Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dajesz nadzieje ale ja nie chce sie jej lapac:p jestem mega dzis rozdrazniona po tym tescie i wizycie u endo:/

ckaidqk34aroni5a.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam juz dopochwowo tabetki poronne . Spytalam czy mogą tylko w koniecznosci zrobić zabieg. Moja doktor sie zgodzila żeby sama sie natura oczyscila

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa tak mi przykro ze musialo sie tak skonczyc:( 3maj sie cieplo :*

ckaidqk34aroni5a.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia spod kocyka wam życzę, zakatarzona, zachrypnieta, obolala, z antybiotykiem i zwilnieniem do końca tygodnia. Juhuuuu!!

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Dostałam juz dopochwowo tabetki poronne . Spytalam czy mogą tylko w koniecznosci zrobić zabieg. Moja doktor sie zgodzila żeby sama sie natura oczyscila

Mam nadzieję ze się uda w takim razie zrobic to tabletkami, chociaz powiem Ci, ze moja kolezanka tez miała tabletki / ta, co teraz jestw ciazy/, okazało sie ze nie zadziałay jak powinny a mimo to wypisali ja ze szpitala...miesiac pozniej miała zabieg, zakaz staran na 3 miesiące...szczesliwie zaszła w ciaze chyba w 2 cyklu staran bo zaczeli wczesniej / po 2miesiącach/ i teraz wszystko jest super. Ale tych rzeczy trzeba bardzo pilnowac. Ona tez miała bardzo wysoką bete i nie chciała spadać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Miłego dnia spod kocyka wam życzę, zakatarzona, zachrypnieta, obolala, z antybiotykiem i zwilnieniem do końca tygodnia. Juhuuuu!!

współczuje w powodu choroby, zazdroszczę zwolnienia ;)

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, a co w przypadku, gdy stwierdza się bo badaniu nasienia strasznie słabe wyniki? Np. B.mala ilość plemników? A ze mną względnie wszystko ok? Co wtedy? Też lekarz zostawi nas na pastwę losu ? Żeby starać się w nieskończoność? Chyba bym oszalala. Już różne rzeczy mi przychodzą do głowy

ex2bdf9hnbh57908.png

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa bardzo mi przykro a tak trzymałam kciuki tak miałam nadzieję :(

Kamilka u Ciebie nadal wierze że zobaczysz 2 kreseczki oby ta małpa nie przyszła

Antylopa nnie mam pojęcia jak to jest ale z tego co kiedyś czytałam to facetom podaje się jakies leki na poprawę nasienia ale jak to jest to do końca nie wiem

Ja dziś już myślałam że mdłości mnie opuściły ale sie myliłam rano czułam sie super ale teraz znowu się zaczęło mam dość ale z 2 strony cieszę się że sa żeto dobry objaw :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów czytałam że te leki na poprawę nasienia są groma warte :-) hehe no nic, zobaczymy, Mon bierze teraz trzeci miesiąc Fertilman

ex2bdf9hnbh57908.png

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie masz wyników nie martw sie na zapas może akurat bedzie z mężem wszystko ok :) my już po kolacyjce terz kąpiel i leniuchowanie w łóżku i czekanie na seriale potem agent jak nie zasne hehe :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak ja żałuje że zrobiłam dzisiaj ten test ;( Mogłam się wstrzymać, bo godzine póżniej endo i tak mi kazała odstawić bromergon....Teraz przez ten test mój organizm świruje: dostałam mdłości, mam spieprzony humor i zjadłam prawie litr lodów miętowych ;(((((((((((

ckaidqk34aroni5a.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Dzis tylko o mnie bo juz musze się wygadać. W środę mieliśmy miec transfer zarodka jednak nic z tego,bo miałam przestrzeń plynowa w macicy i bali się,ze jak to wyplynie to razem z zarodkiem. Caly czas brzuch mnie bolał,miałam lekkie objawy hiperstymulacji. Jednak w niedziele poczułam cos jakby mi pękło q brzuchu- takie uklucie i mokro w majtkach. Idę do kibelka a tu różowy śluz. Ale podtarlam sie i juz więcej nic nie było. Bylam wczoraj na usg- wszystko dobrze,jajniki troche wolno sie kurcza- maja powyżej 10 cm! Dlatego bola. Nie mam juz tego płynu w macicy. Jednak wieczorem znowu leze w łóżku i czuje mokro w majtkach. Znowu różowy sluz jednak w większej ilości. W nocy kolka razy bylam siku i mialm taki śluz rozciagliwy z nitkami czerwonymi. Myślałam,ze to @. Jednak rano ostatni raz bylo cos na papierze i teraz mam ładny śluz czysty. Ja juz glupieje bo mam leki,które musze odstawić w razie @ a drugie wziac. I badz tu mądry.

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa bardzo mi przykro :(. Myślami jestem z Toba.

Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Kobitki, a co w przypadku, gdy stwierdza się bo badaniu nasienia strasznie słabe wyniki? Np. B.mala ilość plemników? A ze mną względnie wszystko ok? Co wtedy? Też lekarz zostawi nas na pastwę losu ? Żeby starać się w nieskończoność? Chyba bym oszalala. Już różne rzeczy mi przychodzą do głowy

Już mówię / piszę/, bo u nas było tak samo. No, tyle ze mamy super androloga, mega pozytywnego, czasem ma innowacyjne metody, ale od wielu ginekologów usłyszałam już że to magik ;)

Jeśli problemem jest tylko ilość to naprawdę, głowa do góry bo mozna to szybko naprawic.
    Androvit, cynk, witamina c 1000, clostilbegyt / 10 tabletek, 3 dni przerwy i znów 10 tabletek, 3 dni przerwy i kolejne 10/- my taki rozkład dostalismy. Dodatkowo l-karnityna. W ciagu miesiąca po suplementacji zaszłam w ciąże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    A ja znów czytałam że te leki na poprawę nasienia są groma warte :-) hehe no nic, zobaczymy, Mon bierze teraz trzeci miesiąc Fertilman

To prawda, ze czasem nasienie poprawia się samo z siebie :), ale warto powalczyc suplementami ;). Witaminy na pewno nie zaszkodzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś dobry humor bo wszystko sie przyspiesza. Moj mezu juz dzis idzie na badanie :D. Tak go kocham jak pomyśle ze trwa ze mna w moim szalenstwie i sam juz sie pilnuje, zapisuje na wizyty, pilnuje suplementacji :).
    Jeszcze tylko niech jutro doktorek powie ze wykluło mi się jajo albo ze dwa ;) i bedzie git :). Wtedy juz tylko testy owulacyjne i czekamy na finał...

cookiemonster, antylopaa lubią tę wiadomość

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrabiam!
    Od końca-Sylwia brawo dla męża:)
    Antylopa-nie martw się tylnozgięciem, dobra pozycja i jedziecie:) tylko wyślij tego swojego na badania! Nie ma, że boli.
    Kamika - a miałaś badaną PRL z obciążeniem? Bo to badanie podobno sprawdza czy PRL jest związana z mikrogruczolakiem. I wiem, że już po czasie, ale pytałam wczoraj ginekologa o bromergon w ciąży i powiedział, że odstawia się go stopniowo.
    Polly - przykro mi, że teraz nie udało się, ale może organizm wziął sprawy w swoje łapki?
    Inaa - tulam :-*
    Rosolina - ile masz glukozy i robiłaś insulinę?

Co u mnie: byłam wczoraj u ginekologa (15dc) i nie wiem czy to dzięki bromkowi czy ovarinowi czy witd D, ale owulacja była najprawdopodobniej albo w nd albo w pn, czyli baaardzo wcześnie. I wczoraj na USG lekarz nie potrafił nic powiedzieć, tzn. stwierdził, że nie widzi śladów po owulacji, ale to nie znaczy, że jej nie było. Stwierdził tylko, że endometrium 12,7 czyli bardzo ładne i prawidłowe dla tej fazy cyklu. Temperatura poszybowała, mam nadzieję, że ta owulka była, bo aż szkoda byłoby takiego śluzu marnować:)

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie- no endo super, ja nigdy takiego nie miałam ;). To teraz odliczanie, widzę ze obstawiłaś się serduchami, nie ma lipy ;).Musi wyjść :)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Cookie- no endo super, ja nigdy takiego nie miałam ;). To teraz odliczanie, widzę ze obstawiłaś się serduchami, nie ma lipy ;).Musi wyjść :)
    Miałam z moim ciężką rozmowę podczas poprzedniego cyklu, zaczął grzecznie brać suplement i "przykładać się":P poza tym, miałam taki śluz, że chęci do działania były duże:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie to super. Trzymam kciuki za fasolkę. Czasem trzeba chłopem wstrzasnac :)

Sylwia oby juz bylo jajko a nawet 2 :)

Ja sobie wysnulam bardzo naciągana teorie-oni mi z prawego jajnika jajek nie wyciągnęli. Dwa razy patrzyli tylko i nic się nie ruszalo-były 2 jajka. Nie wiem nart na koniec jakiej wielkości. Woec jak dostałam w niedziele na pęknięcie pęcherzyków zastrzyk to może cos z prawego wyszlo i spotkalo sie z zolnierzykami- w piatek byly <3 wieczorem. 3 dni akurat by przetrwaly. I teraz w miedziele czy poniedziałek mogli być zagniezdzenie. Sobie robię nadzieje jak głupia,ze im to umknelo he. Ale w razie jakby co to mamy mrozaczka.za 1 cykl może go dostane z powrotem :) okrzyczcie mnie bo glupia jestem

Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ