W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuz.ka wrote:Monka, ostojo rozsądku, dobrze, że tu czuwasz i w zalążku gasisz akty paniki 😄
Super, że się wybawiłaś 😁
Kasiooola, odpoczywaj 😊 fajnie, że faceci się Tobą opiekują 🥰
My szukamy suszarki i też jakoś nie możemy się zdecydować, już coś tam znaleźliśmy na promocji do dzisiaj, patrzę rano i wszystkie się wyprzedały 🤦🏼♀️ no i szukamy dalej 😂
Dziś mi się śniło, że był już poniedziałek, ja poszłam do pracy, robiłam sobie swoją robotę, po czym zorientowałam się, że wieczorem prenatalne, a ja nie jestem gotowa! I zaczęłam się stresować 🙈 a ogólnie w ogóle mnie nie stresują te badania (przynajmniej na ten moment jutro pewnie się to zmieni 😂), ale czuję się mega podekscytowana 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 07:25
Kasiooola, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Co do spodni, to potwierdzam, że wysoki stan w nie-dżinsach był już dawno 😄. Mam sporo par paperbagów sprzed 4-5 lat.
Wszystkie sportowe legginsy mam z wysokim stanem 😎26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Monk@ wrote:Jak zaraz któraś zapyta, czy od gorącej herbaty ugotowała dziecko, to kapciem będę lać po głowie 🤪
Super, że się wybawiłaś 😁
Kasiooola, odpoczywaj 😊 fajnie, że faceci się Tobą opiekują 🥰
My szukamy suszarki i też jakoś nie możemy się zdecydować, już coś tam znaleźliśmy na promocji do dzisiaj, patrzę rano i wszystkie się wyprzedały 🤦🏼♀️ no i szukamy dalej 😂
Dziś mi się śniło, że był już poniedziałek, ja poszłam do pracy, robiłam sobie swoją robotę, po czym zorientowałam się, że wieczorem prenatalne, a ja nie jestem gotowa! I zaczęłam się stresować 🙈 a ogólnie w ogóle mnie nie stresują te badania (przynajmniej na ten moment jutro pewnie się to zmieni 😂), ale czuję się mega podekscytowana 😁
A od przejścia pod sznurem dziecko urodzi się owinięte pępowiną? 🤣
O, odpowiadasz na moje pytanie, zanim je zadałam! Miałam pytać, o której masz prenatalne i jak się przed nimi czujesz.
Wczoraj się widzieliśmy ze znajomymi, którzy (u tej samej pani doktor) byli na prenatalnych w poniedziałek. Kumpel z taką fascynacją o tym opowiadał, że jeszcze bardziej się nie mogę doczekać.
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Sportowe to ja tez mam z wysokim, albo jakieś dresy czy szarawary ale szef by się nieźle zgiął jakbym w nich weszła do pracy 😂
Suszareczka się przyda jak złoto do tych małych ciuszków 😍
Kasiola odpoczywaj ❤
Trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne i czekam na fotki 😁
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Zuzka, na 19:20 dopiero, więc calutki dzień czekania
Dzisiejszej nocy pewnie nie będę mogła zasnąć, no jestem serio bardzo podekscytowana i nie mogę się doczekać 🤗Zuz.ka, cukierniczka, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Ale to szybko leci, Wy już za sekundę prenatalne 🥰🥰🥰
Będę bardzo mocno trzymała kciuki.
A to owinięcie pępowiną to nie po noszeniu łańcuszków i korali? No cholera, jestem nie na bieżąco 🤦♀️
😂😂😂
A swoją drogą, byłam w poprzedni weekend na wsi u dziadków męża. Babcia wzięła mnie na bok i mówi "ale wiesz, że w ciąży na pogrzeb nie wolno iść?" (Za dwa dni miałam pogrzeb dziadka). A ciocia dodała "no, ja byłam i poroniłam". 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Dziewczyny, ja znowu zaczynam być wieczorem padnięta 😜 ok.21-22 to już mi się spać chce.Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Ojj też mi się marzy suszarka do ubrań, ale muszę poczekać jeszcze jakieś 5 lat, bo najpierw muszę wybudować dom😂
Babulka lubi tę wiadomość
-
Kofii wrote:Ojj też mi się marzy suszarka do ubrań, ale muszę poczekać jeszcze jakieś 5 lat, bo najpierw muszę wybudować dom😂
Właśnie miałam pisać, że też bym chciała mieć 🥰 ale chyba musiałabym u sąsiada postawić 😁 -
Nutka85 wrote:Ale to szybko leci, Wy już za sekundę prenatalne 🥰🥰🥰
A to owinięcie pępowiną to nie po noszeniu łańcuszków i korali? No cholera, jestem nie na bieżąco 🤦♀️
😂😂😂
A swoją drogą, byłam w poprzedni weekend na wsi u dziadków męża. Babcia wzięła mnie na bok i mówi "ale wiesz, że w ciąży na pogrzeb nie wolno iść?" (Za dwa dni miałam pogrzeb dziadka). A ciocia dodała "no, ja byłam i poroniłam". 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Dziewczyny, ja znowu zaczynam być wieczorem padnięta 😜 ok.21-22 to już mi się spać chce.
Ostatnio przyglądała mi się kuzynka i po chwili powiedziała „będzie dziewczynka”. Domyślam się, że kieruje się wersją o zabieraniu urody przed córeczkę i w zawoalowany sposób przekazała mi, że zbrzydłam 🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 08:39
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
w temacie suszarki mogę Wam powiedzieć, że my przed remontem też się zastanawialiśmy co zrobić, do łazienki się nie mieściła, w kuchni też bez szans. I zaczęłam przeglądać fora zagraniczne i tam bardzo wiele osób ma suszarki w przedpokoju czy garderobie. To możliwe, bo nie jest potrzeby odpływ wody jak w pralce, suszarka jest cichsza niż pralka, nie ma w niej tyle wilgoci, można ją zabudować czy wstawić do szafy. Więc jeśli macie jakąś większą szafę to nic straconego 😀 a polecam, bo to cudowny wynalazek ❤️
Kofii, Babulka, Nutka85 lubią tę wiadomość
27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
11.12.2024 (40+6) 4300 g, 55 cm👣 Eliza 🩷 -
Nutka85 wrote:Ale to szybko leci, Wy już za sekundę prenatalne 🥰🥰🥰
😂😂😂
Dziewczyny, ja znowu zaczynam być wieczorem padnięta 😜 ok.21-22 to już mi się spać chce.
Ja suszarki jakoś bardzo mocno nie chciałam, ale mąż się uparł 🤪 wiem, że będzie to duża pomoc, szczególnie już przy dziecku, jak będzie mniej czasu i możliwości, fajnie móc oddelegować część obowiązków sprzętom, tylko po prostu nie jest to dla mnie konieczny sprzętłazienkę też mamy małą i zastanawiam się grubo, co zrobimy z rzeczami z szafki, której się teraz musimy pozbyć 😐 ogólnie mam wrażenie, że nam ostatnio ciągle rzeczy przybywa i robi się ciasno, zaczynam się męczyć 😖
Nutka, ja codziennie o tej godzinie w łóżku, wczoraj to nawet po 20 już byłam 🤣 gdyby nie rozmowa z mamą i siostrą w tym czasie, to bym poszła spać przed 21 😂
Zuzka... 😳🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 09:06
-
Ja bym swojej suszarki za nic w świecie nie oddała 😍
Co do pogrzebu, to ja w 1 ciąży byłam i jakoś nie poroniłam, za to w dwóch następnych nie i jakoś mnie to nie uchroniło przed poronieniem 😅 Brzuch w pierwszej ciąży miałam "na chłopca" i długo niektóre starsze osoby powatpiewaly w wiarygodność usg, że jednak będzie dziewczynka 🤣 Jedna starsza pani w rodzinie jak się dowiedziała, że 2x poroniłam to zapytała męża czy sięgałam coś z wysoka i podnosiłam ręce, bo jej kiedyś od wieszania firanek wody odeszły więc to pewnie od tego. 🤦♀️ kuźwa ja tu latam po lekarzach, immunologach, hematologach, tona leków, milion badań a wystarczyło łapy przy dupie trzymać 🤣 Ogólnie dużo tego słyszałam i już nie mogę się doczekać na tą edycję, bo mam z tego niezły ubaw 😆😆😆
A na owinięcie to supłów nie można mieć żadnych na ciuchach ani w domu, pamiętajcie 😂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Monk@ wrote:Ja suszarki jakoś bardzo mocno nie chciałam, ale mąż się uparł 🤪 wiem, że będzie to duża pomoc, szczególnie już przy dziecku, jak będzie mniej czasu i możliwości, fajnie móc oddelegować część obowiązków sprzętom, tylko po prostu nie jest to dla mnie konieczny sprzęt
U nas był taki problem, że mamy salon z kuchnią i przedpokojem, wielkie pomieszczenie i mnóstwo kurzu, głównie właśnie z suszącego się prania. A, że mamy dużo kwiatów, obrazów i innych rzeczy, na których się kurz osadza, a ciężko go ściągnąć, to nie widziałam innej opcji.
Teraz jest ogromna różnica, widać to po meblach, bo mamy ciemne. I suszarka zbiera ten kurz do filtra, więc widać też ile do tej pory zostawało w powietrzu/domu. Więc i dla zdrowia lepiej moim zdaniem i dla oka. Czy to bardzo oszczędza czas to nie wiem, te ubrania i tak trzeba w końcu kiedyś złożyć 😉Zuz.ka lubi tę wiadomość
27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Karo1234 wrote:U nas był taki problem, że mamy salon z kuchnią i przedpokojem, wielkie pomieszczenie i mnóstwo kurzu, głównie właśnie z suszącego się prania. A, że mamy dużo kwiatów, obrazów i innych rzeczy, na których się kurz osadza, a ciężko go ściągnąć, to nie widziałam innej opcji.
Teraz jest ogromna różnica, widać to po meblach, bo mamy ciemne. I suszarka zbiera ten kurz do filtra, więc widać też ile do tej pory zostawało w powietrzu/domu. Więc i dla zdrowia lepiej moim zdaniem i dla oka. Czy to bardzo oszczędza czas to nie wiem, te ubrania i tak trzeba w końcu kiedyś złożyć 😉
Serio od suszącego się prania zbiera się kurz? Na szybko przejrzałam internety i nic na ten temat nie mogę znaleźć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 09:22
-
Karo1234 wrote:U nas był taki problem, że mamy salon z kuchnią i przedpokojem, wielkie pomieszczenie i mnóstwo kurzu, głównie właśnie z suszącego się prania. A, że mamy dużo kwiatów, obrazów i innych rzeczy, na których się kurz osadza, a ciężko go ściągnąć, to nie widziałam innej opcji.
Teraz jest ogromna różnica, widać to po meblach, bo mamy ciemne. I suszarka zbiera ten kurz do filtra, więc widać też ile do tej pory zostawało w powietrzu/domu. Więc i dla zdrowia lepiej moim zdaniem i dla oka. Czy to bardzo oszczędza czas to nie wiem, te ubrania i tak trzeba w końcu kiedyś złożyć 😉
Poza tym później przy dziecku tego prania jest serio sporo i wieszanie tego miliarda małych ciuszków jednak czasu zabiera a on jest bezcenny przy niemowlaku. Natomiast największym minusem wg mnie jest to, że właśnie za cholerę nie chce poskładać prania jak już wysuszy 😁 A raczej trzeba poskładać na świeżo, bo jak się zostawi, to strasznie są pogniecione, przynajmniej u mnie.Karo1234 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Teraz jest ogromna różnica, widać to po meblach, bo mamy ciemne. I suszarka zbiera ten kurz do filtra, więc widać też ile do tej pory zostawało w powietrzu/domu. Więc i dla zdrowia lepiej moim zdaniem i dla oka. Czy to bardzo oszczędza czas to nie wiem, te ubrania i tak trzeba w końcu kiedyś złożyć 😉Karo1234 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:No ale nie musisz przecież rozwieszać?
Serio od suszącego się prania zbiera się kurz? Nie wiedziałam nawet...
Ja też bym mojej suszarki nie oddała i nie chce już żyć bez, ale głównie przez większą czystość w mieszkaniu, brak suszarki w salonie, która ciągle przeszkadzała i wygląda bardzo średnio i brak problemu z niedoschniętym praniem w zimę.27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Zuz.ka wrote:Mnie bardziej od oszczędności czasu przekonuje oczyszczenie krajobrazu 😄
Teraz mieszkam w domu z piwnicą i ogrodem i na szczęście prania w pokoju już nie mam, ale i tak suszarka mi się marzy 😀
Przy dziecku to musi być niesamowita wygoda, bo prania jest duuuzoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 09:34
Babulka lubi tę wiadomość