W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Siesiepy tak ten sam co wczoraj.
Wrogiego śluzu jeszcze nie badałam, teraz lekarz chce dwie inseminację i potem więcej badań, ale chyba przed inseminacja coś jeszcze zleci. Właśnie na bieżąco mi mówi co mam robić, pewnie żebym się nie stresowała wierzę że robi wszystko według swojej najlepszej wiedzy i nie naciąga i w końcu się doczekam, zaufałam mu♀ 33
♂ 33
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Endometrioza 1 stopnia
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton
10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
13.12.24 dwie kreski 🥹
16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺
03.23 cb 💔
08.23 cb💔
-
@Victoria006 dopiero teraz zobaczyłam Twoją wiadomość na przyjaciółkach, dziwne, że nie ma żadnych powiadomień 🙄. Odpisałam 🥰.
Victoria006 lubi tę wiadomość
👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵
-
Arieen wrote:To ja Choco właśnie myślałam, że jesteś przykładem, że nie trzeba odpuszczać żeby się udało 😅 W końcu działaliście sporo, robiłaś testy i monitoring.
siesiepy, Arieen lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Takie tam foteczki z dzisiaj.
Jedno ze wschodu słońca jak jechałam do sklepu, dwa sprzed chwili (nie widać, ale do tego pięknego słoneczka delikatnie nam prószy śnieg ❤️).
Coś nam się forum wykrzaczyło.
Niemampomyslunanick to trzymam mocno kciuki za betę! I za Twoje zdrówko.
Marteczka tak sobie myślę, może to mógłby być problem przykładowo? Ale w tym wypadku inseminacja skróci drogę plemników, więc powinno pomóc. I trzymam za to kciuki.
Ja od siebie powiem, że zeźliłam się mocno - od półtora miesiąca nie ma żadnych terminów do mojej endo... (Do dermatologa też, do tej pory nie skonsultowałam otrzymanych wyników dot paznokci... kosmos).
Wkurzona umówiłam się do diabetologa na telekonsultację. Chcę uzyskać skierowanie na krzywą insulinową trzypunktową i krzywą cukrową trzypunktową.
Ktoś ma jakieś rady, co mówić, żeby zwiększyć szanse na skierowanie na te badania? Mam w rodzinie zarówno od strony mamy jak i taty cukrzyków w rodzinie, mogę powiedzieć że miałam przypadek cukrzycy ciążowej u mamy (chociaż nie wiem), opowiem oczywiście o napadach senności wilczego głodu po posiłku, pomarudzę, że schudnąć nie mogę, że PCOS.
Gdyby się nie udało, umówiłam się na 15.12 do mojej poprzedniej endo (chyba w tym enelu trzeba mieć po dwóch lekarzy, bo raz przez pół roku terminy są do jednego, a przez drugie pół do drugiego...), może ona będzie łaskawsza.
Oprócz tego w ten sam dzień mam gastrologa i liczę na badania dot celiaklii, proszę o kciuki żeby się zlitowali i przepisali wszystko. :p
No i chciałam skontrolować TSH, FT4 i FT3 bo już termin 3 miesięcy nadchodzi, ale oczywiście terminów do labów w enelu też żadnych nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 09:30
Marteczka92, ChocoMonster, SandraH.97, Victoria006, Niemampomyslunanick, Ona11, Emka06, dominikawa, Anett93, Kil, Evondita82 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:
Jedno ze wschodu słońca jak jechałam do sklepu, dwa sprzed chwili (nie widać, ale do tego pięknego słoneczka delikatnie nam pruszy śnieg ❤️).
Marteczka tak sobie myślę, może to mógłby być problem przykładowo? Ale w tym wypadku inseminacja skróci drogę plemników, więc powinno pomóc. I trzymam za to kciuki.
Ja od siebie powiem, że zeźliłam się mocno - od półtora miesiąca nie ma żadnych terminów do mojej endo... (Do dermatologa też, do tej pory nie skonsultowałam otrzymanych wyników dot paznokci... kosmos).
Wkurzona umówiłam się do diabetologa na telekonsultację. Chcę uzyskać skierowanie na krzywą insulinową trzypunktową i krzywą cukrową trzypunktową.
Ktoś ma jakieś rady, co mówić, żeby zwiększyć szanse na skierowanie na te badania? Mam w rodzinie zarówno od strony mamy jak i taty cukrzyków w rodzinie, mogę powiedzieć że miałam przypadek cukrzycy ciążowej u mamy (chociaż nie wiem), opowiem oczywiście o napadach senności wilczego głodu po posiłku, pomarudzę, że schudnąć nie mogę, że PCOS.
Gdyby się nie udało, umówiłam się na 15.12 do mojej poprzedniej endo (chyba w tym enelu trzeba mieć po dwóch lekarzy, bo raz przez pół roku terminy są do jednego, a przez drugie pół do drugiego...), może ona będzie łaskawsza.
Oprócz tego w ten sam dzień mam gastrologa i liczę na badania dot celiaklii, proszę o kciuki żeby się zlitowali i przepisali wszystko. :p
No i chciałam skontrolować TSH, FT4 i FT3 bo już termin 3 miesięcy nadchodzi, ale oczywiście terminów do labów w enelu też żadnych nie ma.✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Co to znaczy, że forum się wykrzaczyło? 😂
A przez chwilę sypało błędami zarówno z laptopa, jak i telefonu.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy może i to jest problem, zobaczymy, prędzej czy później jakieś wyniki dadzą mi w końcu odpowiedź, że nie zwariowałam tylko serio coś jednak jest nie tak
siesiepy lubi tę wiadomość
♀ 33
♂ 33
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Endometrioza 1 stopnia
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
13.12.24 dwie kreski 🥹
03.23 cb 💔
08.23 cb💔
-
Emka ja wiem, że to trudne, że bardzo pragniecie ale 8 miesięcy wciąż mieści się w statystykach zdrowej pary. Wierzę, że szybciutko zobaczysz upragnione II 😘
Marteczka, przytulam za biel 😔
Ja nic nie chce mówic, ale w 1 ciążę szczęśliwą zaszłam po 3 latach właśnie w cyklu, który całkowicie odpuściliśmy przed rozpoczęciem procedury 🙈🙈
Dlatego ja będę wiernie powtarzać, że porządek w głowie to połowa sukcesu.
Nie mówię absolutnie o tym aby się nie badać, nie kochać a ciąża magicznie będzie. Nie.
Ale nawet przy idealnych wynikach, super owulacjach itd nie uda się, jeśli jesteśmy zestresowane, załamane, nie śpimy etc.
Szkoda, że glowy nie da się wyłączyć guzikiem 🙈
Ja dzisiaj wyczuwam fatalny dzień. Usnęłam dopiero o 4 na cienkim materacu u młodej w pokoju. Ledwo wstałam 🙈Marteczka92, Niemampomyslunanick, siesiepy, ChocoMonster, Emka06 lubią tę wiadomość
-
Tak właśnie takiego guzika na wyłączenie głowy i brakuje 😂
Edit. Czy wy też macie dzisiaj problem z wieszając się apka? Jakas masakra 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 09:27
Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
♀ 33
♂ 33
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Endometrioza 1 stopnia
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
13.12.24 dwie kreski 🥹
03.23 cb 💔
08.23 cb💔
-
siesiepy wrote:
Jedno ze wschodu słońca jak jechałam do sklepu, dwa sprzed chwili (nie widać, ale do tego pięknego słoneczka delikatnie nam pruszy śnieg ❤️).
No i chciałam skontrolować TSH, FT4 i FT3 bo już termin 3 miesięcy nadchodzi, ale oczywiście terminów do labów w enelu też żadnych nie ma.
Piękne zimowe widoki 🥰, w końcu i do Ciebie dotarł śnieg 😁.
Dziękuję za kciuki 🤗!
To prawda, u mnie na telefonie też forum albo nie chciało się odpalić albo długo myślało zanim cokolwiek się włączyło 😁.siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
-
M94 wrote:Emka, wiem co czujesz. Ja wlasnie jestem w 8 cs i jakoś tez przeżywam bardziej niż do tej pory mimo ze każdy dookoła mówi ze bez przesady, jeszcze mamy czas itd.
U mnie dzis biel na kontrolnym teście czyli już nie ma w organizmie ovitrelle. Zgodnie z zaleceniem lekarki czekam dalej na piątkowa betę ale no cóż, jakoś tak smutno trochęM94 lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Emeczko, bardzo mi przykro, że się nie udało w tym cyklu 🥺 Mocno przytulam do staraczkowego serduszka 💗
Ja jestem w podobnej sytuacji jak, Ty chodź dzieli nas jednak kilka lat, ale po mojej stronie też jest wszystko dobrze. Mi ginekolog powiedziała, w poprzednim cyklu, że pora w końcu na zbadanie nasienia, nie ma już czego doszukiwać się u mnie. I też mi się wydaje, że nie ma na co czekać. To jest tak podstawowe badanie jak monit cyklu u gina, przynajmniej będziecie wiedzieć na czym stoicie, czy to tylko kwestia czasu czy faktycznie jest jakiś problem, który wymaga przyjrzenia się.Emka06 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj znowu temperatura do góry poszła z 36,54 na 38,84, raczej nie stwierdzam, że to przez odbytą na dniach owu, bo testy zbledły, śluz w ogóle niepłodny, ale chyba profilaktycznie spróbuję dorwać starego...
I jutro chyba skoczę do siebie z ciekawości na proga z estradiolem, jak temperatura znowu będzie w górze... Bo nie wyczymię (ktoś coś mówił o wyłączeniu głowy?). 🙄 Oprócz tego zrobię badania na różyczkę i kortyzol zlecone przez ginka z kliniki.Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Emka może sprzedaj staremu przepis na sukces od cioci Choco. ACC. Sama swojemu bym sprzedała, ale najpierw chcę obczaić nasienie. I dużo dobrego w tym magicznym, świątecznym czasie. Niech na święta/Sylwestra wydaży się mały cud, polecam ten termin na poczęcie brzdąca.
Dziękuję kochana, niech się spełni to, o czym piszesz 🥰 Ludzie z września są super 😎 Za Ciebie też trzymam mocno kciuki ❤️siesiepy, Niemampomyslunanick, Beezi lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
ChocoMonster wrote:Ale działaliśmy, bo chciałam i miałam ochotę, a nie dlatego, że trzeba Może to tez jest klucz
Coś w tym jest 😃 u nas w szczęśliwym cyklu pilnowaliśmy się i prawie jak na Warcie mówiliśmy "sexy co 2 dni i żadnych odchyleń!" 😄 Po czym raz się zdarzyło, że nadprogramowo nas naszło między dwoma wyznaczonymi dniami... Ale to tak naszło że aż nie przypominam sobie drugiej takiej sytuacji 😂 i cyk pyk były dwie kreseczki 😍🙋♀️26
🙋🏽♂️34
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭 -
Emka06 wrote:Eh, niestety ACC u nas włączone od dwóch cykli, urolog polecił.
Dziękuję kochana, niech się spełni to, o czym piszesz 🥰 Ludzie z września są super 😎 Za Ciebie też trzymam mocno kciuki ❤️walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Emka06 wrote:Eh, niestety ACC u nas włączone od dwóch cykli, urolog polecił.
Dziękuję kochana, niech się spełni to, o czym piszesz 🥰 Ludzie z września są super 😎 Za Ciebie też trzymam mocno kciuki ❤️
To prawda, ludzie z września są super, potwierdzam 😎😁.siesiepy, Emka06 lubią tę wiadomość
👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
-
siesiepy wrote:Beezi dziękuję, ale obawiam się, że i tak naszej najlepszej Choco nie przebiję. Niemniej jestem tu dla Was.
Marteczka92 oh nie. A miałam nadzieję, że wpiszę Ci dzisiaj dwie kreseczki/brzuszek. Robiłaś ten sam test co wczoraj?
Atomówka, kurde, to ten prog serio w kosmosie. Może podwójna owulacja i dwa ciałka żółte? Mogą one wpłynąć tak na wynik (na logikę mi się wydaje, że tak - dwa ciałka = dwa źródła proga = dwa razy więcej proga). Kiedy testujesz w takim razie?
Emka może sprzedaj staremu przepis na sukces od cioci Choco. ACC. Sama swojemu bym sprzedała, ale najpierw chcę obczaić nasienie. I dużo dobrego w tym magicznym, świątecznym czasie. Niech na święta/Sylwestra wydaży się mały cud, polecam ten termin na poczęcie brzdąca.
Victoria i dobrze, teraz Ty jesteś najważniejsza i kropuś. Czas mamy wybitnie infekcyjny, chyba brakuje osoby, której coś nie dolega, więc nie ma co. Siedź pod kocykiem z kubkiem owocowej herbatki.
Choco to oznacza, że prog pięknie tam działa. Tak, myślę, że powodem tego, że to "odpuść" działa, jest po prostu znaczne ograniczenie stresu. Bo jednak stres ogromnie dużo niszczy w naszym organizmie. A jak przestajemy myśleć o tym, przejmować się, zadręczać się, płakać po bieli, to nagle dzieje się magia - bo nic nas nie blokuje. Ale wiadomo, uważam osobiście że każdy tu musi znaleźć swój złoty środek. Nie u każdego odpuszczenie będzie ok, nie u każdego starania to będzie stresor... Mocno indywidualne, jak wszystko - co chyba wiadome. Niemniej sądzę, że branie na rozsądnie starań jest tu kluczem.
bzksz o nie, zapomniałam kupić staremu soku pomidorowego.
Marteczka trzymam kciuki aby tym razem się udało. Sprawdzaliście może u Was wrogi śluz? Poza długością starań są jakieś inne przesłanki?
rozalaa kciuki za piękny, wywalony w kosmos progesteron.
Niemampomyslunanick a Ty już lepiej się czujesz?
Arieen bo tu chodzi o to, że głowa Choco odpuściła, ale w genitaliach mieli ogień dla przyjemności.07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Cześć dziewczyny! Ciężko Was nadrobić, tak pędzicie
Choco gratuluje pięknego przyrostu bety i życzę nudnej ciąży 🍀
Dziewczyny z bielą, mocno Was tulę, wierzę, że niebawem każda z nas zobaczy te upragnione II na teście i będziemy się tu chwalić przyrostami bety!
Tak podczytuje dzisiejszy wątek starań i odpuszczenia i szczerze myślę, że coś w tym jest- moja ginekolog powtarza mi na każdej wizycie, że im więcej się staram tym mocniej się blokuję.
W poprzednim cyklu mieliśmy na głowie dużo spraw- odpuściłam forum, przez jeden miesiąc nasze życie nie kręciło się wokół starań i się udało.
Niestety po poronieniu i usłyszeniu, że teraz są duże szanse na zdrową ciąże, moja głowa oszalała na nowo.
Obiecałam sobie, że testowanie dopiero dzień po dacie spodziewanej miesiączki, dziś 6 dpo, a już ledwo się hamuję przed porannym sikaniem na testy...
Chciałabym odpuścić ten ciągły monitoring ciała, ale jak już jestem blisko decyzji, to nachodzi mnie myśl, że pomiary temperatury, sprawdzanie śluzu, itd., to ważne dane, które może pokażą, że coś jest nie tak..
Nie mam pojęcia jak wyłączyć głowę staraczki i pójść na żywioł.
Może któraś z Was ma jakiś sposób, coś Wam pomogło chociaż na chwilę zapomnieć o staraniach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 11:15
ChocoMonster, Elenaa, Emka06 lubią tę wiadomość
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️