X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly Twoje ostatnie wykresy wyładniały (nie są takie poszarpane). Mam nadzieję, że to dobry znak i że w końcu u Ciebie zaskoczy!

Jak patrzę na Wasze suwaki to nie mogę uwierzyć, że czas tak szybko leci :o

Ja wzięłam wolne na poniedziałek-środa. Nie chcę, żeby ktoś z pracy mi zawracał głowę. Przynajmniej na ten czas potencjalnego zagnieżdżania chcę się oszczędzać. W czwartek za to mam iść pomóc Profesorowi w egzaminie i potem w poprawianiu tego egzaminu i potem w części praktycznej i w jej poprawianiu. Cały dzień na Uczelni! Ale stwierdziłam, że nie będę po transferze zapierniczać 2 h po sali pilnując studentów, więc mu powiedziałam, że mogę przyjść pomóc poprawiać pracę, ale na pewno łazić po sali nie będę, bo mam zabieg i się muszę oszczędzać. Mam nadzieję, że nie przesadzam, ale nie chcę sobie mieć nic do zarzucenia później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:02

polly8725 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna!! oczywiscie, że dobrze zrobiłaś biorąc wolne! pewnie tak samo bym postąpiła, praca nie zając! :D leż i odpoczywaj!!!

karola... ja też jeszcze nic nie mam, nic a nic. nawet nie specjalnie mnie jeszcze ciągnie, brzuch minimalnie widać. może dopiero po połówkowych coś zacznę wybierać.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna prawidłowo- po transferze zaleca sie spacery ale nie 2-3 dni po. Ja miałam 2 tyg zwolnienia-pracuje w sklepie więc nie chciałam ryzykować. Trzymam kciuki za Was mocno :*

Faktycznie te moje wykresy jakieś ładniejsze się zrobiły. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly, wykresy dużo ładniejsze, to fakt! Wierzę w to, że nie bez powodu:*
    Antonna, Ty już się żegnaj z talią osy, bo ten dzieć/dzieci z pewnością zostaną z Tobą;)
    Pełnanadziei, jak Basia?:) i jak Ty w roli mamy - już odnalazłas się w pełni?
    Antylopa, a u Ciebie jak antybiotyk??

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooki dzięki że pytasz , tak odnalazłam się jestem szczęśliwa mama :) a Basienka daje w kość przestawily jej się pora dnia z nocą i mała odsypia w dzień a ja chodzę jak zombi mam nadzieję że nie długo znów jej się przestawi . W nocy gdy jestem już u kresu sił ona się uśmiecha i wszystko mi w tym momencie mija . Miłość matko do dziecka to coś najwspanialszego na świecie warto przez te wszystkie starania i nerwy w ciąży przejść dla takiego skarba cieszę się że każda z was tego też doswiadczy :)

cookiemonster, antonna, antylopaa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak na szybko wrzucam Wam obraz mojej paranoi (dla tych co nie dołaczyła do fb):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ed2d77bb399.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c5d782a7b9d.jpg

Szaleństwo trwa :P Jutro nadrobię co u Was :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika... szaleństwo!!!!! Buciki cudowne! Teraz to zaczynam zastanawiać sie czy jak pojade w maju na targi to czy nie bedzie za pozno na zakupy :D

p19uqqmzk4ecto70.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy bedzie za późno czy nie, ale na targach ubranka chciałaś kupować ? wydaje mi sie ze tam tanio nie bedzie :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina pominąłam niestety nie mam jeszcze wyników PAPPA. Mam dzwonić w poniedziałek może już będą. Za to zakupiłam spodnie ciążowe i te leginsy z hm. Świetne są.
    Kamika toż to szok! Wow super.

kamika23 lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika... na targach chyba sie nie kupi, ale chciałabym miec porównanie, ubranka moze nie tak bardzo jak wszystkie akcesoria, wózki itp. Niestety znam tylko smyka, pepco i 5.10.15.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika... kiedyś dawałas taki link z rzeczami, które możliwe, ze kupisz, przewertowałam ze 20 str. I nie znalazłam tego. Chciałabym swoje stworzyć, mogłabyś polecić ta stronkę na wklejanie?

p19uqqmzk4ecto70.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę: https://padlet.com/my/padlets

Rosolina lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika ile ciuszkow!! :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Antonna trzymam za was kciuki!!

Antybiotyk mi pomógł i już po dwóch dniach wszystko wróciło do normy. Karmie nadal i mam tak zamiar jeszcze co najmniej pełne cztery miesiące a potem zaczynamy rozszerzać dietę.

Mój bubulek śpi i ja też się chwilę położyłam ale to raczej czuwanie. Pełna nadzei, a jak wcześniej mała spała , w nocy trochę czy raczej większość ? Może niedługo będzie ci przesypiac bo u nas , odpukac, jak o 20-21 zasypia to wstaje 6 wraz z budzikiem męża do pracy;)

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antylopa jak ci śpi aż zazdroszczę :) mała od nie dawna taką jest. Bo wcześniej było odwrotnie spała po 6-7 godzin ale kazali mi ją wzbudzać góra po 5 . A teraz w dzień słabo JE za to w nocy nadrabia karmieniem i ogólnie obecnością . Dziś np. Od godziny 6 do 10 zero snu. A wcześniej od 2 w nocy zjadła i przespała się ale co chwile smoczek wypadal i ona drzemala do 6 rano a ja nie spałam nic bo czuwalam nad skoczkiem wypadajacym w między czasie kupę robi regularnie od paru dni o tej samej porze czyli 3 rano i wkolko takie pobudki a w dzień spokój zero szaleństw karmienie i spanie . Oby jej się to szybko znów przestawilo

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa fajnie że się odezwałaś i fajnie że robisz badania :) Dawaj znać co już Ci się udało załatwic ;) 3mam kciuki

Rosolina gdzieś widziałam że przegapiłaś wizyte u diabetologa... słuchaj nie dostajesz od luxmedu dzien wcześniej smsa z przypomnieniem o wizycie ? Ja zawsze mam takiego smsa, wiec nawet jakbym chciała to zapomnieć sie nie da ;P

Antonna czy dzisiaj transfer ? dobrze pamietam ? OMG zaraz bedziesz w ciążuni mam nadzieję <3 3mam kciuki najmocniej jak sie da

Karola555 strasznie jesteś zabiegana z pracą i domem co nie ? Hm może tak jakiś urlopik krótki albo L4 ? :) czasami trzeba zwolnić
    Ja też mam wizytę u lekarza w czwartek ale to jak zawsze bez USG tylko fotel i badania :) Daj znać jak wyniki pappa.

Polly jak sytuacja ? dzis juz 28 dc widze z wykresu no nie ? kiedy testujesz :)

Pełna Nadziei buziaki dla małej <3 no nie każde dziecko takie ułożone jak Wiki hihi :P Ale z czasem pewnie się pozmienia wiele :) trzymam kciuki zebyscie zaczeli lepiej w nocy spac :)

A co do tych moich zakupów dziewczyny to wszystko sie zaczeło od dorwania na fb kilku zestawów używanych ciuszków od jednej mamy z krakowa :) dużo mi zapakowała za śmieszne pieniądze, wszystko obejżałam na miejscu i w sumie jakby sie jednak okazało że dziewczynka to mogę do niej pisać i kupic wiecej rzeczy bo ma po córce :) A potem poszło 5.10.15 wyprzedaż, Auchan przy okazji (polecam body w trzypakach z tego sklepu - byłam w szoku że bawełna dużo milsza w dotyku niż te z 5.10.15 np.).... Teraz czekam na potwierdzenie płci na jutrzejszym USG i już szykuję koszyk do zamówienia w next :) Póki co to co widziałyście na zdjęciach to 1 szuflada :) Docelowo bedą tam takie pojemniki z ikei i na nich naklejone drukowane etykiety z rodzejem i rozmiarem :) No cóż siedzi się w domu, to się nudzi więc się zajmuje takimi pierdołkami :) A przed 15 tygodniem też mnie nie ciągneło do zakupów więc macie jeszcze czas :)

Ja dziś przed 7 byłam w luxmedzie oddać próbke moczu. W życiu nie pojadę już tam na 7 :O masakra jeszcze przed otwarciem drzwi kolejka....potem do rejestracji kolejka, ludzie na brzuch mi patrzyli ale nikt nie przepuścił (heh nie żebym tego oczekiwała już teraz, ale widzę że bedzie znieczulica w tym temacie). Jak juz doszłam do labu to wszyscy ludzie z rejestracji tam czekali wiec juz musiałam poprosić czy moge tylko próbkę zostawić i uciekam....no i sie udało na szczescie :) Byle ten mocz wreszcie wyszedł lepszy bo chyba wyjde z siebie :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna!! Trzymam kciuki! O ktorej dziś? Jestem z Tobą myślami!

Kamika... to była dodatkowa wizyta, wiec smsa nie dostałam. Niestety tez moja wina, bo nie popatrzyłam na kartkę z data, a poza tym nawet w systemie to było, a ja sobie ubzdurałam, ze mam we środę zamiast wtorku, ale spoko juz sie termin na jutro zwolnił, wiec ide. Wow jutro juz połówkowe? Matko, jak ten czas leci.

Pełna Nadzei i antylopa... ale jak to możliwe, ze Wam dzieci śpią w nocy? W szoku jestem, bo bratowa, to co 2-3 godziny miała pobudkę na karmienie. Zawsze mnie to przerażało.

Ja wczoraj powoli zaczynałam rozglądać sie za meblami, ale jakos mi nie idzie, a ponieważ idzie wiosna to kupiłam pełno cebulek i nasion :D :D :D żeby tylko zimna juz nie było.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dobrze pamiętacie :) transfer dzis o 14. W koncu sie doczekalam :)

kamika23, cookiemonster, Rosolina, polly8725 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina faktycznie na wizyty dodatkowe nie wysyłają. Miałam taką jedną u endo i smsa nie było :P No nic dobrze ze masz inny termin szybko :)

Tak jutro USG w luxmedzie na mechoffera... na 10:30 i dumam czy jechac tam autem czy komunikacja.... jak tam z parkingiem wiesz moze ?

Mówisz o meblach dla dziecka ? :) Robicie od razu osobny pokój czy kącik w sypialni ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Tak, dobrze pamiętacie :) transfer dzis o 14. W koncu sie doczekalam :)

No to laski wszystkie pełna mobilizacją z kciukami !!! Daj znać po jak było :)

antonna lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ