Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sprawdzam daty! :D :D co za dzień, spać mi się chce, całą noc się wierciłam, w ogóle mam chyba hemoroidy, bolało jak cholera, smaruje już drugi dzień maścią, ale tylko złagodniały mi trochę. :/

p19uqqmzk4ecto70.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ałć Rosolina współczuje :(

Ja też sprawdzałam zawsze daty porodu no i na kilku kalkulatorach dni płodne :) ! Najbardziej podoba mi się ten

http://t-time.pl/dni-plodne

Karola ja w to szczerze wątpie. Co innego by było gdyby pęchrzyk sam w sobie urosl w ciagu tamtego tygodnia, ale urosło tylko ciałko żółte :). Już nie ma nadzei hehe . Już nawet piłam piwko ... pogodziłam sie z tym . Chęci do starań wrócily. Może sprobujemy jeszcze po wycieciu tego cholernego guza hehe . Smuciłam sie głównie tym ze bob miał sie urodzic w moje urodziny :) no a sasiadka 10 dni po mnie ma termin hehe to mnie ttroszke dobiło.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sprawdzam date porodu i czytam dodatkowo horoskop hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:58

• Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja też sprawdzam terminy porodu.

Inaa, idź do szpitala, bo potrzebujemy Cię tu zdrowej kochana. Naprawdę podziwiam Twoją siłę i postawę.

Rosolina współczuję.

Byłam dziś u gina i kazała mi brać Bromergon przy Prolaktynie 482 mU/l. Norma to 127-637. Dodam, że kilka dni temu byłam prywatnie u innego i nie zwrócił na to uwagi. Co o tym sądzicie? Brać ten Bromergon, czy się wstrzymać? Od nowego cyklu mam brać też Clostilbegyt, więc może poczekać chociaż jeden cykl z tym Bromkiem? Jeszcze lekarka nastraszyła mnie, że po tym takie okropne skutki uboczne są.Nie wiem już, co robić. Doradźcie coś.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane
    my dzis troszke spacerowaliśmy bo tylko na powietrzu mi lepiej ale i tak ciagle mnie mdli masakra ale z 2 strony to podobno dobry objaw no i zgaga mnie męczy dziś nie spałam po południu i juz ledwie siedzę maz kapie małą ja ide zrobickolacje wykapać sie i spać bo nie daje rady no może uda mi się wytrzymać do 20 i obejrzę filmik "wkręceni " jak nie zasnę
    Kocimietka ja CI nie doradze niestety bo brałam tylko CLO ale tylko przez kilak cykli wtedy co sie nie udawało no i ten szczęśliwy cykl z którego mamy Julkę tym razem udało się bez leków i mam nadziejeże będzie wszystko ok boje sie jak cholera tej kolejnej wizyty ale damy radę

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 11 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, będzie dobrze. Serduszko biło, to najważniejsze :) Jestem dobrej myśli :)

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Hej dziewczyny,

Inaa, idź do szpitala, bo potrzebujemy Cię tu zdrowej kochana. Naprawdę podziwiam Twoją siłę i postawę.

Rosolina współczuję.

Byłam dziś u gina i kazała mi brać Bromergon przy Prolaktynie 482 mU/l. Norma to 127-637. Dodam, że kilka dni temu byłam prywatnie u innego i nie zwrócił na to uwagi. Co o tym sądzicie? Brać ten Bromergon, czy się wstrzymać? Od nowego cyklu mam brać też Clostilbegyt, więc może poczekać chociaż jeden cykl z tym Bromkiem? Jeszcze lekarka nastraszyła mnie, że po tym takie okropne skutki uboczne są.Nie wiem już, co robić. Doradźcie coś.

Z tego co wiem, to bromergon w niczym nie przeszkadza, a jak bedziesz miała za dużą prolaktynę to owulacji może nie być wcale...

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja absolutnie żadnych leków jeszcze nie brałam, ale może tylko napiszę z tego, co tutaj na forum różne dziewczyny pisały, to niestety w większości przypadków było kilka skutków ubocznych. Teraz wiem, że nasza kamilka bierze, ale odpoczywa od ovu i nie pisze już tak często, może zajrzy i podzieli się opinią :-)

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Hej dziewczyny,

Rosolina współczuję.

Kocimiętkaa, ja biorę bromergon i już pisałam kiedyś - zacznij od małej dawki, czyli 1/4 tabl i stopniowo zwiększaj, bierz na noc. U mnie na początku było tak sobie, ale już jest ok. I myślę,że nie więcej niż 1/2 tabl powinnaś brać, bo masz prolaktynę w normie, ale faktycznie może lepiej dmuchać na zimne. Powodzenia! CLO też brałam i po nim miałam dużo większe skutki uboczne niż po bromku. Też polecam CLO na noc. Jaką masz dawkę? Mam nadzieję, że pełny monitoring przy CLO masz?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietka... skutki uboczne to tu mnie na początku brania zawroty głowy, czasami jak za wcześnie wezmę i nie usnę, to szumi mi w głowie no i te nieszczęsne zaparcia. :/ wiem, ze to moze byc mało przekonujące, ale moze pomoże w podjęciu decyzji.

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 11 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze opinie i uwagi :)
    Ja byłam u jednej ginekolog we wtorek i ta mi zapisała tylko CLO, ale z monitoringiem, a dziś byłam u innego i też kazała mi brać CLO, ale już bez monitoringu przez 2 cykle i to właśnie ona dodała mi jeszcze Bromergon 1/2 tabl. na noc, a jak będę się źle czuła to 1/4. Dlatego mam wątpliwości, bo dwóch lekarzy i dwie różne opinie.
    A jeszcze różnica jest taka, że ta pierwsza kazała mi brać CLO od 2 dc, a ta druga od 5dc. Drugi dzień to chyba za wcześnie, bo pewnie endometrium nie zdąży mi urosnąć odpowiednio dużo do owulacji.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie bierz CLO bez monitoringu! Konsekwencje mogą być opłakane.
    Posłuchaj pierwszego lekarza. ja brałam CLO od 2-5 dnia cyklu i endo było ok. A jak coś to winko czerwone i orzechy brazylijskie na endo pomagają:))

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina,myślę,że pomogło.. Nie zastanawiałam się codziennie czy będzie spadek czy wzrost i dlaczego,nie wpatrywałam się w wykres jakbym tam cuda wyczytać mogła.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Ja też nie, ale cóż? nie zostanę mamą przed 30 i pewnie w tym roku też już nie urodzę :( ale uda się w tym roku... MUSI!! trzeba tylko znaleźć przyczynę, co jeszcze szwankuje :/
    Współczuję @,mnie pewnie też nawiedzi niedługo.. I również maleją moje szanse na macierzyństwo przed 30:( Ale nie trzymam się już tak tej daty,najważniejsze żeby się udało zajść i szczęśliwie i szczęśliwie urodzić! Oby niedługo,bo z każdym cyklem gorzej to wszystko znoszę..

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie,niestety nie chodzi o mnie ale o kogoś bliskiego. Czy beta 14,7 na 100% wskazuje ciążę?

Wysłany: 11 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zrobię monitoring. Mam nadzieję, że Clo mi pomoże, wreszcie będę miała owulację i szansę na ciążę.

Ania, ja niestety się nie znam na tym, więc nie pomogę.

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimiętka na pewno się uda:)

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowyflaming widzę,że jesteśmy na tych samych wątkach:)

• inaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania beta powyżej 5 wskazuje na ciąże ;-) jest jeszcze opcja torbieli, ale to pewnie ciąża ;-) trzeba zrobic przyrost. Ja jak robiłam pierwszy test to pewnie miałam gdzies koło 15

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* Troszkę mnie nie było ale dzisiaj poczułam potrzebę by się do Was odezwać :)

Inaa cieszę się że czujesz się troche lepiej :* Silna z ciebie kobieta <3

Napiszę krótko co u mnie, bo czuję się na tyle dobrze bez obserwacji i forum, że nie chcę tego zepsuć. Dwa dni temu dopadły mnie straszne bóle brzucha: przedwczoraj było jeszcze znośnie, ale wczoraj to juz leżałam cały dzien, nospa nie pomagała, dopiero 4 termofor z kolei trochę mi pomógł. Wczoraj ten ból już był wyraźnie jak na @ i trochę mnie to zdziwiło, bo dzisiaj jest 24 dc dopiero (wczoraj mnie tkneło zeby to sprawdzić). W dodatku wczoraj za kazdym razem jak wstałam z łóżka to kręciło mi się w głowie i miałam czarno przed oczami. Musiałam wtedy na chwile jeszcze usiąść i dopiero mogłam bezpiecznie wstać. Oczywiście nie wiążę tych objawów z ciążą, bo wydaje mi się że dopiero teraz zaczynają mnie dopadać skutki uboczne BROMERGONU ! Dzisiaj jest 13 dzien jak łykam 1/2 tabletki więc pewnie zaczynają mi one mącić w cyklu. Z tych bóli brzucha wnioskuje, że cykl mi się skróci a to dobra wiadomość.
    Dzisiaj na szczęście już nie leżę, ale raz na jakiś czas brzuch zakłuje, albo zacznie ciągnąć, a po chwili cisza.

Powiedzcie mi czy muszę robić test przed @, aby w razie czego odstawić Bromergon ? Chciałam olać testy, tylko nie wiem czy ten lek należy natychmiast odstawić w przypadku ciąży ? Nie chce robić testów ciążowych, bo znów się zacznę niepotrzebnie nakręcać :/

Postaram się w najbliższym czasie nadrobić co u Was słychać, a póki co się nie gniewacie że tylko o sobie napisałam <3

ckaidqk34aroni5a.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ