W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka, mąż też mi to ciągle powtarza 😜 a jak wjedzie regres snu w 4 miesiącu, to dopiero będzie się działo 😱
Cukierniczka, a jak tam fizjo i te wszystkie napięcia?Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Aaaa, zapomniałam o tym napisać. Ku mojemu zdziwieniu fizjoterapeutka powiedziała że ona na ten moment nie widzi objawów wzmożonego napięci. Jednak dała nam ćwiczenia do wykonywania w domu podpowiedziała jak Julka pielęgnować jak w jakiś sposób go nosić, kazała ćwiczyć jak najwięcej na brzuszku i w najbliższą sobotę idziemy na kontrolę po dwóch tygodniach. Julek oczywiście na wizycie był dość spokojny i nie pokazał pełni swoich możliwości oraz takich najbardziej niepokojących mnie objawów ale wytłumaczyłam jej co się dzieje w poszczególnych momentach i pokazałam jej też zdjęcia filmiki które zrobiłam i właśnie powiedziała że według niej jest jak na ten moment jego rozwoju jest okej, zobaczymy co będzie na najbliższej wizycie. Powiedziała też, że jeżeli chcemy dla świętego spokoju iść do neurologa to oczywiście możemy natomiast ona na ten moment nie widzi takiej potrzeby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 18:13
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Cukierniczka, no to świetnie ❤️
Helcia ma kontrolę za tydzień, też jestem ciekawa co powie 🙂
Jak była u mnie poprzednio to Helcia też była spokojniutka. Nie wiem jak one to robią 😁 ona mi pokazała na Heli jakieś ćwiczenia i jej ruchom się poddawała. A jak próbowałam to powtórzyć następnego dnia, to młoda się spinała i ryczała 🤦♀️
Ale powiem Ci, że ja u Heli widzę (moim zdaniem) postępy. Już mniej się spina, mniej ciągnie główką w górę, a bardziej się odpycha od podłogi, układa się prościej i już nie śpi tylko na jednej stronie 🙂cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
cukierniczka wrote:Poziomka a jak to się u Was objawia?👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Po jedzeniu, kiedy jest aktywny często tak jakby przeżuwa coś w buzi, czasem widzę, że ma biało jak się przy tym uśmiecha. Kolejnym objawem jest częsta czkawka, też przy aktywności.
Dajesz probiotyk?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 04:51
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
cukierniczka wrote:Ale grymasi przy tym, męczy się? Jaki jest po karmieniu?
Dajesz probiotyk?cukierniczka lubi tę wiadomość
👫 31lat
Ja właśnie najbardziej zmagam się z jego zachowaniem po karmieniu. Zamiast być radosny albo iść spać to on zaczyna robić się czerwony strasznie się pręży, czasami ulewa, czasami się krztusi. Pediatra mi powiedziała, że powinno być po 15 minut aktywnego jedzenia na każdą pierś, natomiast wcześniej wisiał mi na piersi zazwyczaj po pół godziny na każdą. Teraz staram się pilnować, żeby to było po 15 minut na jedną, nawet między jedną a drugą już ulewa więc zastanawiam się czy powinienem jeść dalej ale przykładam go do drugiej. Widzę nieraz, że się bawi tą drugą albo zasypia, więc go odczepiam no to wpada we wrzask, zachowuje się jakby w ogóle nic nie jadł. Nie jestem w stanie sobie z nim poradzić po jedzeniu i to jest na ten moment u nas największy problem. Robi odpowiednio dużo siku i kupek i przybiera też tak jak trzeba, więc powinien się najadać i być szczęśliwym bobasem ale tak nie jest...15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
cukierniczka wrote:Ja właśnie najbardziej zmagam się z jego zachowaniem po karmieniu. Zamiast być radosny albo iść spać to on zaczyna robić się czerwony strasznie się pręży, czasami ulewa, czasami się krztusi. Pediatra mi powiedziała, że powinno być po 15 minut aktywnego jedzenia na każdą pierś, natomiast wcześniej wisiał mi na piersi zazwyczaj po pół godziny na każdą. Teraz staram się pilnować, żeby to było po 15 minut na jedną, nawet między jedną a drugą już ulewa więc zastanawiam się czy powinienem jeść dalej ale przykładam go do drugiej. Widzę nieraz, że się bawi tą drugą albo zasypia, więc go odczepiam no to wpada we wrzask, zachowuje się jakby w ogóle nic nie jadł. Nie jestem w stanie sobie z nim poradzić po jedzeniu i to jest na ten moment u nas największy problem. Robi odpowiednio dużo siku i kupek i przybiera też tak jak trzeba, więc powinien się najadać i być szczęśliwym bobasem ale tak nie jest...👫 31lat
Hej dziewczyny,
Przepraszam, że nie dawałam znaku życia, ale nie wiem, jak się nazywam, a moje psychiczne samopoczucie szoruje po dnie. Jestem już po konsultacji z psychiatrą i bez zaskoczenia, mam wykryty epizod depresyjny o jakimś silniejszym nasileniu.
Z dobrych wiadomości to Zosieńka dziś trafiła do mnie na salę, jest grzeczniutka, malutka jak kurczaczek, trochę się znowu zażółca, więc zobaczymy. Miała usg główki i brzuszka - wszystko ok, ale będą chcieli jeszcze powtórzyć usg główki przed wypisem. Na ten moment wszystko jest ok gorzej z mamą, bo nie dość, że psychicznie słabo to nie mogą ciągle unormowac tych ciśnień- a pewnie mój stres nie pomaga.
Odezwę się za jakiś czas, jak to wszystko ogarnę, przede wszystkim moją głowę, ale też życie z bobasem. Z bobasem idzie mi lepiej niż ze sobą
Edit: jednak wróciła na oddział pod lampę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 23:51
Anati, Kasiooola, cukierniczka, wellwellwell, Poziomka9204, Babova lubią tę wiadomość
-
Verlie trzymajcie się. Chociaż tyle, ze masz malutką przy sobie…
Ja tez nie pisze ostatnio za dużo, bo niestety mamy diagnozę niedoczynnosci tarczycy i dziś jadę z nią na kilka dni do szpitala, gdzie porobią badania i dobiorą leczenie. U nas zdrowotnie nadal ciężki czas. Trzymajcie kciuki za moją Zoske
-
verliebtindich wrote:Hej dziewczyny,
Przepraszam, że nie dawałam znaku życia, ale nie wiem, jak się nazywam, a moje psychiczne samopoczucie szoruje po dnie. Jestem już po konsultacji z psychiatrą i bez zaskoczenia, mam wykryty epizod depresyjny o jakimś silniejszym nasileniu.
Z dobrych wiadomości to Zosieńka dziś trafiła do mnie na salę, jest grzeczniutka, malutka jak kurczaczek, trochę się znowu zażółca, więc zobaczymy. Miała usg główki i brzuszka - wszystko ok, ale będą chcieli jeszcze powtórzyć usg główki przed wypisem. Na ten moment wszystko jest ok gorzej z mamą, bo nie dość, że psychicznie słabo to nie mogą ciągle unormowac tych ciśnień- a pewnie mój stres nie pomaga.
Odezwę się za jakiś czas, jak to wszystko ogarnę, przede wszystkim moją głowę, ale też życie z bobasem. Z bobasem idzie mi lepiej niż ze sobą
Edit: jednak wróciła na oddział pod lampę.👫 31lat
Verlie, mam nadzieje, ze te ciśnienia uda się jakoś ogarnąć, a Ty wraz z powrotem do domu zyskasz lepsze samopoczucie. ❤️
Gusia, mocno trzymamy kciuki również za Twoją Zosię!
W ogóle mam nadzieje, ze wszystkie z was, które maja jakieś bobaskowe problemy szybko je rozwiążą i będziecie w pełni cieszyć się macierzyństwem bez większych już zmartwień 🥺Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Gusia_ wrote:Verlie trzymajcie się. Chociaż tyle, ze masz malutką przy sobie…
Ja tez nie pisze ostatnio za dużo, bo niestety mamy diagnozę niedoczynnosci tarczycy i dziś jadę z nią na kilka dni do szpitala, gdzie porobią badania i dobiorą leczenie. U nas zdrowotnie nadal ciężki czas. Trzymajcie kciuki za moją Zoske
Trzymam kciuki żeby wszystko szybko się u Was unormowało ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 09:01
👫 31lat
Verlie, mam nadzieję, że w szpitalu jestescie pod dobrą opieką. Dobrze, że konsultujesz się z psychiatrą - najważniejsze to wiedzieć kiedy trzeba poprosić o pomoc. Trzymam kciuki za wasze zdrowie i samopoczucie, mam nadzieję, ze niedługo wszystko sie u was unormuje.
Gusia zdrówka dla Zosi. 🍀 -
Verlie, Gusia, kciuki za Wasze bobaski 🤞
Ja wczoraj byłam na kontroli u pediatry, bo Hela od rana miała katar, kaszel i kichala. Dostała jakieś kropelki, zalecili inhalacje z soli fizjologicznej, ale na szczęście osłuchowo ok.
Za to lekarz zwrócił uwagę, że młoda ma dość dużą główkę. Jak będziemy na szczepieniu to ja pomierzy i jak będzie poza normą, to zleci USG przezciemiaczkowe 😔 mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Moja mama mówi, że od strony taty każdy miał duża glowe. I ona z tego względu też miała sugerowana cesarkę. Więc mam nadzieję, że "taka jej uroda".Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Verlie- dobrze ze korzystasz z pomocy, niestety zawirowania hormonalne po porodzie są okropne, a to że Zosia nie mogła być z Tobą i znowu wróciła pod lampy to nie pomaga
Gusia, trzymam kciuki! Macie jakieś objawy tych problemów z tarczyca?
Nutka, zdrówka, dobrze że osłuchowo czysto, Amelce też robiłam ostatnio inhalacje z soli bo tak furczalo jej w nosku, i uruchomiliśmy katarka do odciągania bo jej przeszkadzały kozy 😁
U nas się trochę poprawiła pogoda, więc za chwilę wyruszamy na spacer, chociaż tak mnie boli dzisiaj głowa że długo nie będę chodzić, chyba że na powietrzu mi przejdzie.
Nocka słaba, Amelka obudziła się o 2:50 na jedzenie, zjadła, nie mogła zasnąć, i zasnela finalnie o 5. Ostatnio jej się to coraz częściej zdarza a ja w dzień chodzę jak zoombie😬
Dziewczyny karmiące jak długo macie zamiar karmić? Bo ja już mam tego serdecznie dosyć, znowu zaczyna mnie boleć prawa pierś, tym razem brodawka i myślę że skończę gdy mała skończy 3 miesiące, po tym zapaleniu wcale nie mam tyle pokarmu, na jedno karmienie musi zjeść z obu piersi 🥴Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
GUsia, Verlie, kciuki za Zosieńki. Oby ze zdrowiem wszystko szło tylko w dobrym kierunku. Przykro mi, ze doświadczacie takich zmartwień, bo choroby dzieci to naprawdę chyba najtrudniejsze co nas może spotykać.
Verlie tak dobrze, ze już tam w szpitalu dostajesz pomoc psychologiczna , żałuje ze sama z takiej nie korzystałam wiedzac jak to może procentować na przyszłość . Oby lekarzom udało się unormować ciśnienie i poczujesz się lepiej 😊 z całego serca życzę powrotu do zdrowia i domu, gdzie łatwiej będzie dojść od siebie.
U nas po szczepieniu naprawdę dobrze, żadnych wymiotów, minimalna temperatura, pierwszego dnia trochę pomarudzi. Strach miał wielkie oczy bo bałam sie powtórki jak u córy, a tu pozytywne zaskoczeniecukierniczka, Zuz.ka, Kasiooola, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Poziomka u nas już test przesiewowy wyszedł w górnej granicy normy. Powtarzaliśmy bibułe, trochę spadło, ale bez szału. Teraz we wtorek już w laboratorium jej zrobiłam wyniki i niestety trochę wzrosło. Zadzwoniłam do babeczki od badań przesiewowych, kazała nam w ten sam dzień załatwić skierowanie i przyjeżdżać. U dzidziusiow bardzo ważny jest czas, bo tarczyca wpływa na rozwój mózgu.
Zosia z objawow, które ja widzę ma baaardzo sucha skórę i ciagle zimne raczki i stopy praktycznie.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy nie robi mi się zapalenie piersi 😢
Lewy cycek boli, mam problem z noszeniem małej jak mi naciska na pierś. Ból i na dodatek jeszcze takie uczucie drętwienia, rozpierania. Po ściągnięciu pokarmu nic się nie zmienia... 😱
Ech... Dostałyście na to jakiś antybiotyk?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 17:18
-
Nutka85 wrote:Nie wiem czy nie robi mi się zapalenie piersi 😢
Lewy cycek boli, mam problem z noszeniem małej jak mi naciska na pierś. Ból i na dodatek jeszcze takie uczucie drętwienia, rozpierania. Po ściągnięciu pokarmu nic się nie zmienia... 😱
Ech... Dostałyście na to jakiś antybiotyk?
Ja miałam 🤪 bol okropnt taki ze dlatego myślę o zakończeniu karmienia bo minęło raptem kilka dni po zakończeniu antybiotyku a boli mnie znów...
Brałam 7 dni duomox.26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝