W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski, to, że nie ma objawów czy są słabsze, to świetne wieści i cieszcie się tym, zamiast martwić. Jeszcze jak Wam objawy wrócą, to wspomnicie nasze słowa 🤪
A to że coś może być nie tak... Jak mówi Babulka, zawsze może, nawet po porodzie. Może Wam 15-letnie dziecko wpaść pod samochód - już teraz chcecie się tym martwić? Że MOŻE coś się kiedyś wydarzy? Nie ma co się nastawiać negatywnie.
Kasiooola, mój ginekolog na Medicover stwierdził, że on pappa nie uznaje i jeśli chcę to sobie oczywiście mogę zrobić, ale no wszystko widać na USG i koniec. A od pappa jest więcej stresu niż pożytku. Ja się z tym nie zgadzam, ale myślę, że w tym wszystkim USG jest ważniejsze i mówi więcej. Pappa też jest ważne, ale to nie tak, że USG wyszło super, a zaraz będą jakieś mega wysokie ryzyka. Na spokojnie.
Mamaleonka, mnie zatoki już nie bolą, nawet nie zdążyłam tych polecanych przez Was specyfików wypróbować, bo ból nie wrócił... Tyle tylko że czuję się taka bez sił i chorobowa. Właściwie to oboje z mężem mamy takie sinusoidy - raz czujemy się dobrze, za chwilę gorzej i stan podgorączkowy i tak w kółko. Ja jeszcze z kaszlem. Ale bez tragedii.
Co do wózków, to ja jeszcze nie jestem w temacie, więc się nie wypowiadam. Jest to dla mnie jeszcze po pierwsze abstrakcja, a po drugie porównuję to do zadania w pracy, które przesuwam zawsze na później 😂 tu trzeba więcej ogarniać niż przy zakupie ciuszków czy nawet łóżeczka i póki co mnie to przerasta 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 07:49
mamaleonka, Nutka85, Anati, cukierniczka, Joll213, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monka ja bym takich ginów najchętniej zgłaszała po kolei do izby lekarskiej 😅 Aż mnie strzela na takie teksty 🤣
Jak można praktykować medycynę i nie wiedzieć o tym jak istotne jest pappa w ocenie zdrowia płodu i czynności łożyska 🙈
A powiem Wam, że z fotelików to faktycznie robiłam doktorat jak kupowałam, natomiast wózek, to zapytałam koleżanki, która podobnie użytkuje jak ja (codzienne spacery po lesie, wertepy) jaki ma model, poszlam do sklepu zobaczyć ten i dwa o podobnej konstrukcji i wzięłam ten, który akurat był w promocji. I jestem super zadowolona 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 08:21
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Monka a byliście u lekarza? Może jest w organizmie jakaś infekcja?
Jeśli chcesz kupić nowy wózek to warto się wybrać do sklepu z wózkami my byliśmy w bobowózki oni maja sklepy w całej Polsce. Pan się zapytał czego szukamy potem pokazał nam modele które spełniają nasze oczekiwania, sprawdził czy fotelik pasuje do samochodu i dostaliśmy zniżkę 😜
Jak się dzisiaj czujecie?
Miłego weekendu 😘 -
Dzięki dziewczyny wczoraj miałam przez to zjazd ale już lepiej.
Mój P wrócił chociaż byliśmy w domu o 3 nad ranem i coś spać nje mogę, więc będzie popołudniu drzemka zanim wybierzemy się do brata na grila. On śpi, syn też a ja pomału szykuje się do śniadanka
U nas też ma być pochmurno ale ciągle ciepło
Ja mam wózek po synu, żadna znana marka, ot spełnia funkcję do wożenia i tyle😁 nosidełko też fotelik też kupię taki na swój budżet finansowy ale to później jak wyrośnie z nosidełka.
Monka, ja tej Papy w 1 ciąży nie robiłam, wydaje mi się ze byłam wtedy dużo spokojniejsza.
A wogole dzień dobry w 2 trymestrze. Aplikacja przerzuciła mnie już do 2 trymestru i 4 miesiąca ❤️
Babulka, mamaleonka, Anati, Nutka85, cukierniczka lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiola po takiej bezsennej nocy pewnie będzie ciężko wytrzymać na grillu, ja nawet po przespanej miałam ciężko wytrzymać chociażby do północy 😀
Ja w temacie wózków i fotelików też jeszcze nie jestem 😜 nic jeszcze nie mam, nawet jednego symbolicznego ubranka. Myślę że po prenatalnych już coś kupię 😀
U mnie dziś się zaczął 12 tydzień, ale to leci 💗💗💗💗Babulka, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Kasiola po takiej bezsennej nocy pewnie będzie ciężko wytrzymać na grillu, ja nawet po przespanej miałam ciężko wytrzymać chociażby do północy 😀
Ja w temacie wózków i fotelików też jeszcze nie jestem 😜 nic jeszcze nie mam, nawet jednego symbolicznego ubranka. Myślę że po prenatalnych już coś kupię 😀
U mnie dziś się zaczął 12 tydzień, ale to leci 💗💗💗💗
Ja też jeszcze nic nie mam 😜 miałam symbolicznie coś kupić, ale jakoś tak się nie odważyłam jeszcze. Ale za wózkiem i fotelikiem się rozglądam. Tzn.robimy rozeznanie, żeby wiedzieć ile kasy szykować 😂
U mnie też kiepska pogoda. Deszcz, chłodno i jakoś tak ponuro. Od wczoraj mnie głowa boli, to pewnie na tę zmianę pogody. Ale na szczęście nie jakoś mocno na razie.
A dalej w temacie wózków, myślę że w ogóle ciężko cokolwiek doradzić, szukać porad itd. Malo kto ma jakieś możliwości porównania, ma taki jak kupil i albo jest ok, albo nie 😜 a tak naprawdę każdemu na czym innym zależy, a to czy konkretny model spełnia nasze oczekiwania to wyjdzie w praniu 😁 więc tym bardziej nic nie wiadomo 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 10:37
-
Nutka85 wrote:A dalej w temacie wózków, myślę że w ogóle ciężko cokolwiek doradzić, szukać porad itd. Malo kto ma jakieś możliwości porównania, ma taki jak kupil i albo jest ok, albo nie 😜 a tak naprawdę każdemu na czym innym zależy, a to czy konkretny model spełnia nasze oczekiwania to wyjdzie w praniu 😁 więc tym bardziej nic nie wiadomo 😂
najlepiej samemu dla siebie posprawdzać u coś wybrać. Skonsultować można jedynie z innymi, na co najlepiej zwracać uwagę albo na co resta zwracała uwagę
Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj słaby dzień, nie wyspałam się, bo mąż wstawał o 6:20 do pracy, meczy mnie arytmia. Jedziemy dzisiaj na Męskie Granie, a ja zupełnie nie mam na to ochoty, bo ma cały dzień padać, a do tego wieczorem pewnie będę nie do życia.
Co do wózków, to pomyślałam, że może po prenatalnych przejdziemy się coś pooglądać. Mnie się ogromnie podoba Stokke Xplory, jestem zakochana w jego wyglądzie, ale cena zabija 😬 -
Dużo dziewczyn, które mają już dzieci (albo nawet jedno dziecko) ma już doświadczenie z wózkami, bo same miały po 3 i jeszcze dzieci koleżanek itd wozily. Ja sama jeździłam chyba 10 wózkami chociaż na własność mam tylko dwa
Warto więc pogadać z takimi koleżankami, które mają podobny tryb życia i sposób spędzania czasu z dzieckiem. Bo jak ktoś mieszka na płaskim terenie w centrum miasta to inny wózek mu się sprawdzi niż komuś na wsi albo na terenie górzystym. Tak samo zależy jak jest u Was odsnieżone, bo u mnie nie wszędzie a przejechać po takiej śnieżnej grudzie cybexem się nie da po prostu. Jak macie kostkę typu kocie łby na trasie to też polecam jednak dmuchane koła i dobrą amortyzację. No i jak kupujecie 2w1 to patrzcie czy spacerówka jest rozkladana na płasko czy z siedzeniem kubełkowym.
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Zuz.ka wrote:U mnie dzisiaj słaby dzień, nie wyspałam się, bo mąż wstawał o 6:20 do pracy, meczy mnie arytmia. Jedziemy dzisiaj na Męskie Granie, a ja zupełnie nie mam na to ochoty, bo ma cały dzień padać, a do tego wieczorem pewnie będę nie do życia.
Co do wózków, to pomyślałam, że może po prenatalnych przejdziemy się coś pooglądać. Mnie się ogromnie podoba Stokke Xplory, jestem zakochana w jego wyglądzie, ale cena zabija 😬
Nooo...stokke jest fajny, taki inni, ale cena to totalnie nie mój przedział 🤦♀️ -
Babulka wrote:Dużo dziewczyn, które mają już dzieci (albo nawet jedno dziecko) ma już doświadczenie z wózkami, bo same miały po 3 i jeszcze dzieci koleżanek itd wozily. Ja sama jeździłam chyba 10 wózkami chociaż na własność mam tylko dwa
Warto więc pogadać z takimi koleżankami, które mają podobny tryb życia i sposób spędzania czasu z dzieckiem. Bo jak ktoś mieszka na płaskim terenie w centrum miasta to inny wózek mu się sprawdzi niż komuś na wsi albo na terenie górzystym. Tak samo zależy jak jest u Was odsnieżone, bo u mnie nie wszędzie a przejechać po takiej śnieżnej grudzie cybexem się nie da po prostu. Jak macie kostkę typu kocie łby na trasie to też polecam jednak dmuchane koła i dobrą amortyzację. No i jak kupujecie 2w1 to patrzcie czy spacerówka jest rozkladana na płasko czy z siedzeniem kubełkowym.
No wiadomo, ze prawie każdy ma jakieś doświadczenia, czy to swoje czy wśród znajomych. Ale też każdemu na czym innym zależy, każdemu się co innego próba, więc ciężko doradzić 😜 bardziej, jeśli chodzi właśnie o doradzenie czy ma się rozkładać, koła itd.
Ale z drugiej strony jak gadałam że szwagierkami to np.one w ogóle mają inne preferencje jeśli chodzi o wygląd wózka. No i one mogą sobie pozwolić na coś większego, wyższego, co dla mnie będzie po prostu zupełnie niewygodne 😁 dlatego wydaje mi się, że tak czy inaczej, okaże się w praniu 😂Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Na wygląd to wiadomo, nie trzeba się radzić nikogo 😁 Mi niestety wizualnie podobały się najbardziej te zupełnie niepraktyczne, także jakiś kompromis musi być 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Na wygląd to wiadomo, nie trzeba się radzić nikogo 😁 Mi niestety wizualnie podobały się najbardziej te zupełnie niepraktyczne, także jakiś kompromis musi być 😉
O to to 😜
Mi się podobają takie fajne retro, ale są totalnie nie dla mnie 🤦♀️ za duże, za wysokie, no po prostu nie da rady 😂 muszę mieć kompaktowe, nic nie poradzę. Chyba, że oprócz brzucha urosnę też wzwyż jakieś 10cm i w bicepsach siłę dostanę 😜 no i jeszcze jeden pokój się magicznie pojawi w mieszkaniu 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 12:45
-
Ja widziałam takie retro na rynku w Krakowie i na taki teren to faktycznie się nadaje 😅 Jestem przekonana, że ta babka miała drugi wózek na inne okoliczności jednak
Nutka85 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Kurcze, że też gin nie mają opcji "uspokojenie ciężarnej" - place 50zl, on na szybko przykłada głowice do brzucha, mówi, że serduszko bije, wszystko w porządku, do zobaczenia za tydzień 😂
Anati, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Kurcze, że też gin nie mają opcji "uspokojenie ciężarnej" - place 50zl, on na szybko przykłada głowice do brzucha, mówi, że serduszko bije, wszystko w porządku, do zobaczenia za tydzień 😂
Ja weszłam na fioletową stronę i nastrój mi siadł mocno. 😔
Na pocieszenie gotuje właśnie rosołek i zaraz się biorę za leczo 🥰2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Nutka85 wrote:O to to 😜
Mi się podobają takie fajne retro, ale są totalnie nie dla mnie 🤦♀️ za duże, za wysokie, no po prostu nie da rady 😂 muszę mieć kompaktowe, nic nie poradzę. Chyba, że oprócz brzucha urosnę też wzwyż jakieś 10cm i w bicepsach siłę dostanę 😜 no i jeszcze jeden pokój się magicznie pojawi w mieszkaniu 😁