Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
O, to podobnie jak u mnie - dwa ciałka żółte, około tydzień po owulacji. Z tym że czuję lekkie kłucie po jednej stronie, więc od razu jestem przekonana, że to kolejna ciąża pozamaciczna się akurat zagnieżdża w jajowodzie... Naprawdę nie wiem czy chcę zobaczyć pozytywny test czy jednak nie 🫠 Chyba że to dodatkowy pęcherzyk który miałam niepęknięty? Bo jakiś był... Ale nie wiem czy to czuć...cysterka95 wrote:
U mnie 5dpo, lekarz w zeszłym tygodniu potwierdził pęknięcie 2 pęcherzyków - w lewym i prawym jajniku. Prawa strona jest wątpliwej drożności więc tak średnio bierzemy ją pod uwagę. Teraz najgorszy moment, same wiecie jak to jest z czekaniem 🫠 staram się trzymać faktów i tyle, jak głowa za bardzo odlatuje w potencjalne scenariusze to sobie przypominam, że tak naprawdę my na tej stymulacji osiągamy dopiero etap zdrowej (lub nawet nie) pary, a nawet jej może zająć parę miesięcy 😏
cysterka95 lubi tę wiadomość
👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
👨 morfologia 0%
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 -> 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - powrót do stymulacji -
Przykro mi dziewczyny z powodu bieli 😞🫂 mam nadzieję, ze kolejne cykle będą w końcu dla Was bardziej łaskawe.
Choinka - powodzenia, trzymamy kciuki 🤞
Morgo - za Twoj kurniczek też kciuki zaciśnięte 🤞🍀 jak się w ogóle czujesz na stymulacji? Czekamy na wieści po podglądzie 🐣
Choinka123, Morgo lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 35 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia - , badanie kariotypów, drożność, MUCH - 🆗
📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)
🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720 -> 25dpt mamy 4,2mm bobasa z serduszkiem 😍💜 -
Choinka123 wrote:My dziś podchodzimy do 3 IUI. Mam 3 pęcherzyki. Nadzieja jest ale znam skuteczności szczególności że to jest 3. Następny krok lekarz nalega na szybki zapis do rządowego programu ale narazie we mnie nie ma 100% zgody muszę to przepracować.
Mi się spodobało ostatnio zdanie profesora od niepłodności, u którego kilka lat temu byłam na stażu z ginekologii - "rozród u człowieka generalnie cechuje duży odsetek niepowodzeń". Tak jest i naturalnie, i przy procedurach wspomaganego rozrodu. Myślę że pewność co do jakiegoś kroku musi pojawić sie sama, na pewno jej nie przegapisz
. Mi pomagało że nasz lekarz nie nalegał na nic - przedstawiał opcje, my kminiliśmy, dużo rozmawialiśmy i wracaliśmy z decyzjami. Generalnie trochę trwało oswojenie się z tym, że idziemy w IVF. A i tak jesteśmy parą, która jak na polskie statystyki szybko podjęła decyzję o IVF, co też dla mnie było trudne by się odważyć pójść własną drogą, tak jak czuję.
karczoszek - dziękuję że pytasz ♥️ czuje się fizycznie b. dobrze, nie mniej no jest to dla mnie stresujący czas. Właśnie wracam z kliniki i czuję jak schodzi ze mnie napięcie - wieści są dobre
. Mam łącznie 10 rokujących pecherzyków (tak jak w 2dc co ciekawe), lekarz jest zadowolony z efektu stymulacji. Niestety nasz lekarz wyjeżdża na kurs zagraniczny i kolejną wizytę mam u innego lekarza, który prawdopodobnie będzie też robił punkcję. Planowo punkcja piatek-sobota. Będę prosić o sobotę, jeśli się da bo wolałabym znowu nie prosić o wolne w pracy i przekładanie pacjentów.
Podpowiedzcie mi dziewczyny - do kiedy miałyście zielone światło na współżycie w trakcie stymulacji? I czy zalecane było zabezpieczenie? Zapomniałam zapytać 🫣. I druga kwestia - myślicie że jeden dzień wolnego po punkcji wystarczy?
Choinka123 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
15cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
17.03 - początek stymulacji do IVF🤞
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo wrote:Podpowiedzcie mi dziewczyny - do kiedy miałyście zielone światło na współżycie w trakcie stymulacji? I czy zalecane było zabezpieczenie? Zapomniałam zapytać 🫣. I druga kwestia - myślicie że jeden dzień wolnego po punkcji wystarczy?
To trzymamy kciuki za sobotę i żeby te 10 jajek dalej dzielnie pracowało 😀
Ja się pytałam o współżycie i generalnie lekarz nie widział przeciwwskazań 🤪 tyle, że im bliżej punkcji tym ja bardziej czułam się z tym niekomfortowo przez wypchany brzuch, więc na ostataniej prostej odpuściliśmy. Nie zabezpieczaliśmy się w tym czasie
Ja punkcje miałam w piątek, po powrocie do domu przespałam większość dnia i ogólnie w sobotę już się nieźle czułam. W niedzielę poszlismy już na spacer do lasu. Baaaardzo pilnowałam picia dużej ilości białka (robiłam koktajle) i picia dużej ilości wody. Być może to miały wpływ na dobrą regenerację, bo nastawiałam się, że będzie gorzej 😅
Morgo lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 35 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia - , badanie kariotypów, drożność, MUCH - 🆗
📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)
🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720 -> 25dpt mamy 4,2mm bobasa z serduszkiem 😍💜 -
Karczoszku dzięki za wskazówki 🥰. Nam na poprzedniej wizycie lekarz mówił że jak najbardziej można współżyć, nawet wg badań pary współżyjące podczas stymulacji mają wyższa skuteczność procedur. Tylko 2-3 dni przed "ostrożnie" bo jest ryzyko że mechanicznie popękają pęcherzyki.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
15cs
A u Was problemem była morfologia ??Morgo wrote:Mi się spodobało ostatnio zdanie profesora od niepłodności, u którego kilka lat temu byłam na stażu z ginekologii - "rozród u człowieka generalnie cechuje duży odsetek niepowodzeń". Tak jest i naturalnie, i przy procedurach wspomaganego rozrodu. Myślę że pewność co do jakiegoś kroku musi pojawić sie sama, na pewno jej nie przegapisz
. Mi pomagało że nasz lekarz nie nalegał na nic - przedstawiał opcje, my kminiliśmy, dużo rozmawialiśmy i wracaliśmy z decyzjami. Generalnie trochę trwało oswojenie się z tym, że idziemy w IVF. A i tak jesteśmy parą, która jak na polskie statystyki szybko podjęła decyzję o IVF, co też dla mnie było trudne by się odważyć pójść własną drogą, tak jak czuję.
karczoszek - dziękuję że pytasz ♥️ czuje się fizycznie b. dobrze, nie mniej no jest to dla mnie stresujący czas. Właśnie wracam z kliniki i czuję jak schodzi ze mnie napięcie - wieści są dobre
. Mam łącznie 10 rokujących pecherzyków (tak jak w 2dc co ciekawe), lekarz jest zadowolony z efektu stymulacji. Niestety nasz lekarz wyjeżdża na kurs zagraniczny i kolejną wizytę mam u innego lekarza, który prawdopodobnie będzie też robił punkcję. Planowo punkcja piatek-sobota. Będę prosić o sobotę, jeśli się da bo wolałabym znowu nie prosić o wolne w pracy i przekładanie pacjentów.
Podpowiedzcie mi dziewczyny - do kiedy miałyście zielone światło na współżycie w trakcie stymulacji? I czy zalecane było zabezpieczenie? Zapomniałam zapytać 🫣. I druga kwestia - myślicie że jeden dzień wolnego po punkcji wystarczy? -
Basiax - morfologia i ruch, hormonalnie u męża niski poziom testosteronu. Po 2,5 msc kuracji Clostillbegyt i suple (ale suple jak i większości z nas - były brane już miesiące wcześniej) morfo z 0 do 2% poszło, za to koncentracja spadła o połowę i była poniżej normy. Zaproponowano nam IUI albo starania naturalne dalej. 5-6 mscy chodziłam na monitoring i 3 czy 4x miałam dostymulowane cykle lekami (nie mniej mam regularnie własne owulacje także w nieznacznym stopniu podbijało to nasze szanse). Jako że ta nasza poprawa wyników medycznie jest widziana jako niewielka (teoretycznie to wciąż "ciężka teratozoospermia") to mieliśmy opcje kwalifikacji do IVF i skorzystaliśmy z tego czując że wyczerpaliśmy na ten moment możliwości terapeutyczne, a nigdy nie miałam nawet cienia cienia na teście.
Jeszcze dopowiem, bo może komuś to w jakiś sposób pomoże - dla nas też dodatkowym argumentem za IVF, a nie np. daniem sobie dodatkowego roku na starania naturalne lub IUI była chęć zabezpieczenia płodności jakbyśmy jeszcze chcieli mieć drugie dziecko. U męża na ten moment mamy dwie hipotezy co powoduje te obniżone parametry - najpewniej przewlekły stres (nie ma tu dużego pola do zmiany bo to kwestia charakterologiczna) plus jakieś uszkodzenie jąder - w dzieciństwie ciężko przeszedł świnkę więc to może być przyczyną. Będziemy go dalej obserwować pod kątem wczesnej andropauzy. Jakbyśmy byli młodsi to dalibyśmy sobie więcej czasu na naturalne starania z nadzieją że być może jednak przyczyna obniżonych parametrów jest odwracalna albo że i przy takich uda się po ilus miesiącach zajść w ciążę. No ale młodsi już nie będziemy, a chcemy mieć siły by wstawać w nocy do dziecka itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 13:23
Basiax lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
15cs
Peachy wrote:O, to podobnie jak u mnie - dwa ciałka żółte, około tydzień po owulacji. Z tym że czuję lekkie kłucie po jednej stronie, więc od razu jestem przekonana, że to kolejna ciąża pozamaciczna się akurat zagnieżdża w jajowodzie... Naprawdę nie wiem czy chcę zobaczyć pozytywny test czy jednak nie 🫠 Chyba że to dodatkowy pęcherzyk który miałam niepęknięty? Bo jakiś był... Ale nie wiem czy to czuć...
Piona. Mi został jeden niepekniety pęcherzyk w lewym jajniku i kłuje co jakiś czas, więc chyba można to czuć
ciąży pozamacicznej też się boję, jak tylko poczuję że coś się dzieje z tej strony co przytkany jajowód to dziwne myśli wypływają 🙃 więc tym bardziej zrozumiałe, jesli masz za sobą już takie doświadczenie. Prawda jest taka, że te wszystkie kłucia, ciągnięcia itp może powodować sam progesteron. Także życzę nam spokoju w głowie i pozytywnych wieści za tydzień 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 13:46
Morgo, Peachy lubią tę wiadomość
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
antykoagulant tocznia - Acard
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
🧘🏻♀️ w trakcie 2 weeks wait 🧘🏻♀️ -
Cholera - gdzieś zgubiłam wątek ale chętnie dołączę tutaj.
Jestem tu niezupełnie nowa - choć w pisaniu debiutantka, to w czytaniu mam wrażenie że znamy się od lat, z Wami płakałam, z Wami się śmiałam, z Wami przeżywałam. I nabrałam odwagi do napisania coś od siebie. Moja historia jest zwyczajnie krótka.
O mnie:
Jestem Paula, mam 32 lata, cykle regularne
na moje nieszczęście w gorącej wodzie kąpana.
Mam męża z którym jestem od 13 lat łącznie.
2025 rok był rokiem starań bez spiny, na totalnym luzie - ale - on na tzw. "bombie" więc mieliśmy czasami myślenie życzeniowe o "złotym strzale" - ale nie było
2026 rok mąż zaczął od stycznia HCG w lutym dołączył Clomid, no i wiadomo... przytulanki i co
? - pusto
ale ok, rozumiem czemu tak a nie inaczej.
Marzec też przytulanki, (7dpo, 22dc) - dzisiaj mnie tknęło "aa zrobię sobie Progesteron i Betę" i co?
Progesteron: 21,480
Beta: <0,100
i dalej pusto
choć....
nie opuszcza mnie nadzieja
zdaję sobie sprawę w jakim położeniu jesteśmy, mąż musi "odchorować" bombę, a ja musze na to czekać, no i wiadomo, że 7dpo to jeszcze wcześnie. Nie liczę na wiele.
W zasadzie, to pierwszy raz zrobiłam progesteron i betę z krwi, posiłkowałam się dotychczas testami domowymi owu i hcg
Dzisiaj mam tkliwe piersi, boli mnie podbrzusze jak na okres, we wcześniejszych dniach miałam lekkie mdłości, wahania nastroju - tak wiem, domyślam się że to właśnie działanie progesteronu - uczę się wszystkiego od Was
W sumie krótka ta moja historia. Poczułam potrzebę jej opowiedzenia, bo wiem że znajdzie się ktoś, kto mnie zrozumie, jak kobieta kobietę.
Ściskam Was dziewczyny i trzymajcie za mnie kciuki - to mój początek starań. Będę tu zaglądać
Morgo, Aga_92, cysterka95 lubią tę wiadomość
-
Paula - witaj 🌷 miło Cię poznać. Fajnie że się odważyłaś. My podobnie zaczęliśmy starania. Ale też wcześniej dwa lata nie stosowalismy praktycznie żadnej antykoncepcji poza "uważaniem w dni płodne" 😉.
Skąd u Twojego męża takie leczenie? Ma obniżone parametry nasienia? Jeśli masz chęć to uzupełnij stopkę, mi przyznam że to bardzo pomaga w rozeznaniu dziewczyn na forum
.
👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
15cs
To u mojego męża Ruch, koncentracja ilość itd bardzo wysoka. Ale morfologia 0%. Ma miec rozszerzone badanie.. u mnie 2 ciąże biochemiczne i rok starań... Mąż robił usg jąder I brak żylaków, wszystko w porządku. Zbada jeszcze testosteron pewnie. Ja robiłam przeróżne badania z krwi i wymazy i właściwie są w normie. Owulacje występują, obrazowo ok.. nie mamy planu co dalej . Fakt też taki, że masakryczne się wszystkim stresuje i przewlekłe to u mnie (chodzę na terapie żeby to zmienićMorgo wrote:Basiax - morfologia i ruch, hormonalnie u męża niski poziom testosteronu. Po 2,5 msc kuracji Clostillbegyt i suple (ale suple jak i większości z nas - były brane już miesiące wcześniej) morfo z 0 do 2% poszło, za to koncentracja spadła o połowę i była poniżej normy. Zaproponowano nam IUI albo starania naturalne dalej. 5-6 mscy chodziłam na monitoring i 3 czy 4x miałam dostymulowane cykle lekami (nie mniej mam regularnie własne owulacje także w nieznacznym stopniu podbijało to nasze szanse). Jako że ta nasza poprawa wyników medycznie jest widziana jako niewielka (teoretycznie to wciąż "ciężka teratozoospermia") to mieliśmy opcje kwalifikacji do IVF i skorzystaliśmy z tego czując że wyczerpaliśmy na ten moment możliwości terapeutyczne, a nigdy nie miałam nawet cienia cienia na teście.
Jeszcze dopowiem, bo może komuś to w jakiś sposób pomoże - dla nas też dodatkowym argumentem za IVF, a nie np. daniem sobie dodatkowego roku na starania naturalne lub IUI była chęć zabezpieczenia płodności jakbyśmy jeszcze chcieli mieć drugie dziecko. U męża na ten moment mamy dwie hipotezy co powoduje te obniżone parametry - najpewniej przewlekły stres (nie ma tu dużego pola do zmiany bo to kwestia charakterologiczna) plus jakieś uszkodzenie jąder - w dzieciństwie ciężko przeszedł świnkę więc to może być przyczyną. Będziemy go dalej obserwować pod kątem wczesnej andropauzy. Jakbyśmy byli młodsi to dalibyśmy sobie więcej czasu na naturalne starania z nadzieją że być może jednak przyczyna obniżonych parametrów jest odwracalna albo że i przy takich uda się po ilus miesiącach zajść w ciążę. No ale młodsi już nie będziemy, a chcemy mieć siły by wstawać w nocy do dziecka itd.
) I to pewnie nie pomaga. A może blokuje nawet możliwość ciąży. . .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 18:24
Morgo lubi tę wiadomość
-
Basiax wrote:To u mojego męża Ruch, koncentracja ilość itd bardzo wysoka. Ale morfologia 0%. Ma miec rozszerzone badanie.. u mnie 2 ciąże biochemiczne i rok starań... Mąż robił usg jąder I brak żylaków, wszystko w porządku. Zbada jeszcze testosteron pewnie. Ja robiłam przeróżne badania z krwi i wymazy i właściwie są w normie. Owulacje występują, obrazowo ok.. nie mamy planu co dalej
Robiliście posiewy nasienia? Jeśli nie to warto skoro sama morfologia plemników jest zaburzona. Plus PCR na pakiet Chlamydia, Ureaplasma itd - najlepiej u mężczyzny i kobiety z szyjki macicy. Dysbioza jelitowa też może mieć wpływ także warto zwrócić uwagę czy nie ma jakichś biegunek, wzdęć itd. My badaliśmy też kał na pasożyty. Testosteron z SHBG jak coś koniecznie. Najlepiej pójść z wynikami do androloga. My już od tego momentu byliśmy u ginekologa/androloga zajmującego się niepłodnością i on nam proponował plan na najbliższe 2-3 msce. Też widziałam historie osób, którym dopiero drugie USG u innego specjalisty pokazało zaawansowane żylaki powrózka - najczęściej były "wyżej" niż zakres poprzedniego badania. My w powtórne badanie nie szliśmy bo i tak nie zdecydowaliśmy się na operację z uwagi na trudną do przewidzenia skuteczność.
Basiax lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
15cs
Nie robiliśmy posiewów. Ale chyba przy tym badaniu rozszerzonym robią?? Ten pakiet na choroby z szyjki macicy robiłam i ok wszystko, mąż nie badał.. ale jeśli u mnie w porządku to u niego może być coś nie tak w tym temacie?? (Jeśli też byłam i jestem jego jedyną partnerką ;p )z biegunkami i wzdęciami nie mamy problemów. Badałam kał na pasożyty i helicobaktera kiedyś i wyszedł mi dawno ale przeleczyłam i ponowny wynik w normie. Mąż też kiedyś badał i w porządku. Akurat wybraliśmy dobrego specjalistę który się skupił na usg to mam nadzieję, że tak jest faktycznie. Zobaczymy. Wyżej w moim poście dopisałam o tym przewlekłym moim stresie. 🙈Morgo wrote:Robiliście posiewy nasienia? Jeśli nie to warto skoro sama morfologia plemników jest zaburzona. Plus PCR na pakiet Chlamydia, Ureaplasma itd - najlepiej u mężczyzny i kobiety z szyjki macicy. Dysbioza jelitowa też może mieć wpływ także warto zwrócić uwagę czy nie ma jakichś biegunek, wzdęć itd. My badaliśmy też kał na pasożyty. Testosteron z SHBG jak coś koniecznie. Najlepiej pójść z wynikami do androloga. My już od tego momentu byliśmy u ginekologa/androloga zajmującego się niepłodnością i on nam proponował plan na najbliższe 2-3 msce. Też widziałam historie osób, którym dopiero drugie USG u innego specjalisty pokazało zaawansowane żylaki powrózka - najczęściej były "wyżej" niż zakres poprzedniego badania. My w powtórne badanie nie szliśmy bo i tak nie zdecydowaliśmy się na operację z uwagi na trudną do przewidzenia skuteczność.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 18:48
Morgo lubi tę wiadomość
-
Basiax - trzeba sprawdzić, czasem pod "rozszerzone badanie nasienia" jest fragmentacja i HBA, a nie posiewy. Te Chlamydie i tak dalej znacznie łatwiej wykryć u kobiet.
Hah, ja mam od dzieciństwa zaburzenia lękowe i od 7 lat jestem w terapii. Dużym gamechangerem było dla mnie jednak włączenie SSRI - jeśli tendencję lękowe są mocno utrwalone to ciężko jest za pomocą samej psychoterapii przeprogramować biologię mózgu.
Basiax lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
15cs
Paula witaj 🤗 my tez tak zaczynalismy ze pierwszy rok staran mielismy na luzie, no ale kolejne 2 to juz masa badan, pozniej klinika, leki suple i poki co nic z tego
Morgo lubi tę wiadomość
40cs
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Ja nie chciałam brać leków ze względu na starania, ale chyba będę musiała.Morgo wrote:Basiax - trzeba sprawdzić, czasem pod "rozszerzone badanie nasienia" jest fragmentacja i HBA, a nie posiewy. Te Chlamydie i tak dalej znacznie łatwiej wykryć u kobiet.
Hah, ja mam od dzieciństwa zaburzenia lękowe i od 7 lat jestem w terapii. Dużym gamechangerem było dla mnie jednak włączenie SSRI - jeśli tendencję lękowe są mocno utrwalone to ciężko jest za pomocą samej psychoterapii przeprogramować biologię mózgu. -
Hej, w południe miałam biopsję u swojej pani dr w IR.
Opłaciłam też ANA i będę robić na dniach w ALAB. Mogłabym jutro ale dostałam dziś jednodniowy antybiotyk więc nie chcę żadnych zaburzeń
Po biochemie dziwne sprawy z cyklem bo BBT niedziela 10DC deep, wczoraj i dziś duży skok 🤪 a w usg dziś pęcherzyk 19mm i tak za 2 dni określiła owu, endo ładne
jak tylko minie plamienie (jest minimalne) to wracamy do starań ale bardziej just for fun
na wyniki kir czekam, wczoraj minął tydzień. Rozkminiam jeszcze czy potrzebuje zbadać AOA… czyli immunologiczne historie 🤓
I tak to życie balansuje, mąż miał w weekend pępkowy i w skrócie: ciężki koktajl emocjonalny przywiózł ze sobą do domu🥺. Ja na szczęście odbiłam się od tego co przeżywałam w połowie marca więc wiem że prędzej czy później rozwikłamy nasze zagadki i będzie happy end🌸 Jesteśmy bardzo zmotywowani i silni w tym razem!
A ja bardzo zmotywowana i wkręcona w regularne treningi 🥇
Trzymam kciuki za was dziewczyny - odezwę się jak będę miała znaczące wyniki 🤪 🌸🪴
Edit: biopsja do przeżycia!! Bardziej dyskomfort niż ból
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 14:18
Jupiter, cysterka95, Morgo, Aga_92 lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA
🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx
03.26 biopsja, kir, ⌛️ 🔜ANA
04.26🕺hormony, nasienie (+usg)✋DHEA, wizyta w IR
05.26 USG pod Endo ❓ -
Dudu ale cisniesz z tymi badaniami, dawaj znac jak tam
i fajnie ze udaje Ci sie regularnie trenowac 💪
Trzymam kciuki za dobre wyniki! 🍀
Dudu13 lubi tę wiadomość
40cs
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Portfel niestety też ciśnie ale no mam nadzieję że to się opłaci mówiąc kolokwialnie. Dziś lekki ból podbrzusza i zmęczenie psychosomatyczne. Stresowało mnie to badanie bo w mojej głowie to już grube
Morgo lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA
🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx
03.26 biopsja, kir, ⌛️ 🔜ANA
04.26🕺hormony, nasienie (+usg)✋DHEA, wizyta w IR
05.26 USG pod Endo ❓