W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Sesyjka cześć! Cieszę się, że grudzień dla Ciebie jest łaskawy. Myślę, że wśród naszych brzuchatek znajdziesz sporo zrozumienia w sprawie niecierpliwego oczekiwania na wizyty.
rozalaa oook, to nie nakręcam już! Cierpliwości życzę i żeby załapało 🤞🤞🤞
A ja ok, poustawiałam.
Wrzuciłam dzisiaj e-wizytę z gastrologiem sobie jeszcze, odwołałam czwartkowe wizyty i jutro skoczę sobię z samego rana na badania krwi.
Voucher spróbuję zwrócić i zrealizuję różyczkę oraz kortyzol podczas jutrzejszych badań. Szykuje się spory pakiet!
TSH, FT4, FT3, krzywa glukozy, krzywa insuliny, kortyzol, IgG różyczka. Być może jakiś panel celiakli? O ile w ogóle mogą mi to zlecić od strony gastrologa.rozalaa, Sesyjka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
nick nieaktualny
-
Ciekawa jak z tym kortyzolem Ci wyjdzie 🤔 sama mam myśl żeby zbadać, był taki czas ze nagminnie wybudzalam się w środku nocy i telepało mnie bardzo po kawie 🤷♀️ masz jakieś objawy podwyższonego kortyzolu?👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Niemampomyslunanick wrote:Dziewczyny,
Dzisiejszy wynik bety: 1314,6 mIU/ml 🥰, przyrost 110.8%, w normie 🥳.
Sesyjka wrote:Podczytuje Was czasami Dziewczynki. 😊
Widzę, że Wam też trudno wytrzymać do wizyty.
Ja mam wizytę na 20.12.i też już wytrzymać nie mogę..
Gratuluję pięknych poowulacyjnych wyników progesteronu i kciuki, żeby były dobrymi zwiastunami 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 16:37
Niemampomyslunanick, Cotakoza, Sesyjka lubią tę wiadomość
-
rozalaa wrote:Ciekawa jak z tym kortyzolem Ci wyjdzie 🤔 sama mam myśl żeby zbadać, był taki czas ze nagminnie wybudzalam się w środku nocy i telepało mnie bardzo po kawie 🤷♀️ masz jakieś objawy podwyższonego kortyzolu?
Przyznam szczerze, że nie mam kwadratowego pojęcia. Wiem tylko, że miałam podwyższoną prolaktynę swego czasu i dość wysokie DHEA-SO4 ale w normie, stąd pomyślałam o kortyzolu. Piję niby ten koktajl na nadnercza, nie pomyślałam, żeby go dzisiaj nie pić... Ale kortyzol kazał mi zbadać lekarz z Invicty. Zastanawiam się, czemu nie kazał zrobić mi prób wątrobowych w sumie.
Zapominajka, kiedy masz owulacje z reguły?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
U mnie prog 17.2, normy jak u Rozali dla fazy lutealnej do 15,9. Czyli owu była i to chyba niezła, a dolegliwości zero, tylko raz to kłucie jajnika, które skłoniło mnie do testu owu tydzień po owu domniemanej z apki. Ale cieszy mnie, że prawy jajnik jednak też pracuje prawdopodobnie. Poczekamy, zobaczymy, nie każcie mi sikać, bo dzisiaj 6/7dpo. 😅 Chociaż w czwartek mam wigilię w pracy i niesamowicie kusi siknąć przed. 🙈 Rozala, Cotakoza, Atomówka, czekamy na testy w takim razie 🤞
Dziewczyny, to będą piękne przedświąteczne dni pełne małych kropków ❤️ Proszę od razu po wizytach chwalić się zdjęciami 🤞🍀rozalaa, Victoria006, SandraH.97, Nataliii, M94, ChocoMonster, siesiepy, Namisa, Anett93, Ona11, Atomówka , oloska, Emka06, Cotakoza, Evondita82 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Siesiepy z celiakią- możesz np ściemnić, że zrobiłaś badanie genetyczne i wyszedł jakiś marker podwyższony, co oznacza skłonność i chciałabyś sprawdzić czy choroba jest aktywna, bo miewasz bóle brzucha i np zaparcia czy biegunki. Mi rodzinny nawet wystawił skierowanie po takiej przemowie.
A co do prób wątrobowych- do czego to się przydaje?Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Beezi wrote:U mnie prog 17.2, normy jak u Rozali dla fazy lutealnej do 15,9. Czyli owu była i to chyba niezła, a dolegliwości zero, tylko raz to kłucie jajnika, które skłoniło mnie do testu owu tydzień po owu domniemanej z apki. Ale cieszy mnie, że prawy jajnik jednak też pracuje prawdopodobnie. Poczekamy, zobaczymy, nie każcie mi sikać, bo dzisiaj 6/7dpo. 😅 Chociaż w czwartek mam wigilię w pracy i niesamowicie kusi siknąć przed. 🙈 Rozala, Cotakoza, Atomówka, czekamy na testy w takim razie 🤞
Dziewczyny, to będą piękne przedświąteczne dni pełne małych kropków ❤️ Proszę od razu po wizytach chwalić się zdjęciami 🤞🍀Beezi lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Beezi wrote:Siesiepy, będziesz jechać na te badania do Wrocławia? Jak tak to może Ci kortyzol w kosmos wyjść niestety jak spędzisz ponad godzinę w podróży z rana
Beezi wiem, myślałam o tym. W razie czego voucher jest. Nie mam w sumie złotego środka, bo u siebie zbadam go na tym voucherze po 10 jak będzie duża kolejka, a to kompletnie zła godzina na tego typu badanie.
Zastanawiam się tylko czy spać w busie przed tymi badaniami, bo zawsze śpię. Czy to nie zaburzy wyników. 🧐 Chociaż moje okoliczności i tak są super, jak się je zbierze do kupy. 😂
Agentka a jak wcisnę że w rodzinie miałam przypadek celiakli + źle się czuje (i wymienię w sumie objawy jakie mam)? Musi moja mama mieć czy ciocia od strony mamy wystarczy? 🙈
Co do prób to nie wiem. Koleżanka się mnie spytała na wieść o planie stymulacji, czy miałam zlecone. Jak obczailam szybko w necie to chyba chodzi o to, żeby zobaczyć czy coś nie jest podwyższone bo to może wykluczyć branie hormonów(?).Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 17:45
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Zapominajka wrote:Z reguły ich nie mam, jedynie w poprzednim cyklu była w 13dcwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy z tym pokrewieństwem to nie wiem, bo co lekarz to teoria. Np całe życie sądziłam, że nowotwory piersi czy jajnika to się dziedziczy z dwóch stron, a niedawno mi lekarz powiedział, że tylko po linii od matki 🤷🏻♀️ Także dla pewności może lepiej, że mama?
siesiepy lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
dominikawa wrote:Sesyjka śledziłam trochę Twoją sytuację na innych wątkach, gratuluję ⏸!
Ja też mam 20.12 wizytę i tak czytam, liczę i zastanawiam się co mogę na niej zobaczyćdominikawa lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Beezi wrote:U mnie prog 17.2, normy jak u Rozali dla fazy lutealnej do 15,9. Czyli owu była i to chyba niezła, a dolegliwości zero, tylko raz to kłucie jajnika, które skłoniło mnie do testu owu tydzień po owu domniemanej z apki. Ale cieszy mnie, że prawy jajnik jednak też pracuje prawdopodobnie. Poczekamy, zobaczymy, nie każcie mi sikać, bo dzisiaj 6/7dpo. 😅 Chociaż w czwartek mam wigilię w pracy i niesamowicie kusi siknąć przed. 🙈 Rozala, Cotakoza, Atomówka, czekamy na testy w takim razie 🤞
Dziewczyny, to będą piękne przedświąteczne dni pełne małych kropków ❤️ Proszę od razu po wizytach chwalić się zdjęciami 🤞🍀
Czuje się dzisiaj fatalnie, temperatura po przyjściu z pracy nadal wskazuje na stan podgorączkowy, objawów żadnych poza tym że wgl nie myślę i jestem zmęczona, tak jakbym patelnia w głowę dostała 🤣
Ale to by były piękne prezenty pod choinkę ❤️ trzymam za nas kciuki 🍀🍀🍀Beezi, Anett93 lubią tę wiadomość
07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Dziewczyny, to będą piękne przedświąteczne dni pełne małych kropków ❤️ Proszę od razu po wizytach chwalić się zdjęciami 🤞🍀Beezi lubi tę wiadomość
-
Tuż przed wizytą sprawdziłam na znanym lekarzu opinie o panu gastrologu i się przestraszyłam, bo były tragiczne. Zdążył zadzwonić zanim się rozmyślałam czy chce serio te teleporadę.
Ale o dziwo przepisał skierowanie bez problemu, chociaż według niego z opisanych objawów (biegunki, wzdęcia, ból brzucha, depresja, senność i zmęczenie po posiłku, tendencja do siniaków, wysoki cholesterol, więcej zapomniałam) nie mam choroby. No ale dał. 🤷🙈
Badani na: p/c przeciw transglutaminiazie tkankowej IgA, p/c endomysium IgG i IgA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 18:39
oloska lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?"