Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lizz nie mam pojęcia czy to dobrze czy źle. Ogólnie mają być wyższe, ale jeżeli nawet są za wysokie to jak to zmienić? Apap lykac codziennie od owulacji?
Ja jestem właśnie po wizycie. W prawym jajniku siedzi sobie piękne okraglutkie jajeczko, ma już 18 mm i dziś powinno rozpocząć swoją wędrówkę lekarz powiedział, że moja szyjka macicy jest trochę za bardzo skierowana ku spojeniu lonowemu (chyba przodozgiecie) i ze najlepiej gdy będzie stosunek na brzuchu, a potem mam leżeć na tym brzuchu przez pół godziny. Naprawdę.
Oczywiście pierwsze o co zapytałam to czy ta tarczyca nie za wysoko jak dla starajacej się. Powiedział że nie widzi żadnych anomalii i nic mi na to nie przepisał. Kazał zrobić badanie nasienia partnera , no i żeby dziś i jutro dymać się na potęgę bo jajeczko zaraz wyskoczy. W takim razie będzie dymanko na brzuchu i od tyłu no i wtedy nie ma wyjścia, pół godziny bez ruchu , będę miała wymowke.hehe
Jestem zadowolona z wizyty, ale rozczulily mnie zalecenia tego lekarza. Niby nie taki stary ale widać po sprzęcie ze nie najlepszej jakości, heh no na NFZ więc... Ale nie o tym chciałam. Rozpisal mi na karteczce... Ze trzeba mierzyć temperaturę, że może bym spróbowała testów owulacyjnych, żeby te badania nasienia zrobić, a gdy zaczął mi mówić, że temperatura raz jest niższa raz wyższa, to usmiechnelam się pod nosem i tak sobie pokiwalam , no coś, może myślał, że jak przyszła 24 letnia dziewczynka, to nie ogarnia tematu hehehe wychodząc tylko powiedział, że jak do wakacji nie zajde, to mam przyjść , a jak się będzie spozniala miesiączka to mam zrobić test ciążowy (wooooow, NAPRAWDE ???!) i przyjść nie wcześniej jak w 6 tc bo wcześniej to nic nie widać naprawdę, przydatne info:-)Lizzinka, antonna, Ania-nowa lubią tę wiadomość
Udało się w cyklu
-
Ale kochany hehe
ja do mojej gin idę 10.02, zaleję ją oceanem pytań i chyba wezmę ze sobą moje wykresy wydrukowane. Niech sobie nie myśli, że ze mną będzie łatwo
Zdasz kamika, nie gadaj już się nie ucz, bo właśnie wszystko Ci się popieprzy. Wypij kawę i na luzie podejdź do tematuantylopaa lubi tę wiadomość
Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
Haha Antylopa no lekarz przesłodki Uśmiałam się naprawdę
Następnym razem zrób tak, że jak wejdziesz to recytujesz: "temp. mierze,testy owu robie,wiem co to testy ciążowe a nawet beta HCG, kwas foliowy łykam (i nie tylko xD), badania zrobiłam, ciązy nie ma WEŻ PAN COŚ PORADŹ!" HAHA
antylopaa, Lizzinka lubią tę wiadomość
-
hahahaha Kamilka, już niech on lepiej nie radzi za wiele, mi tylko mojego małżonka nasienie potrzebne
Pierwszy raz widziałam swoje "jajeczko" na monitorze
Jak lekarz wyszedł, to sobie szybko cyknęłam fotke komórką haha No co, jak mam mieć tą dokumentacje medyczną, to muszę zbierać wszelkie dowodyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 10:25
Udało się w cyklu
-
Antylopa, ja bym uderzyła jednak do endokrynologa gdzieś albo ginekologa prywatnie z tą tarczycą. Lekarz wydaje się uroczy, ale sądząc po sposobie prowadzenia wizyty to hm.. sama wiesz:)
Odczekaj do testowania i potem pomyśl o tym:)
Lekarz nie dał Ci zdjęcia USG?
-
Cookie, nie dał mi zdjęcia. Nie wiem, czemu, ale nawet jak chodzę do tego co zwykle, też mi nigdy nie daje. Raz prywatnie byłam i wtedy mi dała, nawet nie musiałam prosić.
Teraz 10 lutego mam wizytę u swojego "starego" gina i poproszę o jego interpretację. A tymczasem umówię się do jakiegoś ginekologa-endokrynologa. No widzisz, ja juz na samym poczatku rozmowy zaznaczylam, że wynik tarczyce mnie niepokoi. On się gapił w tą kartkę chyba z minutę i stwierdził, że jak w nawiasie podane są normy to na nie trzeba patrzeć. Ale jednak wszędzie czytam, że to ma być nie więcej jak 1,5. I weź tu teraz bądź mądry i pisz wiersze.
Udało się w cyklu
-
hejka kurcze coś mnie dziś brzuch boli i to tak jak na @ z ciekawości sprawdziłam nawet który to dc bo cos mi za szybki ten ból brzycha przyszedł a dziś dopiero 16 dc czy brzych przy owu tez tak może boleć jak na @ ?
-
Kamika,powodzenia na testach-zdasz bez problemu. Jesli chodzi o @ to bede dzis dzwonic do kliniki bo mnie to troszke przestraszylo.
Antylopa no zarabisty lekarz a ten kwas foliowy to na recepte daja?
Z tarczyca musisz sama do lekarza sie udac. Widze,ze wielu ginekologow to olewa.
Karolcia mnie na owulacje to kulo bardziej niz jak na @. Wiec moze to owu u Ciebie. -
ja też miałam w tym cyklu różne dziwne bóle w dniach płodnych około owulacji. Po paru dniach przeszły. Ból na @ mam trochę inny, bo bardziej skurcze, a teraz miałam bardziej hm, kłucie i rozpieranie coś w ten deseńKonieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon
-
Antylopaa no cudowny lekarz! Moze chciał sie upewnić, ze wszystko wiesz? mnie tez gin trochę zbył z ta tarczyca, powiedziała, ze moze sama spadnie nie miałam wysokiej, bo było ponad 2, ale na ciąże za wysoko podobno.
Kurczę u mnie juz 3 dzień taka sama temperatura, nie wiem, moze termometr sie popsuł, tak w ogóle to jakieś dziwne temp. mam w tym cyklu, zazwyczaj skakały i był zygzak, a teraz płasko
-
Lizzinka na L4 ? Znaczy sie zwolnienie z pracy ? Nie myslalam o tym , planuje pracowac do 8go miesiaca a pozniej normalnie macierzynski . A to w Polsce sie chodzi od poczatku ciazy na zwolnienie ? ( sory byc moze zadaje glupie pytanie , ale wyjechalam z Polski jak mialam 19 lat , dlatego sie nie orientuje )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 21:50