X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, tulę mocno ❤️😥

Siesiepy, widać te starania, mimo ewidentnego spadku energii ogarniasz nas tutaj jak zawsze ❤️❤️❤️

Arieen, też mi się wydaje, że długość miesiączki nie ma za bardzo wpływu. Kluczowe są zmiany hormonów, a tutaj wszystko musi trochę potrwać, żeby pęcherzyk dojrzał itp, a sama miesiączką jest wynikiem zmian hormonalnych jeszcze z poprzedniego cyklu.

Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Tak mi przykro :( Wiem doskonale co czujesz i jak to boli. Może zrób dziś coś dla siebie? Jakieś dobre jedzonko, serial?
    Jaki macie plan na ten cykl? Myśleliście już o badaniu nasienia?
    Dziś akurat mam dużo do załatwienia, więc jakoś mi dzień zleci. Mam nadzieję, że brzuch nie będzie mi dokuczał i uda mi się wszystko ogarnąć.
    Planów na ten cykl nie mam, zmieniam jedynie suple na PregnaCare. Mąż kontynuuje Fertilmana i Macę. Co do badania nasienia - sam przedwczoraj zaproponował, że pojedzie jeszcze w grudniu, ale brał antybiotyk pod koniec października, więc zaleca się odczekanie. Planujemy zrobić to badanie koło lutego. Ale przeraża mnie, że coraz bliżej już do rocznicy starań.

siesiepy lubi tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak biało więc wygląda na to że były resztki ovitrelle

♀ 33
    ♂ 33
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Endometrioza 1 stopnia
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton

10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
    11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
    6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
    13.12.24 dwie kreski 🥹
    16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
    18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
    21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺

03.23 cb 💔
    08.23 cb💔
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Zrobiłam większość badań z pierwszej strony i wszystko okej.
    Maz tez?
    A dobra juz doczytałam , a bylas na konsultacji u gina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 07:25

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Dziś akurat mam dużo do załatwienia, więc jakoś mi dzień zleci. Mam nadzieję, że brzuch nie będzie mi dokuczał i uda mi się wszystko ogarnąć.
    Planów na ten cykl nie mam, zmieniam jedynie suple na PregnaCare. Mąż kontynuuje Fertilmana i Macę. Co do badania nasienia - sam przedwczoraj zaproponował, że pojedzie jeszcze w grudniu, ale brał antybiotyk pod koniec października, więc zaleca się odczekanie. Planujemy zrobić to badanie koło lutego. Ale przeraża mnie, że coraz bliżej już do rocznicy starań.
    A Twój ginekolog co mówi?

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Atomówka Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Witaj, rozgosc się, byle nie na długo. Wpisuje na listę :) jakie masz normy proga u siebie?
    Tak patrząc na Twój wykres zastanwoilabym się czy jednak nie jesteś 5-6dpo. :)
    1,7-27 w fazie po owulacji, jeśli o te widełki pytasz 😊 dziś temp rano 36,78 więc znowu jestem zdezorientowana 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 07:55

07.2022 CB

24 lata
    26 lat m
    starania od 03.2022

długie cykle
    TSH- 3,5

14.12.2022 - cień cienia
    15.12.2022- dwie kreski

15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml <3
    17.12.2022-beta 45,15mlu/ml <3
    23.12.2022-beta 659,90mlU/ml <3
    27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
    10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem <3
    26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki <3

euthyrox 25

6e171de8faeed54a233d0d353c5b1bf2.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Maz tez?
    A dobra juz doczytałam , a bylas na konsultacji u gina?
    We wrześniu byłam u mojej ginekolog - był pęcherzyk dominujący i piękne endometrium. Powiedziałam jej o staraniach, ale wtedy to było 5 miesięcy, więc powiedziała, żeby na razie się nie nakręcać. Kazała się odezwać, jeśli do końca roku się nie uda i wtedy zleci mi badania. W październiku byłam u innego ginekologa (prawdopodobnie docelowy lekarz) zrobić wymazy bakteriologiczne i też potwierdził, że ze strony ginekologicznej wszystko u mnie dobrze. Zwrócił uwagę na specyfikę pracy męża i zasugerował badanie nasienia, ale jak usłyszał o półrocznych staraniach to też mnie uspokoił i życzył cierpliwości.

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    A Twój ginekolog co mówi?
    Odpisałam pod pytaniem Anki :)

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Do mnie dzisiaj zawitała 🐒 i tym samym zaczynamy 8cs. Brakuje mi już sił i wiary w to, że w końcu się uda. Zawsze bałam się znaleźć w miejscu, w którym właśnie jestem.

Ps. Przepraszam dziewczyny, które jakiś czas temu zaprosiły mnie do przyjaciółek, dopiero dziś zauważyłam Wasze zaproszenia. Odebrane 🤗
    Emka kochana, tulę Cię mocno. Od siebie mogę poradzić abyś drążyła i nie odpuszczała. Chodź po lekarzach, zawracaj im odwłok jak trzeba, bo chcesz na coś skierowanie żeby nie bulic. Rok jeszcze Wam nie stuknął, brakuje Wam do tego aż 4 (!) szans na mały cud. To dużo i oby któraś z tych szans (wiadomo, im szybciej tym lepiej) Was zaskoczyła. 🤞🍀

Emka06 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    We wrześniu byłam u mojej ginekolog - był pęcherzyk dominujący i piękne endometrium. Powiedziałam jej o staraniach, ale wtedy to było 5 miesięcy, więc powiedziała, żeby na razie się nie nakręcać. Kazała się odezwać, jeśli do końca roku się nie uda i wtedy zleci mi badania. W październiku byłam u innego ginekologa (prawdopodobnie docelowy lekarz) zrobić wymazy bakteriologiczne i też potwierdził, że ze strony ginekologicznej wszystko u mnie dobrze. Zwrócił uwagę na specyfikę pracy męża i zasugerował badanie nasienia, ale jak usłyszał o półrocznych staraniach to też mnie uspokoił i życzył cierpliwości.
    Skoro u Ciebie wszystko ginekologicznie i laboratoryjnie ok, to faktycznie skupiłabym się na mężu i nasieniu. Co do antybiotyku, to ja w Invimedzie usłyszałam, że badanie można zrobić miesiąc po braniu antybiotyku.

Tule Cię mocno, nie poddawaj się 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 07:46

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka bo taka prawda, że nie staracie się jakoś bardzo długo i jesteście bardzo młodzi 🙂 uda się w końcu. Jeśli badania są ok, to na spokojnie (wiem wiem to nie takie proste gdy bardzo się chce).

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam chwilę żeby się z wami przywitać. Emka uda się zobaczysz😉 @choco a ty jak się czujesz? Wiesz że mój mąż też w szczęśliwym cyklu pił ACC? Teraz też pije 🤣 owu prognozowana za kilka dni

Emka06 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Zrobiłam większość badań z pierwszej strony i wszystko okej.
    Kochana, tak mi przykro. Doskonale wiem, co czujesz. Byłam w tamtym miejscu, niestety przez dluuugi czas. Z całego serca życzę Ci, żeby się jak najszybciej udało, ale ze swojego doświadczenia muszę powiedzieć, że czasami po prostu dłużej nie zaskakuje. Mimo ze wszystko jest ok. Moje badania wychodziły wzorcowo. Nasienie Męża tez ok. Jajowody oba drożne. Owulacja potwierdzona, cykle bardzo regularne. Magiczny limit roku pękł, a ja pękłam z niemocy w środku. Czułam się jak wariatka, kiedy kolejny lekarz z rzędu mówił „tu wszystko jest ok, nie wiem czemu to tyle trwa”. A prawda jest taka, że na starania ma wpływ właściwie wszystko poza samymi badaniami - dieta, samopoczucie, stan głowy, sytuacja w pracy, relacja z partnerem, czas dla siebie, harmonia w życiu… to naprawdę wielki cud, kiedy wszystkie te czynniki ładnie się zgrają w danym cyklu i dojdzie do poczęcia. To przykre, że cześć kobiet tego nie docenia, ale wierz mi - warto wierzyć i walczyć do końca. Kiedyś przyjdzie Twój cykl. Po prostu dbaj o siebie, myśl o sobie czule, pielęgnuj uczucie z partnerem w trakcie starań i wierz z całych sił. Kiedyś zaskoczy ❤️

ChocoMonster, Anett93, Emka06, Kil, Akczi lubią tę wiadomość

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛
  • Victoria006 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zmiotło z planszy i postanowiłam że dla dobra swojego i kropka zostaje w domu i czekam na zwolnienie lekarskie żeby to przeziębienie nie przerodziło się w coś gorszego. Najważniejsze że nie mam gorączki.
    W pracy teraz najgorszy czas, wszyscy prawie przeziębieni chodzą, remont na moim piętrze i zimno w pokoju przez nieszczelne okna ❄️🤧

Niemampomyslunanick, oloska lubią tę wiadomość

👰‍♀️🤵‍♂️💒 06.2021

Starania o pierwsze 👶 od 07.2022

👱‍♀️ 27
    💊 fertilcare, metformina
    AMH- 3,83ng/ml
    SHBG- 107,9nmol/l
    FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
    LH- 4,78mlU/ml (4dc)
    Estradiol- 27pg/ml (4dc)
    Testosteron- 0,573ng/ml

👱‍♂️ 28
    💊 fertilman
    brak badań na tą chwilę

od 10.2022 starania z żelem Conceive plus

03.12.2022 ⏸️🥹
    beta hcg 70,500mlU/ml
    5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
    09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
    10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
    16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
    09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
    31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
    06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko

age.png
  • bzksz Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 mogę się tylko domyślać, co czujesz, ale tak jak piszą dziewczyny - nie poddawaj się! Jesteście bardzo młodzi z mężem - czas działa mocno na Waszą korzyść 🤞🤞
    Marteczka tulę za biel, ale może jeszcze coś się wykluje? Niestety nie wiem, jak to działa po zastrzyku, kiedy można spodziewać się kreseczki.
    Choco, świetna beta, gratulacje! ❤

Ja miałam dzisiaj sen o dwóch kreskach i usg... 🥺🥺

ChocoMonster, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 28 👦 35

Czerwiec 2022 - ⏸ ❤
    Lipiec 2022 - poronienie zatrzymane 6/9 tc 💔

Grudzień 2022 - ⏸
    31.12 - beta HCG - 100 ❤
    02.01 - beta HCG - 233 🍀
    07.01 - beta HCG - 2398 🥳
    12.01 wizyta - pęcherzyk ciążowy🤞
    31.01 wizyta - 1.78 cm dzidziula 🥰
    21.02 wizyta - prawie 4,5 cm mojego cudu ❤
    06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
    25.07 - 2049 g Emilki 🥰

preg.png
  • bzksz Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria006 wrote:
    A mnie zmiotło z planszy i postanowiłam że dla dobra swojego i kropka zostaje w domu i czekam na zwolnienie lekarskie żeby to przeziębienie nie przerodziło się w coś gorszego. Najważniejsze że nie mam gorączki.
    W pracy teraz najgorszy czas, wszyscy prawie przeziębieni chodzą, remont na moim piętrze i zimno w pokoju przez nieszczelne okna ❄️🤧
    Lepiej dmuchać na zimne, tez jestem tego zdania, odpoczywaj 😊😊

Victoria006, siesiepy lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 28 👦 35

Czerwiec 2022 - ⏸ ❤

Grudzień 2022 - ⏸
    31.12 - beta HCG - 100 ❤
    02.01 - beta HCG - 233 🍀
    06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
    25.07 - 2049 g Emilki 🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Kochana, tak mi przykro. Doskonale wiem, co czujesz. Byłam w tamtym miejscu, niestety przez dluuugi czas. Z całego serca życzę Ci, żeby się jak najszybciej udało, ale ze swojego doświadczenia muszę powiedzieć, że czasami po prostu dłużej nie zaskakuje. Mimo ze wszystko jest ok. Moje badania wychodziły wzorcowo. Nasienie Męża tez ok. Jajowody oba drożne. Owulacja potwierdzona, cykle bardzo regularne. Magiczny limit roku pękł, a ja pękłam z niemocy w środku. Czułam się jak wariatka, kiedy kolejny lekarz z rzędu mówił „tu wszystko jest ok, nie wiem czemu to tyle trwa”. A prawda jest taka, że na starania ma wpływ właściwie wszystko poza samymi badaniami - dieta, samopoczucie, stan głowy, sytuacja w pracy, relacja z partnerem, czas dla siebie, harmonia w życiu… to naprawdę wielki cud, kiedy wszystkie te czynniki ładnie się zgrają w danym cyklu i dojdzie do poczęcia. To przykre, że cześć kobiet tego nie docenia, ale wierz mi - warto wierzyć i walczyć do końca. Kiedyś przyjdzie Twój cykl. Po prostu dbaj o siebie, myśl o sobie czule, pielęgnuj uczucie z partnerem w trakcie starań i wierz z całych sił. Kiedyś zaskoczy ❤️
    Czyli u was udało się po takim czasie naturalnie?🙂

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Odpisałam pod pytaniem Anki :)
    W sumie racja jsk podstawy sa okej jedynie nasienie warto na tym etapie zbadać bo zdrowa para nawet do roku moze zajsc i jest to jak najbardziej okej :)
    Ja u siebie zaczęłam badania po pol roku bo czulam ze brak owulacji.
    Wiec jeszcze macie duza szanse 😇 powodzenia.

• ChocoMonster Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Hej mam chwilę żeby się z wami przywitać. Emka uda się zobaczysz😉 @choco a ty jak się czujesz? Wiesz że mój mąż też w szczęśliwym cyklu pił ACC? Teraz też pije 🤣 owu prognozowana za kilka dni
    Dziękuje, czuje się dobrze 😌 Jestem tylko bardzo zmeczona i senna, poza tym rewelacyjnie 😌

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • bzksz Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, może też wdrożymy to ACC Optima w tym cyklu? Jak rozumiem, to jest bez recepty?
    Mój mówi, że czuje się jak stary dziadek, że tyle supli bierze 🤣 ale łyka, a później jeszcze szklanka soku pomidorowego i tak codziennie 😆
    Ja w szczęśliwym cyklu faktycznie sumiennie jadłam ananasa 🤣 ale poza tym nic - żadnej temperatury, testów owu, obserwowania śluzu, nic...

🙍‍♀️ 28 👦 35

Czerwiec 2022 - ⏸ ❤

Grudzień 2022 - ⏸
    31.12 - beta HCG - 100 ❤
    02.01 - beta HCG - 233 🍀
    25.07 - 2049 g Emilki 🥰

preg.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ