X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria006 wrote:
    A mnie zmiotło z planszy i postanowiłam że dla dobra swojego i kropka zostaje w domu i czekam na zwolnienie lekarskie żeby to przeziębienie nie przerodziło się w coś gorszego. Najważniejsze że nie mam gorączki.
    W pracy teraz najgorszy czas, wszyscy prawie przeziębieni chodzą, remont na moim piętrze i zimno w pokoju przez nieszczelne okna ❄️🤧
    I słusznie, odpoczywaj i kuruj się ☺️

Victoria006 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam taki plan na nowy cykl a miesiaczka nie chce przyjsc 🙄

• Victoria006 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bzksz wrote:
    Lepiej dmuchać na zimne, tez jestem tego zdania, odpoczywaj 😊😊

Już wczoraj czułam, że coś jest na rzeczy ale człowiek jest taki głupi i myśli że jakoś da radę w tej pracy 🤔 a później dochodzi do głosu myśl że przecież musisz troszczyć się już nie tylko o siebie i ta myśl wygrywa bo przecież bez ciebie firma się nie zawali

👰‍♀️🤵‍♂️💒 06.2021

Starania o pierwsze 👶 od 07.2022

👱‍♀️ 27
    💊 fertilcare, metformina
    AMH- 3,83ng/ml
    SHBG- 107,9nmol/l
    FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
    LH- 4,78mlU/ml (4dc)
    Estradiol- 27pg/ml (4dc)
    Testosteron- 0,573ng/ml

👱‍♂️ 28
    💊 fertilman
    brak badań na tą chwilę

od 10.2022 starania z żelem Conceive plus

03.12.2022 ⏸️🥹
    beta hcg 70,500mlU/ml
    5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
    09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
    10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
    16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
    09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
    31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
    06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko

age.png
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    Czyli u was udało się po takim czasie naturalnie?🙂
    Tak kochana, w pełni naturalnie. Ja przyjmowałam tylko kwas foliowy i witaminę D3. Mój Mąż brał Fertilmana i pilnował diety (sok pomidorowy, olej z czarnuszki, orzechy). I to tyle. Mimo wnerwiajacych mnie nijakich diagnoz lekarzy, mieli racje - trzeba było po prostu cierpliwie poczekać

Arieen, siesiepy, Kil lubią tę wiadomość

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bzksz wrote:
    Emka06 mogę się tylko domyślać, co czujesz, ale tak jak piszą dziewczyny - nie poddawaj się! Jesteście bardzo młodzi z mężem - czas działa mocno na Waszą korzyść 🤞🤞
    Marteczka tulę za biel, ale może jeszcze coś się wykluje? Niestety nie wiem, jak to działa po zastrzyku, kiedy można spodziewać się kreseczki.
    Choco, świetna beta, gratulacje! ❤

Ja miałam dzisiaj sen o dwóch kreskach i usg... 🥺🥺

Chyba nie chce się nad tym zastanawiać, poprostu kupie w Rossmanie podpaski i testy, będą na zaś. W przyszłym cyklu odpuszczam bo owu trafia na święta a nie chce się denerwować. Nie będę mierzyć temperatury ani robić żadnych testów muszę odpocząć, bo w styczniu mamy ruszać z inseminacja

siesiepy lubi tę wiadomość

♀ 33
    ♂ 33
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Endometrioza 1 stopnia
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton

10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
    11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
    6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
    13.12.24 dwie kreski 🥹
    16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
    18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
    21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺

03.23 cb 💔
    08.23 cb💔
    preg.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej dziewczyny :) Melduję, że krew na proga spuszczona, czekamy do 15 :)
    Emka06, jesteśmy w podobnym wieku, my staramy się od września, ale nie zabezpieczamy od czerwca, tak więc wydaje mi się, że po części wiem co czujesz. Wiem jak trudno jest się nie nakręcać, jak szlak trafia gdy wszyscy mówią ,,wyluzuj" a najlepiej to ,,nie myśl o tym, nic nie licz, nie badaj, nie sprawdzaj, nie testuj, przestań chcieć, wtedy zaskoczy" 😫 to jest trudne, ale myślę że jesteśmy w dobrym miejscu 😎
    Są dwa rodzaje babeczek - staraczek - te którym forum bardziej miesza w głowie i te które mają miejsce w którym dzielą się przeżyciami i emocjami, więc jest im łatwiej..
    Najlepsze, że zawsze znajdzie się ktoś kto powie ,,mam podobnie", ,,będzie lepiej", albo OGARNIJ SIĘ 🤪
    Ja mimo że gdzieś tam po części trochę się nakręcam, to znaaacznie lepiej wyhamowuję akcję, co nie znaczy że nie przeżywam tego wszystkiego :) Trzymam kciuki, cały czas, mocno za Nas wszystkie <3
    aaa i wiecie co!? poszłam wczoraj spać o 20.30! Nie pamiętam żeby mi się tak zdarzyło w ciągu ostatnich kilku lat :D nie to że coś, ale biorę to za dobry omen 🤨
    Oby wynik badania nie ściągną mnie na ziemię, a nawet jeśli, huk dzięki Wam będzie znacznie mniejszy niż w ostatnich miesiącach 😗

ChocoMonster, Emka06, siesiepy, .aś., Evondita82 lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Tak kochana, w pełni naturalnie. Ja przyjmowałam tylko kwas foliowy i witaminę D3. Mój Mąż brał Fertilmana i pilnował diety (sok pomidorowy, olej z czarnuszki, orzechy). I to tyle. Mimo wnerwiajacych mnie nijakich diagnoz lekarzy, mieli racje - trzeba było po prostu cierpliwie poczekać
    Uwielbiam takie historie 🥹❤️

Wiara Nadzieja Miłość, siesiepy, Emka06, Evondita82 lubią tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że z tym odpuszczeniem w głowie to jest ziarno prawdy. We mnie w listopadzie coś pękło tak naprawdę, odstawiłam połowę supli, nie badałam śluzu, nie doszukiwałam się objawów, mocno ograniczyłam forum, a przede wszystkim przestałam analizować. A czy seks 3 dni z rzędu jest dobry, czy teraz mam śluz płodny, czy się udało, czy ten ból podbrzusza coś znaczy itp. Serio, wyłączyłam głowę całkowicie. Nawet napisałam taką notkę w telefonie, że mam dość, że już nie mam sił i jeśli się nie udaje, to trudno. I zaskoczyło. Nie wiem czy to to, czy może złożyło się na to zbicie prolaktyny, suple męża, ACC czy monitoring. Ale zaskoczyło i mam takie przeczucie, że mnie mocno blokowała głowa. Ja się wszystkim przejmuje, wszystkim stresuje, wszystko analizuje. Jestem zadaniowcem i kiedy to zadanie nie udaje mi się, to zaczynam analizować, co zrobiłam źle, co zrobiłam dobrze, co mogę zrobić lepiej, co zmienić. W listopadzie miałam to w nosie i udało się.
    Ja oczywiście wiem, że to nie jest wcale łatwe, kiedy człowiekowi tak bardzo zależy i tak bardzo pragnie tego dziecka. Ale w pewnym momencie, w którymś cyklu przychodzi taki moment, że człowiek ma po prostu dość i coś w nim pęka. Ja oczywiście nie uważam, że jest to remedium na niepłodność, bo zdaję sobie sprawę, że jest na forum mnóstwo dziewczyn, które mają ogromne problemy zdrowotne i to jest przyczyną ich niepowodzeń. Jednak uważam, że głowa ma tutaj naprawdę ogromne znaczenie, stres i nadmierne myślenie na pewno wpływają na starania.

oloska, Meeg, siesiepy, Marteczka92, Wiara Nadzieja Miłość, Pauli19, Victoria006, Lipcowa, Evondita82 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria006 wrote:
    A mnie zmiotło z planszy i postanowiłam że dla dobra swojego i kropka zostaje w domu i czekam na zwolnienie lekarskie żeby to przeziębienie nie przerodziło się w coś gorszego. Najważniejsze że nie mam gorączki.
    W pracy teraz najgorszy czas, wszyscy prawie przeziębieni chodzą, remont na moim piętrze i zimno w pokoju przez nieszczelne okna ❄️🤧

Prawidłowo, kuruj się. Nie ma co się wysilać i chodzić chora do pracy, bo koniec końców i tak tego nie docenią.

Widzę, że przeziębienie łapie Ciebie tak samo jak i mnie. Ja w sobotę już przeziębiona w pracy, pojechałam też w niedzielę na 11h, ale w połowie dnia stwierdziłam, że nie będę tu siedzieć, bo i tak nikt tego nie doceni, a może się to skończyć gorzej dla mnie i Kropka. Więc od niedzieli też jestem tydzień na L4 i odpoczywam.

Załatwiaj sobie zwolnienie, rób gorącą herbatę i wskakuj pod kocyk 🤗.

Victoria006, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻32 & 👨🏻38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
    19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
    20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵

preg.png
  • Anett93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka92 wrote:
    U mnie jednak biało więc wygląda na to że były resztki ovitrelle

Przykro mi 😞

Marteczka92 lubi tę wiadomość

👩30 🧔29
    👩🧔2016
    👰🤵‍♂️2020

Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙

07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
    24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
    08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
    29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
    12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
    6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
    16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
    02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
    16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
    13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
    11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
    15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
    01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
    29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
    14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷‍♀️
    18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
    25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka92 wrote:
    Chyba nie chce się nad tym zastanawiać, poprostu kupie w Rossmanie podpaski i testy, będą na zaś. W przyszłym cyklu odpuszczam bo owu trafia na święta a nie chce się denerwować. Nie będę mierzyć temperatury ani robić żadnych testów muszę odpocząć, bo w styczniu mamy ruszać z inseminacja

Przykro mi, przytulam za biel 🤗. Na pocieszenie dodam, że czasem po takim odpuszczeniu w głowie, nie sprawdzaniu śluzu i temperatury, tylko po prostu działaniu we dwoje, wychodzą nagle dwie kreski na teście, tego Ci życzę 🥰.

Marteczka92 lubi tę wiadomość

👩🏻32 & 👨🏻38

03 grudnia 2022 - ⏸️

age.png

12 listopada 2024 - ⏸️

preg.png
  • Victoria006 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslunanick wrote:
    Prawidłowo, kuruj się. Nie ma co się wysilać i chodzić chora do pracy, bo koniec końców i tak tego nie docenią.

Widzę, że przeziębienie łapie Ciebie tak samo jak i mnie. Ja w sobotę już przeziębiona w pracy, pojechałam też w niedzielę na 11h, ale w połowie dnia stwierdziłam, że nie będę tu siedzieć, bo i tak nikt tego nie doceni, a może się to skończyć gorzej dla mnie i Kropka. Więc od niedzieli też jestem tydzień na L4 i odpoczywam.

Załatwiaj sobie zwolnienie, rób gorącą herbatę i wskakuj pod kocyk 🤗.

No mnie w sobotę zaczęło gardło boleć, no ale w ruch poszedł czosnek, płukanie gardła wodą z solą i herbatka z sokiem malinowym i w poniedziałek już było po bólu, tylko że przeszło na nos i teraz katar mnie męczy...
    Wczoraj w pracy już nie było za ciekawie no i po paru słowach stawiających na nogi od mojej mamy postanowiłam że jednak zdrowie moje i kropka jest najważniejsze 🥰

Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość

👰‍♀️🤵‍♂️💒 06.2021

Starania o pierwsze 👶 od 07.2022

👱‍♀️ 27
    💊 fertilcare, metformina
    AMH- 3,83ng/ml
    SHBG- 107,9nmol/l
    FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
    LH- 4,78mlU/ml (4dc)
    Estradiol- 27pg/ml (4dc)
    Testosteron- 0,573ng/ml

👱‍♂️ 28
    💊 fertilman
    brak badań na tą chwilę

od 10.2022 starania z żelem Conceive plus

03.12.2022 ⏸️🥹
    beta hcg 70,500mlU/ml
    5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
    09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
    10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
    16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
    09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
    31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
    06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za taki odzew i słowa wsparcia ❤️ Potrzebowałam tego bardzo. Jestem wdzięczna i wzruszona, że zawsze można tu wrócić po dobre słowo. Nie poddamy się i będziemy walczyć dalej o spełnienie największego z marzeń 👶🏼❤️

siesiepy, ChocoMonster, Beezi, Anett93, bzksz lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Powiem Wam, że z tym odpuszczeniem w głowie to jest ziarno prawdy. We mnie w listopadzie coś pękło tak naprawdę, odstawiłam połowę supli, nie badałam śluzu, nie doszukiwałam się objawów, mocno ograniczyłam forum, a przede wszystkim przestałam analizować. A czy seks 3 dni z rzędu jest dobry, czy teraz mam śluz płodny, czy się udało, czy ten ból podbrzusza coś znaczy itp. Serio, wyłączyłam głowę całkowicie. Nawet napisałam taką notkę w telefonie, że mam dość, że już nie mam sił i jeśli się nie udaje, to trudno. I zaskoczyło. Nie wiem czy to to, czy może złożyło się na to zbicie prolaktyny, suple męża, ACC czy monitoring. Ale zaskoczyło i mam takie przeczucie, że mnie mocno blokowała głowa. Ja się wszystkim przejmuje, wszystkim stresuje, wszystko analizuje. Jestem zadaniowcem i kiedy to zadanie nie udaje mi się, to zaczynam analizować, co zrobiłam źle, co zrobiłam dobrze, co mogę zrobić lepiej, co zmienić. W listopadzie miałam to w nosie i udało się.
    Ja oczywiście wiem, że to nie jest wcale łatwe, kiedy człowiekowi tak bardzo zależy i tak bardzo pragnie tego dziecka. Ale w pewnym momencie, w którymś cyklu przychodzi taki moment, że człowiek ma po prostu dość i coś w nim pęka. Ja oczywiście nie uważam, że jest to remedium na niepłodność, bo zdaję sobie sprawę, że jest na forum mnóstwo dziewczyn, które mają ogromne problemy zdrowotne i to jest przyczyną ich niepowodzeń. Jednak uważam, że głowa ma tutaj naprawdę ogromne znaczenie, stres i nadmierne myślenie na pewno wpływają na starania.
    To ja Choco właśnie myślałam, że jesteś przykładem, że nie trzeba odpuszczać żeby się udało 😅 W końcu działaliście sporo, robiłaś testy i monitoring.

• M94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka, przykro mi! Masz jeszcze czas do 🐒 w tym cyklu?

Emka, wiem co czujesz. Ja wlasnie jestem w 8 cs i jakoś tez przeżywam bardziej niż do tej pory mimo ze każdy dookoła mówi ze bez przesady, jeszcze mamy czas itd.

U mnie dzis biel na kontrolnym teście czyli już nie ma w organizmie ovitrelle. Zgodnie z zaleceniem lekarki czekam dalej na piątkowa betę ale no cóż, jakoś tak smutno trochę

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria006 wrote:
    Bardzo dobra decyzja! Kuruj się, oby to było "tylko" przeziębienie.
    Ja w ramach troski zrezygnowałam z najbliższych dyżurów dobowych, żeby być w pracy tylko 12 godzin.

Emka, Kochana, przytulam Cię mocno ❤️ daj sobie czas i pozwól na te wszystkie emocje, wyobrażam sobie, jak Ci ciężko. Bądź dla siebie dziś czuła i opiekuńcza ❤️
    Z tym nasieniem rzeczywiście wstrzymałabym się do tego lutego, żeby nie zastanawiać się później przy podpadających wynikach, czy to realna sytuacja, czy ten antybiotyk.

I ja popieram to, co pisze Choco, o spokojnej głowie. U mnie polegało to na wolnym w pracy, czyli absolutnym relaksie, przespanych nockach, bez stresów, napięć i gonienia za wszystkim. Może to też jest sposób.

Emka06 lubi tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi dziękuję, ale obawiam się, że i tak naszej najlepszej Choco nie przebiję. :D Niemniej jestem tu dla Was. <3

Marteczka92 oh nie. :( A miałam nadzieję, że wpiszę Ci dzisiaj dwie kreseczki/brzuszek. :( Robiłaś ten sam test co wczoraj?

Atomówka, kurde, to ten prog serio w kosmosie. Może podwójna owulacja i dwa ciałka żółte? Mogą one wpłynąć tak na wynik (na logikę mi się wydaje, że tak - dwa ciałka = dwa źródła proga = dwa razy więcej proga). Kiedy testujesz w takim razie? :)

Emka może sprzedaj staremu przepis na sukces od cioci Choco. :D ACC. Sama swojemu bym sprzedała, ale najpierw chcę obczaić nasienie. I dużo dobrego w tym magicznym, świątecznym czasie. Niech na święta/Sylwestra wydarzy się mały cud, polecam ten termin na poczęcie brzdąca. :D

Victoria i dobrze, teraz Ty jesteś najważniejsza i kropuś. Czas mamy wybitnie infekcyjny, chyba brakuje osoby, której coś nie dolega, więc nie ma co. Siedź pod kocykiem z kubkiem owocowej herbatki.

Choco to oznacza, że prog pięknie tam działa. <3 Tak, myślę, że powodem tego, że to "odpuść" działa, jest po prostu znaczne ograniczenie stresu. Bo jednak stres ogromnie dużo niszczy w naszym organizmie. A jak przestajemy myśleć o tym, przejmować się, zadręczać się, płakać po bieli, to nagle dzieje się magia - bo nic nas nie blokuje. Ale wiadomo, uważam osobiście że każdy tu musi znaleźć swój złoty środek. Nie u każdego odpuszczenie będzie ok, nie u każdego starania to będzie stresor... Mocno indywidualne, jak wszystko - co chyba wiadome. :) Niemniej sądzę, że branie na rozsądnie starań jest tu kluczem.

bzksz o nie, zapomniałam kupić staremu soku pomidorowego. XD

Marteczka trzymam kciuki aby tym razem się udało. Sprawdzaliście może u Was wrogi śluz? Poza długością starań są jakieś inne przesłanki?

rozalaa kciuki za piękny, wywalony w kosmos progesteron. :)

Niemampomyslunanick a Ty już lepiej się czujesz?

Arieen bo tu chodzi o to, że głowa Choco odpuściła, ale w genitaliach mieli ogień dla przyjemności. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 09:42

ChocoMonster, Victoria006 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 wrote:

Emka, wiem co czujesz. Ja wlasnie jestem w 8 cs i jakoś tez przeżywam bardziej niż do tej pory mimo ze każdy dookoła mówi ze bez przesady, jeszcze mamy czas itd.

U mnie dzis biel na kontrolnym teście czyli już nie ma w organizmie ovitrelle. Zgodnie z zaleceniem lekarki czekam dalej na piątkowa betę ale no cóż, jakoś tak smutno trochę
    Hej, spójrz na to tak - skoro już nie ma zastrzyku w organizmie, to każda kreska będzie oznaczać TO :) Pomijając fałszywce.

M94, Emka06 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 wrote:

Według kalendarza dzisiaj mam dostać, więc zgadzałoby się ze spadkiem temp że w drugim dniu spadku przychodzi @.
    Może to odpuszczenie jest sposobem, ale ciężko mi było jak robiłam zastrzyk i jeździłam co chwilę na monitoringi :) nie da się tak poprostu nie myśleć jak trzeba o tym wszystkim pamiętać. Teraz mam przerwę do inseminacji, ale też nie chce mieć stylu głowy, że o odpuszczam i to jest klucz i przed inseminacja znajdę w ciążę :) bo to takie błędne koło. Wtedy tak naprawdę nie odpuszczę

Nastawiam się na to że skoro przez prawie 4 lata nie wyszło to czekam poprostu na ten styczeń kiedy mamy zaplanowane działania z lekarzem i chce żeby poniósł mnie spontan, naprawdę nie chce myśleć co by było gdyby, już tak sobie wyobrażałam i wtedy mocno upadłam. A mam trochę dość tego bólu po nadziei

♀ 33
    ♂ 33
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Endometrioza 1 stopnia
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton

10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
    11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
    6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
    13.12.24 dwie kreski 🥹
    16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
    18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
    21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺

03.23 cb 💔
    08.23 cb💔
    preg.png

Wysłany: 13 grudnia 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Beezi dziękuję, ale obawiam się, że i tak naszej najlepszej Choco nie przebiję. :D Niemniej jestem tu dla Was. <3

Marteczka92 oh nie. :( A miałam nadzieję, że wpiszę Ci dzisiaj dwie kreseczki/brzuszek. :( Robiłaś ten sam test co wczoraj?

Atomówka, kurde, to ten prog serio w kosmosie. Może podwójna owulacja i dwa ciałka żółte? Mogą one wpłynąć tak na wynik (na logikę mi się wydaje, że tak - dwa ciałka = dwa źródła proga = dwa razy więcej proga). Kiedy testujesz w takim razie? :)

Emka może sprzedaj staremu przepis na sukces od cioci Choco. :D ACC. Sama swojemu bym sprzedała, ale najpierw chcę obczaić nasienie. I dużo dobrego w tym magicznym, świątecznym czasie. Niech na święta/Sylwestra wydaży się mały cud, polecam ten termin na poczęcie brzdąca. :D

Victoria i dobrze, teraz Ty jesteś najważniejsza i kropuś. Czas mamy wybitnie infekcyjny, chyba brakuje osoby, której coś nie dolega, więc nie ma co. Siedź pod kocykiem z kubkiem owocowej herbatki.

Choco to oznacza, że prog pięknie tam działa. <3 Tak, myślę, że powodem tego, że to "odpuść" działa, jest po prostu znaczne ograniczenie stresu. Bo jednak stres ogromnie dużo niszczy w naszym organizmie. A jak przestajemy myśleć o tym, przejmować się, zadręczać się, płakać po bieli, to nagle dzieje się magia - bo nic nas nie blokuje. Ale wiadomo, uważam osobiście że każdy tu musi znaleźć swój złoty środek. Nie u każdego odpuszczenie będzie ok, nie u każdego starania to będzie stresor... Mocno indywidualne, jak wszystko - co chyba wiadome. :) Niemniej sądzę, że branie na rozsądnie starań jest tu kluczem.

bzksz o nie, zapomniałam kupić staremu soku pomidorowego. XD

Marteczka trzymam kciuki aby tym razem się udało. Sprawdzaliście może u Was wrogi śluz? Poza długością starań są jakieś inne przesłanki?

rozalaa kciuki za piękny, wywalony w kosmos progesteron. :)

Niemampomyslunanick a Ty już lepiej się czujesz?

Arieen bo tu chodzi o to, że głowa Choco odpuściła, ale w genitaliach mieli ogień dla przyjemności. :D

Dziękuję za pamięć, już jest dużo lepiej, został tylko przytkany nos 🤗. Lecę zaraz szybko oddać krew na betę, ostatni raz przed wizytą 🥹 i wracam do domu na kanapę pod koc 😁.

👩🏻32 & 👨🏻38

03 grudnia 2022 - ⏸️

age.png

12 listopada 2024 - ⏸️

preg.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ