Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielko fajnie Cię widzieć tylko szkoda, że nadal po tej stronie choć bardzo się cieszę, że masz konkretny plan 🥰 daj znać jak po wizycie u doktor Jarosz, sama czekam na termin do niej. Te trzy badania masz zlecone na wizytę do niej?
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
Trombofilia ✅ -
Dziękuję za miłe słowa 🩷 tak, to są badania zlecone przez Panią Doktor na pierwszej wizycie. Czekam na wyniki i termin drugiej wizyty. Dostałam dziś informację, że na maj nie ma szans i raczej to będzie czerwiecPelasia30 wrote:Marzycielko fajnie Cię widzieć tylko szkoda, że nadal po tej stronie choć bardzo się cieszę, że masz konkretny plan 🥰 daj znać jak po wizycie u doktor Jarosz, sama czekam na termin do niej. Te trzy badania masz zlecone na wizytę do niej?✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
‼️ przewlekle zapalenie endometrium, dysbioza jelitowa, adenomioza, haplotyp AA i brak kirów implantacyjnych
💊 aktualnie probiotykoterapia
➡️ USG w protokole endometriozy -
Marzycielko, często o Tobie myslalam ♥️ byłam pewna, ze juz Ci sie udało! Ale dobrze, ze macie brakujący element, trzymam mocno kciuki!
Ja podczas leczenia też brałam Crispact, chyba malo znany bo tylko w jednej aptece był dostępny i dr Jarosz też o nim nie słyszała 😂Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK ❌
Kariotypy ✅
⏳ stymulacja -
U nas w klinice ostatnio na ekranach w poczekalni zaczęli "reklamować" Crispact. Z opisem, że zwiększa szanse o ileś procent. Przyznam że uśmiechnęłam się pod nosem i trochę olałam, ale jak tu o nim piszecie to może poczytam coś więcej 🙃👫 31 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️KIR AA
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
maj 🌈
1.06 - beta 64
3.06 - beta 182
5.06 - beta 370
8.06 - beta 1555
23.06 - CRL 0,69, bijące serduszko ❤️
cudzie trwaj 🥹

-
Marzycielko, dziękuję że podzieliłaś się swoją historią i przy okazji miło Cię widzieć, szkoda że wciąż po tej stronie forum.🙃
Trzymam kciuki za leczenie!♥️
U nas z kolei problemy jelitowe po stronie męża, ale mam wrażenie, że lekarze to bagatelizują przy diagnostyce niepłodności.
Szukamy dalej przyczyny obniżenia koncentracji i ilości, wczoraj mąż miał wizytę u urologa pod kątem żylaków powrózka nasiennego, "ale na szczęście" to błędny trop. Następnym krokiem w jego diagnostyce jest posiew nasienia.
Cysterko, mi też te myśli nie są obce i dopadają mnie coraz częściej. Być może nie każdej z nas dane jest doświadczyć macierzyństwa i czasem wręcz dopadają mnie myśli, że los daje znaki w postaci niepowodzeń, ponieważ nie będę w stanie udźwignąć trudu macierzyństwa i wychowania.
Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩 29 👨 30 🐶9
Walczymy od drugiej połowy 2024✨
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
Owulacje na bieżąco ✅
Sono HSG✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - grudzień 2024✅ maj 2026✅
USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%---> 3,8%-- 6%⚠️
Brak żylaków powrózka nasiennego✅
Hormony w normie ✅
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
Posiew nasienia ---> maj 2026
TenFertil ON💊 -
Ferrytynka - ja właśnie myślę że u mojego męża przewlekły stres + dysbioza jelit nawracająca + jelito drażliwe to potencjalne przyczyny obniżenia jakości nasienia. To ogólnie koreluje też z zapaleniami gruczołu krokowego. Niestety ciężko to wyleczyć. Mój mąż np. nie ma samozaparcia do diety, ale unika żywności przetworzonej, nie pije w ogóle alko. Teraz próbujemy kwasu kaprylowego, laktoferyny i błonnika rozpuszczalnego. Probiotyki już różne były 🫣.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo, a jakie polecasz probiotyki? Mój mąż potrafi się zdyscyplinować z dietą, ale jest niestety niesystematyczny i muszę go trochę przypilnować. Dodatkowo trzy lata temu pojawiło się owrzodzenie na dwunastnicy (wyciszone farmakologicznie) i zapalenie żołądka, także raz w roku kolono i gastroskopia u mojego męża, mimo względnie młodego wieku to już standard. 😅👩 29 👨 30 🐶9
Walczymy od drugiej połowy 2024✨
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
Owulacje na bieżąco ✅
Sono HSG✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - grudzień 2024✅ maj 2026✅
USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%---> 3,8%-- 6%⚠️
Brak żylaków powrózka nasiennego✅
Hormony w normie ✅
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
Posiew nasienia ---> maj 2026
TenFertil ON💊 -
Ja ze swojej strony dodam, że to nie jest jakaś nowość, szczep Lactobacillus crispatus jest obecny jako jeden z kilku szczepów w probiotyku OmniBiotic Flora Plus. To taka polecajka dla tych którzy rotują probiotyki albo nie chcą za sam ten szczep płacić 150 ziko kupując Crispctcysterka95 wrote:U nas w klinice ostatnio na ekranach w poczekalni zaczęli "reklamować" Crispact. Z opisem, że zwiększa szanse o ileś procent. Przyznam że uśmiechnęłam się pod nosem i trochę olałam, ale jak tu o nim piszecie to może poczytam coś więcej 🙃

Natomiast te reklamy w klinikach to jest jakiś żart… to samo było z globulkami Feminum Pregna …Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 11:11
Morgo, cysterka95, Dudu13, Pacynka lubią tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
10.2025 🔀 udrożniony jajowód+histeroskopia
12.2025 💔 CB
04.2026 ❌ IUI
05.2026 ❌ IUI + Accofil
06.2026 infekcja 🤷🏼♀️ -
Ja stosowałam przez 2 ostatnie miesiące właśnie Omnibiotic Flora Plus. Ogólnie lubię z tej firmy, ale są drogie. Na jelita z tańszych sprawdza się u niektórych Sanprobi IBS lub Symbiosis Alflorex - te dwa kosztują mniej.
Dudu13 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Właśnie stosuję Sanprobi IBS już ponad rok i pięknie złagodził u mnie reakcje jelitowe. Wcześniej przy większej ilości błonnika, produktów mącznych itp. miewałam rewolucje a teraz baardzo rzadko. Przyswajalność kwasu foliowego i innych mikroskładników (z wyjątkiem żelaza 🫠) też się poprawiła, także same plusy
Morgo, Dudu13 lubią tę wiadomość
👫 31 & 31
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️KIR AA
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
maj 🌈
1.06 - beta 64
3.06 - beta 182
5.06 - beta 370
8.06 - beta 1555
cudzie trwaj 🥹

-
Lajkuje wszystkie probiotyki bo wiem że się zaprzyjaźnimy
w maju wjeżdżam w Enterol Forte i zwykły oraz Multilac synbiotyk potem zastanawiam się nad Omni. Mam wrażenie że dobry marketing ma 
Dziś miałam konsultacje dietetyczną pod wsparcie przy HP (ruszam w weekend 💊) i właśnie wspomniała że z najnowszymi wytycznymi nie daje się heparyny przy hetero w PAI.
Takie info miałam też od gin z Instytutu Rodziny.
Samą konsultację oceniam dobrze i wyczuwam dobrą współpracę i pro plodnosciowa i pod eradykcje. Więcej na pewno dam znać po czasie
Dietetyk z Ig polecana tutaj ale na razie nie będę się dzielić, może za miesiąc 
Jutro ostatnim rzutem na taśmę robię p/ciała nadnerczowe i onkopakiet jak przejdzie skierowanie ze strony dobre życie w moim DIAG. Na oba badania się długo czeka więc będę miała akurat przestrzeń w tym cyklu 💆🏻♀️ Wolę już zapłacić i zejść z portfela a zrobić nawet później 🤪
Mimo ławki rezerwowych - jestem i kibicuję każdej z Was 💪🫶😘
Jupiter, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
B12, ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, D3 🔜🆙
06.26 🩸📋
07.26 wizyta 🪂 -
Marzycielko, fajnie że tutaj zajrzałaś ☺️ Zastanawiałam się co u Ciebie słychać. Mam nadzieję, że ta diagnostyka da Wam konkretne odpowiedzi i że dzięki temu dostaniecie zalecenia które doprowadzą Was do celu 🍀
Belia, jak tam sytuacja u Ciebie? Mam nadzieję, że beta ładnie rośnie 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 19:42
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Marzycielko cudownie Cię widzieć. Szkoda tylko że tutaj. Bardzo cieszę się, że jesteś pod opieką takiego specjalisty i mocno trzymam kciuki, żeby ten trop doprowadził Cię szybko do ciąży 🩷
Dziewczyny, dziękuję że o mnie myślicie. W moim przypadku zdarzył się cud i pomimo tego jednego nieprawidłowego przyrostu teraz beta wzrasta prawidłowo. Rozmawiałam z moją lekarka. We wtorek wybieram się do kliniki potwierdzić lokalizację pęcherzyka. Wiadomo, że patrząc na moją historię jeszcze niczego nie jestem pewna ale na razie jestem szczęśliwa, że w końcu po takim czasie jestem w tym miejscu że oczekuje na wizytę a nie na spadającą betę.
Cysterko a ty jak się czujesz ? Okres już za tobą ? 🫂
snieżka, White1, Dudu13, cysterka95, Jupiter, Morgo, Morgo, Aga_92, Ann35, Marzycielka94, Gnom, Pacynka, ferrytynka25, AnMiPe, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
20.05 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
01.06 🧸 CRL 1,85cm i FHR 179
15.06 👶 CRL 3,56cm i FHR 171

👩🏼💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
🍀04.26 kwalifikacja IVF -
Belia wrote:Marzycielko cudownie Cię widzieć. Szkoda tylko że tutaj. Bardzo cieszę się, że jesteś pod opieką takiego specjalisty i mocno trzymam kciuki, żeby ten trop doprowadził Cię szybko do ciąży 🩷
Dziewczyny, dziękuję że o mnie myślicie. W moim przypadku zdarzył się cud i pomimo tego jednego nieprawidłowego przyrostu teraz beta wzrasta prawidłowo. Rozmawiałam z moją lekarka. We wtorek wybieram się do kliniki potwierdzić lokalizację pęcherzyka. Wiadomo, że patrząc na moją historię jeszcze niczego nie jestem pewna ale na razie jestem szczęśliwa, że w końcu po takim czasie jestem w tym miejscu że oczekuje na wizytę a nie na spadającą betę.
Cudowna wiadomość ❤️ Trzymam kciuki za wtorkową wizytę 🍀
Belia lubi tę wiadomość
-
Beliaaa!!! Twoja historia mnie tak wzrusza.... trzymam kciuki!!
Belia lubi tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
10.2025 🔀 udrożniony jajowód+histeroskopia
12.2025 💔 CB
04.2026 ❌ IUI
05.2026 ❌ IUI + Accofil
06.2026 infekcja 🤷🏼♀️ -
Belia wrote:Marzycielko cudownie Cię widzieć. Szkoda tylko że tutaj. Bardzo cieszę się, że jesteś pod opieką takiego specjalisty i mocno trzymam kciuki, żeby ten trop doprowadził Cię szybko do ciąży 🩷
Ale super to czytać 🥹 więcej takich cudów nam tu potrzebnych. Kciuki za wizytę, niech kropek prawidłowo się rozwija ♥️
Jestem w 4 dniu 🩸, dziś robiłam ostatnią betę i już spadła całkowicie więc mimo wszystko odetchnęłam z ulgą. Jutro mam wizytę w klinice, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i będę mogła jeszcze pociągnąć stymulację w tym cyklu. No ale scenariusz może być różny, wiadomo.
Jupiter, Morgo, Belia, Gnom lubią tę wiadomość
👫 31 & 31
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️KIR AA
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
maj 🌈
1.06 - beta 64
3.06 - beta 182
5.06 - beta 370
8.06 - beta 1555
cudzie trwaj 🥹

-
Belia, no mega 🥹🥰
Cysterko, daj znać. Może już się wszystko fajnie zresetowało i jest gotowe na nowy cykl 😌👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
B12, ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, D3 🔜🆙
06.26 🩸📋
07.26 wizyta 🪂 -
Ja dziś 5 dpt. Wczoraj pierwszy raz w życiu zobaczyłam jakiegokolwiek bladziocha na teście 🥹 Co prawda dzisiaj rano kreska jaśniejsza niż wczoraj późnym wieczorem, ale cóż beta i jej przyrosty prawdę powiedzą. Ponoć powinno się porownywać testy poranne do porannych, wieczorne do wieczornych - oby tak było. Tak czy siak trzymam kciuki za Kropka i jego nowy domek🤞.
karczoch321, White1, Belia, aszin, Loraa, Dudu13, cysterka95, Malineczka, Agaa049, Imazolka, stokroteczka25, Gnom, snieżka, Peachy, Jupiter, Pacynka, ferrytynka25, Choinka123, PA, Marzycielka94, AnMiPe, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Morgo ogromne gratulacje 😍 często się widuje, że na początku te kreski wieczorem jakieś wyraźniejsze, 5dpt to mega wcześnie! No i ten wieczorem już bardziej wyschnięty niż poranny, nie mówiąc już o tym, że mogą się różnie wybarwiać. Na tym etapie nawet cień cienia jest dobrym zwiastunem. Kibicujemy kropeczkowi no i ciesz się kreseczkami 🩷
Belia, patrzę na twoje bety ze stopki i jestem w szoku jakiego masz walecznego kropka 🥹 tak wystrzeliła teraz ta beta, że mam przeczucie, że wszystko będzie dobrze 🍀
Marzycielko ale jesteście waleczni 🩷 nie poddajecie się mimo tej niesprawiedliwej walki, mam nadzieję, że wygracie ją już niedługo, a nagrodą będzie wymarzony bobas
Dziewczyny, podczytuję na bieżąco. Przytulam za biele 🫂🫂 Pelasia, Claudii, Aszin kibicuję wam mocno, mocno🤞
No i nie mogę się doczekać aż niedługo mocna ekipa wystartuje z procedurami 😍 poza Belią, ciebie wywaliłam z drużyny ivf 🤣
aszin, Morgo, Jupiter, Belia, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
Morgo, piękna kreska na 5dpt ✨ U mnie te wieczorne były mocniejsze niż poranne.
White, dziękuję 🌷
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET 20.06 🙏✨