W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej laseczki
Dawno mnie nie było na forum, musiałam odetchnąć. Na miesięcznym pojawiło się mnóstwo nowych, stare się pochowały i zrobiło się dziwnie. Już trochę miałam dosyć odpowiadania na te same pytania codziennie, no a poza tym miałam urlop wakacyjny, wyjazd i chciałam zrobić miesiąc luzu bez owulaków bez temp itd 😊😁
Teraz ruszam pełną parą do starań, ale raczej nie będę się udzielać na wątkach miesięcznych, wolę czasem tu u Was coś napisać jeśli mogę (bo ja niebrzuchata xD)
No i chcę śledzić wasze Kropki, jak się rozwijają i co u Was słychać 😊
Także co tam u Was słychać moje ulubione brzuchatki? Jak się czujecie? Brzuszki już wystające? 😁🥰Zuz.ka, Monk@, wellwellwell, Kofii, Poziomka9204, Kasiooola, inome, Anati, Namisa, verliebtindich, Kluska95, AgulaM, mamaleonka lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Zazu92 wrote:Hej laseczki
Dawno mnie nie było na forum, musiałam odetchnąć. Na miesięcznym pojawiło się mnóstwo nowych, stare się pochowały i zrobiło się dziwnie. Już trochę miałam dosyć odpowiadania na te same pytania codziennie, no a poza tym miałam urlop wakacyjny, wyjazd i chciałam zrobić miesiąc luzu bez owulaków bez temp itd 😊😁
Teraz ruszam pełną parą do starań, ale raczej nie będę się udzielać na wątkach miesięcznych, wolę czasem tu u Was coś napisać jeśli mogę (bo ja niebrzuchata xD)
Także co tam u Was słychać moje ulubione brzuchatki? Jak się czujecie? Brzuszki już wystające? 😁🥰faktycznie dużo nowych dziewczyn jest na świeżych wątkach, więc jak się wypadło na chwilę, to już w ogóle ciężko się wbić.
U mnie brzuszek już wystaje, w tym tygodniu zaopatrzyłam się w legginsy ciążowe i jestem zachwycona tym komfortem 😁 a tak to powoli do przodu, u mnie - odpukać - zgaga i mdłości zdecydowanie mniejsze, mam nadzieję, że idzie to w dobrą stronę 🙏🏼
Wypoczęłaś na wakacjach? Byliście gdzieś?Zazu92 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Hej kochana, dobrze Cię w końcu widzieć 🥰 jasne, że możesz się tu udzielać, jeśli tylko chcesz
faktycznie dużo nowych dziewczyn jest na świeżych wątkach, więc jak się wypadło na chwilę, to już w ogóle ciężko się wbić.
U mnie brzuszek już wystaje, w tym tygodniu zaopatrzyłam się w legginsy ciążowe i jestem zachwycona tym komfortem 😁 a tak to powoli do przodu, u mnie - odpukać - zgaga i mdłości zdecydowanie mniejsze, mam nadzieję, że idzie to w dobrą stronę 🙏🏼
Wypoczęłaś na wakacjach? Byliście gdzieś?
Byliśmy kilka dni w Pradze, było pięknie 😊 trochę też w domu i nad jeziorkiem, także różnorodnie. Niestety szybko się skończyło 😜
Super że już mdłości mniejsze, pamiętam jak się męczyłaś na początku.
Widzę w stopce że będzie Kacperek 😊 moje ukochane imię dla chłopca 😁 dobry wybór 😁
Właśnie sobie podczytuję co tam pisałyście ostatnio i widzę fotki Waszych brzuszków, jakie prześliczne! 😍😍😍 Ale ten czas leci masakra
Monk@ a ty to wrzuć fote w tych legginsach nowych 😊Monk@ lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Także co tam u Was słychać moje ulubione brzuchatki? Jak się czujecie? Brzuszki już wystające? 😁🥰
Jeeej, cieszę się, że się odezwalas! Ja już też nie czytam nowych miesiecznych wątków, ale gdzies tam cały czas czekałam na jakieś wieści od ciebie, Lolki, Aguli i innych dziewczyn.
Mam nadzieję, że wypoczelas na urlopie. 🌞
Zazu92 lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Jeeej, cieszę się, że się odezwalas! Ja już też nie czytam nowych miesiecznych wątków, ale gdzies tam cały czas czekałam na jakieś wieści od ciebie, Lolki, Aguli i innych dziewczyn.
Mam nadzieję, że wypoczelas na urlopie. 🌞
Wypoczęłam bardzo 😊 dobrze było nie przejmować się temperaturą i nie sikać codziennie do kubeczka na owulaki 😁😂
Też się cieszę, że wróciłam bo brakowało mi czytania co tam u was i jak dzidziutki się rozwijają.
Well widziałam że wizytę miałaś właśnie, jaki misio ładny 🥰wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Ooo Zazu hej, myślałam ostatnio o Tobie! Miałaś pewnie niezły szok jak zobaczyłaś ile brzuszków się przez ten czas Twojej nieobecnosci pojawiło 😄 w miesięcznym już nie da się połapać, chyba nikogo już tam nie znam 🧐 ominęła Cię chyba mini drama związana właśnie z ilością nowych osób i ich rad w stosunku do tych doświadczonych 😄
Super, że wracasz, trzymam kciuki za dalsze starania, mam nadzieje ze dołączysz do nas po kolejnym cyklu 🤰🥰Zazu92 lubi tę wiadomość
-
Zazu92 wrote:Wypoczęłam bardzo 😊 dobrze było nie przejmować się temperaturą i nie sikać codziennie do kubeczka na owulaki 😁😂
Też się cieszę, że wróciłam bo brakowało mi czytania co tam u was i jak dzidziutki się rozwijają.
Well widziałam że wizytę miałaś właśnie, jaki misio ładny 🥰
No i super, głowa odpoczęła to teraz cierpliwie czekamy na twoje dwie kreski. 😘
Tak, miałam dzisiaj i uspokoiłam się na chwilę a teraz będzie oczekiwanie do kolejnej wizyty. 😁Zazu92, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Ooo Zazu hej, myślałam ostatnio o Tobie! Miałaś pewnie niezły szok jak zobaczyłaś ile brzuszków się przez ten czas Twojej nieobecnosci pojawiło 😄 w miesięcznym już nie da się połapać, chyba nikogo już tam nie znam 🧐 ominęła Cię chyba mini drama związana właśnie z ilością nowych osób i ich rad w stosunku do tych doświadczonych 😄
Super, że wracasz, trzymam kciuki za dalsze starania, mam nadzieje ze dołączysz do nas po kolejnym cyklu 🤰🥰
Dramę czytałam jeszcze, ale nie miałam już sił nic tam pisać, a potem tyle tych stron przybywało że nie ogarniałam i stwierdziłam, że wolę czasem tutaj do was zajrzeć niż tam próbować się utrzymać 😂
A ty jak się czujesz? Widziałam brzuszek w czerni 😁😍 rośnie mały Kropekona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
wellwellwell wrote:No i super, głowa odpoczęła to teraz cierpliwie czekamy na twoje dwie kreski. 😘
Tak, miałam dzisiaj i uspokoiłam się na chwilę a teraz będzie oczekiwanie do kolejnej wizyty. 😁
Nawet jak już się w ciąży jest to nadal to oczekiwanie 😂 najpierw było czekanie na owu, potem na dwie kreski, potem na bety a teraz od wizyty do wizyty. Kobiety to cierpliwe muszą być 😜🤣ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Namisa wrote:Ale tutaj piękne kobiety siedzą na tym wątku ♥️
Well kciuki za wizytę, dawaj znać jak tam się sprawy mają 🤞
Zuz.ka mam nadzieję że to chwilowy zjazd i psychika wróci szybko do siebie. Pamiętam dobrze ten rollercoaster emocjonalny w ciąży, mózg i ciało mają tyle pracy do wykonania że nie dziwne że czasem sił brak.
A ja dziewczyny melduje że dziś zadzwoniłam do labu odnośnie wynikow o przyczynach mojego poronienia ( bo ciągle nic nie wysłali) i dowiedziałam się najgorszego czyli "Jakość materiału nie nadaje się do badania". Jestem tak zła na szpital bo po poronieniu nikt nie zabrał ode mnie materiału przed ponad 12 godzin mimo mojego nalegania + jak się okazało zabezpieczali go wstępnie w formalinie która degraduje DNA. Miałam nadzieję że jednak to nie będzie miało wpływu bo położna twierdziła że mają już specjalna maszynę do badania materiału zabezpieczonego w formalinie ale na ich stronie jak byk pisze że tak nie wolno materiału zabezpieczać. Dobrze że od razu po otrzymaniu wyniku poleciałam na psychoterapię to trochę się wyciszylam wewnętrzne. Czekam do jutra jeszcze bo w zamian za to zrobią mi badanie trombofilii i wyniki wyślą jutro mailem. Jutro też rejestrujemy urodzenie w USC więc ostatecznie jutro kończę ten temat, przynajmniej formalnie. Bo w głowie już zawsze chyba pozostanie niedokończony.👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
wellwellwell wrote:Jestem już po wizycie, mamy juz malego "misiaczka" ☺
Z OM wychodzi 8+6 ale z usg jest 8+2.
Na ten moment wydaje się, że wszystko jest w porządku. Zmierzylismy prace serca i wyszlo 179bpm.
Nastepna wizyte mam za 3 tyg. ale lekarz mówi, że prenatalne woli robić bliżej 13t niż 11, dlatego zobaczymy czy wszystko będzie ok i dopiero sie umówimy na prenatalne.wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 33lata
Także co tam u Was słychać moje ulubione brzuchatki? Jak się czujecie? Brzuszki już wystające? 😁🥰
Samopoczucie zmienne, raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie nie mogę narzekać. Maluch rośnie, dzisiaj fizjo-uroginekologiczna zasugerowała, że będę mieć dużego bobasa 🙈 no trochę się tego boję, bo jaki ja przy tum będę miała brzuch.
A jak u Was ze staraniami?👫 33lata
Well, super, rosnijcie Misie 🍀
Zuzka trzymam kciuki za wizytę, dawaj znaka.
Ja nie śpię od pół godziny, nienawidzę tych przerw w spaniu 😒wellwellwell lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Cukierniczka u mnie też przerwa w spaniu, już któraś noc z kolei od 3 do 4 conajmniej...
Zazu, witaj spowrotem, też byliśmy w Pradze, 😁 to moje ostatnie 17km na nogach później się już długo nie powtórzyło 🤣 za staranka✊Zazu92 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Ja to już wstałam, po 2 godzinach, bo głodna się zrobiłam, może jak coś zjem to zasnę 🤣
Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
cukierniczka wrote:Ja to już wstałam, po 2 godzinach, bo głodna się zrobiłam, może jak coś zjem to zasnę 🤣
Ooo to jest plan, ale było mi w nocy jakoś zimno żeby wstawać, u nas rano było 4 stopnie 😱26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Poziomka9204 wrote:Ja tęsknię za każdą znaną twarzą, miło, że do nas zaglądasz, my czekamy tutaj na wiadomości od Was ❤️
Samopoczucie zmienne, raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie nie mogę narzekać. Maluch rośnie, dzisiaj fizjo-uroginekologiczna zasugerowała, że będę mieć dużego bobasa 🙈 no trochę się tego boję, bo jaki ja przy tum będę miała brzuch.
A jak u Was ze staraniami?
Ojej duży bobas 🙈 a jak chciałabyś rodzić, wolałabyć cc czy sn?
A zadowolona jesteś z tej fizjo uro gin? Bo ja się nad tym zastanawiam właśnie no jak już będę w ciąży
Co do starań to staramy się cały czas 😁 odpuszczenie wakacyjne nie pomogło, także po okresie wracam do owulaków itd. a jakoś na jesieni myślimy pomału o kliniceona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Zazu, super, że jesteś 🙂
Ja, mimo tego, że jestem na tym wątku, byłam ciekawa co u dziewczyn na miesięcznych. Ale teraz jest tyle nowych twarzy, zrobiło się dziwnie i anonimowo. Chyba dlatego, że teraz ten rymowany jest jedynym wątkiem miesiecznym. Już tam prawie nie wchodzę, choć zawsze oglądanie dwóch kresek jest super uczuciem. Jestem tylko ciekawa co u tych weteranek słychać...
Ja dzisiaj obudziłam się po 24, ale szybko zasnęłam i spałam do 6 😉 wreszcie bez przerwy koło 2-4 🤦♀️
Miałam jechać w góry za tydzień na kilka dni. Ale przez ten przypadek krwawienia chyba się boje. Wolę się nie nadwyrężać. Dwa dni przed tym byłam u znajomych, tak 2,5h drogi od domu. Gdyby tam mnie to dopadło, to jeszcze bardziej bym była w nerwach.
Taki ze mnie strachulec, więc już teraz tylko Łódź i okolice.Zazu92 lubi tę wiadomość
-
Zazu92 wrote:Dramę czytałam jeszcze, ale nie miałam już sił nic tam pisać, a potem tyle tych stron przybywało że nie ogarniałam i stwierdziłam, że wolę czasem tutaj do was zajrzeć niż tam próbować się utrzymać 😂
A ty jak się czujesz? Widziałam brzuszek w czerni 😁😍 rośnie mały Kropek
Stresuję się przed wizytą, bo dużo czasu minęło od ostatniej. Także tak jak napisałaś, wcześniej było życie od owulacji do owulacji, a teraz od wizyty do wizyty😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 07:59