X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Portfel niestety też ciśnie ale no mam nadzieję że to się opłaci mówiąc kolokwialnie. Dziś lekki ból podbrzusza i zmęczenie psychosomatyczne. Stresowało mnie to badanie bo w mojej głowie to już grube :D
    Dudu a wspominali Ci ile się czeka na wynik biopsji? Ja właśnie czekam na wynik, biopsję miałam 2 tygodnie temu, także czekam już niecierpliwie, czekam też na wynik ANA3, zobaczymy co z tego wyjdzie. Czy wspominała Ci doktor o lipiodolu?
    Bo my jak się nie uda to maja to w cyklu majowym spróbujemy lipiodolu. Chociaż w głębi duszy wierzę, że może nie będzie Nam to konieczne.

Wiek 28&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    — 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————-
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Dudu a wspominali Ci ile się czeka na wynik biopsji? Ja właśnie czekam na wynik, biopsję miałam 2 tygodnie temu, także czekam już niecierpliwie, czekam też na wynik ANA3, zobaczymy co z tego wyjdzie. Czy wspominała Ci doktor o lipiodolu?
    Bo my jak się nie uda to maja to w cyklu majowym spróbujemy lipiodolu. Chociaż w głębi duszy wierzę, że może nie będzie Nam to konieczne.

3 tygodnie i takie mam doświadczenie też od znajomej która robiła. Rozmawiałyśmy o tym ale ja nie przeczuwam niedrożności skoro w ciążę zachodzę tylko coś na etapie implantacji się psuje. Boję się rozjechania unormowanej tarczycy po lipiodolu. Byłabym skłonna zrobić jeśli by mi cokolwiek potwierdzono z endometriozą. Na razie nie biorę tego pod uwagę ale tak, rozmowa dziś o tym byla. Mam nadzieje ze wyniki będą do wizyty 17.04. Robiłam tylko CD138, i to leci do Krosna.
    HSG u nich to chyba coś koło 3k :o

ANA wyszło ci dodatnie to pierwsze przesiewowe?
    Moja pani dr jeszcze posługiwała się „starym” oznaczeniem i to ANA podstawowe to ANA 9 (9 jednostek?) i jak to mi wyjdzie za wysokie (miano>/= 1:320) mam zrobić ANA23. Zaznaczyła że dla płodności niższe miana są brane pod uwagę jako alarmujące niż przez reumatologów (?)
    Wzięłam te skierowania i ANA 9 opłaciłam u nich bo zawsze taniej, a ANA 23 zobaczę czy będzie konieczność. Można opłacić zdalnie i wysyłają skierowanie.

Cieszę się, bo podczas pobrania miałyśmy szybką przecinkę i podpytałam o kilka rzeczy. Dr nie wchodzi w buty immunologiczne i pewnie będzie kierować do Jankowskiej lub Suszczewicz. Super jakby był jakiś „fast track)
    Do Jankowskiej próbujemy się dostać i wydaje mi się że już jesteśmy blisko :D
    Wiem z otoczenia jak wygląda współpraca z nią i wiem że mamy full teczkę ale też ona patrzy dość szeroko ze względu na specjalizację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 20:46

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

03.26 biopsja, kir, ⌛️ 🔜ANA
    04.26🕺hormony, nasienie (+usg)✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
  • Aga_92 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu slyszalam ze lipiodol moze rozjechac tarczyce, ja mialam rok temu lipiodol ale naszczescie nie zepsul mi wyniku tarczycy

Dudu13 lubi tę wiadomość

40cs
    Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 14x ❌️
    Letrozole Bluefish 7x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    3 tygodnie i takie mam doświadczenie też od znajomej która robiła. Rozmawiałyśmy o tym ale ja nie przeczuwam niedrożności skoro w ciążę zachodzę tylko coś na etapie implantacji się psuje. Boję się rozjechania unormowanej tarczycy po lipiodolu. Byłabym skłonna zrobić jeśli by mi cokolwiek potwierdzono z endometriozą. Na razie nie biorę tego pod uwagę ale tak, rozmowa dziś o tym byla. Mam nadzieje ze wyniki będą do wizyty 17.04. Robiłam tylko CD138, i to leci do Krosna.
    HSG u nich to chyba coś koło 3k :o

ANA wyszło ci dodatnie to pierwsze przesiewowe?
    Moja pani dr jeszcze posługiwała się „starym” oznaczeniem i to ANA podstawowe to ANA 9 (9 jednostek?) i jak to mi wyjdzie za wysokie (miano>/= 1:320) mam zrobić ANA23. Zaznaczyła że dla płodności niższe miana są brane pod uwagę jako alarmujące niż przez reumatologów (?)
    Wzięłam te skierowania i ANA 9 opłaciłam u nich bo zawsze taniej, a ANA 23 zobaczę czy będzie konieczność. Można opłacić zdalnie i wysyłają skierowanie.

Cieszę się, bo podczas pobrania miałyśmy szybką przecinkę i podpytałam o kilka rzeczy. Dr nie wchodzi w buty immunologiczne i pewnie będzie kierować do Jankowskiej lub Suszczewicz. Super jakby był jakiś „fast track)
    Do Jankowskiej próbujemy się dostać i wydaje mi się że już jesteśmy blisko :D
    Wiem z otoczenia jak wygląda współpraca z nią i wiem że mamy full teczkę ale że ona patrzy dość szeroko ze względu na specjalizację :)

Robiłam ANA1 i wyszło mi dodatnie w mianie na to 1:80. Czytałam że takim mianem nie ma co się martwić, ale Maksym zlecił wykonanie ANA3. Mam wizytę kilka dni przed Tobą tyle że u Maksyma. Na ten moment dobrał nam pełną suplementację pod wyniki badań, zarówno moje jak i męża. Na wizyty chodzimy razem. Nie ukrywam że kompleksowo spojrzał na Nas, zlecił dodatkowe badania, konsultacje. Mąż był u urologa, jednakże robimy jeszcze dodatkową konsultację u urologa w instytucie, u męża wyszły żylaki powrózka nasiennego. Ostatnio dorabialiśmy kilka badań i na wizycie Maksym od razu reagował na wyniki, mąż ma też za dużą homocysteine, więc ona koniecznie jest do zbicia.
    Ja ogólnie mam jajowody drożne, chociaż podczas drożności miałam zrosty. Ale generalnie nie ukrywam że ten lipiodol jest dla mnie też jakąś nadzieją, wiem ile kosztuje, ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta. Nie ukrywam, że zaczęłam też bardziej zwracać uwagę na swój cykl. Wczensiej cykle stymulowane, zastrzyk, progesteron. A teraz? Wzięłam tylko najniższą dawkę letrazolu aby jakiś pęcherzyk urósł. Potem poszłam z ciekawości na monitoring i dodatkowo zaczęłam mierzyć temp, wcześniej tego nie robiłam, no i okazuje się że jak pęcherzyk mam to sam potrafi pęknąć.
    Mam dzisiaj 27dc, ale testować nie chce, jestem 11 dzień po owulacji. Czekam sobie na to co przyniesie życie, nawet nie korci mnie żeby wykonać test. Progesteronu nie biorę. Ogólnie to zaczynam dopiero obserwować jak funkcjonuje bez pełnej stymulacji.

Wiek 28&30

• Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, to jedziemy na podobnym wózku. Śledzę twoje przygody w IR i czekam na update po 🤓
    Możesz polecić urologa z IR? Jakie suple wam zalecił Maksym?

Co do ANA - no ciekawe czy coś ci wyjdzie i on będzie chciał w tym grzebać bo słyszałam też że immunologie to on tak średnio „uznaje”. Ale może nastąpiła jakaś zmiana :) albo pokieruje dalej :)
    Czy na to po prostu nie podaje się Accofilu czy Encorton? Ja dziś próbowałam podpytać i tu dr nie chciała wchodzić w buty immunologów. Znalazłam chyba gdzieś stary wpis Jupiter z listą badań immuno i sporo mam za sobą. @Jupiter, tobie udało się do czegoś dojść na tropie tych badań ?

Przed nami USG jąder też w planie i kwiecień będzie bardziej skupiony na czynniku męskim :D wyjściowe badanie hormonów, jeśli za nisko TT to test z Clo na 10 dni i 11 dnia znowu badanie. Nie wiem czy jest sens powtórzyć DFI, ponoć to dość stała wartość.. samo DFI potrafi kosztować ok 500 zł….

A ja swojego cyklu nie ogarniam, ale po biochemie to kto by to ogarnął. Super że przed biopsją miałam USG bo jakby faktycznie była owulka to byłoby jasne że była a tu sobie rośnie pęcherzyk i ma się dobrze 😳 Nawet coś padło że mogę podjechać na sam monitoring w czwartek lokalnie lub w IR, ale nie mam takiej przestrzeni w tym tygodniu i chyba odpuszczę.
    Boję się powtórki z grudnia czyli torbieli czynnościowej ale szanse że uda mi się zapisać na wizytę w czwartek są też małe :D no bo jaka jest opcja? Ovitrelle? Dla mnie ta beta była niższa niż w listopadzie więc ja ogólnie w szoku że tam to wygląda jakby nic się nie działo i przesunięcie może 1-2 dni co do owu 😳
    Przemyślę to 🤑

Wklejam wam dla ciekawostki mój szalony wykres so far 🤪🤪
    https://ibb.co/NgWHMdNx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 21:07

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

05.26 USG pod Endo ❓
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, samoobserwacja mega dała i mimo że ja znałam zasady to żałuję że mierzenie zaczęłam późno czyli od września 25 a nie np od razu po ślubie nawet jak nie staraliśmy się jeszcze. Teraz, w normalnych cyklach zaczynam pod koniec 🩸i do 3 wyższej a potem odpuszczam bo i tak progesteron mi robił 📈📉 i niepotrzebny stres.
    Zauważyłam natomiast podczas aplikacji cyclogestu odczuwalne zmiany temperatury :D Jednak jak to trwa 10-12 dni to aplikowanie to ja jakoś miałam uważnośc i nawet jak aplikowałam ostatnie dawki między słaba beta a ostatnia jeszcze gorszą to czułam ochłodzenie 😂🥶🌡️

Dziewczyny w ciazy, jak się czujecie? Czy już jakieś mdłości i senności was dopadły czy może, mam nadzieję!! szczęśliwie omijają?
    Morgo, jak się czujesz na stymulacji i przed punkcją?
    Cysterko, no powiem ci że ten progesteron daje popalić i dla głowy jest toxic. Już czekam na te 2x400 cyclogestu.
    Pacynka, wow to może do urlopu będziecie już daleko hen w procedurze albo może już z kropkiem na urlopie 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 21:26

cysterka95 lubi tę wiadomość

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

05.26 USG pod Endo ❓
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Malineczka, to jedziemy na podobnym wózku. Śledzę twoje przygody w IR i czekam na update po 🤓
    Możesz polecić urologa z IR? Jakie suple wam zalecił Maksym?

Co do ANA - no ciekawe czy coś ci wyjdzie i on będzie chciał w tym grzebać bo słyszałam też że immunologie to on tak średnio „uznaje”. Ale może nastąpiła jakaś zmiana :) albo pokieruje dalej :)
    Czy na to po prostu nie podaje się Accofilu czy Encorton? Ja dziś próbowałam podpytać i tu dr nie chciała wchodzić w buty immunologów. Znalazłam chyba gdzieś stary wpis Jupiter z listą badań immuno i sporo mam za sobą. @Jupiter, tobie udało się do czegoś dojść na tropie tych badań ?

Przed nami USG jąder też w planie i kwiecień będzie bardziej skupiony na czynniku męskim :D wyjściowe badanie hormonów, jeśli za nisko TT to test z Clo na 10 dni i 11 dnia znowu badanie. Nie wiem czy jest sens powtórzyć DFI, ponoć to dość stała wartość.. samo DFI potrafi kosztować ok 500 zł….

A ja swojego cyklu nie ogarniam, ale po biochemie to kto by to ogarnął. Super że przed biopsją miałam USG bo jakby faktycznie była owulka to byłoby jasne że była a tu sobie rośnie pęcherzyk i ma się dobrze 😳 Nawet coś padło że mogę podjechać na sam monitoring w czwartek lokalnie lub w IR, ale nie mam takiej przestrzeni w tym tygodniu i chyba odpuszczę.
    Boję się powtórki z grudnia czyli torbieli czynnościowej ale szanse że uda mi się zapisać na wizytę w czwartek są też małe :D no bo jaka jest opcja? Ovitrelle? Dla mnie ta beta była niższa niż w listopadzie więc ja ogólnie w szoku że tam to wygląda jakby nic się nie działo i przesunięcie może 1-2 dni co do owu 😳
    Przemyślę to 🤑

Wklejam wam dla ciekawostki mój szalony wykres so far 🤪🤪
    https://ibb.co/NgWHMdNx
    Mąż ma wizytę w przyszłym tygodniu także dam znać, wcześniej USG i konsultacje mial w luxmed, ale to wiesz taka ogólna konsultacja, wyszły żylaki w sumie żadnej informacji co z tym robić. Jednakże maksym przeprowadził na wizycie ręczne badanie jąder u męża i od razu powiedział że coś z lewym jądrem jest, usg potwierdziło właśnie żylaki na lewym jądrze. W sumie to chyba muszę uzupełnić stopkę z tym co przyjmuje, pisałam chyba już kiedyś po wizycie w IR, ze względu na ANA dodatnie mam aspirin cardio wieczorem brać jedną tabletkę. Zobaczymy co będzie, bo z jednej strony czuję się przytłoczona wysypem ciąż w otoczeniu i boję się że zostaniemy ostatni wśród znajomych, mimo że staramy się prawie najdłużej… :(

Wiek 28&30

• Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczko, przytulam i bardzo mocno rozumiem :(
    Fakt, Maksym to też androlog:) Dajecie sobie jakiś max czasu współpracy z napro i dalej np IVF?
    Aspirin Cardio 100mg, ja mam od owu do cyklu z uwagi na PAI -1. Przebieram nóżkami co do KIR. Jeśli wyjdą tam jazdy to wtedy HLA-C (oboje 🤑)
    Fakt, dziś zapomniałam właśnie prosić o awaryjną receptę na heparynę, ale będę spamować najwyżej jakiegoś dobrodusznika z Medi w razie W 🥴

Powoli jestem zmęczona ilością suplementów i leków. Odliczam dni do końca biosteronu. Kończę syntetyczne żelazo i będę kierować się dietą i wspomaganiem laktoferyną.
    Rozczarowana mega B12 bo liczyłam na poziom ok 600 a nie 450 po takich dawkach :( podtrzymuję branie co 2-3 dni z uwagi,że teraz biorę metforminę. Choć nie wiem czy ma czczo nie cyknąć sobie glukozy, żeby zobaczyć czy nie za mocno działam nawet na tej najmniejszej dawce. Efekt odpuchniecia jest, ale układ pokarmowy chyba jeszcze się do końca nie zaadaptował do tych leków :( musiałam dziś kupić summamed 1x2 i pani mgr nawet przy takim jednym shocie antybiotyku zapytała czy chce probiotyk. Ja mówię: mam invag, provag czy to będzie ok? Ona: a coś jelitowego? Ja: to Multilac synbiotyk? Haha tylko się uśmiechnęła porozumiewawczo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 21:51

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

05.26 USG pod Endo ❓
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Malineczko, przytulam i bardzo mocno rozumiem :(
    Fakt, Maksym to też androlog:) Dajecie sobie jakiś max czasu współpracy z napro i dalej np IVF?
    Aspirin Cardio 100mg, ja mam od owu do cyklu z uwagi na PAI -1. Przebieram nóżkami co do KIR. Jeśli wyjdą tam jazdy to wtedy HLA-C (oboje 🤑)
    Fakt, dziś zapomniałam właśnie prosić o awaryjną receptę na heparynę, ale będę spamować najwyżej jakiegoś dobrodusznika z Medi w razie W 🥴

Powoli jestem zmęczona ilością suplementów i leków. Odliczam dni do końca biosteronu. Kończę syntetyczne żelazo i będę kierować się dietą i wspomaganiem laktoferyną.
    Rozczarowana mega B12 bo liczyłam na poziom ok 600 a nie 450 po takich dawkach :( podtrzymuję branie co 2-3 dni z uwagi,że teraz biorę metforminę. Choć nie wiem czy ma czczo nie cyknąć sobie glukozy, żeby zobaczyć czy nie za mocno działam nawet na tej najmniejszej dawce. Efekt odpuchniecia jest, ale układ pokarmowy chyba jeszcze się do końca nie zaadaptował do tych leków :( musiałam dziś kupić summamed 1x2 i pani mgr nawet przy takim jednym shocie antybiotyku zapytała czy chce probiotyk. Ja mówię: mam invag, provag czy to będzie ok? Ona: a coś jelitowego? Ja: to Multilac synbiotyk? Haha tylko się uśmiechnęła porozumiewawczo ;)
    Dudu widzę że Ty lekowi - suplementowo jesteś bardzo obstawiona. Ja to dopiero teraz zaczęłam monitorować temperaturę, wczensiej tego nie robiłam, bo w każdym cyklu miałam monitoring, zastrzyk i stymulację, więc nie czułam takiej potrzeby. Na ten moment nie myślimy o invitro. Czy mamy plan po napro? Obecnie nie, bo wierzymy że uda się właśnie dzięki naprotechnologii, jednakże zobaczymy co życie przyniesie.

Wiek 28&30

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu, Ty to jesteś solidna firma - organizacja badań i cały plan na mocne 10/10 🤯🤝💪
    Mam nadzieję, że masz w tym wszystkim chwile na siebie na oddech i chociaż treningami robisz sobie reset głowy!

Morgo, jak tam samopoczucie? Kiedy następny podgląd kurniczka? Punkcja chyba też tuż tuż?
    Nie jestem pewna czy pisałaś wcześniej - lekarz ma w planach transfer świeży czy mrożony? Chyba, że wolisz to zachować dla siebie to pomiń moje pytanie 🤭

Ja wczoraj miałam ostatania wizytę w klinice. Mamy małego żelka z serduszkiem 🥹💜
    Nie wrzucam foteczki, ale zostawię link https://ibb.co/LDP36B5R

Dudu, muszę przyznać, że na razie w ciąży czuję się znakomicie. Tak naprawdę jedyna dolegliwością jest duża senność i brak mocy (ale to nawet nie codziennie). Więc nie mam absolutnie na co narzekać, tym bardziej, że dużo dziewczyn znosi początki dużo gorzej.
    Życzę Wam żebyście też niedługo mogły zastanawiać się nad objawami, a jednym zmartwieniem było to czy to dobrze, że nie macie mdłości 🤞🤞🍀🍀🍀

Morgo, Dudu13, cysterka95, Malineczka, ferrytynka25, assialbnn lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - , badanie kariotypów, drożność, MUCH - 🆗

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720 -> 25dpt mamy 4,2mm bobasa z serduszkiem 😍💜
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch 😍😍😍😍😍
    Mega! Trzymam kciuki by dalej było tak delikatnie u Ciebie z objawami:)
    Haha organizacja to moje drugie imię ale tak, połowa sukcesu że zauważam że jestem pod korek. Wtedy kilka dni, tydzień-dwa wyłączam ten temat i żyje sobie bez tego. Działanie nakręca ale i ponosimy ryzyko że jednak odnajdziemy coś co może nie mieć aż takiego sensu klinicznego, a jednak w głowie namiesza 🤓
    W ramach oporu zamówiłam sobie nowe legginsy by przybić sobie piątkę za ten marzec jako powrót na siłkę 🤪 i wydać chociaż tę przysłowiową „stówkę” na coś innego niż staraczkowe tematy. Nie chce żyć w zawieszeniu i pamiętać końcówki moich lat 20ch jako jedynie podróże od alabu do diagnostyki 🤑

karczoch321 lubi tę wiadomość

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

05.26 USG pod Endo ❓
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu, karczoch - fizycznie czuje się totalnie normalnie, nie mam żadnych kłuć brzucha ani wzdęcia. Właśnie jadę z pobrania krwi do pracy 🫣. Szalony czas. Dla mnie sporo stresu.
    O 13 mam wizytę, niestety u innego gina bo mój wyjeżdża na kurs. Dowiem się dzisiaj kiedy punkcja. Najpierw były plany na sob-pon, ale na poniedziałkowej wizycie lekarz mówił że jednak wcześniej - piątek lub sobota będą optymalne. Co do transferu to na bieżąco będą decyzję. Mój mąż się stresuje że nie uda mu się oddać nasienia więc ja już wolę nic nie zakładać 🫣. Ale wspolzyjemy w tym czasie i jest pod tym względem super 😅.

Dudu13, cysterka95, Malineczka, Imazolka, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

15cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

17.03 - początek stymulacji do IVF🤞

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoszku, piękny ten Twój żelek, super że czujesz się znakomicie i nie masz żadnych większych dolegliwości 😍. Kiedy następna wizyta, już poza kliniką? Zdecydowałaś się na prowadzenie ciąży u jakiegoś lekarza z polecenia?
    Dziewczyny z ekipy IVF i IUI, mam nadzieję, że będziecie tutaj zaglądać i informować nas co tam u Was.💚
    Morgo - Go girl! Trzymam kciuki 🤞🍀
    Dudu - Mocny plan, dobrze że pamiętasz w tym wszystkim o sobie, nawet właśnie zakup legginsów potrafi zająć głowę na jakiś czas, zmotywować do jakiegoś konkretnego działania i nawet poprawić humor. Ja planuję kupić bieżnię, żeby biegać również w domu, jestem na etapie poszukiwań.😅 Niestety przez kilka miesięcy odpuściłam swoje potrzeby, bo cały czas nastawiałam się, że przecież zaraz będę w ciąży i to był ooogromny błąd.

Morgo, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩 28 👨 30 🐶8
    Walczymy od drugiej połowy 2024✨
    Hormony w normie ✅
    AMH 2,07 ng/ml
    Niska Ferrytyna ⚠️
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem

Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    TenFertil ON💊
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ferrytynka25 wrote:
    Karczoszku, piękny ten Twój żelek, super że czujesz się znakomicie i nie masz żadnych większych dolegliwości 😍. Kiedy następna wizyta, już poza kliniką? Zdecydowałaś się na prowadzenie ciąży u jakiegoś lekarza z polecenia?
    Dziewczyny z ekipy IVF i IUI, mam nadzieję, że będziecie tutaj zaglądać i informować nas co tam u Was.💚
    Morgo - Go girl! Trzymam kciuki 🤞🍀
    Dudu - Mocny plan, dobrze że pamiętasz w tym wszystkim o sobie, nawet właśnie zakup legginsów potrafi zająć głowę na jakiś czas, zmotywować do jakiegoś konkretnego działania i nawet poprawić humor. Ja planuję kupić bieżnię, żeby biegać również w domu, jestem na etapie poszukiwań.😅 Niestety przez kilka miesięcy odpuściłam swoje potrzeby, bo cały czas nastawiałam się, że przecież zaraz będę w ciąży i to był ooogromny błąd.

Ja miałam takie podejście odnośnie zmiany pracy, po co mam szukać jak zajdę w ciążę, głupio tak u nowego pracodawcy od razu iść na ciążowe. I tak już minęło 1,5 roku, mąż się śmieje że już dawno bym zmieniła pracę. A tu mi wygodnie pod kątem tego, że znam środowisko, znam ludzi, jednakże chciałabym większą kasę, ale większa kasa = zmiana pracy. A znowu zmiana pracy = stres dla mnie. Także tak sobie jestem w tym błędnym kole.

Karczoch ale piękny kropuś ❤️ Oby ciąża była nudna i żeby żadne dolegliwości się nie nasiliły.
    Margo powodzenia na wizycie :)
    Dudu nowe legginsy to 100% zadowolenia z treningu i takie poczcie się lepiej w swoim ciele, jak masz coś nowego ;)

Wiek 28&30

• ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze zmianą pracy u mnie dosłownie to samo. 😅 Ciągle narzekam mojemu mężowi, że chciałabym się rozwijać, więcej zarabiać, że dobija mnie atmosfera w biurze itp. Ale też zostałam tylko z jednego powodu, a okazuje się, że mogłabym już też dawno pracować w innym miejscu i może wtedy właśnie byłabym szczęśliwsza i spokojniejsza. Doszłam do konkluzji, że mi po prostu chyba brakuje odwagi. Także jesteśmy w tym samym, błędnym kole. 🥴

👩 28 👨 30 🐶8
    Walczymy od drugiej połowy 2024✨
    Hormony w normie ✅
    AMH 2,07 ng/ml
    Niska Ferrytyna ⚠️
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem

Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    TenFertil ON💊
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ferrytynka25 wrote:
    Ze zmianą pracy u mnie dosłownie to samo. 😅 Ciągle narzekam mojemu mężowi, że chciałabym się rozwijać, więcej zarabiać, że dobija mnie atmosfera w biurze itp. Ale też zostałam tylko z jednego powodu, a okazuje się, że mogłabym już też dawno pracować w innym miejscu i może wtedy właśnie byłabym szczęśliwsza i spokojniejsza. Doszłam do konkluzji, że mi po prostu chyba brakuje odwagi. Także jesteśmy w tym samym, błędnym kole. 🥴

Bez kitu, tak samo. Ja bym szukała czegoś bliżej na pewno:( no ale ma też w miarę spoko warunki i mogę wyjść w ciągu dnia jak wczoraj na te biopsję. Liczę na szybką odmianę choć 2 lata temu miało być „na maks 6 miesięcy” 😂

Wgl czuję prawy jajnik z pęcherzykiem także dzieje się 🤡😂 owulacja by była planowo w 13DC jak ostatnio aż ciężko w to uwierzyć. Odpuściłam monitoringi już teraz. Powoli zjeżdżam do bazy emocjonalnej i daję sobie odpocząć. Jak udałoby się podziałać dziś/jutro to może bym i włączyła proga pod koniec tygodnia. Bez tego jakoś się nie nakręcam 😂

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

05.26 USG pod Endo ❓
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie :)

Mam pytanie odnośnie drożności może jakaś dobra duszyczka poratuje swoją wiedzą :P

Czy jeżeli rok temu miałam wyłuszczanie torbieli endometrialnej laparoskopowo z jajnika oraz chromotubację, która wykazała drożne jajowody to czy warto powtórzyć badanie drożności?

🩷93 💙97
  • PA Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch oby tak ciąża dalej była taka spokojna 🙂

Morgo nie puszczam kciuków 🤞🍀

Dudu Ty zawsze masz konkretny plan działania 🙂

Dziewczyny u mnie było to samo. Nie zmieniałam pracy, bo przecież mam umowę o pracę i zaraz znajdę w ciążę. Do momentu, aż okazało się, że likwidują nasz oddział i dostaliśmy wypowiedzenia. Widocznie tak miało być 🙂

Morgo lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/2026 kwalifikacja IVF
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu - jak czytam Twoje wpisy to mam wrażenie że aż kipi z nich energia 😂 zawsze jakieś konkret plany i dużo się dzieje 😄 dobrze, że pamiętasz w tym o sobie!

Widzę temat zmian pracy, no można powiedzieć że wchodzę cała na biało 🙃 bo podczas starań zmieniłam pracę 2 razy. Co prawda działo się to jeszcze głównie podczas tych starań naturalnych, gdy nie miałam kliniki i tylu badań na głowie, ale still. I nie powiem, było to oczywiście stresujące, ale z perspektywy czasu absolutnie nie żałuję, bo jak widać w ciąży dalej nie jestem a przynajmniej znalazłam w końcu miejsce gdzie czuję się dobrze i spokojnie - a to jest nieocenione podczas starań. Śliski temat to jest, bo z jednej strony jak się ma stabilną pracę to się czuje bezpieczniej. Z drugiej - niechęć i frustracja środowiskiem pracy też wpływają na głowę/zdrowie 🤷🏻‍♀️

Choinka123, ferrytynka25, Dudu13 lubią tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️marzec - powrót do stymulacji 🎉
    🧘🏻‍♀️ w trakcie 2 weeks wait 🧘🏻‍♀️
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka gratulacje że zmieniłaś 👏👏👏

Ja miałam parę ofert zmiany pracy ale oczywiście że zrezygnowałam bo zaraz się uda, a w obecnej mam ciepłe kapcie chodzę jak tylko chce i mogę wyjść bez problemu kiedy mi pasuje. Atmosfera spoko praca bardzo spokojna wręcz emerycka ale zarobki i sobie znalazłam druga na pół etatu dorywczo i tak już cigąne dwa lata 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 15:07

30 & 34
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️09.25IUI
    ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
‹‹ 286 287 288 289 290
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ