Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) Antylopa szkło to spoko pomysł ;) Fajnie się to będzie myło. Natomiast jeśli rozważasz też płytki to wtedy bym poszła w takie duże i w kolorze szarym. Myśle że pasuje do bieli i jasnego drewna :) Gdzies kiedyś widziałam zdjęcie kuchni w tej sposób zrobionej. Pewnie kojarzysz homebook.pl ? tam jest masa inspiracji :)

ckaidqk34aroni5a.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika.. Gratulacje!

Ja tez mam szkło! :) super wygodne w czyszczeniu. Moze dobierz białe szkło do szafek? Albo jakieś z zielonym nadrukiem, bedzie sie ładnie prezentować.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Kamilka, brawo ty:-):-*

Cookie, tak myślałam, że doradzisz szkło. Już byłam na wycenie:-p koszt około 600 zł . Jest jeszcze kolekcja płytek z tubądzina która mi się strasznie podoba. No i jestem w kropce.

Ps. A czy ty masz szkło? Jeśli tak, to jaki kolor do tych białych frontów i drewnianego blatu??
    Powiem tak: ja tego szkła potrzebowałam tyle, że koszt w 2013 wyniósł ok 2tyś... a ponieważ nie chciałam płytek, to zdecydowałam się na taki materiał pcv z nadrukiem (motyw zieleni) i teraz nie zrobiłabym tego. Moja przyjaciółka ma też białą kuchnię i ma drewno (nie wiem dokładnie jakie), ale pod kolor blatu i wygląda to świetnie! ja czekam na dobry pretekst, żeby tego pcv się pozbyć i właśnie dać albo mleczne szkło albo to drewno, ale już żadnych mocnych kolorów. A co planujesz na podłogę? Bo jeśli połączysz podłogę z tymi kafelkami to może wyjść bardzo fajnie! I taka np.szarość będzie w porządku. Ja mam panele w kolorze brązowym i blat i wykończenie na górze mebli w kuchni jest niemalże w tym samym kolorze. Zawsze coś musi się łączyć z czymś innym, przynajmniej u mnie;) takie zboczenie:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 16 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, brawo!:) co mi przypomina, że w tym roku minie 14 lat od kiedy ja mam prawko.. Byłam ostatnim rocznikiem, który zdawał w wieku 17 lat. Jak to brzmi-jakbym dinozaurem była:P
    I zgadzam się, że brakuje nam tu wirusów ciążowych! Karola, słabo się starasz i nie zarażasz. Proszę nam to ładnie chuchnąć:P

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj gdybym mogła to co dziennie jedna by wklejała fotki z 2kreskami na teście ciązowym ;) )(**&&^^%$#@!@#$$%%^&^&*(*&^%$#@$%&)(*^%#%^&*(&^$@&*()(^$#&*(&^ :)
    TY byłaś ostatnim rocznikiem który zdawał prawko w wieku 17 lat a ja byłam ostatnim rocznikiem 8 klas szkoły podstawowej ;)

Niech już któraś wysika te 2 kreski i zabierze sobie te mdłości bo ja juz nie daje rady w zeszłym tyg miałam od godz 10 do 13-14 a teraz przed 18 do 19 masakra godzina horroru dobrze że tylko godzina bo dłużej bym nie wytrzymała

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej skierowaly mnie tu wiedźmy. Otóż to mam nurtujące pytanie hehehue

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak na poważnie interesuje mnie szczera odpowiedź kobiet które przynajmniej w kilku procentach orientują się na ovu cyklach i stezeniach... bo do tej Pory udzielały się Panie co strzelają na chybił trafił i się dziwią ze nie ma "cionrzy" huhue

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka brawo:) A o śluzie nie wiedziała,myślałam,że wodnisto-rozciągliwy oznacza co innego.. Ahha no i melduję,że wczoraj rozpoczęłam cykl nr 8..
    Witaj niepewna,co Cię do nas sprowadza?:)

niepewna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 marca mialam ovu (poteierdzona) pozniej poziom stezenia spadl i po kilku dniach testy byly negatywne. Od trzech dni robie testy ovu i moje stezenie znow rosnie. Nie cgce sie nakręcić może ktoś kojarzy ze na ulotce pisze ze test ovu może wykryć niski poziom HTg bo większość mi nie wierzy generalnie coś jest dziwnego bo dlaczego mój poziom znow rosnie.... ?? Ktoś coś?

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam,że testy owu mogą potwierdzić ciążę,ale najlepiej zrób zwykły. A który masz dc,jakie długie cykle?

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepewna, myślę, że trzeba sugerować się pierwszym pozytywnym testem owu, tylko i wyłącznie.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, Karola, jesteście zatem w wieku mojego malza, cóż mogę rzec, cudowny wiek :-))))))))))

cookiemonster, Karola - mama Julci i ... ? lubią tę wiadomość

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 dc... cykle 30 dniowe. W tym miesiącu mialam dość wcześnie ovu

• polly8725 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje!! Teraz tylko jazda i będzie super!! Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 01:06

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png

Wysłany: 16 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepewna, zawsze w ciąży testy owulacyjne powinny wychodzić pozytywne, ale to nie znaczy, że pozytywne testy owu oznaczają ciążę:)
    U mnie przy pierwszej biochemicznej tak było - test owu baardzo intensywny, a dzień potem na ciążowym druga kreseczka.
    Także jeśli miałyby Ci wychodzić owu pozytywne ze względu na ciążę, to test ciążowy już musi wyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:03

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu mam to g*****ne plamienie. Tym razem pomarańczowe wręcz :/ oszaleje tu

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Cookie, Karola, jesteście zatem w wieku mojego malza, cóż mogę rzec, cudowny wiek :-))))))))))
    oj tak cudowny wiek moj mąz tez tak mówił 9 lat temu hehe ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Niepewna. Myśle, że najlepiej będzie jak poczekasz trochę, bo do @ zostało Ci jeszcze sporo czasu. Owszem są sytuacje, gdy test owu jest pozytywny i potem ciążowy również, ale nie sugerowałabym się tym mocno na Twoim miejscu. Mogę tylko poradzić żebyś była cierpliwa ;) Wiem, powiesz "łatwo powiedzieć", ja sama się nieciepliwię, ale na dłuższą metę w taki sposób każda z nas może sobie popsuć psychikę.... Ja się staram od września i uwierz po kilku nieudanych cyklach mój nastrój był fatalny, musiałam odpocząć miesiąc od forum, testów owulacyjnych, mierzenia temperatury aby choć trochę się uspokoić :|

Ile czasu się staracie o dziecko ? Napisz coś o sobie ;) I proszę - spróbuj na kilka dni wyluzować i nie robić tych testów owu jeśli dasz radę a potem zrobić test ciążowy :)

Oczywiście witam u nas serdecznie :D

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Wpadam na chwilkę żeby powiedzieć ze odebralismy wyniki męża i sa naprawde ok ;). Oczywiscie zawsze mogłoby by byc lepiej, ale prawie wszystkie parametry podwoiły się, potroiły, wiec moim skromnym zdaniem jest naprawdę dobrze.
    Teraz tylko ja muszę wyhodować jajo. Trochę się obawiam co powie mi doktorek dziś, bo kilka dni temu jeszcze czułam prace jajników, a dzis i wczoraj praktycznie nic...
    Dam znać jak będę po wizycie, trzymajcie kciuki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepewna91 wrote:
    20 dc... cykle 30 dniowe. W tym miesiącu mialam dość wcześnie ovu

Hej,

Odpowiem na swoim przykładzie, może to coś Ci rozjaśni.

Oczywiście, zdarza się tak, ze testy owulacyjne pokazują ciąże( warunek jest taki, ze kreska testowa i kontrolna sa takie same, czyli rzeczywiście pozytywny test). Ale, równie często oznaczają coś innego. U mnie np. był wysoki poziom LH około 10 dnia po owulacji, pozytywny test owulacyjny, a oznaczało to tylko tyle, ze mam obniżoną rezerwę jajnikową (AMH). Żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku musiałabyś zrobic badanie hormonów na początku cyklu. Wysokie wartości świadcza własnie o niskim AMH. A niskie AMH (choc czasem czytam różne opinie), oznacza gorszej jakości jajka :), no i mniejszą ilość pęcherzyków antralnych , czyli tych, z których jest wybierany ten jeden, badz dwa albo i więcej, jesli jesteś stymulowana, do wzrostu i dojrzewania i finalnie, uwolnienia komórki jajowej.

Nie jestem zwolenniczką robienia testow owulacyjnych jako potwierdzenia ciąży, bo to trochę takie wróżenie z fusów- 50% na tak, 50% na nie. Równie dobrze możesz poczekać chwile i zrobić test ciążowy. Polecam facelle z rossmanna, sa mega czułe, pokazują nawet najmniejsze wartosci HCG. Jesli podejrzewasz kiedy miałaś owulację, poczekaj do 11-12 dpo i zrób test. Jeśli prowadzisz wykres temperatur, i wiesz, ze nie sa zaburzone niczym, to tez powinno pomóc określic ten dzien.

Widziałam też Twój wątek na innym forum, pisałaś tez o śluzie, zmeczeniu itp. Ja w ciąży miałam własnie dużo śluzu, podwyższoną temperaturę. O żadnym zmęczeniu nie było mowy, zadnych mdłosci. Ale to co pisałaś to być może są zwiastuny ciąży. Ale znowu- bardzo chcemy miec dziecko, a to, co organizm potrafi wyczyniać z naszą psychą w takich sytuacjach jest kosmosem :). Ja zawsze się śmieje, ze w kazdym innym cyklu miałąm objawy bardzo ciążowe, a w tym w którym zaszła, tylko ten sluz i temperatura:). I takie wewnętrzne przekonanie, ze się udało :)

Życzę Ci szczęścia i oby drugie dziecko szybko pojawiło się i u Ciebie :)
    Wątek, jak widzisz, dla tych, co nie umieją trzymac testów ciazowych pod kluczem do samej @, wiec jak zrobisz test, bedzie jakiś cien cienia, to wrzucaj zdjęcie, chętnie pomożemy w interpretacji :)

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ