Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Jakie następne kroki? Przytulam!
    Aktualnie czekam na ocenę mikrobioty jamy macicy metoda sekwencjonowania i na wyniki immuno: KIR, HLA-C i crossmatch, bo jesteśmy też pod opieką dr Jarosz. W drugiej połowie maja powinnam mieć komplet wyników i wtedy też będę odbywała telekonsultacje z lekarzami co dalej. Bardzo czekamy na zielone światło w kontekście powrotu do starań

✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty, polip out
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

‼️ przewlekle zapalenie endometrium
    ➡️ konsultacja immunologiczna, SIBO, USG endometriozy
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Morgo mam pytanko w sumie do Ciebie jako do lekarza 🤪 Byłam dziś u mojej endo (ostatni raz byłam przez staraniami) i jej opowiedziałam, że się staramy i mam obniżone AMH i że według ginekologa właśnie jodowanie jest temu winne. Ona trochę odbiła piłeczkę i stwierdziła, że ma masę pacjentek po jodowaniu, które mają naturalnie dzieci i być może u mnie problem jest jeszcze jakiś dodatkowo. I tu pytanie - powiedziała, że w moim wyniku histpat z resekcji raka jest wycięta również grasica. Według niej powinna zaniknąć, a ja ją miałam w wieku 25 lat. Uważa, że być może ta grasica zrobiła mi jakieś bagno immunologiczne w organizmie i to też może być problem i powinnam udać się do immunologa. Co myślisz o tej grasicy? Bo czat GPT się nie zgadza z tą teorią 😅

Hm, ale skoro grasica została wycięta to w jaki sposób miałaby wciąż oddzialowywać? Nie znam tematu, jedyne o czym pomyślałam to związek miastenii, czyli choroby autoimmunologicznej z przetrwałą grasicą, ale kurcze, z tego co przeglądam artykuły to piszą że nawet ta choroba nie zmniejsza płodności.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności
    zaburzenia lękowe

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko fajnie Cię widzieć tylko szkoda, że nadal po tej stronie choć bardzo się cieszę, że masz konkretny plan 🥰 daj znać jak po wizycie u doktor Jarosz, sama czekam na termin do niej. Te trzy badania masz zlecone na wizytę do niej?

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
‹‹ 318 319 320 321 322
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ