X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Monka, ostojo rozsądku, dobrze, że tu czuwasz i w zalążku gasisz akty paniki 😄
    Jak zaraz któraś zapyta, czy od gorącej herbaty ugotowała dziecko, to kapciem będę lać po głowie 🤪

Super, że się wybawiłaś 😁

Kasiooola, odpoczywaj 😊 fajnie, że faceci się Tobą opiekują 🥰
    My szukamy suszarki i też jakoś nie możemy się zdecydować, już coś tam znaleźliśmy na promocji do dzisiaj, patrzę rano i wszystkie się wyprzedały 🤦🏼‍♀️ no i szukamy dalej 😂

Dziś mi się śniło, że był już poniedziałek, ja poszłam do pracy, robiłam sobie swoją robotę, po czym zorientowałam się, że wieczorem prenatalne, a ja nie jestem gotowa! I zaczęłam się stresować 🙈 a ogólnie w ogóle mnie nie stresują te badania (przynajmniej na ten moment jutro pewnie się to zmieni 😂), ale czuję się mega podekscytowana 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 07:25

Kasiooola, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Co do spodni, to potwierdzam, że wysoki stan w nie-dżinsach był już dawno 😄. Mam sporo par paperbagów sprzed 4-5 lat.

Wszystkie sportowe legginsy mam z wysokim stanem 😎

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Jak zaraz któraś zapyta, czy od gorącej herbaty ugotowała dziecko, to kapciem będę lać po głowie 🤪

Super, że się wybawiłaś 😁

Kasiooola, odpoczywaj 😊 fajnie, że faceci się Tobą opiekują 🥰
    My szukamy suszarki i też jakoś nie możemy się zdecydować, już coś tam znaleźliśmy na promocji do dzisiaj, patrzę rano i wszystkie się wyprzedały 🤦🏼‍♀️ no i szukamy dalej 😂

Dziś mi się śniło, że był już poniedziałek, ja poszłam do pracy, robiłam sobie swoją robotę, po czym zorientowałam się, że wieczorem prenatalne, a ja nie jestem gotowa! I zaczęłam się stresować 🙈 a ogólnie w ogóle mnie nie stresują te badania (przynajmniej na ten moment jutro pewnie się to zmieni 😂), ale czuję się mega podekscytowana 😁

A od przejścia pod sznurem dziecko urodzi się owinięte pępowiną? 🤣

O, odpowiadasz na moje pytanie, zanim je zadałam! Miałam pytać, o której masz prenatalne i jak się przed nimi czujesz.
    Wczoraj się widzieliśmy ze znajomymi, którzy (u tej samej pani doktor :D) byli na prenatalnych w poniedziałek. Kumpel z taką fascynacją o tym opowiadał, że jeszcze bardziej się nie mogę doczekać.

Monk@ lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sportowe to ja tez mam z wysokim, albo jakieś dresy czy szarawary ale szef by się nieźle zgiął jakbym w nich weszła do pracy 😂

Suszareczka się przyda jak złoto do tych małych ciuszków 😍

Kasiola odpoczywaj ❤

Trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne i czekam na fotki 😁

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, na 19:20 dopiero, więc calutki dzień czekania ;)
    Dzisiejszej nocy pewnie nie będę mogła zasnąć, no jestem serio bardzo podekscytowana i nie mogę się doczekać 🤗

Zuz.ka, cukierniczka, Kasiooola lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj też mi się marzy suszarka do ubrań, ale muszę poczekać jeszcze jakieś 5 lat, bo najpierw muszę wybudować dom😂

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to szybko leci, Wy już za sekundę prenatalne 🥰🥰🥰
    Będę bardzo mocno trzymała kciuki.

A to owinięcie pępowiną to nie po noszeniu łańcuszków i korali? No cholera, jestem nie na bieżąco 🤦‍♀️
    😂😂😂

A swoją drogą, byłam w poprzedni weekend na wsi u dziadków męża. Babcia wzięła mnie na bok i mówi "ale wiesz, że w ciąży na pogrzeb nie wolno iść?" (Za dwa dni miałam pogrzeb dziadka). A ciocia dodała "no, ja byłam i poroniłam". 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Dziewczyny, ja znowu zaczynam być wieczorem padnięta 😜 ok.21-22 to już mi się spać chce.

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ojj też mi się marzy suszarka do ubrań, ale muszę poczekać jeszcze jakieś 5 lat, bo najpierw muszę wybudować dom😂
    My zaczynamy niedługo remont mieszkania (😍). Metraż mamy niezły, bo 70metrow, ale łazienka i kuchnia są malutkie. Mimo to uparłam się, że suszarkę musimy tam upchnąć, mam dość prania wiszącego w sypialni 😃

Babulka lubi tę wiadomość

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:

Właśnie miałam pisać, że też bym chciała mieć 🥰 ale chyba musiałabym u sąsiada postawić 😁

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:

A to owinięcie pępowiną to nie po noszeniu łańcuszków i korali? No cholera, jestem nie na bieżąco 🤦‍♀️
    😂😂😂

A swoją drogą, byłam w poprzedni weekend na wsi u dziadków męża. Babcia wzięła mnie na bok i mówi "ale wiesz, że w ciąży na pogrzeb nie wolno iść?" (Za dwa dni miałam pogrzeb dziadka). A ciocia dodała "no, ja byłam i poroniłam". 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Dziewczyny, ja znowu zaczynam być wieczorem padnięta 😜 ok.21-22 to już mi się spać chce.
    😳 ja zawsze moją (wierzącą) babcię naprostowuję, że chyba nie wypada jej wierzyć w przesądy 😁

Ostatnio przyglądała mi się kuzynka i po chwili powiedziała „będzie dziewczynka”. Domyślam się, że kieruje się wersją o zabieraniu urody przed córeczkę i w zawoalowany sposób przekazała mi, że zbrzydłam 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 08:39

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mi mówiła, że jak była w ciąży to jej moja babcia i prababcia nie pozwalały wieszać prania, bo jak się ręce daje do góry, to się dziecko owija pępowiną 😀

• Karo1234 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) w temacie suszarki mogę Wam powiedzieć, że my przed remontem też się zastanawialiśmy co zrobić, do łazienki się nie mieściła, w kuchni też bez szans. I zaczęłam przeglądać fora zagraniczne i tam bardzo wiele osób ma suszarki w przedpokoju czy garderobie. To możliwe, bo nie jest potrzeby odpływ wody jak w pralce, suszarka jest cichsza niż pralka, nie ma w niej tyle wilgoci, można ją zabudować czy wstawić do szafy. Więc jeśli macie jakąś większą szafę to nic straconego 😀 a polecam, bo to cudowny wynalazek ❤️

Kofii, Babulka, Nutka85 lubią tę wiadomość

27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙

11.12.2024 (40+6) 4300 g, 55 cm👣 Eliza 🩷
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:

😂😂😂

No nie mogę 😂😂

Ja suszarki jakoś bardzo mocno nie chciałam, ale mąż się uparł 🤪 wiem, że będzie to duża pomoc, szczególnie już przy dziecku, jak będzie mniej czasu i możliwości, fajnie móc oddelegować część obowiązków sprzętom, tylko po prostu nie jest to dla mnie konieczny sprzęt ;) łazienkę też mamy małą i zastanawiam się grubo, co zrobimy z rzeczami z szafki, której się teraz musimy pozbyć 😐 ogólnie mam wrażenie, że nam ostatnio ciągle rzeczy przybywa i robi się ciasno, zaczynam się męczyć 😖

Nutka, ja codziennie o tej godzinie w łóżku, wczoraj to nawet po 20 już byłam 🤣 gdyby nie rozmowa z mamą i siostrą w tym czasie, to bym poszła spać przed 21 😂

Zuzka... 😳🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 09:06

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym swojej suszarki za nic w świecie nie oddała 😍

Co do pogrzebu, to ja w 1 ciąży byłam i jakoś nie poroniłam, za to w dwóch następnych nie i jakoś mnie to nie uchroniło przed poronieniem 😅 Brzuch w pierwszej ciąży miałam "na chłopca" i długo niektóre starsze osoby powatpiewaly w wiarygodność usg, że jednak będzie dziewczynka 🤣 Jedna starsza pani w rodzinie jak się dowiedziała, że 2x poroniłam to zapytała męża czy sięgałam coś z wysoka i podnosiłam ręce, bo jej kiedyś od wieszania firanek wody odeszły więc to pewnie od tego. 🤦‍♀️ kuźwa ja tu latam po lekarzach, immunologach, hematologach, tona leków, milion badań a wystarczyło łapy przy dupie trzymać 🤣 Ogólnie dużo tego słyszałam i już nie mogę się doczekać na tą edycję, bo mam z tego niezły ubaw 😆😆😆

A na owinięcie to supłów nie można mieć żadnych na ciuchach ani w domu, pamiętajcie 😂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karo1234 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Ja suszarki jakoś bardzo mocno nie chciałam, ale mąż się uparł 🤪 wiem, że będzie to duża pomoc, szczególnie już przy dziecku, jak będzie mniej czasu i możliwości, fajnie móc oddelegować część obowiązków sprzętom, tylko po prostu nie jest to dla mnie konieczny sprzęt ;)

U nas był taki problem, że mamy salon z kuchnią i przedpokojem, wielkie pomieszczenie i mnóstwo kurzu, głównie właśnie z suszącego się prania. A, że mamy dużo kwiatów, obrazów i innych rzeczy, na których się kurz osadza, a ciężko go ściągnąć, to nie widziałam innej opcji.
    Teraz jest ogromna różnica, widać to po meblach, bo mamy ciemne. I suszarka zbiera ten kurz do filtra, więc widać też ile do tej pory zostawało w powietrzu/domu. Więc i dla zdrowia lepiej moim zdaniem i dla oka. Czy to bardzo oszczędza czas to nie wiem, te ubrania i tak trzeba w końcu kiedyś złożyć 😉

Zuz.ka lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1234 wrote:
    U nas był taki problem, że mamy salon z kuchnią i przedpokojem, wielkie pomieszczenie i mnóstwo kurzu, głównie właśnie z suszącego się prania. A, że mamy dużo kwiatów, obrazów i innych rzeczy, na których się kurz osadza, a ciężko go ściągnąć, to nie widziałam innej opcji.
    Teraz jest ogromna różnica, widać to po meblach, bo mamy ciemne. I suszarka zbiera ten kurz do filtra, więc widać też ile do tej pory zostawało w powietrzu/domu. Więc i dla zdrowia lepiej moim zdaniem i dla oka. Czy to bardzo oszczędza czas to nie wiem, te ubrania i tak trzeba w końcu kiedyś złożyć 😉
    No ale nie musisz przecież rozwieszać?

Serio od suszącego się prania zbiera się kurz? Na szybko przejrzałam internety i nic na ten temat nie mogę znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 09:22

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1234 wrote:
    Dokładnie, to jest jeden z plusów, że zbiera ten kurz, klaczki z ciuchów, pościeli. Od tej pory mam o wiele mniej kurzu w sypialni, a tam zawsze największa masakra, bo najwięcej tekstyliów. No i jak jakieś rzeczy są potrzebne a są w praniu, to 2-3h i są wyprane i suche.
    Poza tym później przy dziecku tego prania jest serio sporo i wieszanie tego miliarda małych ciuszków jednak czasu zabiera a on jest bezcenny przy niemowlaku. Natomiast największym minusem wg mnie jest to, że właśnie za cholerę nie chce poskładać prania jak już wysuszy 😁 A raczej trzeba poskładać na świeżo, bo jak się zostawi, to strasznie są pogniecione, przynajmniej u mnie.

Karo1234 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1234 wrote:
    Mnie bardziej od oszczędności czasu przekonuje oczyszczenie krajobrazu 😄

Karo1234 lubi tę wiadomość

• Karo1234 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    No ale nie musisz przecież rozwieszać?

Serio od suszącego się prania zbiera się kurz? Nie wiedziałam nawet...
    No nie, ale rozwieszanie nie zajmuje też dużo czasu, 10 min? Potem zbieranie tego i układnie do szafy jest bardziej czasochłonne i tu czas jest raczej podobny.

Ja też bym mojej suszarki nie oddała i nie chce już żyć bez, ale głównie przez większą czystość w mieszkaniu, brak suszarki w salonie, która ciągle przeszkadzała i wygląda bardzo średnio i brak problemu z niedoschniętym praniem w zimę.

• Kofii Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Mnie bardziej od oszczędności czasu przekonuje oczyszczenie krajobrazu 😄
    Oj tak, jak mieszkaliśmy w kawalerce to ta wiecznie rozłożona suszarka doprowadzała nas do szału... Nie dość że brzydko to wygląda, to jeszcze zajmowała pół mieszkania 😂 wkurzyłam się kiedyś i kupiliśmy drugą, robiłam raz na tydzien turbo duże pranie, 2 dni się nue dało ruszyć w mieszkaniu, ale na szczęście pozostałe 5 było bez suszącego się prania 😅
    Teraz mieszkam w domu z piwnicą i ogrodem i na szczęście prania w pokoju już nie mam, ale i tak suszarka mi się marzy 😀
    Przy dziecku to musi być niesamowita wygoda, bo prania jest duuuzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 09:34

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ