W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Siesiepy a ja na jakim etapie jest budowa? Kiedy planujecie przeprowadzkę? 🏡Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Z tymi badaniami nasienia to jest tak ze faktycznie każda klinika ma inne parametry. Mój gin polecał invimed i tam rozszerzone badania. Zazwyczaj to jest mała dopłata a jednak dużo więcej są w stanie powiedzieć 🙂
Smerfetka_1988 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Nesairah, rozalaaa 😘 dziękuję za pomoc w interpretacji ❤️
Nesairah u mnie przeważnie owu jest ok 17-18 DC więc jeśli od dzisiaj dolicze te 3-4 dni to wychodzi owu w 11-12 DC. Bardzo szybko jak na mnie.
Ale nie mam idealnie regularnych cykli więc mogłoby tak być
Ogólnie klimat sprzyja staraniom między nami jest naprawdę bardzo bardzo fajnie ❤️
Mieliśmy potężny kryzys ale przetrwaliśmy i teraz musi już być z górkinesairah, Księgowa, rozalaa, Cotakoza, .aś. lubią tę wiadomość
-
Sara, polecam robić testy zdecydowanie pozniej, w sensie popołudniu, wieczorem. 😊 Chyba, że masz ich za dużo 😅
Ja mialam raz tak, ze rano ledwo, ledwo bylo widać, a wieczorem pik jak w morde strzelił 😁Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Meggi110818 wrote:Mi ovitrelle w jednym cyklu do 13dnia po podaniu się utrzymywał.
No wiem, wiem. U mnie w zeszłym cyklu tak samo, ale chociaż jutro będę wiedziała czy rośnie czy spada i co dalej ze sobą i swoją chorobą począć 🤣🤣🤣
Jestem już po pierwszej becie. O 23 mają być wyniki. Niby totalny luz bo i tak dzisiejszy wynik o niczym świadczyć nie będzie, ale w głębi serca cały czas się tli nadzieja 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️ będę dawała znać ❤️❤️❤️
Laski, a któraś z Was wie w ogóle do jakich wartości rośnie beta w pierwszej dobie po zastrzyku ovitrelle? Nigdzie nie mogłam znaleźć takiej informacji, a ciekawi mnie to 🤔🤔 -
ja jak wstane rano ( a ztym może być ciężko ) to polecę na betę. pzynajmnej zaoszczędzę na testach i uzbroje się w podpaski. wiem że to tylko formalność, ale chyba dobrze mi zrobi*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewelka23 wrote:No wiem, wiem. U mnie w zeszłym cyklu tak samo, ale chociaż jutro będę wiedziała czy rośnie czy spada i co dalej ze sobą i swoją chorobą począć 🤣🤣🤣
Jestem już po pierwszej becie. O 23 mają być wyniki. Niby totalny luz bo i tak dzisiejszy wynik o niczym świadczyć nie będzie, ale w głębi serca cały czas się tli nadzieja 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️ będę dawała znać ❤️❤️❤️
Laski, a któraś z Was wie w ogóle do jakich wartości rośnie beta w pierwszej dobie po zastrzyku ovitrelle? Nigdzie nie mogłam znaleźć takiej informacji, a ciekawi mnie to 🤔🤔
Chyba nigdzie nie ma takich danych, chyba że jakaś staraczka zrobiła z ciekawości 😁. U mnie w 12dniu po było 4, a w 13 było 2.5, obie bety zrobiły cień na teście. -
Księgowa wrote:Sara, polecam robić testy zdecydowanie pozniej, w sensie popołudniu, wieczorem. 😊 Chyba, że masz ich za dużo 😅
Ja mialam raz tak, ze rano ledwo, ledwo bylo widać, a wieczorem pik jak w morde strzelił 😁
A kupiłam 50 szt tych horienow to szaleje 🙈
Jeszcze dziś pod wieczór zrobię pewnie -
Mi różowe horieny słabiutko się wybarwiały, być może piku nie wyłapałam po prostu, ale owulka raczej była -potwierdzona później progiem. Zostało mi ich sporo akurat, więc w tym cyklu zrobię, jako że mierzenie temperatury odpuściłam (dla zdrowia psychicznego ).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 17:10
M94 lubi tę wiadomość
-
Czytam i patrzcie jaki to mit, że mężczyzna zawsze chce cimcirimci. U nas to ja mam słabsze libido chociaż dramatu nie ma. Ogólnie wolę jedzenie niż seks 🤣
Ale Staremu wystarczy pokazać kawałek cycka albo machnąć dupką przytulając się pod kołdrą, aby mu się chciało nawet jeśli wcześniej nie ma ochoty 😛
No chyba że akurat jest obrażony, to wtedy nawet bielizna nie pomoże 🤦🏻♀️Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Księgowa wrote:Sara, polecam robić testy zdecydowanie pozniej, w sensie popołudniu, wieczorem. 😊 Chyba, że masz ich za dużo 😅
Ja mialam raz tak, ze rano ledwo, ledwo bylo widać, a wieczorem pik jak w morde strzelił 😁
A u mnie znów pik wyszedł o 9 potem chyba 14 a wieczorem już jaśniejsza kreska -
agentka93 wrote:Czytam i patrzcie jaki to mit, że mężczyzna zawsze chce cimcirimci. U nas to ja mam słabsze libido chociaż dramatu nie ma. Ogólnie wolę jedzenie niż seks 🤣
Ale Staremu wystarczy pokazać kawałek cycka albo machnąć dupką przytulając się pod kołdrą, aby mu się chciało nawet jeśli wcześniej nie ma ochoty 😛
No chyba że akurat jest obrażony, to wtedy nawet bielizna nie pomoże 🤦🏻♀️ -
Meggi110818 wrote:Chyba nigdzie nie ma takich danych, chyba że jakaś staraczka zrobiła z ciekawości 😁. U mnie w 12dniu po było 4, a w 13 było 2.5, obie bety zrobiły cień na teście.
Chyba następnym razem przeprowadze takie badania dla dobra społeczeństwa 🤣🤣🤣 u mnie w zeszłym cyklu podobnie 11 dzień po bylo 4.4, w 12 dzień 2.5 i 13 1 coś.... Także teraz w 9 dzień po obstawiam tak z 10 conajmniejM94 lubi tę wiadomość
-
Oj z tymi facetami, jakby człowiek miał mało na głowie w związku z tymi staraniami to jeszcze trzeba chodzić i głaskać żeby robili co trzeba 😂
A tak na poważnie to mój to tak różnie, czasami trzeba go zmotywować ale po tylu latach mam już swoje sposoby 😂🍦
Wiecie co mnie ostatnio napadło? To jest niesamowite co ma człowiek w głowie… Mamy w planach spotkać się ze znajomymi, to tacy ludzie których znam od 20 lat, spotykamy się nie jakoś bardzo często ale regularnie, jedni single, inni w stałych związkach i ze dwa małżeństwa. I wiecie co? Boje się tego spotkania, bo przechodzi mnie strach na samą myśl, ze któraś powie że jest w ciąży 🫣 To jest okropne, wszystkich lubię i tak dalej ale od początku starań miałam okazji odbierać takich wieści, przerażają mnie moje własne emocje 🥺
SandraH.97 lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Agn1000 wrote:Siesiepy a ja na jakim etapie jest budowa? Kiedy planujecie przeprowadzkę? 🏡
Kochana dalej kuchnia się robi. Fronty już instalują bo blaty są.
Od razu w trakcie szafki w kibelku.
Przypylilo nas finansowo trochę, więc stagnacja pełną gębą, styczeń będzie na styk, chyba że uda się gdzieś dorobic coś. Dopiero w lutym-marcu jest szansa na ruszenie z kopyta, a tak to będziemy dłubanine chyba uskuteczniać sami. ale powinno wystarczyć, i tak to trzeba zrobić.
Niemniej przez to z panelami czekamy, niby mamy na to odłożone ale wolimy ten miesiąc później je zrobić, bo tfu tfu coś się posypie, koń zachoruje lub auto się zepsuje i leżymy.
Nie oceniam już kiedy się wprowadzimy, bo nie ma sensu. Od dwoch-trzech lat podaje taka datę i o.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
rozalaa wrote:Oj z tymi facetami, jakby człowiek miał mało na głowie w związku z tymi staraniami to jeszcze trzeba chodzić i głaskać żeby robili co trzeba 😂
A tak na poważnie to mój to tak różnie, czasami trzeba go zmotywować ale po tylu latach mam już swoje sposoby 😂🍦
Wiecie co mnie ostatnio napadło? To jest niesamowite co ma człowiek w głowie… Mamy w planach spotkać się ze znajomymi, to tacy ludzie których znam od 20 lat, spotykamy się nie jakoś bardzo często ale regularnie, jedni single, inni w stałych związkach i ze dwa małżeństwa. I wiecie co? Boje się tego spotkania, bo przechodzi mnie strach na samą myśl, ze któraś powie że jest w ciąży 🫣 To jest okropne, wszystkich lubię i tak dalej ale od początku starań miałam okazji odbierać takich wieści, przerażają mnie moje własne emocje 🥺rozalaa lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Jestem ciekawa czy ten mój stary przez te kolejne 2 tygodnie jak będą goście, sam wyjdzie z chęcią cimcirimci. Jak nie to uwaga uwaga, 3 tygodnie posuchy będą. 😳
Ja to aktualnie mam w zadku. Nie chce mi się znowu prosić.Kil lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Co do libido to u nas o to były nieziemskie awantury, moje płacze, groźby 🫣
Zaczęłam sobie wkręcać, że mąż nie chce się kochać codziennie bo mu się nie podobam.
Robiłam nawet eksperyment - nie zabiegałam o seks i chciałam sprawdzić kiedy sam kiwnie palcem. Po 3 miesiącach wymieklam 🙈🙈🙈
Mój mąż nie wykazuje inicjatywy nigdy i żadna bielizna tego nie zmienia 🙈 seks jest albo z mojej inicjatywy albo wcale. Jest też dość pruderyjny 🫣 zabawki nie, jakieś fantazje nie... 😏
Trochę mamy różnice temperamentów i libido bo ja bym mogła dzień w dzień po 2 razy 🙈
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Hej, wybaczcie że wpadam "z kopyta", ale macie wiecej doświadczenia, czy ktoś was ma jakąś wiedzę na temat wysokiego CRP rzędu 410mg/l i brak objawów infekcji?? Morfologia w porządku oprócz lekko zawyżonych % Gran, oraz lekko obizonych Lymph %. Mocz w porządku. Wizyta dopiero jutro, do tego momentu chyba osiwieje, czy to może jakoś zaszkodzić w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 17:51
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
A-6 wrote:Hej, wybaczcie że wpadam "z kopyta", ale macie wiecej doświadczenia, czy ktoś was ma jakąś wiedzę na temat wysokiego CRP rzędu 410mg/l i brak objawów infekcji?? Morfologia w porządku oprócz lekko zawyżonych % Gran, oraz lekko obizonych Lymph %. Mocz w porządku. Wizyta dopiero jutro, do tego momentu chyba osiwieje, czy to może jakoś zaszkodzić w ciąży?
Sprawdziłabym na cito OB i prokalcytonine.
A-6, siesiepy lubią tę wiadomość