Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha, rzeczywiście, dwa razy, jakie combo;) a może to jakaś druga antonna nas jeszcze podgląda;)
Zdjęcia dziś wieczorem postaram się dodać brzuch dobrze widać, a do tego jest owlosiony dużo bardziej niż przed- nie mam pojęcia czemu?? Haha. To pewnie sprawka hormonów.
Pokaże wam też mniej więcej, co już kupiłam. Jeśli chodzi o wózek, to ma to kupić teściowa, bo od samego początku krzyczy, że ona kupuje wózek. Oby dotrzymala słowa, bo tak samo miało być z lodówką. Darla się, że lodówkę to ona sponsoruje. Lodówkę, mikrofale
Niestety temat ucichl, AGD do kuchni zakupiłam sama, a z jej wielkich zapewnień nie mam nawet złamanego grosza. Głupie babsko, jak ja można lubić. Ja na pewno nie będę się prosić, nie to nie. Tak samo będzie z wózkiem. Jeśli do października sama nie podejmie tematu, to osrał ja pies i ja dziękuję za prezenty.
Łóżeczko, pościel, kosmetyki chciała kupić mi mama. Ale na nią to akurat zawsze mogę liczyć, że pomoże.
Jeszcze mnóstwo rzeczy takich drobnych , typu wanna, pieluchy, ręczniki, itd. Wydaje się, że to grosze, ale jak się zbierze do kupy to.....no właśnie;) dlatego stresówa jest ostra, pędzimy z wykończeniem domu, chłop robi po pracy do nocy, na ile widzi, brakuje kogoś do pomocy, kasy ubywa, czas leci jak porabany, no i stres sięga już poziomu Max. trzymajcie kciuki, żebyśmy to jakoś wytrxymali, a przede wszystkim za szybką wyprowadzke od tej prukwy;)
Udało się w cyklu
-
Dziewczyny, a czy AMH również jest ważne? Lekarz mi zlecił ale pani w rejestracji laboratoryjnej nie wiedziała co to jest i nie mam tych badań. Dziś odbieram wyniki DEHAS .
Cookie ja miałam laparo i histeroskopię niecałe 2 lata temu. Sprawdzano mi drożność przy okazji innego zabiegu. Moim zdaniem zawsze lepiej sprawdzić. Wtedy miałam wszystko ok.
Antyloppa, ja również gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 10:38
starania od ok 2015
Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
M: Mała ilość żołnierzyków
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Aniu, ja amh zrobilabym na Twoim miejscu (brawo dla lekarza, że to zlecił!). A pani w rejestracji zasugeruj douczenie się...to jest badanie rezerwy jajnikowej czyli antimullerowski hormon zdaje się tak to profesjonalnie nazywa się.
Jaki masz wynik dhea-s? -
DHEA-s565,6 UG/DL (norma do 340). Z podwyższonym testosteronem, LH do FSH 3:1 to PCOS jak nic... .Więc: 18.08 robię je jeszcze raz. 27.08 do gina z wynikami i potem monitoring cyklu.
Orientujecie się ile kosztuje monitoring cyklu?starania od ok 2015
Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
M: Mała ilość żołnierzyków
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Zrób jeszcze to AMH, ono też może być pomocne przy pcos i insulinę na czczo chociaż.
Monitoring, hm, ceny są różne, myślę, że to zależy od lekarza - min. 50zł za wizytę do 150zł, ale jeden cykl warto poświęcić - żeby ocenić czy owulka na pewno jest i czy pęcherzyki pękają.
Byłam dziś u mojego lekarza - i uwaga, spore zaskoczenie. Sam zaproponował steryd (!), malutką dawkę, ale jednak i sam zaproponował kwas foliowy 5mg (czyli ten na receptę - mimo braku mutacji mthfr powiedział, że w moim przypadku uważa to za zasadne). Ewidentnie doczytywał coś, bo ostatnio nic nie mówił o tym. To co bardzo mi sie podoba w nim (poza tym, że toleruje mnie z moimi pytaniami i podejściem ;-p) to fakt, że nie naciąga na kasę - wypisał mi dziś taki zapas leków, że na 3 msc spokojnie wystarczy, czyli nie muszę po recepty przychodzić i płacić, itd. Laparoskopię na razie odradza, bo mój potworniak nie rośnie póki co, bardziej skłaniałby się ku histeroskopii, ale uwaga na NFZ (mimo, że pracuje też w prywatnej klinice). Czyli ilość moich leków znowu zwiększyła się i tak naprawdę jak na tym zestawie nie pyknie, to już nie pyknie pewnie.
Edit: jestem 10-11 dpo, ciałka żółtego niet, płynu niet endometrium 16mm. zapytałam kiedy okres na podst endometrium, a on na to - do 2 tyg.... że jak? jakie macie endometrium w drugiej fazie? może dlatego mam takie okresy obfite?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 16:58
-
nick nieaktualny
-
Fajny lekarz! Ja też szukam takiego, który będzie odpowiadał na moje pytania, a nie obrażał się, że śmiem pytać
Mi niestety nikt nigdy nie powiedział jakie mam endometrium, więc znowu nie mogę Ci pomóc :>
A ja dziś byłam u koleżanki na masażu brzucha. Na razie coś ogólnego mi robiła, a w przyszłym tygodniu mi zrobi już takie coś co jak mówiła wpłynie korzystnie na zagnieżdżanie. Więc jak zajdę w ciążę teraz to będzie to jej zasługa, niech maWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 18:10
cookiemonster lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Informuje ze wizyta się powiodła moje maleństwo ma 12cm jeszcze udało się to zmierzyć później będzie tylko sama waga ale nie pokazał nam się i płci nie znamy. Mąż był ze mną w gabinecie i widział jak bryka powiedział ze na 100% będzie chłopak będę miała polowkowe gdzieś za dwa tygodnie więc wtedy będziemy wiedzieć na pewno najważniejsze ze zdrowo rośnie.
Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycookiemonster wrote:Hej Ojejku:) dostałam encorton, mam brać 2,5mg dziennie. Ty masz zdaje się medrol?
antonna wrote:Fajny lekarz! Ja też szukam takiego, który będzie odpowiadał na moje pytania, a nie obrażał się, że śmiem pytać
Mi niestety nikt nigdy nie powiedział jakie mam endometrium, więc znowu nie mogę Ci pomóc :>
A ja dziś byłam u koleżanki na masażu brzucha. Na razie coś ogólnego mi robiła, a w przyszłym tygodniu mi zrobi już takie coś co jak mówiła wpłynie korzystnie na zagnieżdżanie. Więc jak zajdę w ciążę teraz to będzie to jej zasługa, niech macookiemonster lubi tę wiadomość
-
To ja jeszcze dodam, że słyszałam, że podobno przy niedrożności jajowodów dobrze działa...czerwone winko, bo rozluźnia mięśnie więc ja proponuje tak: od okresu do owulacji po lampce i endo będzie pięknie, jajowody rozluźnione, a i chęci do prokreacji większe plus obowiązkowy masaż hm no może chociaż brzucha i fasolki się posypią. Potem ananas na zagnieżdżenie i mucha nie siada:)
-
Pełna nadziei, fajnie, że u cb ok. Jeszcze poczekajcie z tą płcią! Na przyszłej wizycie już będzie widoczne jak ta lala, ale to jeszcze miesiąc.
To mój brzuchol sprzed chwili skoro chcialyscie zobaczyć 21 tydzień.
https://zapodaj.net/cdd637af202bd.jpg.html
cookiemonster, rosax3 lubią tę wiadomość
Udało się w cyklu
-
Pełna Nadziei super, że się dziecko dobrze rozwija i rośnie
antylopaa ale piękny brzuszek !! Właśnie tak sobie wyobrażam swój A jak mężowi się podoba nowa figura żony?
ojejku dzięki za cynk Fajna ciekawostka z tymi krowami, czy świniami. Musi coś w tym być Mi to robi koleżanka, która jest fizjoterapeutką i kończy do tego Osteopatię. I tego masażu nauczyła się na Osteopatii.ojejku lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Małżonek cieszy się z obfitych kształtów a najbardziej z tego większego biustu, a u mnie widać różnice, bo miałam zawsze nie za duże cycuszki można powiedzieć. Waze już 66,3 więc przytylam od wagi przed ok 2 kg. Wydaje mi się, że zrobiłam się też okraglejsza na twarzy i teraz wyglądam jak jabłko. Krosty odpukac już sobie poszły, czasem tam jakiś syfek wyskoczy.
Antonno, zaciekawilas mnie tymi masazami. Nie miałam pojęcia ze coś takiego istnieje, ostro.
Udało się w cyklu
-
super brzuszek ciesze się że jest ok ale jakos mi smutno widzactakie brzuszki dziś 14 tyg po zabiegu byłabym już w 28 tc ehh boli to coraz bardziej a i nerwy jakieś dostałam wściekam sie na wszytko i na wszystkich cycki mnie bola i albo cały dzień śpię albo coś jem 2 sierpnia zrobie test ale wątpie że bedzie pozytywny i mam mieszane uczucia z jednej strony bym chciała a z drugiej boje się że znowu bedzie tak jak ostatnio no i co też zauważyłam to ten obfity sluz miałam taki w ciąży tej straconej ;( ciągle miałam wrqżenie że dostałąm okres i teraz też tak jest
-
Hej dziewczyny, wpadam na chwile, powiem tylko tak: był wyjazd, był luz, bez termometru, bez stresu, ale dupa nie udało sie, wczoraj @ przyszła. Przed wyjazdem zrobiliśmy tez badania męża, morfologia wzrosła do 4%, powiększyła sie tez ilośc plemników. W czwartek ide do endo, wtorek kontrola tsh, mam nadzieje, ze tylko to jest teraz blokada, boje sie tylko, ze po euthyroksie wyjdą mi teraz jaja z tarczyca jeszcze w tym miesiącu zrobię chyba powrót do termometru, potem nie wiem co bedzie. ;(
-
Rosolina, to świetna wiadomość, że morfologia poprawiła się! to mocno zwiększa Wasze szanse
Ja na dniach zacznę cykl 22 i cały czas powtarzam sobie coś, co chyba Roma na CLO napisała kiedyś "Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy"... może ta lekcja cierpliwości jest potrzebna nam do tego, żeby być lepszymi mamami? -
Cookie, jak dla mnie, jeśli ktoś zachodzi w ciążę po miesiącu starań, a ja po roku i miesiącu starań to nie jest to żadna sprawiedliwość :> No ale może w innych aspektach życia mamy lepiej od innych i dlatego w tym musimy mieć gorzej, żeby było sprawiedliwie :> Ale na pewno teraz docenię bardziej dwie kreski, niż gyby nam się od razu udało :>
Rosolina, dobrze, że morfologia się poprawiła Czyli macie teraz wyniki w normie? No to może spróbujecie jakiejś stymulacji, albo inseminacji, żeby zwiększyć szanse?? :>Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 13:14
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Nigdy do końca nie wiemy z czym zmagają się inni - może nam się wydawać, że życie X czy Y jest idealne, bo np. zaszli szybko w ciążę, dziecko urodziło się zdrowe, ale może mają inne problemy i oni zazdroszczą nam. Myślę, że dla wielu osób Antonno będziecie obiektem zazdrości - robisz doktorat, czyli karierę naukową, stać Was na fajne podróże, na budowę domu - dla bardzo dużej liczby osób to są nieosiągalne rzeczy i będą na Was patrzeć i mówić - ile dałbym/dałabym żeby być na ich miejscu. Myślę, że musimy cieszyć się tym co mamy i wierzyć własnie w to, że jest jakiś sens w czekaniu, bo w innym wypadku można zwariować Znacie takie powiedzenie angielskie, że coś jest "blessing in disguise"? Patrząc na moje życie dotychczas, widzę jak wiele rzeczy, które pozornie były utrapieniem i wydawało mi się, że były kompletnie nie po drodze, okazywały się po jakimś czasie mega pozytywne i na odwrót niestety też. Dla mnie ten czas starań to w sumie czas weryfikacji samej siebie - ile jestem w stanie znieść, ile jestem w stanie z znienawidzonej biologii z czasów szkolnych przypomnieć sobie, doczytać, żeby lepiej zrozumieć, na ile mogę polegać na drugiej połowie i jak nasz związek znosi taką próbę. I mogę Wam z ręką na sercu powiedzieć, że mimo krótkiego kryzysu (po 2 cb, czyli gdzieś rok temu), naprawdę jesteśmy bardziej zżyci niż wcześniej i wiem, że mam partnera, który jest oparciem i moją opoką
Boziu, co te hormony przed okresem ze mną robią;p miętka jestem jak diabliantylopaa lubi tę wiadomość