Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sprawdzam daty! :D :D co za dzień, spać mi się chce, całą noc się wierciłam, w ogóle mam chyba hemoroidy, bolało jak cholera, smaruje już drugi dzień maścią, ale tylko złagodniały mi trochę. :/

p19uqqmzk4ecto70.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ałć Rosolina współczuje :(

Ja też sprawdzałam zawsze daty porodu no i na kilku kalkulatorach dni płodne :) ! Najbardziej podoba mi się ten

http://t-time.pl/dni-plodne

Karola ja w to szczerze wątpie. Co innego by było gdyby pęchrzyk sam w sobie urosl w ciagu tamtego tygodnia, ale urosło tylko ciałko żółte :). Już nie ma nadzei hehe . Już nawet piłam piwko ... pogodziłam sie z tym . Chęci do starań wrócily. Może sprobujemy jeszcze po wycieciu tego cholernego guza hehe . Smuciłam sie głównie tym ze bob miał sie urodzic w moje urodziny :) no a sasiadka 10 dni po mnie ma termin hehe to mnie ttroszke dobiło.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sprawdzam date porodu i czytam dodatkowo horoskop hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:58

• Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja też sprawdzam terminy porodu.

Inaa, idź do szpitala, bo potrzebujemy Cię tu zdrowej kochana. Naprawdę podziwiam Twoją siłę i postawę.

Rosolina współczuję.

Byłam dziś u gina i kazała mi brać Bromergon przy Prolaktynie 482 mU/l. Norma to 127-637. Dodam, że kilka dni temu byłam prywatnie u innego i nie zwrócił na to uwagi. Co o tym sądzicie? Brać ten Bromergon, czy się wstrzymać? Od nowego cyklu mam brać też Clostilbegyt, więc może poczekać chociaż jeden cykl z tym Bromkiem? Jeszcze lekarka nastraszyła mnie, że po tym takie okropne skutki uboczne są.Nie wiem już, co robić. Doradźcie coś.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane
    my dzis troszke spacerowaliśmy bo tylko na powietrzu mi lepiej ale i tak ciagle mnie mdli masakra ale z 2 strony to podobno dobry objaw no i zgaga mnie męczy dziś nie spałam po południu i juz ledwie siedzę maz kapie małą ja ide zrobickolacje wykapać sie i spać bo nie daje rady no może uda mi się wytrzymać do 20 i obejrzę filmik "wkręceni " jak nie zasnę
    Kocimietka ja CI nie doradze niestety bo brałam tylko CLO ale tylko przez kilak cykli wtedy co sie nie udawało no i ten szczęśliwy cykl z którego mamy Julkę tym razem udało się bez leków i mam nadziejeże będzie wszystko ok boje sie jak cholera tej kolejnej wizyty ale damy radę

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 11 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, będzie dobrze. Serduszko biło, to najważniejsze :) Jestem dobrej myśli :)

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Hej dziewczyny,

Inaa, idź do szpitala, bo potrzebujemy Cię tu zdrowej kochana. Naprawdę podziwiam Twoją siłę i postawę.

Rosolina współczuję.

Byłam dziś u gina i kazała mi brać Bromergon przy Prolaktynie 482 mU/l. Norma to 127-637. Dodam, że kilka dni temu byłam prywatnie u innego i nie zwrócił na to uwagi. Co o tym sądzicie? Brać ten Bromergon, czy się wstrzymać? Od nowego cyklu mam brać też Clostilbegyt, więc może poczekać chociaż jeden cykl z tym Bromkiem? Jeszcze lekarka nastraszyła mnie, że po tym takie okropne skutki uboczne są.Nie wiem już, co robić. Doradźcie coś.

Z tego co wiem, to bromergon w niczym nie przeszkadza, a jak bedziesz miała za dużą prolaktynę to owulacji może nie być wcale...

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja absolutnie żadnych leków jeszcze nie brałam, ale może tylko napiszę z tego, co tutaj na forum różne dziewczyny pisały, to niestety w większości przypadków było kilka skutków ubocznych. Teraz wiem, że nasza kamilka bierze, ale odpoczywa od ovu i nie pisze już tak często, może zajrzy i podzieli się opinią :-)

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Hej dziewczyny,

Rosolina współczuję.

Kocimiętkaa, ja biorę bromergon i już pisałam kiedyś - zacznij od małej dawki, czyli 1/4 tabl i stopniowo zwiększaj, bierz na noc. U mnie na początku było tak sobie, ale już jest ok. I myślę,że nie więcej niż 1/2 tabl powinnaś brać, bo masz prolaktynę w normie, ale faktycznie może lepiej dmuchać na zimne. Powodzenia! CLO też brałam i po nim miałam dużo większe skutki uboczne niż po bromku. Też polecam CLO na noc. Jaką masz dawkę? Mam nadzieję, że pełny monitoring przy CLO masz?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietka... skutki uboczne to tu mnie na początku brania zawroty głowy, czasami jak za wcześnie wezmę i nie usnę, to szumi mi w głowie no i te nieszczęsne zaparcia. :/ wiem, ze to moze byc mało przekonujące, ale moze pomoże w podjęciu decyzji.

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 11 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze opinie i uwagi :)
    Ja byłam u jednej ginekolog we wtorek i ta mi zapisała tylko CLO, ale z monitoringiem, a dziś byłam u innego i też kazała mi brać CLO, ale już bez monitoringu przez 2 cykle i to właśnie ona dodała mi jeszcze Bromergon 1/2 tabl. na noc, a jak będę się źle czuła to 1/4. Dlatego mam wątpliwości, bo dwóch lekarzy i dwie różne opinie.
    A jeszcze różnica jest taka, że ta pierwsza kazała mi brać CLO od 2 dc, a ta druga od 5dc. Drugi dzień to chyba za wcześnie, bo pewnie endometrium nie zdąży mi urosnąć odpowiednio dużo do owulacji.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie bierz CLO bez monitoringu! Konsekwencje mogą być opłakane.
    Posłuchaj pierwszego lekarza. ja brałam CLO od 2-5 dnia cyklu i endo było ok. A jak coś to winko czerwone i orzechy brazylijskie na endo pomagają:))

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina,myślę,że pomogło.. Nie zastanawiałam się codziennie czy będzie spadek czy wzrost i dlaczego,nie wpatrywałam się w wykres jakbym tam cuda wyczytać mogła.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Ja też nie, ale cóż? nie zostanę mamą przed 30 i pewnie w tym roku też już nie urodzę :( ale uda się w tym roku... MUSI!! trzeba tylko znaleźć przyczynę, co jeszcze szwankuje :/
    Współczuję @,mnie pewnie też nawiedzi niedługo.. I również maleją moje szanse na macierzyństwo przed 30:( Ale nie trzymam się już tak tej daty,najważniejsze żeby się udało zajść i szczęśliwie i szczęśliwie urodzić! Oby niedługo,bo z każdym cyklem gorzej to wszystko znoszę..

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie,niestety nie chodzi o mnie ale o kogoś bliskiego. Czy beta 14,7 na 100% wskazuje ciążę?

Wysłany: 11 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zrobię monitoring. Mam nadzieję, że Clo mi pomoże, wreszcie będę miała owulację i szansę na ciążę.

Ania, ja niestety się nie znam na tym, więc nie pomogę.

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimiętka na pewno się uda:)

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowyflaming widzę,że jesteśmy na tych samych wątkach:)

• inaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania beta powyżej 5 wskazuje na ciąże ;-) jest jeszcze opcja torbieli, ale to pewnie ciąża ;-) trzeba zrobic przyrost. Ja jak robiłam pierwszy test to pewnie miałam gdzies koło 15

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* Troszkę mnie nie było ale dzisiaj poczułam potrzebę by się do Was odezwać :)

Inaa cieszę się że czujesz się troche lepiej :* Silna z ciebie kobieta <3

Napiszę krótko co u mnie, bo czuję się na tyle dobrze bez obserwacji i forum, że nie chcę tego zepsuć. Dwa dni temu dopadły mnie straszne bóle brzucha: przedwczoraj było jeszcze znośnie, ale wczoraj to juz leżałam cały dzien, nospa nie pomagała, dopiero 4 termofor z kolei trochę mi pomógł. Wczoraj ten ból już był wyraźnie jak na @ i trochę mnie to zdziwiło, bo dzisiaj jest 24 dc dopiero (wczoraj mnie tkneło zeby to sprawdzić). W dodatku wczoraj za kazdym razem jak wstałam z łóżka to kręciło mi się w głowie i miałam czarno przed oczami. Musiałam wtedy na chwile jeszcze usiąść i dopiero mogłam bezpiecznie wstać. Oczywiście nie wiążę tych objawów z ciążą, bo wydaje mi się że dopiero teraz zaczynają mnie dopadać skutki uboczne BROMERGONU ! Dzisiaj jest 13 dzien jak łykam 1/2 tabletki więc pewnie zaczynają mi one mącić w cyklu. Z tych bóli brzucha wnioskuje, że cykl mi się skróci a to dobra wiadomość.
    Dzisiaj na szczęście już nie leżę, ale raz na jakiś czas brzuch zakłuje, albo zacznie ciągnąć, a po chwili cisza.

Powiedzcie mi czy muszę robić test przed @, aby w razie czego odstawić Bromergon ? Chciałam olać testy, tylko nie wiem czy ten lek należy natychmiast odstawić w przypadku ciąży ? Nie chce robić testów ciążowych, bo znów się zacznę niepotrzebnie nakręcać :/

Postaram się w najbliższym czasie nadrobić co u Was słychać, a póki co się nie gniewacie że tylko o sobie napisałam <3

ckaidqk34aroni5a.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ