Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Poniżej wyniki.(6 d cyklu)
Estradiol 61,48 pg/ml (12,5-166)
FSH 5,7 IU/l (0-12,5)
LH 15,16 IU/l ( 0-12,6)
PROGESTERON 1,3 ng/ml (0,2-1,5)
Prolaktyna 273,7mlU/l (127-637)
Testosteron 0,546 ng/ml (0,084-0,481)
FT3 4,04 pg/ml (2,6-4,4)
FT4 1,54 ng/dl (0,93 - 1,7)
TSH 1,23 ulU/ml 0,27 -4,2
Glukoza w normie
GOT w normie
GPT 10 (10-35)
Mocznik w surowicy 4,7 mmol/l (0,-8,3)
Kreatynina 64 umol/l (44-80)
Wg mnie wygląda to na PCOS ale gino twierdzi że nie (jeszcze nie widział wyników): cykle mam w miarę regularne (29-31 dni), podobno jest owulacja i nie ma problemów z jajnikami, jestem chuda jak patyk.Z drugiej str mam dość mocne owłosienie i czasami krostki na żuchwie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 16:09
starania od ok 2015
Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
M: Mała ilość żołnierzyków
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Aniu (mogę tak pisać?), w którym dniu cyklu robiłaś badania? domyślam się, że w pierwszej części, niepotrzebnie progesteron badałaś, oznacza się go 7-8 dni po owulacji.
LH faktycznie wysokie, za wysokie, testosteron też powyżej normy. Powtórzyłabym te dwa badania.
Ile masz glukozy? Oznaczałaś insulinę? Przy pcos liczy się stosunek glukozy do insuliny.
A jak obraz jajników w usg?
Waga ciała, regularne cykle niestety nie wykluczają pcos.
-
Tak oczywiście możesz zwracać się do mnie w ten sposób.
Badania w 6 dniu ale to chyba za wcześnie żeby LH było tak wysokie. Trochę się zdziwiłam że w tym terminie ale gino powiedział że nie ma to znaczenia.
Glukoza 4,82 mmol/l ( 3,9 -5,6)
Insuliny nie robiłam .
Jajniki podobno ok. Na każdej wizycie lekarz podkreśla że zdrowe i ładne i ze nie mam PCOS... Systematycznie robię USG i mówi że wszystko z nimi ok.
Sądzisz że badania mogą być błędne?starania od ok 2015
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Ok dziękuję serdecznie za podpowiedz. Dopiero zaczynam "przygodę" z hormonami więc każda rada jest cenna. Zastanowię się również nad konsultacją z innym ginekologiem.starania od ok 2015
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Że tak się wtrace zwróć uwagę na progesteron bo jeśli wzrasta przed owu to może ja blokować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 19:21
-
Ania_84 wrote:Że tak się wtrace zwróć uwagę na progesteron bo jeśli wzrasta przed owu to może ja blokować
Witaj
nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Przed samą owulką i po jeszcze raz progesteron? Czy tylko raz, kilka dni po owulacji ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 19:45
starania od ok 2015
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
annana88 wrote:Witaj
nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Przed samą owulką i po jeszcze raz progesteron? Czy tylko raz, kilka dni po owulacji ?
Jesli progesteron rosnie to moze dojsc do tego ze zablokuje owulacje najlepiej to Robic przy monitoringu bo wiadomo bedzue czy doszło do owu czy pecherzyk zaczal pod wpkywem progesteronu sue obkurczacWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 20:30
-
cookiemonster wrote:I po owu te 7 dni też sprawdź jaki jest poziom.
I podstawa - czy partner robił badania nasienia kompleksowe?
OK:) zrobię też po. Jeszcze nie robił i wydaje mi się że trudno go będzie przekonać . Uważa że jeszcze za wcześnie na badania i ze przesadzam. Staramy się ok 10 cykli (ponad rok ale z przerwami ze względu na wyjazdy w delegację )starania od ok 2015
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Nie ma, że boli! Badania faceta to podstawa i tak naprawdę to od nich powinno się zacząć. Wbrew powszechnie (błędnie) panującej opinii, niepłodność coraz częściej wynika z czynnika męskiego i dlatego badanie nasienia w dobrej klinice (od razu z testem mar) to podstawa. Ty masz podstawowe badania zrobione (tylko dołóż tę insulinę i progesteron), czas na drugą stronę i zalecałabym jeden miesiąc pełnego monitoringu, żeby upewnić się, że owulka na pewno jest,a pęcherzyk pęka.
U mnie 10 dpo (albo 9 jeśli owulka była po 36h) i nic jestem zawiedziona, po prostu. Tak ładnie ten cykl zapowiadał się, szybka owulacja, ładny śluz i 22 cs będzie się zaczynał za niedługo. Także Inaa solidaryzuję się z Tobą.... Karola, miałaś dziś testować - jak tam?
Sylwia, Rosolina, Kamika (tak, pamiętamy i cierpliwie czekamy na Twój comeback:) co u Was?
Antonna, podróż zaplanowana?
A może nasze ciężarówki w ramach motywacji wstawią zdjęcia brzuszków, co? -
Cookie na pewno niedługo zajdziesz w ciążę, głęboko w to wierzę! Może jeszcze ten aktualny cykl Cię zaskoczy A powiedz, czy w tych cyklach ciążowych miałaś jakieś objawy jeszcze przed terminem @?
My jeszcze nic poza biletami samolotowymi nie mamy zorganizowanego. Ale jeszcze jest miesiac czasu Na razie w wolnych chwilach kończę fotoksiążkę z poprzednich wakacji
Noo chętnie zobaczę zdjęcia brzuszków👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Cookie ... myślę, że za wcześnie byś mówiła już o nieudanym cyklu ! Mam nadzieję, że Ty ze mną jednak nie bedziesz się ze mną solidaryzować hehe !
Oczywiście pierwsze niestaranie od pół roku ( zaliczyłabym tą ciąże jako wpadke ) i Inaa trolluje swój umysł potrójnie. Rwie mnie brzuch 3 dni ... tak dziwnie. Owulka mogła być 3 dni później niż myślę.Wyciągnęłam ten test z niedzieli i ja tam widze cień cienia cieniunienia ! Haaah MamaTroll wróciła !!!! Nie no oczywiście sobie wmawiam,a le uwielbiam te świrowanie i czucie sie ciężarnie do @ haha ! Tak sobie myślę, że nie bede już testować bo tyle razy już tak było ze szkoda kasy. Z drugiej strony zatestowałabym jeszcze raz bo jutro mamy jechać do energylandii na rollercastery i boje sie ze mogę tego pożałować... bo takie przeciążenia jakby tak?
PROSIMY ZDJECIA BRZUSZKÓW ... i USG ... i UBRANEK... wszystkiego ! -
Antonna, powiem Ci, że u mnie przy każdej ciąży bio od razu w sumie wiedziałam, bo...byłam miła tzn mie chciałam nikogo zabić jak to mam w zwyczaju przy pmsie. Ta różnica była tak duża, że mój sam się zorientował, że coś jest na rzeczy.
Dziewczyny zastanawiam się czy jednak nie próbować wbić się na laparoskopie na przyszly cykl - wakacje to mój czas wolny, to paskudztwo na jajniku i tak musi być usunięte i nie wiem czy jest sens czekać. Wiem, że ma 99% źródło naszych problemów to moja autoimmunologia, ale w sumie drożności nikt nie sprawdzał i może jak poogladaja co i jak w środku przynajmniej szybciej się uda? Co myślicie? Mój ginekolog jest na nie, bo uważa, że najpierw powinno być chyba hsg albo coś innego. -
Hej hej;) przepraszam za trzymanie w niepewności, ale dziś mam kiepskie samopoczucie ze względu na nieprzespana noc , chodze trochę jak nieprzytomna;)
A więc wizyta udana. Będzie dziewczynka:-) jednak moje przeczucia się sprawdziły.
Waży już prawie 400 g, duża być nie powinna, patrząc po obwodzie brzuszka, wszystko ok, rośnie sobie dalej, ale zdjęcia żadnego z wczoraj nie mam, bo była tak wywinieta, że nie udało się jej ładnie sfotografować można powiedzieć że stała dęba na głowie wszyscy bardzo się cieszymy teraz wizyta 24.08 na którą muszę zrobić to znakomite badanie glukozy, a dzień później 25.08 kolejna u innego lekarza, który się w tym specjalizuje, będzie badane serduszko.antonna, antonna, Pełna Nadziei, cookiemonster lubią tę wiadomość
Udało się w cyklu
-
Super antylopa ja mam jutro wizytę na 16 trzymajcie kciuki bo bardzo się stresuje i denerwuje. Zawsze przed wizytą strasznie się stresuje eh ale przecież musi być dobrze
Może zdjęcie brzuszka wam wstawię bo mój akurat jest spory jak na pierwszą ciążę i na ten miesiąc -
Antylopa gratuluję córeczki!!! Aż dwa razy udało mi się polubić Twoją wiadomość Nie wiedziałam, że tak się da hehe
Cookie ja Ci niestety nie doradzę - nie znam się na tym w ogóle (i mam nadzieję, że tak zostanie).
Czekamy na brzuszki👧 2017 ❤ 👶 2021