W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka9204 wrote:Cześć!
Chwilę mnie nie było, na pewno Was teraz nie nadrobię 😔
U nas wszystko dobrze, Oluś to aktualnie mały śpioch, czasem placze na jedzenie i nawet nie raczy się obudzić, więc je na śpiocha. Pod tym względem jest niesamowity 🙈 uwielbia się kąpać, w wodzie każdy płacz się kończy 😊
Ja miałam jakiś cięższy tydzień, dopadła mnie okropna rutyna, mąż wracał późno do domu, wychodził zanim wstaliśmy... ten brak interakcji z drugim człowiekiem jakoś mnie dobił. Dlatego nawet się nie odzywałam do Was 😔
Dzisiaj planujemy pierwszy spacer, a jutro idziemy na obiad do teściów po dłuższej przerwie, może jakoś yen tydzień naładuje mnie energią 😊
Mam nadzieję, że Wam ten tydzień minął lepiej ❤️
Buziaki 😘😘😘
Kochana to udanego weekendu, oby poprawil ci sie humor 😘Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Zaczynam podejrzewać, że mnie w nocy nie budzi pęcherz tylko wiercący się mąż 😅. Dzisiaj wrócił do domu o 4 i do tej pory spałam jak dziecko, ani jednej pobudki.
Wczoraj wieczorem tak mnie bolało podbrzusze, że zaczynałam podejrzewać, że nas Józia dzisiaj zaskoczy 😬. W końcu udało mi się zasnąć i rano było dużo lepiej.
Odwiedzają nas dzisiaj teściowie, więc na szybko ogarnęłam dom i udało mi się wstawić szybki chlebek bananowy do piekarnika. Jak pięknie pachnie w całym domu 😍.
Miłego dnia 🌸cukierniczka, Kofii, wellwellwell, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Uwielbiam zapach chlebka bananowego 🥰🥰🥰15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Mamy to! Ciąża donoszona 💪 chyba z tej okazji miałam dziś pierwszy raz takie bolesne skurcze przepowiadające, bo póki co miałam tylko twardnienia brzucha kilka razy dziennie, a dziś tak mnie łapał i puszczał ból w dolnej części brzucha 😅
Od 5 nie śpię 😔 o 7 byłam na badaniach krwi, jak wróciłam to chciałam się zdrzemnąć, ale nie dało się, co chwilę się przebudzałam 😕
wellwellwell, Zuz.ka, verliebtindich, Kasiooola, Kremówka, cukierniczka, Gusia_, Nutka85, Anett93, Anati, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Anati rano zobaczyłam Twój post o 6 i pomyślałam od razu, że może urodziłaś 🙈 ale w sumie z maluchem w domu takie pobudki to chyba normalność 😅
Poziomka fajnie że zajrzałaś do nas, mam nadzieję, że spacer będzie udany i że weekendowe odwiedziny poprawią Ci humor💪💗Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kofii, gratulacje ❤️
Poziomka, i ja również mam nadzieje, ze weekend z rodzinką Cię trochę podbuduje 😘
My dziś mamy gości, więc troszkę spadam na drugi plan, niezmiennie oczekując dobrych wiadomości - Anati, oby to naprawdę były ostatnie chwile. Oby godziny 😘
Ps well, ja też z polecenia wczoraj zakupiłam mus do brzuszka na promce w rossku, ale jeszcze się nie posmarowałam nim. Konsystencja wydaje się być superKofii, wellwellwell, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Verlie mały brzuszek ładniutki 🥰
Kofii gratulacje! Jeju jak Ty to i zaraz ja będę mogła powiedzieć, że donoszona 💙
Ulaa czekam z niecierpliwością na wieści poniedziałkowe, mam nadzieje że mała podrośnie.
Zuzka ja mam wrażenie że Ty ciagle ogarniasz coś 😅 tzn super ja nie pamietam jak to jest już, ciagle pracowałam i w domu ogarnialam i w ogóle.
Poziomka wyglada na to, że masz synka idealnego 😘
Mój mąż dziś przestawiał łóżko w sypialni itd No i mamy już przewijak i łóżeczko/dostawkę w sypialni. Jeszcze fotek nie robie, bo nie dokończone ale wszystko nabiera kształtu.
Anati, Poziomka9204, Kofii, Ulaa lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
nick nieaktualny
-
Verlie miłej gościnki! A Tobie Koffi gratuluję ciąży donoszonej! Piękna z Ciebie mamusia
Ja dziś kończę mój projekt, myślę, że jutro ostatecznie go zamknę i będę mogła w końcu wyrzucić pracę z głowy na kilkanaście tygodni i trochę sobie psychicznie od niej odpocząć. Planuję też dziś lub jutro spakować torbę do szpitala, bo wiem, ze na bank o czymś zapomnę i chcę mieć czas spokojnie do niej ewentualnie coś podokładać. No i mąż mnie trochę nagli. Ale rozumiem go. Jakby patrzeć na termin z usg, to juz w czwartek zaczął się 35 tydzien. A sugerując się datą z miesiączki przeskoczy z niedzieli na poniedziałek. Może faktycznie już na to czas, choc jakos mam ostatnio wrazenie, ze nie urodze duzo wczesniej niz termin tym razemMoja szyjka, choc krótka no i z rozwarciem o dziwo trzyma, na maksa mnie to cieszy
A gości dla odmiany mam jutroMęża brat z żoną i córeczką wpadają na urodziny naszej małej. Nie mogli być na torcie, ale bratowa męża jest chrzestną i się zapowiedzieli z prezentem. Ich córa jest 10 miesiecy młodsza od naszej, licze, że się trochę dziewczyny pobawią, choc są jeszcze na etapie, ze kazda woli sama
Jak na nie patrze, to zawsze mysle, ze fajnie miec dziecko z poczatku roku, bo nasza juz mówi zdaniami i biega, a meza brata dopiero zaczyna chodzic przy meblach. W szkole takie dzieciaki z poczatku roku to na pewno mają łatwiej. Zresztą sama cos o tym wiem, ja z grudnia jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2023, 14:56
Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Anati rano zobaczyłam Twój post o 6 i pomyślałam od razu, że może urodziłaś 🙈 ale w sumie z maluchem w domu takie pobudki to chyba normalność 😅
Poziomka fajnie że zajrzałaś do nas, mam nadzieję, że spacer będzie udany i że weekendowe odwiedziny poprawią Ci humor💪💗
Koffii jak go wstawiałam to tak myślałam, ze mogę wywołać takie myśli. Obudziłam się po 5 i już nie mogłam zasnąć, ale i tak ostatnie 2 noce miałam w miarę przespane pomiędzy wędrówkami na siczki. Byliśmy 3 dni u teściów i wszelkie skurcze dały mi spokój także teraz w mojej głowie środowe ktg. Gdyby masaż miał zadziałać to miałabym więcej przepowiadaczy codziennie, ale Kacper ma inne plany z data porodu. Dzisiaj był długi spacer, teraz herbatka z liści malin a na deser surowy ananas 😅 u nas narazie się nic nie dzieje, ale gdybyśmy jechali na IP to napisze z drogi, bo 50 min to jednak kawał😅 ale widzę, ze coraz więcej skurczowo na wątku się dzieje. Jak zaczniemy się rozpakowywać to codziennie będą leciały zdjęcia maluchów 🥰❤️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Kofii wrote:Mamy to! Ciąża donoszona 💪 chyba z tej okazji miałam dziś pierwszy raz takie bolesne skurcze przepowiadające, bo póki co miałam tylko twardnienia brzucha kilka razy dziennie, a dziś tak mnie łapał i puszczał ból w dolnej części brzucha 😅
Od 5 nie śpię 😔 o 7 byłam na badaniach krwi, jak wróciłam to chciałam się zdrzemnąć, ale nie dało się, co chwilę się przebudzałam 😕
Kofii lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziewczyny pojawił mi się ból jak na okres … mam się martwić ? To może być objaw zbliżającego porodu czy na tym etapie ciąży może tak być ?29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
I ja dziś miałam gości, odwiedzili nas rodzice. Mama niezbyt chciała, żebym robiła obiad, a ja się zadeklarowałam, że będzie i jeszcze postanowiłam ciasto zrobić. Żeby nie mieć za dużo na dzisiaj, bo rano jeszcze urofizjo, to zaczęłam już wczoraj, upiekłam szarlotkę, oczywiście z kilkoma przerwami po drodze, bo na jeden raz to już nic nie jestem w stanie zrobić 🤡 w kuchni bałagan, sprzątanie mieszkania też nie szło, ja zrozpaczona, że sił mi brak, a jeszcze tyle do zrobienia. Aż w końcu pomyślałam sobie, że no przecież jestem w ciąży, że rodzice nie mają żadnych oczekiwań i na pewno nieumyta podłoga im nie będzie przeszkadzać, a jak przyjadą, a ja dopiero będę kończyć szykowanie obiadu, to też nic się nie stanie. I odpuściłam, i było to najlepsze, co mogłam zrobić 🤩 od razu głowa spokojniejsza, lepiej się spało, nie wstawałam o 8 rano, żeby ze wszystkim zdążyć z tylko na spokojnie zabrałam się za robotę, mąż tak samo
myślę, że to dobry krok w stronę macierzyństwa, wtedy też nic nie będzie idealnie i trzeba będzie się z tym pogodzić
Jutro za to odpoczynek na całego, ciasto i obiad zostały z dzisiaj, więc nic robić nie muszę 😁
Verliebt, piękny brzuszek 😍 już się coraz poważniej robi 🤗
Kofii, gratulacje donoszonej 🥳
Cukierniczka, jak kotek? 🥺
Nutka, Poziomka, obie jesteście super mamami 🥰 każdy ma prawo mieć gorszy dzień, każdy popełnia błędy, więc nie ma się czym przejmować. Stanie się nagle mamą jest mega wyzwaniem i nie ma co ukrywać, to trudne zadanie i nie zawsze będzie łatwo. Ale wszystkie damy radę 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2023, 19:40
Anati, Zuz.ka, verliebtindich, Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kremówka wrote:Dziewczyny pojawił mi się ból jak na okres … mam się martwić ? To może być objaw zbliżającego porodu czy na tym etapie ciąży może tak być ?
-
Kremówka z tymi bólami na dwoje babka wróżyła, u mnie na przykład pierwsze skurcze na porodówce przypominały mi silny ból okresowy. Tylko z przerwami. Ale ja tez mam po prostu bardzo bolesne okresy. Chyba trudno powiedzieć tak przez internet co się dzieje u Ciebie. Ja na przykład w ciąży bólu jak na okres nie miewam, ale widzisz, u Monki lekarz mówi, ze to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2023, 20:08
-
Ja miewam i dr powiedział, że jeśli ból nie jest bardzo silny i nie ma plamień żadnego rodzaju to żeby się tym nie przejmować. Ja złapałam 1.5h drzemki, od razu czuję się lepiej 😍
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
No ja nie powiem, bo wczoraj wieczorem te bóle były mocniejsze niż zwykle, przy czym właśnie i okresowy i w krzyżu, więc też już zaczęłam googlować, czy to nie może się zaczynać poród, ale wyszło mi na to, że nie. Ja mam lekarza w poniedziałek, więc sobie spokojnie poczekam, ale Kremówko, jeśli się niepokoisz, to jak najbardziej możesz się przejechać na IP. Lepiej o jeden raz za dużo, niż o jeden za mało. Tak jak mówi Gusia, ten sam ból u jednej może znaczyć coś innego, niż u drugiej. Tym bardziej, że każda pewnie odczuwa okresowy inaczej.
-
nick nieaktualnyZ tymi bólami to nigdy nie wiadomo. Ja zdecydowałam się jechać na IP jak mi aplikacja pokazywała, że to nie jest czas, żeby jechać. 🤷🏻♀️
Wydaje mi się, że trzeba trochę słuchać swojej intuicji. Owszem są jakieś tam wyznaczniki, ale to wszystko nie jest takie 0/1.Poziomka9204 lubi tę wiadomość