W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka85 wrote:Poziomka, bardzo się cieszę, że wszystko się wyjaśniło 🙂 i współczuję doświadczeń w szpitalu.
Nie dziwię się, że chciałaś to skontrolować, to jak najbardziej uzasadniona i prawidłowa reakcja.
Helenka też zaczyna się dużo uśmiechać, głużyć, wyciąga łapki do zabawek. Fajnie się obserwuje jak każdego dnia umie coś nowego 😍👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:U Was też z dnia na dzień tak się zmieniają reakcje u Helenki? 🤩
Taaaak 😍
Jednego dnia przez przypadek udało jej się trącić miśka w karuzeli, na drugi dzień już próbuje to robić świadomie. Wczoraj swoje "gri" mówiła jeszcze tak od przypadku do przypadku, a dzisiaj się nam dziewczyna rozgadała 😂
Mam wrażenie, że więcej umie, więcej robi, ale za to chyba potrzebuje więcej snu. W nocy przesypia ok.10h z przerwą na jedzonko, a w dzień jeszcze dosypia ze trzy razy po godzince, czasami pół, czasami półtorej. Czytałam, że 3miesieczniaki przesypiają ok.15-16h dziennie i to by się zgadzało 🙂Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Taaaak 😍
Jednego dnia przez przypadek udało jej się trącić miśka w karuzeli, na drugi dzień już próbuje to robić świadomie. Wczoraj swoje "gri" mówiła jeszcze tak od przypadku do przypadku, a dzisiaj się nam dziewczyna rozgadała 😂
Mam wrażenie, że więcej umie, więcej robi, ale za to chyba potrzebuje więcej snu. W nocy przesypia ok.10h z przerwą na jedzonko, a w dzień jeszcze dosypia ze trzy razy po godzince, czasami pół, czasami półtorej. Czytałam, że 3miesieczniaki przesypiają ok.15-16h dziennie i to by się zgadzało 🙂👫 31lat
Poziomka, o masakra, najważniejsze że już wszystko dobrze i że neurologicznie mimo wszystko jest ok. Ja dlatego unikam tych lekarzy jak ognia, i nie doszukuje się objawów, skutecznie zniechęcają swoim zachowaniem i podejściem do rodziców. W drugą stronę też potrafią krytykować, gdybyście nie zareagowali.
Nutka, ale fajnie, moja narazie wydaje krótkie dźwięki, ale już robi się komunikatywna. Ale nie łapie jeszcze zabawek, niewiadomie czasem w coś uderzy kilka razy
Witam się z nocnego karmienia. Zasnela o 22 i obudziła się o 2 30, znaczy już sama ja wzięłam bo wiadome że moje cyce nie wytrzymają tak dlugo i od godziny nie nie śpi i nie daje się odłożyć więc nie wiem jak długo będę tak jeszcze z nią siedzieć.
Wczorajszy dzień mieliśmy słaby, zazdroszczę wam drzemek w ciągu dnia, Amelka spała w sumie wczoraj za cały dzień ani nie było godziny, trzy drzemki po 5-10minut i jednak na 25minut, to ja nie jestem w stanie przy niej zrobić wielkie nic. Przynajmniej na spacerze śpi więc wtedy moje ręce odpoczywają 🙄Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiola, pełna synchronizacja - Józia dzisiaj spała 22-2:20 🤣. Później jeszcze budziła się o 5:30 i niby zasnęła, ale przez sen stękała i produkowała kupkę, więc mnie wybudzała 🤡. W ciągu dnia ma kilka drzemek i potrafi spać nawet 3 godziny, ale tylko na mnie, więc całe dnie spędzam w fotelu 😄. Uznałam, że potrzebuje bliskości i ciepełka i już nawet z tym nie walczę, wolę żeby się wyspała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 09:04
Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Zuzka ,od razu mi lepiej wiedziec ze Jozia tez sie budzi wtedy co Amelka 😅 to znowu podziałało na szkodę dla moich cycow, dopiero przestała mnie boleć prawa pierś tydzień temu a dzisiaj znowu zaczynam ja czuć więc odciąganie od rana co chwilw 🤪
Wczoraj zaczęłam się wprowadzać w treningi z Ewką, zrobiłam jedna rundę programu ledwooo i to z taką zadyszka ze masakra 😅 wytrzymałam 8 minut 😁więc pomalutku trochę minie zanim formę odbuduje 😅Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Cześć
My po pierwszym kombo szczepieniu. Zobaczymy jak zniesiemy. Moj mały niespełna 7 tygodniowy gigancik wazy 6140 🙃 już ciężkawo na rękach i ledwo wchodzi w 68, bo jest szeroki, za to 74 nadal za długie i przydałaby się jakaś rozmiarówka pomiędzy 😂
Dzisiaj pierwszy raz przespał ciągiem 6,5 h … co oczywiście nie oznacza ze ja tyle spałam 😀
Zuzka ja tak miałam z Nela , ze ciagle spała na mnie na rękach, potrzebowała dużo piersi i przytulania, nadrabiała wtedy seriale 🙃
Z takich komunikacji to patrzy na siostrę i się śmieje, zaczepia ja mówiąc „buuu” , „guuu”.
Dziwie się ze moje piersi znoszą takie długi przerwy … narazie na szczęście bez atrakcji bólowychZuz.ka, Poziomka9204, Kofii, wellwellwell, Anett93, Kluska95, Kasiooola, mamaleonka, Izet lubią tę wiadomość
-
Anati wrote:Cześć
My po pierwszym kombo szczepieniu. Zobaczymy jak zniesiemy. Moj mały niespełna 7 tygodniowy gigancik wazy 6140 🙃 już ciężkawo na rękach i ledwo wchodzi w 68, bo jest szeroki, za to 74 nadal za długie i przydałaby się jakaś rozmiarówka pomiędzy 😂
Dzisiaj pierwszy raz przespał ciągiem 6,5 h … co oczywiście nie oznacza ze ja tyle spałam 😀
Zuzka ja tak miałam z Nela , ze ciagle spała na mnie na rękach, potrzebowała dużo piersi i przytulania, nadrabiała wtedy seriale 🙃
Z takich komunikacji to patrzy na siostrę i się śmieje, zaczepia ja mówiąc „buuu” , „guuu”.
Dziwie się ze moje piersi znoszą takie długi przerwy … narazie na szczęście bez atrakcji bólowych
Jeju, jak on szybko rośnie, jaki jest śliczny 🤩 Olek ważył tydzień temu 5750g 🙈Anati lubi tę wiadomość
👫 31lat
Dziewczyny dzisiaj forumowy synchron, Olek zjadł o 20.30, poszedł spać i standardowo miał swoją drzemkę około 6h, wstał po 2 i po 5 😃 później poszedł do nas do łóżka i spał prawie do 10. Wstał i zjadł 60ml 🤣 jego dwutygodniowy kuzyn je więcej niż on 🙈
Anati lubi tę wiadomość
👫 31lat
Poziomka9204 wrote:Dziewczyny dzisiaj forumowy synchron, Olek zjadł o 20.30, poszedł spać i standardowo miał swoją drzemkę około 6h, wstał po 2 i po 5 😃 później poszedł do nas do łóżka i spał prawie do 10. Wstał i zjadł 60ml 🤣 jego dwutygodniowy kuzyn je więcej niż on 🙈
Tak myślałam ze Kacper to jakoś mocno wagowo do przodu odjechał, bo pisałaś ze u Was mniejsze ubranka jeszcze są dobre. Zreszta Olek naprawdę długi chłopak, Kacper jest kwadratowy 😂niektóre bodziaki na szerokość tak ciasno wchodzą, ze po jednym razie mu nie zakładam. Mija przyjaciółka śmieje się ze mam śmietanę zamiast mleka 😀 wychodzi na to, ze przybierał ostatnio 54g/dobę 🤯 No ale podobno nie można na piersi przekarmic i już wiadomo dlaczego tyle ulewa. Nie je tez jakoś mocno często. Cora duuuuuzo więcej wisiała na cycu… No nic tylko się cieszyc 🙏. Czekam aż trochę dłuższe i reguralne będą te przerwy jedzeniowe w nocy, ale i tak nie jest zle. I kocha kąpiele… po nich najlepiej mu się zasypia 💙Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Anati wrote:U nas niemal identycznie wyglądały godziny. Zjadł o 20, wstał 2:30, później po 5 a później musiałam go celowo nakarmić po 7 żeby był odstęp do szczepień na Rota. Synchronizacji forumowych dzieciaczków 😂
Tak myślałam ze Kacper to jakoś mocno wagowo do przodu odjechał, bo pisałaś ze u Was mniejsze ubranka jeszcze są dobre. Zreszta Olek naprawdę długi chłopak, Kacper jest kwadratowy 😂niektóre bodziaki na szerokość tak ciasno wchodzą, ze po jednym razie mu nie zakładam. Mija przyjaciółka śmieje się ze mam śmietanę zamiast mleka 😀 wychodzi na to, ze przybierał ostatnio 54g/dobę 🤯 No ale podobno nie można na piersi przekarmic i już wiadomo dlaczego tyle ulewa. Nie je tez jakoś mocno często. Cora duuuuuzo więcej wisiała na cycu… No nic tylko się cieszyc 🙏. Czekam aż trochę dłuższe i reguralne będą te przerwy jedzeniowe w nocy, ale i tak nie jest zle. I kocha kąpiele… po nich najlepiej mu się zasypia 💙
Mierzyli go ostatnio w szpitalu to ma 65cm, to by się zgadzało jak patrzę na ubranka. Mamy tylko problem bo wszystkie spodnie z niego spadają, bo nie ma brzuszka 😃 ma sporo spodni, których nie założyliśmy ani razu, a już z długości wyrósł.
Ja właśnie się zastanawiam czy nie budzić go koło północy na butelkę, bo my i tak późno chodzimy spać. Tylko nie wiem czy będzie miał wtedy tą dłuższą drzemkę jak go wybiję ze snu 😔 ja w te pogody, po takiej przerywanej nocy czuję się jak cyborg, działam automatycznie, ból głowy niesamowity.👫 31lat
Poziomka9204 wrote:Olek przez tydzień po szczepieniu przybrał 40g 🤦♀️ on na dobę nie zjada 650ml, pediatra mówi, że dobrze przybiera to nie mamy się czym martwić. Nie jestem zwyczajna, raczej dzieci w rodzinie mają apetyt 😃 mój chyba czeka na rozszerzenie diety 🤣
Mierzyli go ostatnio w szpitalu to ma 65cm, to by się zgadzało jak patrzę na ubranka. Mamy tylko problem bo wszystkie spodnie z niego spadają, bo nie ma brzuszka 😃 ma sporo spodni, których nie założyliśmy ani razu, a już z długości wyrósł.
Ja właśnie się zastanawiam czy nie budzić go koło północy na butelkę, bo my i tak późno chodzimy spać. Tylko nie wiem czy będzie miał wtedy tą dłuższą drzemkę jak go wybiję ze snu 😔 ja w te pogody, po takiej przerywanej nocy czuję się jak cyborg, działam automatycznie, ból głowy niesamowity.
No dylematy z karmieniem nie są łatwe. Nele wybudzalam jak np szlam spać o 23 i wtedy zaliczała dłuższy sen bo była
Pod tak zwany dekiel nakarmiona. Z Kacprem jeszcze tego nie próbowałam bo szkoda mi go właśnie wybudzać jak zaśnie ładnie po kąpieli … może jak będzie miał kolejny skok to zacznę …
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Hela poszła spać wczoraj o 21:40, obudziła się o 2:30 na jedzonko i potem pobudka o 6:15 i koniec nocki.
Miała na razie jedna drzemkę 55 min, a teraz po karmieniu się pobawiła 1,5h, zaczęła marudzić i poszła spać 🤷🏼♀️
Martwi mnie to, że tak potrzebuje tego snu w dzień. Nawet jej mierzyłam temperature w tyłeczku, ale ma 37,3, więc chyba ok... Ech, to moje zamartwianie się 😢 -
Nutka85 wrote:Hela poszła spać wczoraj o 21:40, obudziła się o 2:30 na jedzonko i potem pobudka o 6:15 i koniec nocki.
Miała na razie jedna drzemkę 55 min, a teraz po karmieniu się pobawiła 1,5h, zaczęła marudzić i poszła spać 🤷🏼♀️
Martwi mnie to, że tak potrzebuje tego snu w dzień. Nawet jej mierzyłam temperature w tyłeczku, ale ma 37,3, więc chyba ok... Ech, to moje zamartwianie się 😢
Z tej grafiki wynika, że potrzebuje jeszcze całkiem dużo snu
https://www.instagram.com/p/Cn46dhErY7p/?igshid=YmMyMTA2M2Y=Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:A ile śpi łącznie w ciągu dnia?
Z tej grafiki wynika, że potrzebuje jeszcze całkiem dużo snu
https://www.instagram.com/p/Cn46dhErY7p/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Łacznie wychodzi ok.15h, więc mieści się w normach dla jej wieku. Ale wydaje mi się, że tego snu wcześniej było mniej... No ale z drugiej strony teraz dużo "gada", bawi się już trochę. Może tak ma być. Apetyt ma, w czasie aktywności jest wesoła 🙂 śpi spokojnie, więc chyba znów niepotrzebnie panikuje.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Łacznie wychodzi ok.15h, więc mieści się w normach dla jej wieku. Ale wydaje mi się, że tego snu wcześniej było mniej... No ale z drugiej strony teraz dużo "gada", bawi się już trochę. Może tak ma być. Apetyt ma, w czasie aktywności jest wesoła 🙂 śpi spokojnie, więc chyba znów niepotrzebnie panikuje.
Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, podczytuje Was na bieżąco. Julek ma refluks i bardzo nam to wszystko rozwala bo po karmieniu zamiast być spokojny i zasypiać to zaczyna się prężyć, płacze, widzę jak mu te treści podchodzą do gardła, krztusi się nieraz... Przybiera na wadze odpowiednio więc pediatra się tym nie przejmuje ale mi się serce kraje jak widzę jak on się męczy. A że on się nie uspokaja na rękach to nieraz jest tak, że nie śpi po 6h pod rząd... A jak już przestanie go refluks męczyć to nieraz zacznie brzuszek i się napłacze zanim zrobi kupę. A po zmianie pieluchy płacz od nowa. Walczymy z dość konkretnymi zmianami łojotokowymi na główce ale dermatolog mówi że idziemy w dobrym kierunku ale może go to swędzieć i dlatego też jest marudny. Dziś idziemy do osteopaty z tym refluksem bo słyszałam, że czasem są w stanie pomóc ale z drugiej strony cykam się takiej formy terapii, nie wiem czy to nie ma jakichś negatywnych skutków w przyszłości? Może ma któraś z Was jakieś doświadczenia?
Anati, Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Nutka85 wrote:Hela poszła spać wczoraj o 21:40, obudziła się o 2:30 na jedzonko i potem pobudka o 6:15 i koniec nocki.
Martwi mnie to, że tak potrzebuje tego snu w dzień. Nawet jej mierzyłam temperature w tyłeczku, ale ma 37,3, więc chyba ok... Ech, to moje zamartwianie się 😢Zuz.ka lubi tę wiadomość
👫 31lat
cukierniczka wrote:Hej Dziewczyny, podczytuje Was na bieżąco. Julek ma refluks i bardzo nam to wszystko rozwala bo po karmieniu zamiast być spokojny i zasypiać to zaczyna się prężyć, płacze, widzę jak mu te treści podchodzą do gardła, krztusi się nieraz... Przybiera na wadze odpowiednio więc pediatra się tym nie przejmuje ale mi się serce kraje jak widzę jak on się męczy. A że on się nie uspokaja na rękach to nieraz jest tak, że nie śpi po 6h pod rząd... A jak już przestanie go refluks męczyć to nieraz zacznie brzuszek i się napłacze zanim zrobi kupę. A po zmianie pieluchy płacz od nowa. Walczymy z dość konkretnymi zmianami łojotokowymi na główce ale dermatolog mówi że idziemy w dobrym kierunku ale może go to swędzieć i dlatego też jest marudny. Dziś idziemy do osteopaty z tym refluksem bo słyszałam, że czasem są w stanie pomóc ale z drugiej strony cykam się takiej formy terapii, nie wiem czy to nie ma jakichś negatywnych skutków w przyszłości? Może ma któraś z Was jakieś doświadczenia?
U nad refluks utajony, lekarze mówią, że to minie jak zastawka się prawidłowo wykształci. Tak naprawdę większość spraw unormuje się jak maluchy zaczną siedzieć 😃 a na takiej wizycie od razu coś osteopata robi? Bo ja nawet nie wiem na czym polega jego praca.
Tak po czasie widzę, że szukamy rozwiązań żeby dziecku pomóc, a te problemy brzuszkowe i tak dalej z czasem same mijają. Już wiem czemu mamy starszych dzieci mówią, że to trzeba przetrwać 🙈👫 31lat
Poziomka a jak to się u Was objawia?15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣