ze masz zlecona heparyne - to na ten pai1?

Robilyscie kiedys USG podczas miesiaczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 19:43

CB 💔 12.2025
    🔜 04.2026 IUI
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Jupiter, polubiłam za podbicie twojego AMH i wyników męża 🚀 jak wpłynęłaś na AMH? Ja AMH nie chce badać na razie choć lecę mocno z suplami. Dopiero jak np. potencjalny IVF na mnie to wymusi zbadam ;D

Czy myślałaś by pochodzić kilka razy na terapie?
    A może nowe hobby?
    Co do torbieli, mi się pojawiła w cyklu po biochemie (cykl listopadowo-grudniowy) i było ją widać w 2DC na początku kolejnego cyklu (grudniowo/styczniowym.)
    Natomiast jeszcze w kolejnym jak byliśmy w IR już jej nie było. Mi estradiol wtedy w grudniu wyszedł w 3DC ponad 60 a zazwyczaj mam ok 35 więc na pewno to było to co było widoczne. Jak tylko przyjdzie okres podejrzyj może sobie na początku cyklu (2-3DC) czy masz czysto i na spokojnie Lametta. Przytulam mocno za te smutki :(
    Badalam AMH teraz w labie gdzie nie transportuja probki i caly rok sie suplementowalam: omega, witaminy z grupy B, Q10, nac.

Ja jestem po 2,5 roku terapii, zajawek mam mnostwo, bardziej chodzi o to, ze wyczerpalam sie intelektualnie i emocjonalnie. Wizelam juz wszystko co dobre z rzeczy ktore mnie otaczaja, wypelnilo mnie to i bylo to fajne, ale potrzebuje spelnienia w ramach rodzicielstwa i tego nie przeskocze... Na dodatek dopadaja mnie takie idiotyczne mysli ze KONCZY MI SIE CZAS, mimo ze mam dopiero 32 lata. Skonczylam 30 lat i bum - zaczelam patrzec na siebie w kontekscie uplywajacego czasu...

Morgo lubi tę wiadomość

CB 💔 12.2025
    🔜 04.2026 IUI
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG w miesiączke jest spoko. Tak też liczy się AFC - USG w 2-3DC. Nie później, nie wcześniej. Na pewno można zobaczyć jak „startują” pęcherzyki :)

Pod moje PAI 1 też mam zaleconą heparynę od testu + ale jeszcze nie zdążyłam w tych biochemach tego przede wszystkim wziąć na receptę, a co dopiero wykupić :/

Jupiter, a nie masz wskazań do accofilu przy Bx? To nowe dla mnie uniwersum i moje wyniki KIR możliwe że będą dopiero przed świętami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 21:00

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

05.26 USG pod Endo ❓
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    USG w miesiączke jest spoko. Tak też liczy się AFC - USG w 2-3DC. Nie później, nie wcześniej. Na pewno można zobaczyć jak „startują” pęcherzyki :)

Pod moje PAI 1 też mam zaleconą heparynę od testu + ale jeszcze nie zdążyłam w tych biochemach tego przede wszystkim wziąć na receptę, a co dopiero wykupić :/

Jupiter, a nie masz wskazań do accofilu przy Bx? To nowe dla mnie uniwersum i moje wyniki KIR możliwe że będą dopiero przed świętami :(
    Oooo, dobrze wiedziec, dzieki!

Mam wskazania, wlasnie teraz mam miec Accofil okoloowulacyjnie w tym cyklu na IUI, w jeszcze nastepnym mam miec Accofil i Encorton. Takie mam zalecenia od immunologa.

Pytam o to pai 1 bo mam tez, w homozygocie. Ale moj doktorek mowi ze nie ma wskazan poki co. Poprzednia ginekolozka chciala mi dac od pozytywnego testu.

CB 💔 12.2025
    🔜 04.2026 IUI
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 25 marca, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter - u mojego lekarza zawsze miałam zalecenie zgłosić się na stymulację cyklu na początku miesiączki - na zasadzie że to moment do oceny czy można bezpiecznie przystąpić do stymulacji. Przy IVF też te pierwsze USG było u mnie 2dc. Myślę sobie że przygoda nieplodnościowa (że tak powiem 🫣) wymusza oswojenie się z różnymi badaniami i sytuacjami, ja np. do tej pory nigdy nie wybierałam lekarzy - facetów, teraz już się nie fiksuję zupełnie na tym, jaka jest płeć lekarza.

Jupiter, Choinka123 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

15cs

• Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter ja miałam monitoring 10-11 dc, IUI w 13dc i monitoring w 15 dc. Piękna poprawa wyników gratulacje👏👏

Morgo ja miałam tak samo wcześniej tylko do kobiet teraz już mi to jest obojętne 😂

Morgo, Jupiter, Dudu13 lubią tę wiadomość

30 & 34
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️09.25IUI
    ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam inseminacje to 1 monitoring miałam 10-11 dzień cyklu, wtedy było ustalane kiedy zastrzyk i kiedy inseminacja.
    Też wcześniej wybierałam tylko kobiety ginekolozki, wstydziłam się iść do faceta. A teraz? To mężczyzna Nas prowadzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 08:42

Morgo, Jupiter lubią tę wiadomość

Wiek 28&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    — 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————-
  • PA Autorytet

Wysłany: 26 marca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter tak na Pai1, jak poszłam do lekarki z wynikami to stwierdziła, że skoro to moja ostatnia inseminacja obstawi mnie lekami. Od razu dostałam acard a od dnia IUI clexane.

W trakcie miesiączki miałam już kilka razy usg. Zwłaszcza jak miałam torbiel, żeby sprawdzić czy się wchłonęła i mogę zacząć stymulację.

Też kiedyś chodziłam tylko do kobiet. Do momentu jak umówiłam się do kobiety, wchodzę do gabinetu a tam facet...

Malineczka, Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/2026 kwalifikacja IVF
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 26 marca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Też kiedyś chodziłam tylko do kobiet. Do momentu jak umówiłam się do kobiety, wchodzę do gabinetu a tam facet...

Hah, Boziu, wyobrażam sobie. W ogóle jak to możliwe 🫣.

Ja z braku mózgu powiedziałam wczoraj w aptece, że nie ma problemu ze 1op Mensinorm będzie dopiero jutro. Rano patrzę na rozpiskę - o 7 przyjąć 300 j. czyli 2 op. Na szczęście mega miła farmaceutka odebrała mój telefon i zadzwoniła od razu, jak przyszła dostawa, więc jadę. Wczoraj miałam i ciężka sesję na terapii - chodzę na psychoterapię grupową i wygospodarowałam na wniesienie tego co teraz przeżywam całe 10 min na koniec 🫣 , i mąż też wrócił ze swoim bagazem emocji pracowych. Mega jestem przeorana emocjonalnie. Ale nastrój mam dobry na tym kosmicznym poziomie estradiolu 😃.

Co do kryzysów emocjonalnych w niepłodności to utknęło mi w pamięci zdanie koleżanki, że ona już przerobiła oddanie się hobby, budowie domu, wzięcie psa i podróże. Ale NIC nie zapełni tej pustki i dopiero jak się z tym ułożysz ruszasz dalej.

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

15cs

‹‹ 286 287 288 289 290
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ