W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
MayMasza wrote:Ja to już czekam na @ bo za bardzo mnie ten bok/jajnik i podbrzusze bolą..no cóż, testuję w poniedziałek i się okaże.
Weź przestań mnie też bolało dosyć mocno 2 dni temu i już myślałam że mnie w ten dzień zajele A dzisiaj mnie delikatnie tylko ćmi co jakiś czas. Mam nadzieję że jutro nie przyjdzie. Bo wtedy mnie strolluje jak cholera 😅 -
Angie25 wrote:Weź przestań mnie też bolało dosyć mocno 2 dni temu i już myślałam że mnie w ten dzień zajele A dzisiaj mnie delikatnie tylko ćmi co jakiś czas. Mam nadzieję że jutro nie przyjdzie. Bo wtedy mnie strolluje jak cholera 😅
Angie25 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Batylda wrote:Próbuje od 2 tygodni takim zwykłym termometrem w buzi, ale cały czas się zmienia, więc nie mam do tego zbyt dużego zaufania...
A pytam bo mierzenie temperatury wiele nam mówi, no czy zbliża się miesiączka, w momencie jej spadania lub potwierdza ciąże jeśli utrzymuje się na poziomie wysokich temperatur powyżej 18dni. Ale to trzeba zawsze mierzyć od początku cyklu i o jednakowej porze. Bo wiem ze Ty jeszcze nie masz okresu a jesteś po terminie spodziewanej miesiączkiŻonkil, Batylda lubią tę wiadomość
-
MayMasza wrote:Ja to już czekam na @ bo za bardzo mnie ten bok/jajnik i podbrzusze bolą..no cóż, testuję w poniedziałek i się okaże.
Bardzo dużo dziewczyn przed terminem spodziewanej miesiączki skarży się na ból brzucha taki właśnie menstruacyjny także może to być okres a może fasolka się już rozpycha. Oby to drugie 😁😁😁 -
nick nieaktualnyDokładnie tak może być. Przerabiałam 2 lata temu. Brzuch mnie bolał identycznie jak na okres. Sprawdzałam non stop czy krew nie poszła. bolało bardzo mocno i identycznie jak co miesiąc. A wpatrywałam się w mój organizm, bo się staraliśmy i bardzo chciałam. Nie było żadnej różnicy między cyklem nieudanym, a tamtym. Śluz jak przed okresem, brzuch identycznie, a czasem bardzo mocno. Piersi mocno, ale miesiąc przed tez ich tknąć nie mogłam i nic nie było. Nerwy i pryszcze. Typowy pms. A ten brak objawów mi teraz broi.
Każdy organizm oczywiście jest inny, ale typowy przedokresowy ból nie musi zwiastować @.Hania007, VianEthel2, OlaNova lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim II kreseczek 🙂 u mnie dziś 26 dzień cykle mam 28dniowe żadnych objawów temp nie mierze ... To jest pierwszy cykl po laparo tak bardzo na niego liczę ale nawet boje się testować że zobaczę znowu I kreskę ... Lekarz już nie ma na nas pomysłu a ja o invitro nie chce słyszeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 21:09
Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Hania007 wrote:Bardzo dużo dziewczyn przed terminem spodziewanej miesiączki skarży się na ból brzucha taki właśnie menstruacyjny także może to być okres a może fasolka się już rozpycha. Oby to drugie 😁😁😁
neska7 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
anulla91 wrote:Gratuluję wszystkim II kreseczek 🙂 u mnie dziś 26 dzień cykle mam 28dniowe żadnych objawów temp nie mierze ... To jest pierwszy cykl po laparo tak bardzo na niego liczę ale nawet boje się testować że zobaczę znowu I kreskę ... Lekarz już nie ma na nas pomysłu a ja o invitro nie chce słyszeć
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Glendolinaa wrote:Dokładnie tak może być. Przerabiałam 2 lata temu. Brzuch mnie bolał identycznie jak na okres. Sprawdzałam non stop czy krew nie poszła. bolało bardzo mocno i identycznie jak co miesiąc. A wpatrywałam się w mój organizm, bo się staraliśmy i bardzo chciałam. Nie było żadnej różnicy między cyklem nieudanym, a tamtym. Śluz jak przed okresem, brzuch identycznie, a czasem bardzo mocno. Piersi mocno, ale miesiąc przed tez ich tknąć nie mogłam i nic nie było. Nerwy i pryszcze. Typowy pms. A ten brak objawów mi teraz broi.
Każdy organizm oczywiście jest inny, ale typowy przedokresowy ból nie musi zwiastować @.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
anulla91 wrote:Gratuluję wszystkim II kreseczek 🙂 u mnie dziś 26 dzień cykle mam 28dniowe żadnych objawów temp nie mierze ... To jest pierwszy cykl po laparo tak bardzo na niego liczę ale nawet boje się testować że zobaczę znowu I kreskę ... Lekarz już nie ma na nas pomysłu a ja o invitro nie chce słyszeć
A długo się staracie?
Ja pewnie już bym robiła test ciężko mi się powstrzymać.. 🤷♀️ -
Hania007 wrote:A pytam bo mierzenie temperatury wiele nam mówi, no czy zbliża się miesiączka, w momencie jej spadania lub potwierdza ciąże jeśli utrzymuje się na poziomie wysokich temperatur powyżej 18dni. Ale to trzeba zawsze mierzyć od początku cyklu i o jednakowej porze. Bo wiem ze Ty jeszcze nie masz okresu a jesteś po terminie spodziewanej miesiączki
Mierzenie temperatury zaczęłam dopiero po owulacji i szczerze powiem że idzie mi to średnio... Planuje bardziej się przyłożyć od kolejnego cyklu.
Jestem tydzień po terminie spodziewanej miesiączki i trochę się już stresuję.
Niby weekend i czas na odpoczynek, a człowiek tylko w stresie cały czas do łazienki lata 🤪
-
Batylda wrote:Mierzenie temperatury zaczęłam dopiero po owulacji i szczerze powiem że idzie mi to średnio... Planuje bardziej się przyłożyć od kolejnego cyklu.
Niby weekend i czas na odpoczynek, a człowiek tylko w stresie cały czas do łazienki lata 🤪
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
A no i dzień dobry! Słonecznego dnia ♥️
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Hania007 wrote:A długo się staracie?
Ja pewnie już bym robiła test ciężko mi się powstrzymać.. 🤷♀️Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Batylda wrote:Mierzenie temperatury zaczęłam dopiero po owulacji i szczerze powiem że idzie mi to średnio... Planuje bardziej się przyłożyć od kolejnego cyklu.
Mi temp mega, mega pomaga. Robię dwa wykresy. Jeden ucho, drugi pochwa. I wartości są inne ale kształty mają bardzo podobne. -
MayMasza wrote:A no i dzień dobry! Słonecznego dnia ♥️
Dzień dobry, Tobie również miłego dnia.
Stchórzyłam z tym testem dzisiaj 🤦♀️ temp powędrowała minimalnie do góry i trzyma się na wysokim poziomie (Jak na mnie )
Spróbuję jutro. A jak nie jutro to w poniedzialek zatestuje z Wami
Jak się Wam dzień zapowiada? -
Ogólnie mierzenie od połowy cyklu nie ma sensu ponieważ nie wiadomo jaki masz poziom tych niższych temperatur, ale pamietam jak ja zaczynałam mierzyć i termometr mi przyszedł akurat w połowie cyklu a ze jestem z tych raczej niecierpliwych to zaczęłam działać od razu.
Obserwowałas na swoim wykresie jakiś spadek temperatury? Bo skoro założymy ze owulacja się odbyła i temperatury wskoczyły na wyższy poziom, czego u Ciebie nie będzie widać (skoku) ale utrzymująca się temperatura bardzo dobrze wróży 🧚♂️🤰😉 -
MayMasza wrote:Dobrze to znam niby reset, wyłączasz się od spraw pracowniczych a w głowie jedna myśl TEST TEST TEST 😂 jak nigdy weekend u teściów dluuuuuży mi się niemiłosiernie :p
Nie bez powodu to właśnie kobiety dźwigają to brzemię, facet by takiej presji nie wytrzymał.
Także dziewczyny jesteśmy sile i damy radę 💪 -
MayMasza wrote:A no i dzień dobry! Słonecznego dnia ♥️