Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 17 lutego 2016, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa nie ma @, ale chwilowo mam tego wszystkiego dosć...jeszcze to całe zapalenie pecherza....

    ckaidqk34aroni5a.png
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 17 lutego 2016, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem kamika <3 ... może to wkurzyć. :* ! Ja wiem... <3

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • Miki85 Ekspertka
    Postów: 166 55

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Miki85 życzę zatem powrotu do pełnego wigoru, widzisz, ja też mam różne humory, ostatnio właśnie też nie za ciekawie jest z moją psychiką.

    Staram się jak potrafię, żeby w miarę funkcjonować, jest czasem lepiej, czasem gorzej.

    Może jak wiosna przyjdzie, to będzie lepiej? Potem lato... Uwielbiam ciepełko. Może to ta pogoda tak na nas działa niekorzystnie? Już sama nie wiem.

    ja naprawdę walczyłam z tymi napadowymi myślami--już myślałam o zmianie pracy a za chwile lęk co będzie jak nie znajdę nowej(mimo ze mąż pracuje) hyh i tak w kółko i to silniejsze ode mnie, mimowolne-okropne. Podjełam szybką decyzję po rozmowie z moją koleżanką, która 3 miesiące chodziła po lekarzach bo nie wiedziała co się dzieje i żaden nie wpadł na to że to lęki i trzeba iść do psychiatry. teraz u niej wszystko w porządku i nawet fakt ze nie ma pracy to pikuś.

    Antylopaa jeśli faktycznie masz dość to wybierz się do lekarza on jest od tego aby pomóc.


    Inaa cieszę się z przyrostu bety:)

    zi13csqvtabhkgk4.png
  • Miki85 Ekspertka
    Postów: 166 55

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Pogoda jest do dupy i wywiera duży wpływ. Ja też mam lęki od urodzenia o śmierci itp ale nigdzie z tym nie byłam. Teraz w ciąży budze sie 2 razy w nocy z takim strachem .... może minie


    Zrobisz jak uważasz:) Mi lekarz powiedział że to bardzo rzadko mija a można popaść w depresję - o dziwo powiedział że te leki mogę zażywać starając się o dzidzie więc mam nadzieję że się w końcu uda(jak mnie leki wyluzują):)

    zi13csqvtabhkgk4.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa pięknie beta przyrasta:(
    Kamilka współczuję:( Kurcze, też mnie coś piecze pęcherz i w krzyżu boli:(
    A tak z dobrych wiadomości,to odebrałam wyniki i wszystko w normie:)

    inaa lubi tę wiadomość

  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 17 lutego 2016, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no to super ze wyniki dobre ;) Mam nadzieję, że moje już jutro będą i sie dowiem o i jak ;)

    Idę spać, bo nauka mnie wykonczyła. Byle do piatku

    ckaidqk34aroni5a.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 17 lutego 2016, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sobie odpuść naukę jutro,bo późnej wszystko zacznie Ci się mieszać przed egzaminem a musisz zdać!:)

  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 17 lutego 2016, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo wyniki są :O

    Prolatyna: 23,66 ng/ml
    Norma: 4,79 - 23,3
    Powyżej normy

    anty-TPO: 6,08 IU/ml
    Norma
    0 - 34
    W normie

    FT4: 1,21 ng/dl
    Norma
    0,93 - 1,71
    W normie

    TSH: 1,860 µIU/ml
    Norma
    0,27 - 4,2
    W normie

    Kurde prolaktyna lekko powyżej normy..... co myślicie o tyc wynika??

    ckaidqk34aroni5a.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 17 lutego 2016, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki 4dc:

    ft3: 3,18 pg/ml, norma 2,00-4,40

    ft4: 1,33 ng/dl, norma 0,93-1,71

    fsh: 7,12 mIU/ml, norma 3,5-12.5

    lh: 6,61 mIU/ml, norma 2,4-12,6

    estradiol: 38,17pg/ml, norma 12,5-166

    prolaktyna: 17,30 ng/ml, norma 4,79-23,30

    Też proszę napiszcie co myślicie.

  • cookiemonster Autorytet
    Postów: 1517 746

    Wysłany: 18 lutego 2016, 06:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika,wynik super. Ta prolaktyna jest minimalnie ponad norme. Najlepiej jeszcze raz zrobic.
    Aiu to wyglada bardzo dobrze. A gdzie TSH?

    3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 18 lutego 2016, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Cookie :) jeszcze mialam zlecone usg tarczycy wiec pojde :)

    Test negatywny. Czekam na @

    ckaidqk34aroni5a.png
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 18 lutego 2016, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulę kamika <3 :* !!! Wiruchy ślę na następny cykl

    Wyniki masz spoko :) ! <3

    CO tam słychac? Jakie macie plany na dziś kobietki?

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 18 lutego 2016, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh kiedy ja sie wyspie ? Byłam zawieźć mocz do badania...wracam i siadam do nauki. Jutro sadny dzień egzaminu.

    ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 18 lutego 2016, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Inaa dzięki :* teraz trzeba męża przebadać skoro u mnie chyba wszystko w normie...

    ckaidqk34aroni5a.png
  • antylopaa Autorytet
    Postów: 1126 374

    Wysłany: 18 lutego 2016, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejny dzień, tym razem nadziębiony. Oby to nie przeistoczyło się w nic poważniejszego, chyba mam mocny organizm, wszystkich ścięło dużo wcześniej w pracy, codziennie jestem na korkacha a dzieci to wiadomo, że wiecznie zagilane chodzą i nic mi nie było. Za to teraz coś mnie pobiera. Jak coś , fervex zaraz wykupię i będę zamulać.

    Też tak macie, że po fervexach czy innych odgrypiaczach w saszetkach chce wam się ostro spać? Ja zasypiam na stojąco i nie jeżdzę wtedy samochodem

    ex2bdf9hnbh57908.png

    Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • cookiemonster Autorytet
    Postów: 1517 746

    Wysłany: 18 lutego 2016, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, ten wynik prl moze byc podwyzszony przez sesje, ale jesli po sesji powt i dalej wyjdzie tyle to chyba prosilabym lekarza chociaz o 1/4 tabl bronergonu na dzien. Moze cykl sie troche skroci.
    Antylopa fervex ma chyba pseudoefedryne i dlatego tak dziala. Ogolnie nie powinno sie brac tych swinstw lepiej aspiryne/polopiryne i pare dni w lozku. Oczywiscie sama tak nie robie, ale teoretycznie tak jest najzdrowiej.

    3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • cookiemonster Autorytet
    Postów: 1517 746

    Wysłany: 18 lutego 2016, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole bylam wczoraj na badaniu-wymaz z pochwy na chlamydie ureaplasme i mycoplasme metoda pcr i ponoc powinno sie to robic przed ciaza - ja mialam to zlecone przez nowego ginekologa pod katem poronien. Jakbyscie cierpialy na nadmiar gotowki to zrobcie sobie to dla swietego spokoju.
    Podsumowalam koszty staran od maja 2015-do maja nie robilam nic poza testami-i wyszlo mi prawie 2800zl bez testow owu i ciazowych tylko lekarze badania i leki. Jakby doliczyc testy to na pewno 3 tys przekroczone w ciagu 9-10 miesiecy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:39

    3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 18 lutego 2016, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antylopa już od dawna trąbią że z fervexem jest cos nie tak. Miał byc nawet wycofany z aptek - myślałam że już go nie sprzedają ! Ja tego juz dawno nie pije.

    Cookie może masz rację co do tej prolaktyny....mogłam się wstrzymać pare dni z tym badaniem, aczkolwiek nie uważam żebym pojachała tam wczoraj zestresowana....hm zobaczymy co mi powie gin. 29.02 mam wizytę i ewentualnie zrobi się powtórkę. Z tymi moimi cyklami wlasnie nie wiem co sie stało, bo zawsze było 27 dni jak w zegarku. Zeszły cykl 35 dni a obecnie 29dc i @ nadal nie widac :/ Zaczyna mnie to denerwować że tak się wydłuża.....

    Cookie podsumowanie kosztów Twoich badań mnie przeraża :O To naprawdę dużo kasy i to w dość krótkim czasie....Nie myślałaś o jakiejś innej formie opieki medycznej niz prywatne wizyty ? Wiem że z lekarzami czasami się trzeba użerać żeby dali skierowanie.....Ja jestem zadowolona w miare z luxmedu...za 130 zł miesiecznie mogę biegać do lekarzy do woli i jak dają skierowania to za nic nie płacę, no tylko wiadomo trzeba się nachodzić trochę ;) Ale jak sie trafi dobrze to skierowania dają bez problemu ;)

    ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 18 lutego 2016, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba, że tych badań o których mówisz nie można zrobić ze skierowaniem .... nie wiem , nie znam się, nie wiem dokładnie ile i co badałaś :)

    ckaidqk34aroni5a.png
  • cookiemonster Autorytet
    Postów: 1517 746

    Wysłany: 18 lutego 2016, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika to ja przeliczam na czas-pojade prywatnie np na badania lab nie musze isc do przychodni prosic sie o skierowanie, tracic czas na wizyty, tylko jade wtedy kiedy mi pasuje np w niedziele. Ale jest tego sporo nie da sie ukryc, z tym ze u mnie te poronienia narobily zamieszania i sporo dziwnych badan.

    3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ