Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Dzięki dziewczyny za Wasze opinie i uwagi :)
    Ja byłam u jednej ginekolog we wtorek i ta mi zapisała tylko CLO, ale z monitoringiem, a dziś byłam u innego i też kazała mi brać CLO, ale już bez monitoringu przez 2 cykle i to właśnie ona dodała mi jeszcze Bromergon 1/2 tabl. na noc, a jak będę się źle czuła to 1/4. Dlatego mam wątpliwości, bo dwóch lekarzy i dwie różne opinie.
    A jeszcze różnica jest taka, że ta pierwsza kazała mi brać CLO od 2 dc, a ta druga od 5dc. Drugi dzień to chyba za wcześnie, bo pewnie endometrium nie zdąży mi urosnąć odpowiednio dużo do owulacji.

Ja jak brałam CLO to tez miałąm monitoring i ja brałam od 4 do 9 dnia ale to chyba zalezy jakie długie są cykle po poronieniu znalazłam jeszcze tabletki na jeden cykl i wziełam je na wąsna rękę tak jak wczesniej i mam Julkę a teraz udało się bez żadnych leków wystarczyło dopuscic i nie myślec o ciazy za to terz są nerwy czy wszytko jest ok

Kamika fajnie że wróciłas do nas :)

U mnie dziś mdłości troszkę mniejsze co tez mnie martwi bo ostatnie 3 dni były makaryczne a dziś już ok mam nadzieje że z groszkiem jest wszytko dobrze oszleć idzie do kolejnej wizyty jeszcze troche czasu a ja już cała w nerwach

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika,
    kwestia odstawiania bromergonu jest bardzo dyskusyjna - tyle głosów za, co przeciw. Tu musisz lekarza się poradzić. Ty bierzesz go krótko, więc tym bardziej trzeba dopytać lekarza. Są głosy, że gwałtowne odstawienie bromka może spowodować poronienie:( Co do zawrotów głowy - niestety u mnie to ciągle jest. Przedwczoraj tak mnie zamroczyło przy wstawaniu z łóżka, że myślałam, że padnę jak długa na podłogę. Do tego przy bromku nie powinno się pić i coś w tym jest, bo ostatnio miałam lampkę wina, zrobiłam łyka i czułam się na rauszu...Taka ekonomiczna wersja:)
    Karola, rozumiem, że Tobie CLO wzięte na własną rękę przyniosło szczęście, ale proszę, nie doradzajmy takich rzeczy Dziewczynom. Konsekwencje mogą bardzo poważne, nie bez powodu stymulacja może trwać maks 6 miesięcy i taka informacja jest na ulotce:
    "Przed zastosowaniem leku należy porozmawiać z lekarzem o następujących możliwych przypadkach:
    Ciąża wielopłodowa (ciąża mnoga).
    Ciąża z płodem rozwijającym się poza macicą (ciąża pozamaciczna).
    Możliwe zwiększone ryzyko raka jajnika."
    A zwiększone ryzyko raka jajnika występuje przy niekontrolowanym przyjmowaniu tego leku!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane..
    ojć ja nie pomoge jesli chodzi o clo i brom bo po prostu sie na tym nie znam. Tata mnie dzisiaj pocieszył telefonem. W pierwszej chwili powiedział i jak tam ciężarówko ... wszystko wyjasniłam i bardzo chce mnie zawieźć do szpitala w poniedziałek. Potem zadzwonił mój przyjaciel z pretekstem czy mam ketchup ( kupili mieszkanie koło nas a ja sie z nim przyjaznie od piaskownicy) . Wszedł do mnie zapalic i pogawędzić, kupił mi też piekny bukiecik goździków na dzien kobiet. Poprawił mi humor. Teraz pije desperados no i kupiłam fajki ( ajć ). Wymieniłam pościel i tak sie zmachałam bo mam pierzyne 200x220 ze poty mnie oblały, ale przy tym pomyślałam ze musze wpasc w jakis nałóg o to chyba bedzie sport . Bo sie troszke wyżyłam !!!!

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• inaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic... sprzatam dalej... z muzyką na full . Tańczę i co chwila robie łyk piwa. Nie smakuje mi okropnie ( ciążowe hormony nadal szaleją) ... pomaga ... wczoraj i dzis rano znowu płakałam... ale nie poddam się... mam dopiero 24 lata... schudne i bede szalec a o staraniach nie bede myslec. Nie zaznacza kolejnej miesiaczki zeby nie wiedziec. Pisac bede codziennie do was bo nie wyobrażam sobie życia bez Was kochane :* Czuje się jakbyśmy sie znały od dawna i bardzo mi pomagacie. Mam nadzieje, że nigdy nie bede musiała sie odwdzieczac bo to same szczesliwe groszki będą :*!

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie 29dc,czekam czy @ się pojawi,jutro planuję testować..

inaa lubi tę wiadomość

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie dzieki za odpowiedź :) W takim razie muszę pomyśleć kiedy zrobić test. Jak wyjdzie negatyw to będę brała dalej, a jak pozytyw to spróbuje się szybko skontaktować z moją gin. To może być problem bo nie mam do niej tel. ale może jak zadzwonie do luxmedu do mnie z nią jakoś połączą. Ewentualnie w ten wtorek mam wizyte u endo, więc jakby co to jej się poradzę. No ale nie ma się co o to martwić, bo ciąży na 99% znow nie będzie.
    Zgadzam się z Tobą Cookie w 100% co do kwestii brania takich leków jak CLO bez zalecenia lekarza. Jak dla mnie to jest skrajnie nieodpowiedzialne i lepiej takich rozwiazań nikomu nie podsuwać pod nos.

Ania oby @ do Ciebie nie przyszła. Mogę ją wziąć do siebie :)

cookiemonster lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka dzięki,ale żadnej z nas nie życzę @:) Wróciłaś do nas?

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wam mija sobota? U mnie do g.15 było wariatkowo, mierzenie kuchni, zaznaczanie gniazdek, wlacznikow, teraz pranie, ale w sumie odpoczywam. W między czasie korki i teraz niedawno upiekłam ciasto.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • inaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopko... znam to .. hehe mnie tak ciezko było się zdecydować gdzie gniazdka haha :-) ! Ajj też bym coś upiekła... pochwal się co upichciłaś. Przyznam, że jako kucharka ponoć mam talent, ale jako cukiernik niestety nie hehe dobrze, że mąż lubi zakalce :D

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic wielkiego nie dokonałam Kochana.. zwykle ciasto jogurtowe ;) z torebki ;) ale wyszło b.dobre i puszyste.

Ogólnie lubię piec ciasta:-) nie tylko te z torebki hehe;p

ex2bdf9hnbh57908.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Dzięki dziewczyny za Wasze opinie i uwagi :)
    Ja byłam u jednej ginekolog we wtorek i ta mi zapisała tylko CLO, ale z monitoringiem, a dziś byłam u innego i też kazała mi brać CLO, ale już bez monitoringu przez 2 cykle i to właśnie ona dodała mi jeszcze Bromergon 1/2 tabl. na noc, a jak będę się źle czuła to 1/4. Dlatego mam wątpliwości, bo dwóch lekarzy i dwie różne opinie.
    A jeszcze różnica jest taka, że ta pierwsza kazała mi brać CLO od 2 dc, a ta druga od 5dc. Drugi dzień to chyba za wcześnie, bo pewnie endometrium nie zdąży mi urosnąć odpowiednio dużo do owulacji.

Moja lekarka twierdzi, że nie przepisuje inaczej niz 2dc. Drugi potwierdził. Bo juz na początku cyklu wybierany jest pecherzyk, który bedzie dominujący. Przy wczesnym starcie z CLO jest szansa ze tych pecheerzyków bedzie wiecej, np 2.
    U mnie z endo jakoś specjalnie nie było problemu. Zwykle w okolicach owulacji było ok 8-9, wiec w miarę. A jak zaszłam w ciaze z Alą to sprawdzam własnie w dokumentach i dzien przed owulacją miałam endo 6,7 ;)
    A z bromergonem, jak nie ufasz lekarce to moze skonsultuj sie z innym jeszcze?
    No i popieram- jak CLO to pełen monitoring. Ja miałam zwykle 3. Na początku cyklu zeby sprawdzic jak działa CLO, w okolicach przewidywanej owulacji, i po owulacji. Problem w tym, ze jak nie sprawdzasz tylko bierzesz sobie przez dwa cykle bez sprawdzania, to stymulacja moze prowadzic do powiekszenia jajników. Wtedy stymulacje trzeba przerwać...To nie jest lek, który bierze się ot tak sobie...

• Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, nie martw się, na pewno zrobię monitoring cyklu :)

Sylwia, dzięki. Rozwiałaś moje wątpliwości. Sądziłam, że jak wezmę od 2 dc, to za szybko będę miała owu, bo wcześniej zacznie działać CLO i endo nie zdąży urosnąć, ale nie ma co panikować.

Ja dziś sama spędzam wieczór, bo mój mężuś poszedł na imprezę integracyjną z pracy. Dobrze, że tam prawie sami faceci pracują, bo ja straszną zazdrośnicą jestem ;)

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png

Wysłany: 12 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Kamika,
    kwestia odstawiania bromergonu jest bardzo dyskusyjna - tyle głosów za, co przeciw. Tu musisz lekarza się poradzić. Ty bierzesz go krótko, więc tym bardziej trzeba dopytać lekarza. Są głosy, że gwałtowne odstawienie bromka może spowodować poronienie:( Co do zawrotów głowy - niestety u mnie to ciągle jest. Przedwczoraj tak mnie zamroczyło przy wstawaniu z łóżka, że myślałam, że padnę jak długa na podłogę. Do tego przy bromku nie powinno się pić i coś w tym jest, bo ostatnio miałam lampkę wina, zrobiłam łyka i czułam się na rauszu...Taka ekonomiczna wersja:)
    Karola, rozumiem, że Tobie CLO wzięte na własną rękę przyniosło szczęście, ale proszę, nie doradzajmy takich rzeczy Dziewczynom. Konsekwencje mogą bardzo poważne, nie bez powodu stymulacja może trwać maks 6 miesięcy i taka informacja jest na ulotce:
    "Przed zastosowaniem leku należy porozmawiać z lekarzem o następujących możliwych przypadkach:
    Ciąża wielopłodowa (ciąża mnoga).
    Ciąża z płodem rozwijającym się poza macicą (ciąża pozamaciczna).
    Możliwe zwiększone ryzyko raka jajnika."
    A zwiększone ryzyko raka jajnika występuje przy niekontrolowanym przyjmowaniu tego leku!
    ja niomu nic nie sugerowałam nie znałam sie wtedy na tym leku i po prostu wzięłam go na włąsna odpowiedzialność bo już nie miałam siły na nic to była desperacja teraz gdy już troszke więcej o nim wiem nie brąłabym go na własna rekę ale wtedy nie myslałam o niczym tylko o dziecku ...

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja dziś stwierdziłam ze mierzenie temperatury chyba jest bez sensu, skoro zamierzam sobie zrobic monitoring...
    Tak wiec w tym miesiącu obserwacja ogólna, monitoring no i sprawdzenie progesteronu 7dpo. I duphaston, zeby ten cykl nie ciagnał mi sie w nieskonczoność ;)

Udanej koncówki weekendu ;)

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja jestem przeziebiona, ale i tak poszliśmy na długi spacer pod las, nie mogłam przegapić takiej pięknej pogody.

ex2bdf9hnbh57908.png

Wysłany: 13 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie my już też po spacerki i po obiadku w niedziele zawsze mamy szybciej teraz mały odpoczynek no i drzemka mdłosci nadal są i chyba tak szybko mnie nie opuszczą do tego doszły duszności zawroty głowy masakra ale zycze wam wszytkim tego doswiadczenia :)

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ja ogólnie jak Kamika, Lizzinka i chyba Antonna trochę staram się przystopować z forum, ale ciężko:)
    U mnie jest 13 dc, a od momentu jak skończył się okres mam zarąbiście płodny śluz, nie pamiętam kiedy ostatnio było tak mocno. Dziś test owu pozytywny (baardzo wcześnie jak na mnie) i nie wiem czy to zasługa bromka czy witaminy D czy ovarinu, który biorę od ok 3 tyg. (2tabl) dziennie. We wt idę na monitoring i zobaczymy czy pokryje się to z moimi obserwacjami, ale zaczynam podejrzewać, że ja mimo testów owu pozytywnych od dłuższego czasu owu nie miałam w ogóle... więc może ten bromek plus inne rzeczy zaczęły działać?:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie życzę Ci,żeby było tak jak piszesz:) Ja nie potrafię nie wchodzić na forum,lubię tu być razem z Wami,pomaga mi to przetrwać gorsze chwile. Dzisiaj testowałam i oczywiście negatyw, a @ brak. Pewnie przyjdzie trochę później,przeziębiona byłam w tym tygodniu. Nie ma co robić sobie nadziei,chociaż wiecie same jak to jest..

cookiemonster lubi tę wiadomość

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Ale cisza dziś. :) ja jutro ide na badania... ale rzecz jest taka... wypiłam dziś moze dosłownie 4 łyki szampana, na urodzinach w rodzinie.. zjadłam bardzo mały kawałek ciasta.. Jutro powinnam zrobić PRL i glukozę... Mam mieszane uczucia, ale moze nie wpłynie to tak drastycznie na wyniki? Oczywiście lepiej byłoby czekać jeszcze jeden dzień.. Wiem

p19uqqmzk4ecto70.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam na lady dance :) wrocilam do tanca i jestem mega happy !!!!

Sylwia_80, Ania-nowa lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ