Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 21:04

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, fajnie, że się odezwałaś z odpowiedzią. W takim razie nie wywalam wyników do kosza. Chętnie dowiem się, czy w Twoim przypadku się sprawdziło! Oczywiście te nerwy były spowodowane tym, że on się wkurzył i potem doszłam do wniosku że rzeczywiście niepotrzebnie kazałam mu tam iść.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • inaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane, ja nadal w ciąży... tj pustej ciąży. Przestałam płakać. Zamykam ten temat. Dla mnie nigdy nie byłam w ciąży. Żyje jakbym nie była ... trudno. Czas wyciąć guza i unormowac tarczyce.

Karola gratuluję :* ! Nic sie nie martw miałas późniejsza owulke pewnie <3 !

Polly ty również się nie zamartwiaj bo będzie wszystko ok ! Wam się uda na 100 % !

Odstawiłam luteine na własna reke. Czekam na poronienie samoistne. Nie chce iść do szpitala na łyżeczkowanie... nie chce bo tego nie przezyje psychicznie.

Mąż już nie chce adoptować dziecka. Mielismy zaczynac w kwietniu kursy... :(

Ja już w nic nie wierze i nic juz od życia nie wymagam. Jestem w pustej czasoprzestrzeni... wisze tak sobie... drugi raz tego nie chce przeżywać...

Dziękuję kochane za kciuki :* i wiarę i ze ze mna jestescie .. :* !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• antonna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 21:04

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, samo odczulanie biorezonansem kosztowało 450 zł, a 150 zł - testy. Oczywiście testy przed odczulaniem. Byłam pewna, że zrobi same testy, które i tak jak się okazuje nigdzie nie bd brane pod uwagę, bo tak jak napisałaś, u lekarzy nie wierzą w żadną medycynę alternatywną, a tak jest na pieczątce na wyniku. Ech po części to też moja wina... Ale, co teraz , mowi się trudno, może to odczulenie akurat coś pomoże? Mam dość już tych jego zatok.!

Inaa, kochana, tak bardzo mi przykro!! Cały czas myślę o Tobie i choć Cię nie znam, na oczy nie widziałam, jestem przy Tobie duchem i współczuję jak bliskiej osobie.
    Bardzo też mi przykro z powodu nastawienia męża, ale myslę , że wkrótce uporacie się z tym i podejmiecie właściwą decyzję. Poczekaj jeszcze chwilę i udaj się do szpitala, boję się, żeby z Twoim zdrowiem było wszystko ok! Widzisz... To wszystko jest takie popieprzone!! Co więcej mogę napisać?!?!? Życie jest niesprawiedliwe i tyle...

Przepraszam, że tak skaczę z tematu na temat. Tym razem potrzebuję Waszej opinii odnośnie sprzętu AGD do kuchni. Z jakich firm macie i polecacie? Płyta gazowa czy indukcyjna? Brać wszystko z jednej firmy czy szukać tańszych ale różnych producentów?? Boże już mi się w głowie kręci.

ex2bdf9hnbh57908.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana najlepiej ponoc gotuje sie na ogniu a i gaz wychodzi taniej niz elektryka czy indukcja. :-) ! Ja kiedys miałam elektryczna,ale najbardziej polecam gazową ;0 ! Ja mam teraz z amica :-)

Sąsiedzi maja indukcje ale ponoc załuja bo i garnki wszystkie musieli wymienic na te ktore sie pod indukcje nadaja a one ponoc droższe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:46

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na indukcje ;). Plusem jest to, ze wszystko szybciej sie gotuje :). Ale podobno profesjonalni kucharze mówią, ze dania lepiej smakuja z gazowej ;). Ja juz nie pamietam tamtego smaku :), wiem tylko ze jak u rodziców gotuje wode na herbate to mnie szlag trafia, bo tyle musze czekac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, jest tyle historii, tyle mozliwosci, tyle szczęsliwych rozwiązań...wiem, ze teraz zupełnie o tym nie myslisz, mam nadzieję ze nastapi to wszystko samoistnie i nie bedziesz musiała isc do szpitala. Powiedz mi tylko...czy nie chcesz isc jeszcze raz do lekarza? Nie mogę przestac o tym myslec, ale czasami tak pozno pokazuje sie serducho...Nie chcesz przed radykalnymi krokami sprawdzic czy faktycznie nic tam nie ma?
    Mam nadzieje ze nie masz mi za złe jeśli niepotrzebnie rozbudzam Twoja nadzieje, ale tyle sie słyszy o błednych diagnozach :/

• inaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u innego. Pęchrzyk był taki sam jak tydzien temu czyli 15 mm a ciałko żółte urosło o 2 wiec ma 6 mm ... nawet jakby owulka była póniejsza to i tak źle wrozy to ze pechrzyk sie nie podwoił. Ja juz nie mam nadzei ... czekam jeszcze, mam byc w poniedziałek na usg ale nie wiem czy znowu chce płacic niepotrzebnie

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, być może niepotrzebnie. A moze nie? Przynajmniej będziesz miała pewność!
    Zdarzają się naprawdę cudaczne historie...

• polly8725 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa kochanie.tak bym chciała cie teraz przytulic mocno. Trzeba czasu aby emocje sie uspoloily. Wiem,ze to nie będzie latwe i malusze będzie w waszych sercach zawsze. Moja szwagierka przez to przeszla. Ma 2 wspaniale córeczki,jednak synek zawsze jest w jej sercu. Myślami zawsze jestem z toba.

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :* uwielbiam Was :*

Dobrze nie smęćmy już... ja już dzisiaj czuje sie dobrze. Zamknęłam ten rozdział.
    Teraz skupmy się na Was :* !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane u mnie ok spałabym cały dzień Julka tylko co chwila przychodzi i pyta sie co mi jest że sie martwi bo albo spie albo mi niedobrze a my jeszcze nie chcemy jej nic mówić musimy poczekać przynajmniej do kolejnej wizyty ale marze by jej zrobic prezent na swięta :)Wczoraj po badaniu powiedziałąm rodzica mama dawała mi rzeczy które zawsze ma dla Julki a ja jej mówie że nie za dużo bo nie moge dźwigać a ona co w ciązy jesteś ? ja że tak ale nie wiadomo czy się utrzyma i było koniec tematu nawet nie spytała jak sie czuję tylko tata jak nie widział matki spytał sie czy wszytko jest dobrze od czasu jak poroniłam z ojcem mam lepszy kontakt .Dzis chcieliśmy powiedzieć teściowej ale poczekamy jeszcze 2 tyg ona idzie za 2 tyg na badania a potem mam mieć jakaś terapię włączoną i ani julka a ni ja nie będziemy mogli jej odwiedzać przez około 2-3 tyg bo bedzie promieniować czy coś ale ja myslę że jak się dowie to nas opuści może i dobrze bo nie bedzie sie już meczyć . Powiedziałam też wczoraj siostrze bratu i bratowej bardzo się ucieszyli :) więc wiem że mam ich wsparcie :)
    Inaa u mnei tez długo szukała zarodka i wiem że gdybym trafila na inna lekarke nie dała by mi szans i nie szukała by dalej może ty tez faktycznie miałaś późno owu jak ja idź za tydzień do tego lekarza dla świetego spokoju swojego . a co do meża przezywa to po swojemu mój po poronieniu nie odzywał sie do nikogo przez 2 tyg a w dniu w którym to sie stało płakał jak dziecko daj mu czas .
    Antylopa co do sprzetu agd u tesciów miaąłm lodówkę samsunga i byłam zła bo zepsuła sie 2 miesiące po gwarancji nie polecam kuchenke miaam tam gazową Amiki supr teraz na nowym mieszkaniu gdzie wszystko kupiowaliśmy nowe mamy sprzety Beko 1.5 roku temu kupilismy lodówkę super jest szybko się odmraża szybko zamraża łatwa w utrzymaniu czystości super kuchenke tez mam Beko na gaz i tez polecam ni o pralka beko jest rewelka :) kuchenke i pralke mam od pół roku i jestem bardzo zadowolona no i u teściów mam jeszcze mikrofale beko ale jej jeszcze nie zabraliśmy i tez jest super polecam beko jak najbardziej :)
    No to sie rozpisałam mąż się śmieje że na trolach ksiazke piszę :) ok uciekam bede wieczorkiem :)

inaa, antylopaa lubią tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanko orietujecie się co oznaczaja skróty na usg bo te co ja mam to nie moge poszykać w necie otóż ja mam na usg tak napisane
    FPS -188
    D/G - 8/3
    GN -25
    I/P -1/30
    PWR - 60
    FRQ - 5-5,5
    D - 4,6cm
    CRL -2,46mm i tylko to kumam że maluszek ma tyle milimetrów a co z reszta za cholerę nie mogę poszukać w necie
    i mam 2 daty porodu 21.10.2016 i 7,11,2016
    Pomożecie wiecie co oznaczaja te skróty ?

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karola za opinie

ex2bdf9hnbh57908.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mi sie wydaje ze data porodu 21.10 to z Twojej miesiaczki a 7.11 to z usg bo maluszek faktycznie mały :-) ! A na reszcie sie nie znam niestety

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    a mam pytanko orietujecie się co oznaczaja skróty na usg bo te co ja mam to nie moge poszykać w necie otóż ja mam na usg tak napisane
    FPS -188
    D/G - 8/3
    GN -25
    I/P -1/30
    PWR - 60
    FRQ - 5-5,5
    D - 4,6cm
    CRL -2,46mm i tylko to kumam że maluszek ma tyle milimetrów a co z reszta za cholerę nie mogę poszukać w necie

tak na szybciutko bo nie mam czasu się wczytywać ale moze tutaj coś znajdziesz:
    http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/badania-w-ciazy/skroty-usg-ciazy.html
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo mówię Wam, szlag mnie trafi z tą @.
    Dzis 31dc, wczoraj teoretycznie miała byc @ wiec dzis zrobilam test. Czuły, mega, oczywiście jedna kreska jak co miesiąc od 9 miesięcy.

Ale od wczoraj, przedwczoraj mam co jakis czas mega bola mnie cycki, albo bardzo bola sutki, jeden sutek itp. Ból miesiączkowy na chwile sie pojawia, potem znika. No i generalnie codziennie boli mnie głowa :/, raz mniej, raz mocniej.
    Wczoraj,jak sobie próbowałam papierem wybadac wnętrze ;), to pojawiła sie krew. No to sobie mysle- ohoooooo, zaczyna się!
    A dzis rano dupa. Nic zero, null. Tylko znów bardzo wrażliwe sutki, jak wentyle od stara sterczace i denerwował mnie nawet prysznic.
    Ja mysle ze mam ciąże urojoną :).

Ale z drugiej strony, zastanawiam się, czy owulacja mogła mi się przesunac na dwudziestyktórys dzien cyklu...przez antybiotyk, chorobe itd. Nie wiem. Jeśli tak by było, to ostatnim mozliwym terminem w którym cos na teście powinno wyjść jest sobota. No i do tego czasu, czyli jutro :D, juz nic nie robie, czekam.

Wiem, ze to irracjonalne. Wręcz niemozliwe. Ale wiecie jak jest ;), kochane, ja wiem, ze Wy wiecie, dlatego to tutaj piszę :)
    Ja nawet nie szukam rady, musiałam się wygadać :). Oprócz tych piersi i bólu głowy /dzis na razie na szczęście jeszcze sie nie pojawił/, nic mi nie dolega. Nie jestem senna, nie mam mdłosci, nic kompletnie, zadnych hustawek ani nic.

Nastawiłam się na @ jutro, pojutrze. Ale to tylko pokazuje ze ten progesteron chyba jednak jest mi potrzebny. Żeby te moje cykle nie trwały 33 dni a 28,29.

No i tyle ode mnie na dobry początek dnia a wszystkim życzę udanego czwartku!

Dodam jeszcze ze co 10 minut latam do kibla bo wydaje mi sie ze juz, a tu nie juz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:09

antylopaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    FPS -188
    D/G - 8/3
    GN -25
    I/P -1/30
    PWR - 60
    FRQ - 5-5,5
    D - 4,6cm
    Karolcia,
    nastawiaj się raczej na listopad, bo owulke miałas pozno, wiec ciaza zawsze na usg bedzie młodsza ;)

• Miki85 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Noooo mówię Wam, szlag mnie trafi z tą @.
    Dzis 31dc, wczoraj teoretycznie miała byc @ wiec dzis zrobilam test. Czuły, mega, oczywiście jedna kreska jak co miesiąc od 9 miesięcy.

Ale od wczoraj, przedwczoraj mam co jakis czas mega bola mnie cycki, albo bardzo bola sutki, jeden sutek itp. Ból miesiączkowy na chwile sie pojawia, potem znika. No i generalnie codziennie boli mnie głowa :/, raz mniej, raz mocniej.
    Wczoraj,jak sobie próbowałam papierem wybadac wnętrze ;), to pojawiła sie krew. No to sobie mysle- ohoooooo, zaczyna się!
    A dzis rano dupa. Nic zero, null. Tylko znów bardzo wrażliwe sutki, jak wentyle od stara sterczace i denerwował mnie nawet prysznic.
    Ja mysle ze mam ciąże urojoną :).

Ale z drugiej strony, zastanawiam się, czy owulacja mogła mi się przesunac na dwudziestyktórys dzien cyklu...przez antybiotyk, chorobe itd. Nie wiem. Jeśli tak by było, to ostatnim mozliwym terminem w którym cos na teście powinno wyjść jest sobota. No i do tego czasu, czyli jutro :D, juz nic nie robie, czekam.

Wiem, ze to irracjonalne. Wręcz niemozliwe. Ale wiecie jak jest ;), kochane, ja wiem, ze Wy wiecie, dlatego to tutaj piszę :)
    Ja nawet nie szukam rady, musiałam się wygadać :). Oprócz tych piersi i bólu głowy /dzis na razie na szczęście jeszcze sie nie pojawił/, nic mi nie dolega. Nie jestem senna, nie mam mdłosci, nic kompletnie, zadnych hustawek ani nic.

Nastawiłam się na @ jutro, pojutrze. Ale to tylko pokazuje ze ten progesteron chyba jednak jest mi potrzebny. Żeby te moje cykle nie trwały 33 dni a 28,29.

No i tyle ode mnie na dobry początek dnia a wszystkim życzę udanego czwartku!

Dodam jeszcze ze co 10 minut latam do kibla bo wydaje mi sie ze juz, a tu nie juz :)
    Ja mam tak samo tylko piersi nie bolą ale brzuch boli i przestaje.

A dziś w ogóle lipa u mnie nachodzą mnie głupie myśli związane z pracą tzn niby szefowa ma wrócić dziś po południu, jutro teoretycznie jej nie ma a później wyjeżdża na tydzień a ja się boję ze mi powie to czy tamto:(, k.... to jest nie normalne żeby tak było- jestem na lekach ale może do końca jeszcze nie działają bo za wcześnie. Wiem ze głupie żeby tak się bać jednej osoby która nic mi nie może zrobić ale to silniejsze ode mnie:(

zi13csqvtabhkgk4.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ