X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Kasia95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, gratuluję pięknej Helenki i cieszę się, że tak fajnie się odnajdujecie w nowej rzeczywistości. Tym bardziej po tym jakie miałaś obawy 😊 niebawem wypracujecie sobie rytm z karmieniem i będzie jeszcze łatwiej 😊
    Jakie wrażenia po pobycie na oddziale noworodkowym? Polecasz?

💊 Euthyrox 50

11.07.2022 progesteron 21,40
    12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
    13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko <3
    15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
    29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
    09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
    30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
    20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
    07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧

0n88p2.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, mam nadzieję, ze dosadnie to objasnilas i tesciowa zrozumiała roznice. 😉

To i ja wam troche ponarzekam... Moja tesciowa rowniez dzis znalazla sposob na moje niskie ciśnienie. 😉
    Moj maz dzisiaj pojechal do rodzicow sam i oczywiscie powrocil temat chrzcin, tesciowa wyskoczyla do niego, ze "MAMY ochrzcic dziecko i koniec". No normalnie jak mi o tym napisal to takiego wk*rwa dostałam, ze koniec. Ogolnie jestem poirytowana, bo wyobrazam sobie, ze to tylko wierzcholek gory lodowej, wydaje im sie, ze skoro to ich wnuczka to maja prawo do jakichkolwiek decyzji... I to nie tylko tesciowa, bo moja mama wcale nie jest lepsza. Ale one oczywiscie twierdza, ze one sie nie wtracaja... 🤦‍♀️

Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:

To i ja wam troche ponarzekam... Moja tesciowa rowniez dzis znalazla sposob na moje niskie ciśnienie. 😉
    Moj maz dzisiaj pojechal do rodzicow sam i oczywiscie powrocil temat chrzcin, tesciowa wyskoczyla do niego, ze "MAMY ochrzcic dziecko i koniec". No normalnie jak mi o tym napisal to takiego wk*rwa dostałam, ze koniec. Ogolnie jestem poirytowana, bo wyobrazam sobie, ze to tylko wierzcholek gory lodowej, wydaje im sie, ze skoro to ich wnuczka to maja prawo do jakichkolwiek decyzji... I to nie tylko tesciowa, bo moja mama wcale nie jest lepsza. Ale one oczywiscie twierdza, ze one sie nie wtracaja... 🤦‍♀️
    Siłą Was do kościoła nie zaciągną 🙈 u mnie w rodzinie była sytuacja, że matka powiedziała córce, że się wnukiem jednak zajmować nie będzie, bo nie jest ochrzczony 🫥 chore! Ale minęło kilka miesięcy i wnuczek jest u niej codziennie 🤷🏻‍♀️ czyli da się 🤔
    Mnie też już teściowa pytała czy wiemy już kogo bierzemy na chrzestnych, ale powiedziałam, że nie. Jeszcze nie wspominałam, że nawet nie wiemy czy chrzest w ogóle będzie 🤪

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, cieszę się, że powoli odnajdujesz się w nowej roli ❤️ ściskam Ciebie i Helenkę, cieszcie się sobą dziewczyny!

Jeju, dlaczego ludzie w ogóle dają sobie prawo do komentowania jakichkolwiek decyzji w sprawie nieswojego dziecka? Kto ich pytał? 🤬🤬

Ja też usłyszałam komentarze od matki i teściowej, jak powiedziałam, że rozważamy czarny wozek -.-
    No bo jak to tak? Czarny? Dla dziecka? 😶

Odwiedziliśmy dziś BoboWózki i okazało się, że ten, który chcieliśmy wstępnie (Bebetto Flavio) w ogóle się nie sprawdzi w naszym autku.

Aktualnie więc jesteśmy zdecydowani na jeden z dwóch modeli- Venicci Tinum 2.0 albo Tinum UpLine. Kolory albo beż, albo czarny 😈😈😈 ale musimy to na spokojnie przemyśleć :D Kremówka, czy Ty nie masz któregoś z nich? Albo któraś z Was?

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ma Tinum Upline a mi się bardzo podobał ale wybrałam Cybex 😘

verliebtindich lubi tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czarny wózek 😂
    My nie chrzcilismy dziecka, ale na szczęście nikt nie komentował.

Co do kp, u mnie na początku było bardzo trudno, a udało się rozkręcić. Ja wierzę, że często jak się chce to dużo można zdziałać, ale nie wszystko i nie zawsze.

verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Anati Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czarnego cybexa z ramą różowe złoto. Niechby teściowa spróbowała mi komentować 😂 zobaczyła potem identyczny na osiedlach, nawet kilka, bo sporo osób go wybiera, i raz usłyszała jak znana pani notariusz się zachwyca i z teściem tez zaczęli chwalić , wiec na te ich zdania można pośrednio wpłynąć 😂 później najbardziej im się podobało ze taki zwrotny i lekki jak prowadzili dzidzie na spacerach.

verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png

Wysłany: 7 stycznia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Nutka ma Tinum Upline a mi się bardzo podobał ale wybrałam Cybex 😘

Dzięki!

Nutka, jeśli będziesz będziesz czytać i kiedyś będziesz miała chwilkę to daj znać, jak Ci się sprawdza - bo tu już będę miała zaraz recenzję na świeżo! ❤️❤️❤️

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, my tez mamy czarny wózek. To znaczy jeden z wózków jest czarny. Mój tata tez rzucił kiedyś tekstem, ze jak to czarny dla dziecka, ale mi akurat totalnie nie robią takie komentarze. To ja wybieram sobie wózek 😅 oni już mieli swoją szanse. I to trzy razy, żeby sobie wybierać dzieciece gadżety 😅

I to jest w ogóle często mój komentarz na dziwne komentarze ze strony rodziców, których na szczęście jest niewiele. Ze oni mieli trójkę dzieci, trzeba było wtedy to albo tamto. Teraz jest inaczej i to moje macierzyństwo, nie ich. Na szczęście na moich rodziców to działa. Jest zwykle takie zawahanie i „No tak”.

Teściowa do mnie nie komentuje naszych decyzji na szczęście. Jeśli już to za plecami jak na przykład zamieszkaliśmy razem przed ślubem. Podobno miała z tym duży problem. Ale nigdy w twarz tego nie powiedziała 😅 teść za to potrafi czasem być nachalny, moja córka się go boi, a on naciska, żeby przyszła do dziadka itd. Ja wtedy glosno do niej mówię: nie musisz jak nie chcesz. A co on sobie myśli to już nie moja sprawa. Dla mnie ważniejsze jest dziecko i jego potrzeby :) Teściowa mówi: daj spokój do męża. I jakoś to się wszystko kręci 😅 ale wiecie, z czasem mniej jest tych komentarzy. Nawet, jesli w ogóle nie zdarzały sie często. To tak na pocieszenie :) i tez one już niemal nie wkurzają, gdy sie ma jakieś tak zaufanie do swoich macierzyńskich kompetencji, co tez moim zdaniem sie zwiększa naturalnie wraz z upływem czasu :)

wellwellwell, Poziomka9204, Anati lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Siłą Was do kościoła nie zaciągną 🙈 u mnie w rodzinie była sytuacja, że matka powiedziała córce, że się wnukiem jednak zajmować nie będzie, bo nie jest ochrzczony 🫥 chore! Ale minęło kilka miesięcy i wnuczek jest u niej codziennie 🤷🏻‍♀️ czyli da się 🤔
    Mnie też już teściowa pytała czy wiemy już kogo bierzemy na chrzestnych, ale powiedziałam, że nie. Jeszcze nie wspominałam, że nawet nie wiemy czy chrzest w ogóle będzie 🤪

No zaciagnac nie zaciagna, ale wyprowadzic z rownowagi wiedza jak. 😛
    Ehh najgorsze takie szantaze emocjonalne...
    Najgorsze jest to, ze ta sytuacja mi uswiadomila, ze teraz tak bedzie juz pewnie caly czas, wtracanie sie do wszystkiego. 🙈

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Dzięki!

Nutka, jeśli będziesz będziesz czytać i kiedyś będziesz miała chwilkę to daj znać, jak Ci się sprawdza - bo tu już będę miała zaraz recenzję na świeżo! ❤️❤️❤️

Ja mam venicci tinum 2 🙂 nie Upline niestety...
    Na razie niewiele mogę powiedzieć, bo byłam na jednym 15minutowym spacerze 😂
    Ale składa się super, jest zgrabny i taki elegancki moim zdaniem 😉 jak tylko pogoda będzie sprzyjała, to na pewno spacery będą częste. I wtedy zdam relację z pierwszej ręki 🙂
    Kasia95 wrote:
    Nutka, gratuluję pięknej Helenki i cieszę się, że tak fajnie się odnajdujecie w nowej rzeczywistości. Tym bardziej po tym jakie miałaś obawy 😊 niebawem wypracujecie sobie rytm z karmieniem i będzie jeszcze łatwiej 😊
    Jakie wrażenia po pobycie na oddziale noworodkowym? Polecasz?

Ja z pobytu w Matce Polce w ogóle jestem zadowolona. Gdybym miała kolejny raz wybierać, to też ICZMP. na oddziale noworodkowym jedyne co mi przeszkadzało, to brak regularności w tych wszystkich obchodach, roznoszeniu leków, pomiarach itd.
    Zdarzało się, że ledwo usnęłam po północy, a o 1 wpada pielęgniarka z antybiotykiem. Mimo tego, że w inne dni antybiotyk był koło 22.
    Albo godzina 5 i wpada położna, zapala swiatlo, żeby zabrać dzidziusia koleżanki z sali na badania krwi. Helena się wybudziła i już po spaniu.
    Ale ogólnie to bardzo pozytywnie 🙂

verliebtindich, Kasia95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png

Wysłany: 7 stycznia 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nutka, to nawet lepiej, bo bardziej skłaniam się ku Tinum 2.0 niż UpLine, z prostego, finansowego powodu :D super, to będę czekać na kolejne opinie po kolejnych spacerach ❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ja się totalnie zgadzam, im człowiek bardziej pewny siebie i swoich kompetencji tym ma bardziej wywalone na to co inni gadają. U mnie tak było zdecydowanie.

Teraz przy drugim dziecku to w ogóle będę miała wywalone. 😅

Gusia_ lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie no to jest właśnie ogromny plus drugiej ciąży i drugiego dziecka, tak mysle. Ze człowiek dzięki temu, ze już się czuje pewniej, nabiera w wielu kwestiach luzu :) dla mnie już same porównanie obu ciąż to niebo a ziemia pod tym względem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 22:50

Belie, Anati lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Belie no to jest właśnie ogromny plus drugiej ciąży i drugiego dziecka, tak mysle. Ze człowiek dzięki temu, ze już się czuje pewniej, nabiera w wielu kwestiach luzu :) dla mnie już same porównanie obu ciąż to niebo a ziemia pod tym względem.

Ja bardzo uważałam na siebie w pierwszej ciąży, a teraz z roczniakiem w domu to nie ma żadnej taryfy ulgowej 😅

Gusia_ lubi tę wiadomość

• Kasia95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, Dziękuję Ci bardzo. Miałam małe wątpliwości, ale to był mój pierwszy wybór, więc przy nim zostaję 😊
    Musimy tylko się tam przejechać, bo nie mam pojęcia w ogóle gdzie się kierować. Jak byłam tam z córką na SOR to błądziłam chyba z pół godziny zanim trafiłam.

💊 Euthyrox 50

11.07.2022 progesteron 21,40
    12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
    13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko <3
    15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
    29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
    09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
    30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
    20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
    07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧

0n88p2.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Mamaleonka, od tego jesteśmy, żeby nam tu narzekać, więc śmiało ☺️ może faktycznie porozmawiaj z położną :)
    A tak z ciekawości, zdecydowałaś się ostatecznie na pieluchy wielorazowe czy odpuściłaś? 😁

Poziomka, faktycznie może to irytować, ale pamiętaj, że te osoby chcą dobrze... Albo się martwią o Ciebie albo chcą okazać zainteresowanie. Myślę, że lepsze pytanie o samopoczucie, niż komentarze, że dziecko takie duże albo jakieś własne mądrości 🤯 ja na czas drzemki wyciszam telefon (swoją drogą całe życie miałam wyciszony, ostatnio tylko włączam dźwięki, bo mam więcej teleporad i odgracam mieszkanie, to czasem ktoś dzwoni w sprawie ogłoszenia) albo od niektórych osób nie odbieram, jak nie mam nastroju :) i jest mi o niebo lepiej, że takie rozmowy zostawiam sobie na bardziej komfortowy dla mnie moment ;) już niedługo 💪🏼

Ja też słyszałam dużo dobrego o Ginexid, mam w swojej wyprawce do szpitala :)
    Ja mam tekefon wyciszony od kilku lat 🙈 teraz noszę smartwach i on niestety wibruje jak ktoś dzwoni i to często mnie wybudza, już się śmiałam, że będę włączać tryb samolotowy na drzemki 😄

Wiem, że to w dobrej wierze, ale po prostu chyba mam słaby nastrój i dlatego mnie to męczy 😔 dobrze, że Wy to rozumiecie 😊

Też zakupiłam ginexid, podczas połogu też się pewnie dobrze sprawdzi 😊

Monk@ lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Mamaleonka nie przepraszaj. Ja tez dzisiaj z bólu biodra obudziłam się o drugiej i z bezsilności się popłakałam. Czuje, ze długo już tak nie zniosę … mąż przyszedł do drugiego pokoju wymasował, wysmarował kremem bo swedzialo mnie wszystko i dopiero po 4 zasnęłam.

Ostatnio ciagle mam wahania nastroju, raz sie motywuje, lepiej poczuje i sprzątam żeby nie zostało to na barkach męża, bo i tak ma 2 łatkę do ogarnięcia. Innym razem napływają mi łzy do oczu i nie mogę się ruszyć i ciężko mi oddychać .

Poziomka jak ja rozumiem jak wkurzające są te przytyki. Nie mogę pojąć jak ktoś wogole może czuć sie w pozycji robić takie komentarze. Za każdym razem tez coś usłyszę, ale od razu odpalam w kontrze, bo nie godzę się na żadne komentarze na temat wagi, wielkości brzucha itd… niektórzy już wiedza żeby nie pytać. Jak zapytają jak się czuje to nie ściemniam tylko mówię, ze jest mi naprawdę ciezko. Prawie nikt u nas nie zna terminu porodu, bo za mocno dali mi się we znaki na końcówce 1szej ciąży ( a rodziłam 10 dni po). To był emocjonalny armagedon, a każdy dzień wydawał się tygodniem. Teraz myślą, ze połowa lutego… :)

Czekam już na wymaz GBS, pamietam jak o tym pisaliście i wcześniej nie słyszałam ze jest ważny 5 tyg, ale chyba nie mogą się aż tak czepiać, skoro w pierwszej ciąży robiłam go po skończonym 35 tyg, a rodziłam na końcu 42 tyg (7 tyg) :)
    Ja miałam ujemny, a antybiotyk i tak dostałam po tym jak minęło 12 h od sączenia się wód płodowych.

Wstawialyscie piękne zdjęcia z brzuszkami. Piękne porobilyscie pokoiki. Ja mogę zadowolić się jedynie kącikiem w sypialni, ale mąż żeby poprawić mi humor odpalił wczoraj program do projektowania wnętrz ( jest architektem) i wybieraliśmy tapetę, lozko i meble do pokoju dzieci na za 1,5 roku. Wydaje się bardzo odległe, ale w tak ciężkie dni naprawdę pomogło😀

Naprawdę zazdroszczę, ze niektóre z Was już z końcem miesiąca będą miały poród za sobą . Będziecie cudownymi mamami. Zawsze są wątpliwości, ale tak jak GUsia pisze, dużo zdziała intuicja :)

Udanego weekendu 🥰
    ❤️❤️❤️

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    A u nas była dzisiaj teściowa. No nie mogłam przekonać męża, żeby się jeszcze wstrzymać. No dobra, niech mu będzie. Teściowa ciągle zdołowana po śmierci teścia, więc już odpuściłam.
    Nie było tak źle, ale wkurza mnie wchodzenie do pokoju jak karmię.
    No i się zgadalo oczywiście o imieniu 🤬 niby nie było komentarzy, ale stwierdzenie jak chcemy zdrabniać oczywiście padło 😂 z małym dopowiedzeniem, że imię piękne, ale trochę się obawia podobieństwa do Leny 🤬 no więc powiedziałam to, co jedna z Was tu napisała, że Magdalena, Milena też się kończy na "Lena", a zdrobnień jest dużo do wyboru😜
    Ufff....przepraszam, że tak z żalami wpadłam 🤪 ale musiałam się wygadać...

Dziewczyny, ja cały czas jestem nieogarem jeśli chodzi o karmienie i logistykę z tym związana 😂 co chwilę pytam męża, jak myśli, czy teraz lepiej nakarmić mm, a potem ściągnąć? Czy spróbować z piersi? Czy potem w nocy znów mieszać? Ech... Człowiek taki zagubiony w tym wszystkim. Ale liczę, że się wszystkiego nauczę, wypracujemy jakaś rutynę 🙂
    Ale mają ból tyłka z tym imueniem 🤦‍♀️ przecież i dwie Lenki mogłyby być w rodzinie.

To dopiero początek, zaraz będziesz mogła nas szkolić w karmieniu piersią 😊❤️

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:

Mój brat ma nieślubne dziecko, ochrzczone bo chcieli, ale ślubu kościelnego w planach nie mają. Mój teść się ostatnio pyta czy chociaż myślą o cywilnym, bo on wie, że teraz podejście młodych się zmienia, ale musiał dodać, że nam to by kościelnego nie odpuścili 😄 czyli jest ok, ale jeżeli nie dotyczy bezpośrednio jego otoczenia.

Więc rozumiem z czym walczysz, a to pewnie ciężka przeprawa kiedy masz inne poglądy na dany temat niż najbliżsi 😔

wellwellwell lubi tę wiadomość

👫 33lata

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ