Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurde, no to chyba faktycznie poczekam, chociaż oczywiście już mam ochotę pędzić i badać co się da. Zrobię w takim razie tą celiakię póki co.👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
👨 morfologia 0-3%
kariotypy 🆗
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia -
Hej Ola! Starasz się o ciążę rozumiem? Masz jakieś dokuczliwe objawy? Jeśli chcesz dokładnie zbadać gdzie masz ogniska itp. to mogę polecić USG w protokole endometriozy u dr Rabiej-Wrońskiej albo dra Chmiela. Oboje u mnie wychwycili to samo. Dr Chmiel pracuje na sto etatów w różnych placówkach, w Krakowie terminy bywają odległe, choć czasem coś się zwalnia. Szybsze terminy ma w Wadowicach i w Nowym Targu i co mnie zaskoczyło, jak ma się jakiś pakiet typu luxmed, to można tam sobie go podpiąć i wtedy wizyta potrafi być darmowa (choć u mnie to była standardowa konsultacja z USG).
Myślę że to dobry start, na pewno też pokierują co w twoim przypadku można dalej robić. Chyba że USG endometriozy masz za sobą i masz na myśli innego rodzaju diagnostykę?👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
👨 morfologia 0-3%
kariotypy 🆗
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia -
Dzięki za polecajke!Peachy wrote:Hej Ola! Starasz się o ciążę rozumiem? Masz jakieś dokuczliwe objawy? Jeśli chcesz dokładnie zbadać gdzie masz ogniska itp. to mogę polecić USG w protokole endometriozy u dr Rabiej-Wrońskiej albo dra Chmiela. Oboje u mnie wychwycili to samo. Dr Chmiel pracuje na sto etatów w różnych placówkach, w Krakowie terminy bywają odległe, choć czasem coś się zwalnia. Szybsze terminy ma w Wadowicach i w Nowym Targu i co mnie zaskoczyło, jak ma się jakiś pakiet typu luxmed, to można tam sobie go podpiąć i wtedy wizyta potrafi być darmowa (choć u mnie to była standardowa konsultacja z USG).
Myślę że to dobry start, na pewno też pokierują co w twoim przypadku można dalej robić. Chyba że USG endometriozy masz za sobą i masz na myśli innego rodzaju diagnostykę?
Tak, statam się już rok o ciąże, mam sporo na sumieniu (hashimoto, endometrioza, adenomioza, lekkie pcos), mąż morfologia 0 i wysoki stres oksydacyjny
w zasadzie jedyny objaw to czasem sie zdarza ból przy stosunku, ale to tyle. Chciałabym pogłębić diagnostyke, bo ostatnio miałam zwykłe usg i tylko słyszałam "Pani ma endometrioze" i nie wiem nic jak bardzo jest ona zaawansowana i czy moze przeszkodzić w zapłodnieniu. Miałam robioną drożność jajowodów i oba drożne. A jakieś biopsje są konieczne?
-
Ola - trzeba zacząć od USG w protokole endometriozy. Skoro ginekolog zobaczył na rutynowym to być można diagnoza jest oczywista. Ale i tak warto zrobić USG specjalistyczne u ginekologa zajmujacego się endometrioza żeby ocenić zaawansowanie choroby. Nie trzeba robić biopsji by potwierdzić endometriozę. Przy Twoich schorzeniach myślę że warto rozważyć współpracę z dobrym dietetykiem klinicznym, bo można się fajnie wspomóc leczeniem żywieniowym.
Aszin - czuje się normalnie. Po poprzednim transferze to nie był dobry zwiastun 🫣. Cóż, uzbrajamy się w cierpliwość i czekam chociaż do 5 dpt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 17:17
Ola5555 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Z ciekawości, jak zdiagnozowali Ci adenomioze, w czasie histeroskopii?Ola5555 wrote:Cześć. Ostatnio zdiagnozowano u mnie endometrioze i adenomioze.Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
10.2025 🔀 udrożniony jajowód+histeroskopia
12.2025 💔 CB
04.2026 ❌ IUI
05.2026 ❌ IUI + Accofil
06.2026 infekcja 🤷🏼♀️ -
Belia, cóż za zwrot akcji! Niech zakończy się dobrze 😘
Morgo, kciuki zaciśnięte ✊
Pa, powodzenia! Trzymam kciuki za Twoją procedurę 🍀
Cysterko, a jak Ty się czujesz?
PA, Morgo lubią tę wiadomość
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
Trombofilia ✅ -
U mnie niestety drugi transfer nieudany 😪 tym razem był na cyklu naturalnym. Dziś 7dpt i biało (choć od dwóch dni to jakiś duch cienia się przebija) być może to resztki ovitrelle. W piątek badam betę dla kliniki i będę odstawiać leki.
Tym razem mam dużo przemyśleń. Nie będę raczej chciała od razu podchodzić do kolejnego transferu bez poszerzenia diagnostyki. Straciłam dwa dobre zarodki, zostały mi słabsze 4.3.3 i to mnie najbardziej dobiło, że mają mniejszy potencjał 🥺
Nie znam się kompletnie na immunologii, ale może pora się za to wziąć? Skoro u mnie przez tyle czasu nie było ciąży żadnej, nie dochodzi do implantacji.
Co zbadać? Kiry? Może komórki NK? Trombofilie?
Jak długo sie czeka na wizytę z immunologiem? Kogo polecacie? Czy takie wizyty mogą być online?
Zastanawiam się jeszcze czy wrócić do mojego byłego gina naprotechnologa bo jednak dużo działał zanim poszłam do kliniki. Obawiam się, że może odmówić ki pomocy w przygotowaniach/leczeniu, żeby podejść do kolejnego transferu. Jednak to jest lekarz, który zajmuje się niepłodnością w sposób naturalny.
Mam wrażenie, że mój lekarz z kliniki jest anty na wszystko. Na badania, leki.
Czuję, że już wysiadam. Nie wiem ile jeszcze to pociągnę.🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
Trombofilia ✅ -
Pelasia przykro mi bardzo 💔 a robiłaś betę? Jak coś przebija to może jeszcze nic straconego 🥺
Na pewno trombofilie, bo zawsze tego wymagają. Dodatkowo pewnie KIRy, przeciwciała przeciw plemnikowe i biopsje z oznaczeniem CD56. U mnie jeszcze wymagała dr Jarosz białka C i S i teraz robiłam ANA1. Jakbyś chciała do immunologa to pewnie warto mieć te „podstawy” na start, żeby nie płacić bez sensu za wizytę, która niestety też nie jest tania 😥Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK ❌
Kariotypy ✅
⏳ stymulacja -
Belia tak plan jest zacząć od przyszłego cyklu. Większość wyników już przyszła, została tylko cytologia więc myślę, że nie będzie żadnego przesunięcia.
Trzymam kciuki za powtórkę Twojej bety 🍀
Pelasia bardzo mi przykro, że kolejny raz przez to przechodzisz 🫂
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/26 IVF I 23🥚-> 15 MII ->0
IVF II 08-09.26 -
Imazolko, nie robiłam bety bo te cienie nie są na tyle widoczne, nie ciemnieją w ogóle. Czasem aż oczopląsu dostawałam od tego przyglądania się.
Podczas histero miałam pobrany wycinek i CD138 wyszło + poniżej 5/10. Miałam 10 dniowe leczenie. Od tamtej pory brak kontroli, cd56 nie było właśnie pobierane, ale widziałam, że można te komórki nk z krwi zrobić?
Jak długo czekałaś na termin do dr Jarosz? Czy można online?
Ana1 badałam i wyszły mi dwa typy świecenia - ziarnisty i jeszcze jeden. Zbadałam potem Ana3 i wszystko było już ujemne.🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
Trombofilia ✅ -
Pelasia30 wrote:
Cysterko, a jak Ty się czujesz?
Szału nie ma, ale to trzeba przetrwać po prostu. Akurat tak się złożyło, że całą majówkę mieliśmy na opłakanie i dochodzenie do siebie więc chociaż nie trzeba było na świeżo iść z tym do pracy. Staram się wyciągnąć z tej sytuacji pozytywy (jakkolwiek to brzmi) - mam już w domu heparynę i to za darmo (bo się załapałam ja refundację dla kobiet w ciąży 🙃), więc na przyszły raz będę o to spokojniejsza. No i samo to, że nam się w ogóle udało zajść po tych 2 latach z hakiem dało mimo wszystko nadzieję, to znak że leczenie chyba działa i może jesteśmy już blisko. W sobotę mam wizytę, zobaczymy co dalej.
Przykro mi z powodu Twojego transferu 😔 chociaż tyle tu ostatnio zwrotów akcji, że jeszcze mimo wszystko trzymam kciuki za ten cień 🤞🏻
Jeśli jednak się nie uda to bardzo dobra decyzja o pogłębieniu diagnostyki. Do tych wszystkich badań dorzuciłabym jeszcze zespół antyfosfolipidowy o którym dzisiaj pisałyśmy, on też potrafi namieszać a w niektórych przypadkach wystarczy tylko wdrożyć ten acard.
Te co już wypisałyście to w sumie dobra baza, idzie się już na wizytę z jakimś wkładem, a resztę to już immunolog zleci według własnej praktyki
👫 31 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️KIR AA
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
maj 🌈
1.06 - beta 64
3.06 - beta 182
5.06 - beta 370
8.06 - beta 1555
23.06 - CRL 0,69, bijące serduszko ❤️
cudzie trwaj 🥹

-
Pelasia - bardzo mi przykro
. Jeśli czujesz że potrzebujesz przerwy i razem z lekarzem chcecie poszerzyć diagnostykę to pewnie że tak.
Ja ostatnio słuchałam dużo podcastów z ekspertami od IVF i mogę się podzielić kilkoma myślami.
1. Średnio do udanej ciąży w IVF potrzeba 2,5 zarodka. Wciąż tej średniej nie przekroczyliscie 😉.
2. Los przeważającej większości ciąż jest zdeterminowany w momencie zapłodnienia. Jesteśmy gatunkiem, którego wrzeciona podziałowe komórek szwankują i mamy nieporównywalne ryzyko aneuploidii w porównaniu do innych. Jeśli nie było PGTA, to wcale nie musiały być zdrowe zarodki mimo ładnej morfologii. A przy dobrym PGTA pozostaje jeszcze kwestia mutacji w RNA mitochondrialnym, które też skutkują obumarciem zarodka.
3. Nieudany transfer 2 czy nawet 3 nieprzebadanych genetycznie zarodków wciąż nie spełnia definicji RIF - nawracających niepowodzeń implantacji. Mieści się w normie jakkolwiek sieka psychikę na kawałki.
4. Najsilniejszym czynnikiem powodzenia w procesie leczenia z pomocą IVF jest powtarzanie cykli. Tylko i aż. Mało to forumowe, ale w środowisku medycznym uznane za fakt na podstawie dostępnych danych.
Peachy lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Z tego co wiem to można z krwi, chociaż mi mówiła że lepiej te maciczne zbadać. Ja czekałam ponad 3 miesiące na termin… ale jak już miałam pierwszą wizytę to kolejne są szybsze
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK ❌
Kariotypy ✅
⏳ stymulacja -
Cysterko, oby ta heparyna była Waszym złotym środkiem na powodzenie 🍀 daj znać jak tam po wizycie już będziesz, co tam doktor będzie mówił.
Morgo, dziękuję za ta wiadomość 😘 dosyć ciekawe. Natomiast ja mam już powoli lęk, że jeśli czegoś nie sprawdzę/nie zbadam to stracę kolejnego zarodka. Jakieś dziwne poczucie mam, że muszę coś zrobić w tym kierunku. Oczywiście zapytam lekarza jaki on ma plan na dalsze działanie. Jeśli nic specjalnego tylko po prostu próba następnego transferu - nie będzie to dla mnie dobra wiadomość.
Powoli zacznę te badania robić, ale nie wszystko naraz ze względów finansowych.
Lepszym wyborem będą pierw Kiry czy Trombofilia?
cysterka95, Morgo lubią tę wiadomość
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
Trombofilia ✅ -
Pelasia bardzo mi przykro, że transfer nieudany 😞 Ja uważam, że warto robić jakąś diagnostykę w miarę możliwości finansowych. Sama dziś pobrałam krew na trombofilie, żeby sprawdzić czy tam wszystko ok. Moja mama ma żylaki i miała kiedyś zator w jednym więc myślę, że warto to skontrolować. A co do cieni to ja robiłam testy od 1dpt i do 8dpt niestety trzymał mi się ovitrelle. I to był całkiem widoczny cień.
Morgo, kciuki zaciśnięte 🤞🏼
Peachy może dobrze, że nie idziecie od razu IVF. Plan wydaje się sensowny i skoro poszło naturalnie to może to się uda.
Cysterko dobrze, że przepłakaliście swoje. To oczyszczające.
Belia ale zwrot akcji, oby to było to 🤞🏼
Ja ostatnio mam gorszy czas, mam wrażenie, że nigdy się nie uda i powinnam zacząć się godzić z faktem, że nie zostanę mamą. Z ciekawostek dziś pobrałam krew na proga żeby sprawdzić czy ten cykl był naprawdę tak beznadziejny i ku mojemu zaskoczeniu progesteron 7dpo wynosi 16. Chyba najlepszy z badanych jakie miałam. Czyli jednak nie było tak źle, przynajmniej tyle 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 20:43
Morgo lubi tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB - ⏳ -
Claudii, Trombofilie rozszerzona badałaś? U mnie w rodzinie właściwie nie ma żadnych problemów z żylakami czy coś temu podobne.
Mam takie samo poczucie jak Ty 😪 codziennie przechodzi mi przez myśl, że będę tylko ja i mąż. Ze posiadanie dziecka dla nas jest mocno nierealne.
A staraliście się może naturalnie czy odpuściłaś całkim cykl?🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
Trombofilia ✅ -
Pelasia tak robiłam badanie z krwi w diagnostyce pakiet rozszerzony. Wynik ma być do 13 dni.
Staraliśmy się, bo nawet ginekolog nam zalecał wtedy jeszcze przed transferem. Ale jakoś ciężko mi uwierzyć w cuda, że coś z tego wyjdzie 🤷🏼♀️30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB - ⏳ -
Pelasia, Claudii - tak bardzo rozumiem
też jestem już bardzo zmęczona tym wszystkim. Czuję się cały czas jak tester nowych rozwiązań.
Może to i dobrze że teraz u mnie to leczenie i przerwa od starań. Przytulam 🫂!
Co do immunologi to może dr Jankowska? Wizyty są online, ja mam dobre wrażenie po 1. wizycie - choć głęboko drąży. Mi nie zleciła dużo badań bo miałam bardzo dużo swoich i męża do tej wizyty. Wiem też że zajmuje się parami po nieudanych IVF.
Jest też internista, andorlogiem i endokrynologiem więc na jednej wizycie można dużo się dowiedzieć.
Trzeba wydzwaniać do fundacji Procreatio i pytać o termin. Ja kolejną wizytę planuje w czerwcu dla mnie i dla męża bo jemu leków nie przepisała na niskie hormony. Do tego czasu porobimy te badania które zapisała nam obojgu i mam nadzieję przejdę przez HP.
Dostałam od niej 3 różne antybiotyki i IPP. Domówiłam trzy probiotyki. Na dniach będę startować.
Dziś spontanicznie udało mi się złapać termin na USG piersi w Medi u bdb radiologa u którego byłam rok temu. Jest we mnie sporo smutku ale wiem też że to 1DC i z dnia na dzień będzie coooraz lepiej. Żadne słowa nie opiszą jak duża część mnie codziennie stara się o tym nie myśleć a jak druga duża część pragnie by się to zakończyło.
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
B12, ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, D3 🔜🆙
06.26 🩸📋
07.26 wizyta 🪂 -
Claudii te nasze cykle to chyba na przekór doktorowi ostatnio 🙃 jak przewiduje, że będą słabe to nagle wyniki wychodzą dobre.
Ehh jestem na innym etapie niż wy, ale dobrze znam te myśli że może nie jest mi pisane doświadczyć macierzyństwa, że może los daje znaki 🙄 podejrzewam, że większość staraczek z dłuższym stażem tak ma. Czasem myślę o Darrice, która postawiła sobie deadline i po dojściu do niego odpuściła starania, żeby już więcej nie zjadały jej życia. Ona ma już córkę, więc to inna sytuacja niż jak się walczy o pierwszego malucha, niemniej podziwiam i szanuję.
Morgo, Pacynka, Mardotka, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
👫 31 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️KIR AA
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 ➡️ 32,64 ✔️