W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Dziewczyny, daje znać, ze Zosia na świecie. Urodziła się dziś po 12stej. Jest cudna ❤️ 52 cm, 2.950g 🥰 Poród był szybki, koło 3 godzin. Ledwie żyje, ale chciałam Wam dać znać
Gratulacje ! ❤️ Super, byłaś dzielna! -
Gusia, moje gratulacje 😍
Cukierniczka, ja nie nawilżam. "Zostawiam"to sobie na moment, kiedy będzie taka potrzeba 😜cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Dziewczyny, daje znać, ze Zosia na świecie. Urodziła się dziś po 12stej. Jest cudna ❤️ 52 cm, 2.950g 🥰 Poród był szybki, koło 3 godzin. Ledwie żyje, ale chciałam Wam dać znać
Witaj Zosiu! 😍👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cukierniczka wrote:Dziewczyny pytanie - nawilżacie nos na co dzień solą fizjologiczna? Ja tak robiłam na początku, bo tak było na webinarze który oglądałam a położna środowiskowa powiedziała żeby nie nawilżać póki nic się z noskiem nie dzieje i teraz sama nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 22:49
Monk@, Monk@ lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
verliebtindich wrote:Dziewczyny, brała któraś z Was w ciąży omeprazol na zgagę/refluks? Może Ty Kofii? Internista mi zalecił Helicid Control, ale pani w aptece taka była sceptyczna dość 🫣
Ja mialam przez tydzien epidozy takiego refluksu ze myslalam ze w nocy zwymiotuje. Powiedzialam o tym lekarce prowadzacej i zapisala mi ten lek, ale nie zdarzylam go wykupic bo narazie jak ręką odjal. Nie wiem czym byl spowodowany ten tygodniowy refluks ale poki co nie mam potrzeby przyjmowania go. Ja bym zaufala lekarzowi tym bardziej ze zrodla internetowe tez potwierdzaja to ze jest bezpieczny w ciąży. Co do skutecznosci sie nie wypowiem ale jakbym nadal miala taki refluks to chyba bym wszystko połkneła. Okropne uczucie..
Chociaz jak teraz mysle to pewnie mały mi uciskał żołądek i dlatego tak okropnie to odczuwalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 23:10
verliebtindich lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Ja mialam przez tydzien epidozy takiego refluksu ze myslalam ze w nocy zwymiotuje. Powiedzialam o tym lekarce prowadzacej i zapisala mi ten lek, ale nie zdarzylam go wykupic bo narazie jak ręką odjal. Nie wiem czym byl spowodowany ten tygodniowy refluks ale poki co nie mam potrzeby przyjmowania go. Ja bym zaufala lekarzowi tym bardziej ze zrodla internetowe tez potwierdzaja to ze jest bezpieczny w ciąży. Co do skutecznosci sie nie wypowiem ale jakbym nadal miala taki refluks to chyba bym wszystko połkneła. Okropne uczucie..
Chociaz jak teraz mysle to pewnie mały mi uciskał żołądek i dlatego tak okropnie to odczuwalam.
No to mnie dopadło dokładnie to samo, a jeszcze w głowie strach, że jak to będzie, jak zacznę wymiotowac, a ten przełyk tak pali... 🤬
Dziękuję za odpowiedź i życzę, żeby to dziadostwo Ci nie wróciło już więcej, bo to straszna męczarnia 🫣 -
verliebtindich wrote:No to mnie dopadło dokładnie to samo, a jeszcze w głowie strach, że jak to będzie, jak zacznę wymiotowac, a ten przełyk tak pali... 🤬
Dziękuję za odpowiedź i życzę, żeby to dziadostwo Ci nie wróciło już więcej, bo to straszna męczarnia 🫣
Ja wogole nie myslalam o tym ze mozna tym wymiotowac, dopiero szukalam informacji w sieci i trafilam na dziewczyne ktora mowila ze nie mogla w nocy spac z tego powodu- nic nie pomagalo i wymuszala wymioty zeby chociaz na chwile sobie ulzyc ale dla mnie to tez nie do pomyslenia. Blee. Tak samo jak np dowiedzialam sie ze jogurt, mleko etc pomaga na chwile a pozniej to cholerstwo jeszcze bardziej sie nakręca i nie powinno sie tego pić przy refluksie a ja w nocy mialam mleko kolo łozka. Pozniej Tata mi sprzedal pro tipa zebym sie troche napiła wody z sodą. Sprawdzilam w necie ze soda nie jest polecana w ciazy ze wzgledu na to ze moze powodowac bole brzucha ale bylam tak zdesperowana ze wypilam. Pomoglo. Uznalam ze nie pije tego codziennie litrami tylko pol szklanki, wiec nie zaszkodzi. Mialam koszmarny tydzien. Nadal to cholerstwo wraca ale to juz jest totalnie do wytrzymania i chwilke w ciągu dnia, wiec jest znosnie.
Rozumiem Cie doskonale i też zycze zeby to przeszlo. Ja juz mialam czarne mysli ze jak tak dalej bedzie to ja nie wytrzymam do konca ciązy psychicznieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 23:47
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
verliebtindich wrote:Dziewczyny, brała któraś z Was w ciąży omeprazol na zgagę/refluks? Może Ty Kofii? Internista mi zalecił Helicid Control, ale pani w aptece taka była sceptyczna dość 🫣
verliebtindich, Izet lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😁
Jak tam wasze maluszki?
U mnie nadal cisza 😢
Wczoraj cześć okien pomyłam dziś kończę jutro w planie mam szafki kuchenne.
Brzuch i plecy bolą bardzo i mam wrażenie ze glowka jest tak nisko ze wydaje mi sie ze zaraz mała wyjrzy 🤣
Jutro ok 14 mam wizytę u położnej liczę na jakieś dobre wieści.
To oficjalne moja lutowa córeczka postanowila być marcowa 😁
Zuz.ka, Kasiooola, cukierniczka, Anati, wellwellwell, Anett93, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj wychodzimy do domu .
Niestety badanie słuchu znowu wyszło niepoprawnie. Etap paniki i płaczu mam już za sobą, postanowiłam posłuchać lekarki, która powiedziała, że u części dzieciaków maź wchłania się dłużej i utrudnia wykonanie badania. Czeka nas powtórka.
Zaliczyłyśmy dzisiaj w nocy 3 dłuuugie sesje karmienia. Trochę mam obaw w związku z kp, nie do końca sobie radzę z przystawieniem do prawej piersi, do tego Józia momentami zachowuje się jak pisklak - dziobie pierś, ale nie umie jej złapać, a ja żadnymi manewrami nie umiem jej podać.
O dziwo, pomimo że od czwartku nie przespałam w całości ani jednej nocy, zmęczenie jeszcze mnie aż tak nie rozkłada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 10:39
Anati, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Zuzka, nie wiem czy Cię to pocieszy czy nie, ale koleżanka u syna tez miała nieprawidłowe badania słuchu w szpitalu, a później wszytsko wyszło dobrze, wiec wiem ze łatwo się mówi, ale może narazie nie trzeba panikować 🤗
Cieszę się, ze wracacie do domu. Jaka ona jest sliczniutka 🥰 te usteczka😍
Ja na początku karmienia Neli miałam tak ze jedna pierś ni jak nie współpracowała, gniotlam ja na różne sposoby żeby podac, dopiero po nawale jakoś zaskoczyło. I zawsze w jednej piersi mam mniej mleczka trzymam kciuki za laktację 🤞🏻 -
mamaleonka wrote:Dzień dobry 😁
Jak tam wasze maluszki?
U mnie nadal cisza 😢
Wczoraj cześć okien pomyłam dziś kończę jutro w planie mam szafki kuchenne.
Brzuch i plecy bolą bardzo i mam wrażenie ze glowka jest tak nisko ze wydaje mi sie ze zaraz mała wyjrzy 🤣
Jutro ok 14 mam wizytę u położnej liczę na jakieś dobre wieści.
To oficjalne moja lutowa córeczka postanowila być marcowa 😁
Mamaleonka to teraz już wszystkie kciuki są skierowane w waszą stronę. Oby jutro były same dobre wieści🤞
A jak wygląda tam w Danii kwestia przenoszenia ciąży? Jest jakiś moment, w którym kierują do szpitala na wywolanie? Bo widzę, że właśnie kończysz 41t, więc tu już pewnie można by się było zgłaszać.
-
Gusia, gratulacje 😍
Zuzka, Kacper robił podobnie z jedzeniem z piersi, nawet czasem jeszcze tak robi. Musi się jeszcze nauczyć powodzenia ! ❤️
Co do badania słuchu, to u niego też w jednym uchu wyszło nieprawidłowe, ale następnego dnia już dobrze. Mam nadzieję, że u Józi faktycznie dłużej ta maź zalega. Kiedy macie powtórkę?
A jeszcze w temacie obrzęku nóg - mi sporo przed porodem zniknęły kostki, ale to, co się stało po porodzie to jakaś tragedia 🤯 nie mieściłam stóp w klapki i śmiałam się, że wyglądają jak u Fiony 🙈 z czasem zeszło.
Nutka, dużo cierpliwości ❤️ mnie też zdarzają się takie dni, że ta niemoc przechodzi w irytację (wczoraj akurat wyżyłam się na mężu 😜), wiele z mam tak ma wszystkie staramy się radzić sobie jak najlepiej ❤️
Cukierniczka, ja nie wkraplam profilaktycznie
Mamaleonka, czekamy na Was ❤️ Belie, na Was również
A Kacper zaraz kończy być noworodkiem 🥹 jak to zleciało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 11:53
Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam ze sie wtrące ale pamietam ze ktoras z Was zdecydowala sie na wózek Cybex Priam. My równiez. Dzisiaj chcialam go wyprac i za cholere nie wiem jak sciagnac te napę gondoli? Są dwa zamki i kombinuje i nie wiem
skoda bb❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
wellwellwell wrote:Mamaleonka to teraz już wszystkie kciuki są skierowane w waszą stronę. Oby jutro były same dobre wieści🤞
A jak wygląda tam w Danii kwestia przenoszenia ciąży? Jest jakiś moment, w którym kierują do szpitala na wywolanie? Bo widzę, że właśnie kończysz 41t, więc tu już pewnie można by się było zgłaszać.
Za dwa dni kończę 41 tydzień, miałam w pasku ustawiony termin z OM.
Jutro na wizycie u położnej dowiem się co dalej. Ale jeśli dobrze pamietam to 41+3 mam się stawić w szpitalu na ktg i wtedy będą decydować co dalej. Ogolnie jeśli łożysko jest dobrym stanie i z dzieckiem wszystko ok to czekają najdłużej jak się da i starają się wywołać poród najbardziej naturalnie.
Masaż szyjki akupunktura i tabletki anglista. Jak to nie pomaga a jest już rozwarcie to dopiero wtedy oksytocyna.
Poprzednim razem poród się rozpoczął po masażu szyjki i teraz tez na to liczę 😁wellwellwell, Monk@ lubią tę wiadomość
-
mamaleonka wrote:Za dwa dni kończę 41 tydzień, miałam w pasku ustawiony termin z OM.
Jutro na wizycie u położnej dowiem się co dalej. Ale jeśli dobrze pamietam to 41+3 mam się stawić w szpitalu na ktg i wtedy będą decydować co dalej. Ogolnie jeśli łożysko jest dobrym stanie i z dzieckiem wszystko ok to czekają najdłużej jak się da i starają się wywołać poród najbardziej naturalnie.
Masaż szyjki akupunktura i tabletki anglista. Jak to nie pomaga a jest już rozwarcie to dopiero wtedy oksytocyna.
Poprzednim razem poród się rozpoczął po masażu szyjki i teraz tez na to liczę 😁
Rozumiem. W takim razie oby Lidia postanowiła się na dniach wyłonić sama. 😁🤞🤞🤞🤞mamaleonka lubi tę wiadomość
-
Anati wrote:Natkurka, ja mam ten wózek i nigdy nie odkryłam jak to zdjąć 🙄
Chyba napisze do Cybexa bo np na lato totanie mi sie nie przyda i bym chciala to odpiac.
Edit: Odkrylam. Tzn Pan z Bobowozkow pomogl. Dwa zamki przeciagnac do prawej strony i troszke mocniej pociagnac zeby zeszly z tego zamka. Lekko uzyc sily.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 12:50
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙