X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Wiele kobiet z niższa rezerwą jajnikowej też zachodzi w ciążę naturalnie beż problemu.
    Przez dwa lata też nie powinno diametralnie spaść. Trzymam mocno kciuki za wyniki 🍀✊
    Warto sumplementować witaminę d.
    suplementuje od 2 lat jakos

Sesyjka lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 wrote:
    Intuicja to ciekawa sprawa. Ja np cos zawsze przeczuwałam, ze nie bedzie łatwo zajść w ciąże, nie mam pojęcia czemu 🤷🏼‍♀️ oby jednak los spłatał nam figla! 🍀

Choco, przypomnisz jak wygladalo u Ciebie plamienie implantacyjne? Lub inna obecna tu brzuchata? 😇
    U mnie to była kropelka krwi w takim bezowym śluzie. Tego było bardzo, bardzo mało, tylko przy szyjce :)

M94 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    czemu nie jest ?
    ja akurat jak na swoj wiek to niestety mam nizsze i boje sie ze moglo mega spasc i tylko invitro zostanie a obecnie nie ma takiej opcji.

Ja przy AMH 1.5 zaszłam normalnie w ciążę, w klinice mówili że nie jest aż tak źle. To było 4 lata temu. Teraz boje się sprawdzać, ale znam przypadki gdzie AMh poniżej 0.5h i są ciążę

Sesyjka lubi tę wiadomość

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • beza Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    A to u mnie zupełnie inna historia, ja chciałam od razu po ślubie, ale musiałam poczekać aż mój mąż dojrzeje do tej decyzji :)

Tyle ile nas tutaj, tyle historii 😊 gratuluję! 💜

dominikawa lubi tę wiadomość

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że wpadam jak filip z konopi ale.. przeszłam drugi etap rekrutacji! 😁
    Jaram się bardzo mocno, jestem juz coraz bliżej celu ☺️☺️ proszę o pół kciuka 20.12, bo mam ostatni etap i najbardziej stresujący, bo rozmowę 😵 na samą myśl serce bije mocniej ale zostały łącznie ze mną 3 osoby także szanse są dość spore 😎😁

W wolnej chwili nadrobię całe forum, obiecuję 🤞🏻

agentka93, oli23, Zapominajka, Bezimienna , M94, Idawoll, Angelika95, Niemampomyslunanick, ChocoMonster, Namisa, oloska, Nataliii, Poziomka9204, rozalaa, Kania_czubajka, Arieen, Biedronka@, Aleksandra_joanna_p, Beezi, Emka06, siesiepy, SandraH.97, Vivico, Anett93, okejka, .aś., Sara30, dominikawa, bzksz, Kil, Amunicja lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Ostatnio mam średnio jeden post na wątek 😅 nie daje rady być na bieżąco, ani czasowo ani psychicznie, ale zaglądam do was regularnie. Przede wszystkim gratulacje dla wszystkich grudniowych brzuszków, najpiękniejszy prezent pod choinkę 🎄
    Nie wiem czy ktos tu jeszcze mnie w ogóle pamięta 🙈
    U mnie już ponad rok starań, u mnie w zasadzie wszystko zdaje się być okej, mąż powtórzył badania nasienia i wyszły podobnie słabe jak pół roku temu. Poprawiła się ruchliwość, jest teraz w normie, ale jeśli chodzi o morfologie, koncentrację i ilość ogólnie to nie jest dobrze. Ale że nie potrafimy tego zinterpretować samodzielnie, to idzie jutro do androloga i zobaczymy. Na styczeń zaplanowałam nam wizytę w klinice leczenia niepłodności, trzeba już ruszyć coś bardziej, chociaż na samą myśl jestem przerażona.

W tej chwili jestem tuż przed okresem, wykres mi jeszcze robi nadzieję. Ale ani myślę o testowaniu. Zawzięłam się. Od paru już miesięcy nie dotykam ani owulacyjnych ani ciążowych testów. Za bardzo mnie to nakręca i skupiam się wtedy tylko na tym.

No to taki tylko krótki update ode mnie 😊

Niemampomyslunanick, Victoria006, ChocoMonster, Namisa, oloska, Aleksandra_joanna_p, Beezi, Claire, Emka06, Anett93, .aś., dominikawa, Evondita82 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że wpadam jak filip z konopi ale.. przeszłam drugi etap rekrutacji! 😁
    Jaram się bardzo mocno, jestem juz coraz bliżej celu ☺️☺️ proszę o pół kciuka 20.12, bo mam ostatni etap i najbardziej stresujący, bo rozmowę 😵 na samą myśl serce bije mocniej ale zostały łącznie ze mną 3 osoby także szanse są dość spore 😎😁

Będzie dobrze! Powodzenia 🤞🤞

Lipcowa lubi tę wiadomość

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy 🍺 do meczu dziś może zaburzyć wynik progesteronu jutro koło południa? Umówiłam się na badanie i pomyślałam o tym dopiero, jak już prawie kończę 🙈

Lipcowa czad 🔥🔥 You go Girl❤️

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    A to u mnie zupełnie inna historia, ja chciałam od razu po ślubie, ale musiałam poczekać aż mój mąż dojrzeje do tej decyzji :)

Ja niestety tak samo czekałam na Mój uzna że już czas i dojrzeje do starań.. ale do takiej decyzji nie można nikogo zmuszać i przyspieszać.
    Teraz boję się że jest za późno ⏳️⌛️

age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza wrote:
    Beezi, to całkiem podobnie jak u nas.
    Ja tak naprawdę poczułam gotowość dopiero w tym roku ( może po przekroczeniu magicznej 30 😆) a tak naprawdę przez kilka lat byłam wręcz przekonana, że nigdy nie będę chciała. A tu proszę, nadszedł jakiś moment i coś w mojej głowie mocno się zmieniło! 🙈
    To tak jak ja, bardzo długo miałam myślenie że chyba nie chce poświęcać wolności i życia dziecku, jak ktoś pytał to odpowiadałam że jak już to po 30, ale szczerze wątpiłam ze mi się zmieni myślenie, a kilka miesięcy po 30 urodzinach jakby mi się coś odblokowało i poczułam instynkt macierzyński 😅

Dziewczyny trochę mnie nie było, nie jestem w stanie wszystkich stron nadrobić. Gratulacje tym którym udało się wysikać dwie kreseczki :) i powodzenia dla tych ktore wciąż walczą.

Ja ostatnio tydzien potrzebowałam trochę odwrócić myśli od staran szczególnie że byłam w tym czasie między okresem a dniami płodnymi. Owulacja za pasem a więc myśli i moja obecność na forum wróciły :D bałam się że owu trafi w czas naszego wyjazdu do rodziców a tam nie byłoby warunków do działania, ale chyba mi się cykl tym razem tak nie rozjechał i zdążymy :) aczkolwiek nie nastawiam się i staram się podejsc na luzie. Podobnie jak beezi jakoś nie czuje że ciąża mnie spotka w najbliższym czasie.

Niemampomyslunanick, Victoria006 lubią tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • beza Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    To tak jak ja, bardzo długo miałam myślenie że chyba nie chce poświęcać wolności i życia dziecku, jak ktoś pytał to odpowiadałam że jak już to po 30, ale szczerze wątpiłam ze mi się zmieni myślenie, a kilka miesięcy po 30 urodzinach jakby mi się coś odblokowało i poczułam instynkt macierzyński

izzy91 identycznie jak u mnie, nastąpiło zwolnienie blokady 😅 powodzenia!

izzy91 lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Dziewczyny a czy 🍺 do meczu dziś może zaburzyć wynik progesteronu jutro koło południa? Umówiłam się na badanie i pomyślałam o tym dopiero, jak już prawie kończę 🙈

Lipcowa czad 🔥🔥 You go Girl❤️
    Nie ma wpływu :)

agentka93 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że mimo tego, iż jesteśmy bardzo młodzi, to od początku gdy pojawiły się między nami rozmowy to wiedzieliśmy, że chcielibyśmy jak najszybciej rozpocząć starania, zrobić to z głową.
    Chyba nie przechodziliśmy tego etapu dojrzewania do posiadania dziecka. Myśle, że w moim przypadku było to dlatego, że pochodzę z rodziny wielodzietnej, a stary po prostu uwielbia dzieciaki.
    No i też od nastoletnich lat się spełnialiśmy w różnych dziedzinach życia. Ja zaczęłam jako dziecko sportowo i ten mój wiek aktualnie jest najlepszym żebym zaszła w ciąże, a później mogła jeszcze wrócić do zawodowego sportu. :D

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa mocne kciuki na pokładzie!!!🤞🍀

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:

Szukałam ostatnio jakiejś wiadomości od Ciebie 😊 trzymam kciuki 🤞🤞 powodzenia! ❤️

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy wpisz mi 🐒

♀ 33
    ♂ 33
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Endometrioza 1 stopnia
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton

10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
    11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
    6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
    13.12.24 dwie kreski 🥹
    16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
    18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
    21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺

03.23 cb 💔
    08.23 cb💔
    preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, kciuki na pokładzie, dasz radę 🔥🤞 Rozwal ich tam 🔥🔥🔥

Kropka, pewnie, że pamiętamy. Trzymam kciuki, żeby jednak teraz przydał się test 🤞🍀

Izzy, działajcie 🔥

izzy91, Lipcowa lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Claire Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka27 wrote:
    Hej dziewczynki! Ostatnio mam średnio jeden post na wątek 😅 nie daje rady być na bieżąco, ani czasowo ani psychicznie, ale zaglądam do was regularnie. Przede wszystkim gratulacje dla wszystkich grudniowych brzuszków, najpiękniejszy prezent pod choinkę 🎄
    Nie wiem czy ktos tu jeszcze mnie w ogóle pamięta 🙈
    U mnie już ponad rok starań, u mnie w zasadzie wszystko zdaje się być okej, mąż powtórzył badania nasienia i wyszły podobnie słabe jak pół roku temu. Poprawiła się ruchliwość, jest teraz w normie, ale jeśli chodzi o morfologie, koncentrację i ilość ogólnie to nie jest dobrze. Ale że nie potrafimy tego zinterpretować samodzielnie, to idzie jutro do androloga i zobaczymy. Na styczeń zaplanowałam nam wizytę w klinice leczenia niepłodności, trzeba już ruszyć coś bardziej, chociaż na samą myśl jestem przerażona.

W tej chwili jestem tuż przed okresem, wykres mi jeszcze robi nadzieję. Ale ani myślę o testowaniu. Zawzięłam się. Od paru już miesięcy nie dotykam ani owulacyjnych ani ciążowych testów. Za bardzo mnie to nakręca i skupiam się wtedy tylko na tym.

No to taki tylko krótki update ode mnie 😊
    Kropka jak miło Cię widzieć z powrotem <3 Zastanawiałam się co u Was. Trzymam mocno kciuki!

My na ten moment również walczymy o poprawę parametrów nasienia. Aż się boję co wyjdzie za te 3-4 miesiące na powtórce. Ja też się zawzięłam i nie testuję w tym cyklu, ani owulacyjnie ani ciążowo :D Chociaż myślałam że się złamię dzisiaj, ale czuję się tak okresowo, że tylko to mnie powstrzymuje. Niby wiem, że ten cień szansy może być, ale jednak szkoda mi testu :p

kropka27 lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Elenaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w tym cyklu się wyłączam niestety, mój stary dorobił się zapalenia pęcherza 🙈 lekarz powiedzial ze kuracja moze potrwać do 2 tygodni a owulacja we wtorek więc nic z tego nie będzie 😮‍💨 No cóż może przyszły rok będzie dla nas łaskawszy, odpoczniemy troszkę od tego wiru starań i może się uda 🍀🤞🏼

Trzymam kciuki za brzuszki, przyszłe testujące i życzę nudnej ciąży 😋

I tak tu będę do was zaglądać na ploteczki albo może któraś pokaże ubraną choinkę to coś się podejrzy 😂
    Całuski 😘🥰

Niemampomyslunanick, Beezi lubią tę wiadomość

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
  • Aleksandra_joanna_p Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dopiero wieczorkiem po moim małym załamaniu 😔

Mam wrażenie, że ten cykl caly jest nie tak. Myślę, że owulacji nie miałam wcale, dziś 14 dzień cyklu a nie czułam, żeby mnie jajnik jakos wybitnie rozbolał... przez ostatnie kilka dni pobolewa mnie w miarę regularnie ale to tyle.. żaden z testów owulacyjnych też nie wyszedł pozytywny. Było kilka ciemniejszych ale to dalej nie to... myślę, że nie mam co liczyć w tym miesiącu na świąteczny cud 😔 chyba, że coś się poprzesuwa... to byłoby zbyt piękne gdyby udało się w pierwszym cyklu 😅

Gratuluje pięknych przyrostów i obiecujących progów 😍

👨🏻‍🦰👧🏼 29l.

06.21 - rozpoczęcie starań
    07.21 - 💍
    07.21 - ⏸️
    01.22 - 🏩
    03.22 - 👶🏼 Leoś

11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
    05.23 - cb 💔

01.09.23 - ⏸️
    02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
    04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
    28.09 - 1,5 cm 🍤
    26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
    03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ