W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Choco, Oloska dzięki za kciuki ❤️
Chociaż szczerze to ja sama mam przeczucie, że jeszcze nie nadszedł nasz czas na ciążę i będziemy musieli trochę dłużej poczekać. 🤷♀️31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
siesiepy wrote:Tuż przed wizytą sprawdziłam na znanym lekarzu opinie o panu gastrologu i się przestraszyłam, bo były tragiczne. Zdążył zadzwonić zanim się rozmyślałam czy chce serio te teleporadę.
Ale o dziwo przepisał skierowanie bez problemu, chociaż według niego z opisanych objawów (biegunki, wzdęcia, ból brzucha, depresja, senność i zmęczenie po posiłku, tendencja do siniaków, wysoki cholesterol, więcej zapomniałam) nie mam choroby. No ale dał. 🤷🙈
Badani na: p/c przeciw transglutaminiazie tkankowej IgA, p/c endomysium IgG i IgA.
A może to zespół jelita drażliwego? 🤔 -
Beezi wrote:U mnie prog 17.2, normy jak u Rozali dla fazy lutealnej do 15,9. Czyli owu była i to chyba niezła, a dolegliwości zero, tylko raz to kłucie jajnika, które skłoniło mnie do testu owu tydzień po owu domniemanej z apki. Ale cieszy mnie, że prawy jajnik jednak też pracuje prawdopodobnie. Poczekamy, zobaczymy, nie każcie mi sikać, bo dzisiaj 6/7dpo. 😅 Chociaż w czwartek mam wigilię w pracy i niesamowicie kusi siknąć przed. 🙈 Rozala, Cotakoza, Atomówka, czekamy na testy w takim razie 🤞
Dziewczyny, to będą piękne przedświąteczne dni pełne małych kropków ❤️ Proszę od razu po wizytach chwalić się zdjęciami 🤞🍀
Beezi, ja to myślę, że nigdy nie ma czasu na ciążę.
Ale jest nadzieja, a to ważniejsze 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 18:59
33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
nick nieaktualny
-
ChocoMonster wrote:Emka jak samopoczucie?
ChocoMonster, Beezi, oloska, Anett93, Angelika95, .aś. lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
siesiepy wrote:Tuż przed wizytą sprawdziłam na znanym lekarzu opinie o panu gastrologu i się przestraszyłam, bo były tragiczne. Zdążył zadzwonić zanim się rozmyślałam czy chce serio te teleporadę.
Ale o dziwo przepisał skierowanie bez problemu, chociaż według niego z opisanych objawów (biegunki, wzdęcia, ból brzucha, depresja, senność i zmęczenie po posiłku, tendencja do siniaków, wysoki cholesterol, więcej zapomniałam) nie mam choroby. No ale dał. 🤷🙈
Badani na: p/c przeciw transglutaminiazie tkankowej IgA, p/c endomysium IgG i IgA.
Jestem tutaj dopiero od dzisiaj i nie znam historii, ale moze to IBS albo SIBO? Sprawdzałaś to już moze? 🤔 -
anka wrote:a ja jutro jade do Poznania zbadac mh bo ostatnio to robilam na poczatku 2021 roku jestem ciekawa ile spadlo po praawie 2 latach aż sie boje wyniku...
i zbadam przy okazji chociaż glukoze i insulina na czczo .
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
nick nieaktualny
-
Cotakoza wrote:Jedziemy na tym samym wózku, ale ty z lepszym progiem 😁👌🍀
Beezi, ja to myślę, że nigdy nie ma czasu na ciążę.
Ale jest nadzieja, a to ważniejsze 🍀
Niedopowiedni czas na ciążę przeczekałam, zresztą ja dopiero od ok. roku jestem pewna, że jestem na to dziecko gotowa, przede wszystkim psychicznie i będę w stanie poświęcić dla niego kilka lat swojego życia. Wcześniej przez długie lata zdecydowanie nie byłam gotowa, a mój mąż to chyba tym bardziej. Wiem, że niektóre z Was wiedzą i chcą od zawsze, ale my dosyć długo dojrzewaliśmy do tego aż czas nadejdzie.
Cotakoza, pamiętaj, że prog się wydziela pulsacyjnie, u mnie pobierany ok 10:30, więc kto wie jaki byłby wcześniej albo jeszcze później. Obydwa są super ✊oloska, Emka06 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Jeszcze taka zbiorcza wiadomość, bo musiałam sobie pisać w notatniku, żeby się do Was odnieść, a pewnie i tak kogoś pominę, wybaczcie 🙈
Choco, wiem, że Twój mąż nas nie zna, ale pogratuluj mu od nas awansu, zasłużył 😁 A chłopy lubią jak się ich chwali 😂
Rozalaa, Beezi, Cotakoza, piękne wyniki proga! Owulacje petarda 🔥
Niemampomyslunanick, pięknie! Rośnijcie zdrowo ❤️
Sesyjko, ja też podczytuję czasem inne wątki, na których się udzielasz i gorąco Ci gratuluję 🤗 Bardzo mnie ucieszyły Twoje dwie kreski 🥰
Siesiepy, trzymam kciuki za jutrzejsze badania🤞🍀Beezi, Niemampomyslunanick, M94, Sesyjka, ChocoMonster lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Emka06 wrote:Jeszcze taka zbiorcza wiadomość, bo musiałam sobie pisać w notatniku, żeby się do Was odnieść, a pewnie i tak kogoś pominę, wybaczcie 🙈
Choco, wiem, że Twój mąż nas nie zna, ale pogratuluj mu od nas awansu, zasłużył 😁 A chłopy lubią jak się ich chwali 😂
Rozalaa, Beezi, Cotakoza, piękne wyniki proga! Owulacje petarda 🔥
Niemampomyslunanick, pięknie! Rośnijcie zdrowo ❤️
Sesyjko, ja też podczytuję czasem inne wątki, na których się udzielasz i gorąco Ci gratuluję 🤗 Bardzo mnie ucieszyły Twoje dwie kreski 🥰
Siesiepy, trzymam kciuki za jutrzejsze badania🤞🍀Emka06, ChocoMonster, siesiepy lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Beezi wrote:Ja teraz akurat mam idealny czas i warunki na ciążę, bardzo chciałabym w niej być i urodzić bąbla. Ale po prostu mam przeczucie, że nie będzie nam to jeszcze teraz dane, że będziemy musieli dłużej poczekać. Nie wiem skąd się to we mnie bierze, ale jakoś bardziej stawiam na wiosnę albo w ogóle jeszcze później. Nie wiem skąd takie myślenie 🤷♀️
Niedopowiedni czas na ciążę przeczekałam, zresztą ja dopiero od ok. roku jestem pewna, że jestem na to dziecko gotowa, przede wszystkim psychicznie i będę w stanie poświęcić dla niego kilka lat swojego życia. Wcześniej przez długie lata zdecydowanie nie byłam gotowa, a mój mąż to chyba tym bardziej. Wiem, że niektóre z Was wiedzą i chcą od zawsze, ale my dosyć długo dojrzewaliśmy do tego aż czas nadejdzie.
Cotakoza, pamiętaj, że prog się wydziela pulsacyjnie, u mnie pobierany ok 10:30, więc kto wie jaki byłby wcześniej albo jeszcze później. Obydwa są super ✊
Intuicja to ciekawa sprawa. Ja np cos zawsze przeczuwałam, ze nie bedzie łatwo zajść w ciąże, nie mam pojęcia czemu 🤷🏼♀️ oby jednak los spłatał nam figla! 🍀
Choco, przypomnisz jak wygladalo u Ciebie plamienie implantacyjne? Lub inna obecna tu brzuchata? 😇
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 19:52
-
Beezi wrote:Ja teraz akurat mam idealny czas i warunki na ciążę, bardzo chciałabym w niej być i urodzić bąbla. Ale po prostu mam przeczucie, że nie będzie nam to jeszcze teraz dane, że będziemy musieli dłużej poczekać. Nie wiem skąd się to we mnie bierze, ale jakoś bardziej stawiam na wiosnę albo w ogóle jeszcze później. Nie wiem skąd takie myślenie 🤷♀️
Cotakoza, pamiętaj, że prog się wydziela pulsacyjnie, u mnie pobierany ok 10:30, więc kto wie jaki byłby wcześniej albo jeszcze później. Obydwa są super ✊
Beezi, to całkiem podobnie jak u nas.
Ja tak naprawdę poczułam gotowość dopiero w tym roku ( może po przekroczeniu magicznej 30 😆) a tak naprawdę przez kilka lat byłam wręcz przekonana, że nigdy nie będę chciała. A tu proszę, nadszedł jakiś moment i coś w mojej głowie mocno się zmieniło! 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 19:53
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Beezi, dokładnie wiem co czujesz. Mam tak samo - dopiero rok temu bylam gotowa. Każda z nas ma inne warunki 🙄
Może własnie z tego powodu, że późno zaczęliśmy, to spodziewam się, że jeszcze na tej drodze czeka nas dużo zakrętów. Nie jestem przyzwyczajona, że jest łatwo 😉
Ja wierzę, że wkrótce będzie dobrze u Ciebie 🍀🍀
Jutro moje 30ste urodzinki. Mam mega płaczliwy nastrój dzisiaj. Siedzę sobie i między tymi łezkami staram się myśleć, że bedzie tylko lepiej..🤞Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
nick nieaktualnyNa bóle okresowe polecam termoforek. Dopiero teraz odkryłam i nie wzięłam ani jednego ibupromu w końcu.
A co do gotowości na dziecko to ja też dopiero po 30tce poczułam gotowość plus zmiana partnera miała na to wpływ. Tylko z nim tego chce. Jestem w koncu tego pewna.Evondita82 lubi tę wiadomość
-
beza wrote:Beezi, to całkiem podobnie jak u nas.
Ja tak naprawdę poczułam gotowość dopiero w tym roku ( może po przekroczeniu magicznej 30 😆) a tak naprawdę przez kilka lat byłam wręcz przekonana, że nigdy nie będę chciała. A tu proszę, nadszedł jakiś moment i coś w mojej głowie mocno się zmieniło! 🙈bzksz lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
anka wrote:czemu nie jest ?
ja akurat jak na swoj wiek to niestety mam nizsze i boje sie ze moglo mega spasc i tylko invitro zostanie a obecnie nie ma takiej opcji.
Przez dwa lata też nie powinno diametralnie spaść. Trzymam mocno kciuki za wyniki 🍀✊
Warto sumplementować witaminę d.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 19:59
anka lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Beezi wrote:Ja zawsze wiedziałam, że kiedyś na pewno, ale zanim to kiedyś nadeszło to minęło dobrych parę lat. I ja wiem, że jakby się zdarzyło wcześniej to byśmy sobie poradzili, ale mam wrażenie, że jeszcze 3 lata temu miałabym poczucie, że jest dziecko kosztem czegoś innego, chociaż na pewno kochałabym nad życie. Teraz czekam z utęsknieniem.
Beezi bardzo trzymam kciuki, żeby się udało, zebyś nie musiała już długo czekać 💜🍀Beezi lubi tę wiadomość
-
A to u mnie zupełnie inna historia, ja chciałam od razu po ślubie, ale musiałam poczekać aż mój mąż dojrzeje do tej decyzji
siesiepy lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀