W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
ChocoMonster wrote:Jestem!
Pęcherzyk ciążowy 12mm i pęcherzyk żółtkowy 2,7mm w macicy 🍀 Na usg wszystko prawidłowo 🥰ChocoMonster lubi tę wiadomość
24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Pęcherzyk ciążowy 12mm i pęcherzyk żółtkowy 2,7mm w macicy 🍀 Na usg wszystko prawidłowo 🥰ChocoMonster lubi tę wiadomość
-
Choco jak pięknie!🥺❤️
Siesiepy zdrowiej! Niech Cię stary porządnie wygrzeje😜
Ja dziś odpalam wrotki, przyjechali nasi przyjaciele ze Szkocji, a że widzimy się z nimi raz do roku to robimy sobie mini pijaną wigilię😂🍸
Aperolków wpadnie duuużo🍾
Ostatni owulak dziś już jest ciemny także owu pewnie czycha za rogiem🙈🥚
Powiem wam szczerze, że już się nie mogę doczekać tej owulki 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 21:44
ChocoMonster, MerryCherry, Biedronka@, siesiepy, Poziomka9204, ELka, Kania_czubajka lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
@Lipcowa dobrze ze jesteś
@Choko gratuluje cieszę się mega Twoim szczęściem!
@Siesiepy odpoczywaj i niech Twój za Ciebie robi xD ja od wczoraj w ciągłym ruchu. Pieczenie gotowanie smażenie itp. Właśnie dojechaliśmy do teściowej - masakryczna droga… jeszcze z moim się pokłóciłam… Święta xD co do owu to kochana wątpię żeby jeszcze była… a gin powiedział ze jeszcze jej nie było… od wieczora biorę te czopki bo się wystraszyłam tego zapalenia przydatkow czy jakoś tak xD
Kochane moje forumowe przyjaciółki: Radosnych Świat Bożego Narodzenia! Niech się wam spełnia marzenia! Wszystkie! Te małe i te największe! niech rodzinna atmosfera nie zostanie zakłócona waśniami i kłótniami, zdrowie niech Wam dopisuje i ten i nowy rok w II obfituje
Ale mi się zrymowało xD buzka! Pije kolejnego drinka na smitasy i żegnam sięNiemampomyslunanick, Lipcowa, ChocoMonster, MerryCherry, ELka, Roxanne lubią tę wiadomość
-
Choco super, że takie dobre wieści 🍀
Widziałam listopadowy wątek, strasznie smutne. W zasadzie chyba nie ma wątku bez takich historii, koszmar, że tak wiele z nas przez to przechodzi.
Ja dziś kolejny intensywny dzień. @ nie ma, ale czuje jakby mi ktoś igiełki wbijał, może się do tego jakaś infekcja przypałętała. Wlece pewnie do gina po Świętach, jak się nic nie zmieni.
Wskoczyłam szybko do galerii (o dziwo dość mało ludzi już dziś) i kupiłam możliwie wąską spódnicę, aby ograniczyć dywagacje o mojej ciąży. Choć pewnie przez brak alkoholu nie obędzie się bez głupich komentarzy. Moja rodzina nie robi takich akcji, ale u Męża zwłaszcza osoby, które widzimy raz w roku uważają to za bardzo zabawne. Chętnie bym założyła t-shirt „nie, nie jestem w ciąży” Ale ludzie pewnie nie zrozumieją mojego poczucia humoru.
Kochane, życzę Wam, abyście zadbały przede wszystkim o swoje potrzeby w tych nadchodzących dniach. Spędźcie ten czas, tak jak chcecie i lubicie 🎄Z wdzięcznością za to co się udało i z nadzieją, że to czego nie ma przyjdzie w najlepszym dla każdej z nas czasie ❤️ChocoMonster, Meeg, MerryCherry, SandraH.97, ELka, .aś., Roxanne, Kil lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Cotakoza wrote:Że tak zapytam, patrząc po stopce, którego dnia wypadła owulka ?
W 20 dniu cyklu 🙂 23 listopada👰♀️🤵♂️💒 06.2021
Starania o pierwsze 👶 od 07.2022
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
od 10.2022 starania z żelem Conceive plus
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko
-
Choco i o takie wieści chodziło 😁 nudnej ciąży 🥰
Siesiepy zdrowiej tam szybko 😁 chociaż patrząc na Twoje poczynania przy tylu stopniach goraczki twierdzę, że jesteś niezniszczalna 😁
A ja właśnie skończyłam pichcić (co swoją drogą uwielbiam 🥰) i nawet wykorzystałam poowulacyjne rumience żeby uświadomić starego ile energii poświęciłam na te potrawy 😁😎
Dziewczyny, a ja Wam życzę dokładnie takich Świąt jakich sobie wymarzycie 🥰 i żeby kolejne były już w powiększonym składzie 😁Meeg, MerryCherry, SandraH.97, A-6, siesiepy, ChocoMonster, .aś., Roxanne, Kil lubią tę wiadomość
-
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
nadzieja123 wrote:Pożycz trochę tego śluzu, u mnie susza, a według owulaków coś tam się dzieje 🙄walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Dziewczyny Kochane!
Podczytuje dzisiaj z doskoku. Również widziałam wieści od Eweliny i Natki 😥
Choco bardzo się cieszę, że u Ciebie wizyta Ok!
Chciałabym przy okazji Świąt Bożego Narodzenia bardzo Wam podziękować za to, że jesteście. W tak wielu chwilach pomogłyście mi swoimi radami, wsparciem, dobrym słowem, zmobilizowaniem, tym że po prostu pamiętacie o mnie. Dziękuję.
Jestem strasznie dumna z tej społeczności i z tego że mogę z Wami przeżywać drogę do spełniania tego marzenia, które nas tutaj łączy. Nigdzie wcześniej nigdy w życiu nie poznałam tylu wspaniałych kobiet. Jak o tym myślę, to faktycznie w każdej trudnej sytuacji zdarza się coś dobrego. I w tych staraniach to jesteście właśnie Wy 😇😇
Życzę Wam spokojnych Świąt, odpoczynku i tego, byście wkrótce mogły świętować w powiększonym gronie. 🥰🥰🥰
Będę o Was myśleć ciepło przy wigilijnym stole ❤️
I oczywiście wspieram wszystkich tych, którzy usłyszą świąteczne 'bingo' pt. 'a Wy kiedy' Życzę Wam i sobie siły, żeby to tym razem po prostu olać 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 23:02
Niemampomyslunanick, siesiepy, ELka, ChocoMonster, GlamAnonimRe, M94, Lipcowa, Roxanne, Anett93, Amunicja lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Bialeekk wrote:Choco jak pięknie!🥺❤️
Siesiepy zdrowiej! Niech Cię stary porządnie wygrzeje😜
Ja dziś odpalam wrotki, przyjechali nasi przyjaciele ze Szkocji, a że widzimy się z nimi raz do roku to robimy sobie mini pijaną wigilię😂🍸
Aperolków wpadnie duuużo🍾
Ostatni owulak dziś już jest ciemny także owu pewnie czycha za rogiem🙈🥚
Powiem wam szczerze, że już się nie mogę doczekać tej owulki 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 23:05
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Kil wrote:@Lipcowa dobrze ze jesteś
@Choko gratuluje cieszę się mega Twoim szczęściem!
@Siesiepy odpoczywaj i niech Twój za Ciebie robi xD ja od wczoraj w ciągłym ruchu. Pieczenie gotowanie smażenie itp. Właśnie dojechaliśmy do teściowej - masakryczna droga… jeszcze z moim się pokłóciłam… Święta xD co do owu to kochana wątpię żeby jeszcze była… a gin powiedział ze jeszcze jej nie było… od wieczora biorę te czopki bo się wystraszyłam tego zapalenia przydatkow czy jakoś tak xD
Kochane moje forumowe przyjaciółki: Radosnych Świat Bożego Narodzenia! Niech się wam spełnia marzenia! Wszystkie! Te małe i te największe! niech rodzinna atmosfera nie zostanie zakłócona waśniami i kłótniami, zdrowie niech Wam dopisuje i ten i nowy rok w II obfituje
Ale mi się zrymowało xD buzka! Pije kolejnego drinka na smitasy i żegnam się
Mojego ścigam żeby herbatkę robił mi, z imbirem. Ja mu robiłam to on mi też może.
Dania mogą gotować jutro moje siostry. 😎
ChocoMonster, Lipcowa, Beezi, Roxanne, Kil lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Już mu powiedziałam że jutro cimcirimci, tak profilaktycznie. Śluz jakiś takis się zmienił na płodny ale owulka w kilku najbliższych dniach nie jest możliwa, więc to pewnie efekt choroby. Ale baterie zasilić można. 😂
A swoją drogą polecam centrum medyczne uniwersytetu Warszawskiegosiesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Dziewczyny, tak abstrahując od tematów okołoswiatecznych.
Czy "jakość" @ ma wpływ na owulację i ogólnie przebieg cyklu?
(Sama tak kombinuje, nie śmiejcie się) 🙈
U mnie zawsze cykle ok 30-32 dni i @ trwająca 5-6 dni przy czym przez pierwsze 3-4 dni krwawię jak pół kota. Tampony super co 1-2 h przeciekają. Na noc tampon + podpaska.
Jeśli zdarzyło się, że cykl się wydłużył to @ była z nawiązką, krwawilam już jak pół łosia a nie kota.
A teraz? Po cyklu 38 dniowym! 1 DC - lekkie krwawienie, 2 DC srednio-mocne a dziś 3 DC i ledwo co już leci
🤯🤯🤯🤯🤯
Czy to może mieć wpływ na owulację w tym cyklu czy mam wracać do garów bo za mocno kombinuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 00:01
-
Sara, ja przy problemach z tarczyca mam czasem 3 dni okres i tyle, ale na owu nie miało to żadnego wpływu. 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Sara, ja przy problemach z tarczyca mam czasem 3 dni okres i tyle, ale na owu nie miało to żadnego wpływu. 😊
A czy problemy z tarczyca mogą ujawnić się od tak nagle
Wielokrotnie miałam sprawdzane TSH, Ft3, Ft4 i zawsze było książkowe.
Nie mam też podstaw aby podejrzewać jakieś zaburzenia pracy tarczycy 🤔
Może ten krótki okres to taki prezent, żeby móc dłużej korzystać z męża w domu 🙈 -
Sara a może endo było jakieś cieńsze tym razem?
I takie dłuższe cykle chyba bywają bezowulacyjne, kiedyś czytałam, że w takim przypadku się może też zdarzyć krótsza miesiączka. Bez reguły, jak ze wszystkim w naszym ciele, ale być może to któraś z tych dwóch przyczyn.Sara30, siesiepy lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Sara30 wrote:A czy problemy z tarczyca mogą ujawnić się od tak nagle
Wielokrotnie miałam sprawdzane TSH, Ft3, Ft4 i zawsze było książkowe.
Nie mam też podstaw aby podejrzewać jakieś zaburzenia pracy tarczycy 🤔
Może ten krótki okres to taki prezent, żeby móc dłużej korzystać z męża w domu 🙈
Moze pojawic sie z dnia na dzień, ale! Twoja wersja bardziej mi sie podoba ❤️ zatem nie roztrząsamy tego. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 01:05
Sara30 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
agentka93 wrote:Sara a może endo było jakieś cieńsze tym razem?
I takie dłuższe cykle chyba bywają bezowulacyjne, kiedyś czytałam, że w takim przypadku się może też zdarzyć krótsza miesiączka. Bez reguły, jak ze wszystkim w naszym ciele, ale być może to któraś z tych dwóch przyczyn.
A wiesz, że to miałoby sens? W ubiegłym cyklu miałam praktycznie cały cykl śluz płodny ale nie dochodziło do śluzu szczytowego, owulacyjne zaczęłam robić i były takie "prawie prawie" ale nie pozytywne. Może organizm się zbierał do owu kilka razy i nie pykło?
To by miało ręce i nogi.
Z resztą. Najważniejsze, oby w tym cyklu się zebrał 😈😈😈
Księgowa a jeszcze z innej beczki. Od dawna masz zdiagnozowane nadciśnienie? Czy gdy zaszłas w ciążę z córką musiałaś zmienić leczenie?
Ja choruje na nadciśnienie ale nie biorę leków na stałe a ratuje się captoprillem w razie W.
Mamy genetyczne obciążenie (moja babcia pierwszy zawał miała w wieku 27 lat a mama 31. Potem babcia w wieku 32 l pierwszy udar, mama po 40ce).
Przy okazji badań genetycznych wyszło u Toli, że ma 3 mutacje w genie TTN, które za to odpowiadają.
Mi pierwsze skoki ciśnienia zaczęły się w wieku 27 lat zaraz po urodzeniu T. Zastanawiam się, czy jeśli ujrzę 2 kreski to powinnam pójść do kardiologa?
Leków na stałe kardiologicznych nie przyjmuje ale skoki zdarzają się.... Jestem niskociśnieniowcem (100/65 norma) a bywają skoki do 170/120.