W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
cukierniczka wrote:Zuzka, cudownie to słyszeć i wspaniale, że Józia tak pięknie sobie radzi 🥰 Julek na razie chyba zderza się z tymi ćwiczeniami i mam wrażenie że napina się i walczy bardziej niż wcześniej. Ale trudno, musi się chłopak przyzwyczaić do nowej rzeczywistości i nowych wzorców ruchowych
Well, piszę zaraz do Ciebie priv:)) -
My jesteśmy po wizycie u pediatry z Liliana. Mała ma już 59cm i waży 4100, więc teraz wychodzi, że przybiera 45g na dzień. 🙈 Na początku przybierała 15g dziennie, także nadrabia zaległości. Pytalam co z tą suplementacja na laktację i ponieważ nie czuje żadnych objawów przepełnienia ani nie mam tak, że jak Lilka je z jednej piersi to z drugiej też mi wtedy leci pokarm to położna stwierdziła, żebym jeszcze brała ten femaltiker a pediatra, że jak mi smakuje to mogę pić a jak nie to nie muszę. 🤷🏻♀️
Anati super, że laktacja wróciła do normy! I że udało się to tak szybko naprawić. ♥️
Cukierniczka pisz jak cię tylko cos trapi, może rzadko mam jakieś rozwiązanie na problemy, ale zawsze chętnie wespre dobrym słowem. Mam nadzieję, że fizjoterapia da jakieś fajne efekty. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 15:06
Anati, Zuz.ka, mamaleonka, verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Well u mnie też nie ciekło z drugiej piersi gdy karmiłam z pierwszej więc to nie jest wyznacznik
Dziewczyny u mnie ciągle bol prawej piersi,w sumie już będzie 3 tydzień, będę potrzebować usg tej piersi I nie wiem czy to robi tylko ginekolog? Obawiam się że do swojej ginki się nie dostanę i nie wiem czy jest jakiś inny lekarz który się zajmuje cycami.
Ja ten bol określam jak przechodzenie prądu 🤔wellwellwell lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola wrote:Well u mnie też nie ciekło z drugiej piersi gdy karmiłam z pierwszej więc to nie jest wyznacznik
Dziewczyny u mnie ciągle bol prawej piersi,w sumie już będzie 3 tydzień, będę potrzebować usg tej piersi I nie wiem czy to robi tylko ginekolog? Obawiam się że do swojej ginki się nie dostanę i nie wiem czy jest jakiś inny lekarz który się zajmuje cycami.
Ja ten bol określam jak przechodzenie prądu 🤔
Radiolodzy też robią, czasami chirurdzy onkologiczni. -
Kasiooola wrote:Well u mnie też nie ciekło z drugiej piersi gdy karmiłam z pierwszej więc to nie jest wyznacznik
Ja ten bol określam jak przechodzenie prądu 🤔
Mój ginekolog nie robi w ogóle USG piersi tylko kieruje do radiologa -
Anati, super, oby tak zostało! ❤️
Cukierniczka, trzymam kciuki, żeby fizjo Wam pomogła!
Well, ale ładnie Lila przybierać! Nie masz się w takim razie co martwić o swoją laktację!
My dziś mieliśmy pobranie krwi z Zosią, a jutro szczepienia - no i mamy też mnóstwo pytań do pediatry w związku z tą ostatnią alergią :lWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 19:32
wellwellwell, Anati lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Hej laski,
U nas z przygodami.. ta opuchlizna musiała być jednak po mm. Wczoraj mieliśmy usg bioderek, wróciliśmy do domu i Zosia już głodna i wściekła, więc szybką kalkulacja - czy odciągam 15 minut, czy dajemy mm. No dobra, to dajmy mm, przecież już nie raz dawaliśmy, a nie wiadomo, skad to się wzielo, na 99% nie po mm, bo nic nigdy się nie działo.
No i zasadzie od razu po podaniu mm zaczęła być bardzo rozdrażniona, cała czerwona, wysypka, lekko zaczęły puchnąć znów rączki i nóżki i tak płytko oddychala - więc niewiele myśląc zadzwoniliśmy na 112, przyjechała karetka po 40 minutach (xd), ale w międzyczasie to zaczęło puszczać i jak przyjechali to było dużo lepiej. Zabrali nas do szpitala i okazało się, że musiałam czekać 1.5h na sorze pełnym dzieci, schowałam się w pokoju dla niemowląt z przewijakiem, żeby jak najbardziej ją izolować. Zbadala nas pani doktor, już wtedy ustąpiły wszystkie objawy i dostaliśmy receptę na pepti syneo z podejrzeniem nietolerancji bmk, ale nie przekonuje mnie to, bo ja jadłam nabial od początku, no ale chwilowo będę na diecie bezmlecznej, kupimy to mleko i czekamy na wizytę u pediatry, bo w czwartek szczepienia.
Mam wielką nadzieję, że niczym się nie zaraziła na tym obrzydliwym sorze, ale mam ochotę się na to wszystko popłakać...👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nie ma mnie chwilkę, a u Was tyle się dzieje, że nie jestem w stanie się odnieść 😔
U mnie ostatnio intensywnie, nie mam na nic czasu, czuję się już mega wymęczona... Oluś miał we wtorek szczepienie i jest troszkę niespokojny, w domu robi krótkie drzemki i ciągle jest rozdrażniony, ratują nas spacery, ale tylko jak wózek jest w ruchu 🙈 zastanawiam się nad wprowadzeniem jeszcze jednej większej porcji jedzenia, bo przerwy już się mocno skracają. Mały ma 69cm i 6.9kg, ładnie się rozwija, silny chłopak jak powiedziała pediatra. Okazuje się, że ma wodniaki na jąderkach od urodzenia i Pani doktor je cały czas obserwuje.
U nas z nocnym spaniem nie ma też problemów, widać kiedy Olek pada na twarz. W dzień też wiem kiedy musi iść na drzemkę, rano między butelkami ma czasem dwie krótkie drzemki, później na spacerze taka 1h, czasem dłużej i po południu wpadną jedna krótka, więc w dzień śpi mało, ale zawsze wiem kiedy odłożyć go to łóżeczka, szybko sam zasypia.
Lubię tutaj zaglądać, trochę mi smutno, że nie mogę być z Wami na bieżąco 😔 buziaki SuperMamy 😘😘😘verliebtindich, Anati, Kofii, mamaleonka lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka, ale duży ten Twój Olek już!
My po szczepieniach, dziś Zosia waży 3200 i mierzy 52 cm. Pediatra powiedział, że poniedziałkową sytuacja spełnia kryteria wstrząsu anafilaktycznego i też się skłania ku bmk, przepisał nam jeszcze inne mleko - roślinne. No ale na razie kupiliśmy i nie ma potrzeby podawać jeszcze, a ja mam pozostać na diecie bezmlecznej. Na razie mieliśmy jedną aferę, podaliśmy paracetamol i młoda śpi, nasteone szczepienia 2 czerwca i wtedy też pediatra zaleca Bexsero.
Co u Was?Anati, wellwellwell, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja pierwszy raz zostawiłam męża z dzieckiem i odciągniętym mlekiem i wyszłam na manicure. Mam lekki stres 😄. Ale zostawiłam ją po tym, jak zasnęła po dość ciezkim dniu (nie mogła zasnąć na swoją standardową drzemkę), więc jest nadzieja, że może zdążę wrócić zanim się obudzi.
Rano z kolei teść zabrał ją na spacer, nie było ich ponad 3 godziny, a mnie udało się zdrzemnąć tylko 40 minut 🤦🏽♀️. Za to miałam czas siąść do komputera i pozamawialam część mebli do nowego mieszkania 🤗. Staram się nie pamiętać o tym, że niedługo czeka nas przeprowadzka 😬Anati, wellwellwell, cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Verlie kciuki za spokojna noc po szczepieniach. A ty na jakie szczepionki się zdecydowałaś?
Zuzka mam nadzieję, że manicure się udał.
U mnie w tym tygodniu była mama w odwiedzinach, jutro jedzie. Trochę mnie odstresowala w temacie takich dalszych spacerów, wyciągała mnie właśnie na dalsze przechadzki i nie wiem jak to robiła, ale jak mała się wybudzala nagle w sklepie i zaczynała płakać to mama ja pobujala chwilę i Lilka zaraz znowu zasypiała. Ja jak chodziłam po osiedlu i mała mi zaczynała płakać to za żadne skarby nie mogłam jej ukołysać, więc leciałam na sygnale do domu. 😅 W każdym razie, jakoś się teraz odrobinkę pewniej czuje, może niedługo się faktycznie odważe na karmienie na zewnątrz. ☺️Zuz.ka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Verlie, a z ciekawości jak się nazywa to mleko roślinne? Współczuję takich przezyc jedynie dobrze że wiecie potencjalnie dlaczego tak się wydarzyło.
Well, myślę że z czasem na pewno poczujesz się pewnie. My z Kamilem 31.05 mamy 11 rocznicę związku i marzy mi się wyjście do knajpy na ogródek z małym, chociaż strach że zacznie płakać ale najwyżej polecimy z nim wtedy wokół bloku i powinno dać radę 🤣
Ja w przyszłym tygodniu idę na brwi ale budynek obok, więc sie wyrobię między karmieniami. Natomiast w przyszłą sobotę mam pierwsze prawdziwe wychodne - idę z koleżanką na pizzę a mąż zostaje z butelkąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 10:34
Zuz.ka, wellwellwell, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Ja brwi mam dzisiaj, taki to beauty tydzień mi wyszedł 😄
A wczoraj siedziałam na tym manicure jak na szpilkach, tymczasem wróciłam do domu przed 22, a Józia obudziła się dopiero godzinę później 🤣.Anati, wellwellwell, cukierniczka, verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
cukierniczka wrote:Verlie, a z ciekawości jak się nazywa to mleko roślinne? Współczuję takich przezyc jedynie dobrze że wiecie potencjalnie dlaczego tak się wydarzyło.
Well, myślę że z czasem na pewno poczujesz się pewnie. My z Kamilem 31.05 mamy 11 rocznicę związku i marzy mi się wyjście do knajpy na ogródek z małym, chociaż strach że zacznie płakać ale najwyżej polecimy z nim wtedy wokół bloku i powinno dać radę 🤣
Ja w przyszłym tygodniu idę na brwi ale budynek obok, więc sie wyrobię między karmieniami. Natomiast w przyszłą sobotę mam pierwsze prawdziwe wychodne - idę z koleżanką na pizzę a mąż zostaje z butelką
Humana SL Expert, ale z tego co widzę, to można je kupić bez recepty (i wcale nie jest drogie), a my dostaliśmy refundację i zapłaciłam za jedno opakowanie 8 zł.
Dzięki well, noc była spokojna, miała lekką gorączkę i podawaliśmy paracetamol co 6h, po prostu sobie spała. I o dziwo normalnie je, ma spory apetyt, a spodziewaliśmy się, że będzie inaczej po rotawirusach.
Co do szczepień to ja tak średnio ogarniam te schematy, wczoraj mieliśmy 5w1 i WZW B osobno, dobraliśmy Nimenrix na meningokoki i mieliśmy doustną na rotawirusy, a 2 czerwca dodajemy Bexsero. Mieliśmy wczoraj 4 wkłucia i tą jedną doustną. 5w1 mieliśmy za darmo z powodu wczesniactwa, więc nie decydowaliśmy się już na 6w1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 10:53
wellwellwell, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Hejo 😁 u nas ostatnio cięższe dni, mam nadzieję, że to skok rozwojowy i że to minie... W niedzielę stuknie nam 12 tygodni, więc to w sumie możliwe.
Ostatnio jak tu byłam, to pytałam o usypianie i muszę się "pochwalić", że 3 razy udało mi się uśpić go w dzień w łóżeczku 🙈 będziemy to dalej "ćwiczyć" 😁
Ja też ostatnio wyszłam pierwszy raz tak rekreacyjnie z koleżanką na pizzę, wcześniej już wychodziłam, ale zawsze albo do lekarza albo na jakieś zakupy czy inne takie sprawy, a teraz w końcu zrobiłam coś dla siebie ❤️ już planujemy kolejne wyjście, tym razem do kociej kawiarni 🙈😻
Verlie cieszę się, że Zosia dobrze zniosła szczepienie z współczuję stresów związanych z tamtą sytuacją, oby to nowe mleko rozwiązało problem ✊
Well super, że Lila ładnie rośnie ❤️
Anati cieszę się, że Twoja laktacja się ogarnęła! ❤️
Poziomka fajnie że wpadłaś, chyba im większy bobas tym mniej czasu 🙈 duży chłopak już z Olka! 🥰Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny podczytuje Was regularnie. Ja urodzilam 15 dni temu. 3 dni temu juz udalo mi sie zostWic mlodego z Tata i wyszlam na paznokcie. Mam wrazenie że mój mąż jest duzo bardziej wyluzowany w kwestii rodzicielstwa i nie boi sie duzo spacerowac z mlodym ( nawet 3h) za to ja sie bardzo boje jeszcze sama wychodzic. Boje sie ze mlody sie rozplacze i nie bedę wiedziala co robić, mimo że przeciez cyce mam przy sobie i jakos bym go udobruchala to mysl o karmieniu poza domem mnie póki co przeraza. Narazie czuje sie pewnie karmiąc tylko w domu w jednej czy dwoch pozycjach ( głównie na leżąco bo mam spore piersi). Mlody dobrze łapie piers ale zanim to zrobi to probuje chyba z 10 razy bo jest takim narwańcem. To mnie stresuje. Myslalam ze jestem jakas dziwna ale widzę ze juz macie wieksze dzieciaki i macie te same dylematy. Ja jak planujemy wyjscia to nawet mlodego celowo budze na karmienie byle nakarmic przed wynsciem i nie rozkminiac jak to zrobic jak wyjdziemy. Ostatnio bylam u rodzicow na 1 dzien i tez myslalam tylko o karmieniu ze bede musiala wynsc do pokoju i karmic. Jak wpadaja kolezanki to tez karmienie mnie stresuje.
Na takie sytuacje odciagam mleko do butelki i w razie co podaje mlodemu ale nie ogarniam laktacji na tyle dobrze i boje sie ze jak bede odciagac to bede miec nadprodukcje mleka.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Natkurka, chyba te dylematy sa na każdym etapie karmienia, do dzisiaj nie mogę się przełamać zęby karmić przy ludziach, ale już pomału kończę ta przygodę z karmieniami. Powodzenia ❤️
natkurka lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Hej natkurka ja też nadal się tym stresuje, chociażby tym, jak się ubrać, żeby w razie czego wygodnie mi było karmić.
Kofii, ja też chciałam uskutecznić usypianie w łóżeczku, ale nic z tego 😬. Kupiłam nawet na tę okoliczność nowe smoczki, ale te tak samo jak poprzednie zostały odrzucone 🤣 (przetestowałam już lovi, suavinex, difrax, MAM). Skończyło się na usypianiu przy piersi 🤦🏽♀️