W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Victoria006 wrote:Choco ja jestem takim typem że nie mogę usiedzieć na miejscu i cały czas chciałabym coś robić w domu, a do tego osobą w stylu wszystko musi być po mojemu i nikt nie zrobi tego lepiej ode mnie 🫣😄 i dlatego zostawienie wszystkiego mojemu mężowi nie jest spełnieniem marzeń 😄 i już wiem że będzie mnie przez to "swędział mózg" no ale czego się nie robi dla maleństwa 🥰
Victoria006 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Victoria, ale szybko poszła ta szyjka, w sensie i skracanie, i zgładzanie, i rozwarcie! Leżakuj i spróbuj odpoczywać ile się da, to już na szczęście tylko chwila tak naprawdę. Plus jakby nie było... ostatni moment tego typu odpoczynku. Dasz radę! I nie stresuj się za bardzo, żeby to ciśnienie udało się utrzymać do końca stabilne ❤️❤️
Dawaj nam tu znać jak się czujesz 🤗 -
ChocoMonster wrote:Victoria, a czułaś jakieś dolegliwości w związku z tym zgładzeniem szyjki i rozwarciem? 🤔
Powiem ci że oprócz takiego lekkiego kłucia w kroczu czasami to niczego nie czułam, ale to kłucie występowało bardzo sporadycznie i wtedy kiedy się schyliłam czy ukucnęłam albo gwałtowniej wstałam z łóżka czy kanapy, no i twardnienie brzucha powysiłkowe ale to już było wcześniej i na ostatniej wizycie szyjka była twarda i nie przepuszczająca, owszem już wtedy się skracała ale gin mówił że to normalne na tym etapie że powoli się skraca👰♀️🤵♂️💒 06.2021
Starania o pierwsze 👶 od 07.2022
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
od 10.2022 starania z żelem Conceive plus
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko
-
Victoria006 wrote:Powiem ci że oprócz takiego lekkiego kłucia w kroczu czasami to niczego nie czułam, ale to kłucie występowało bardzo sporadycznie i wtedy kiedy się schyliłam czy ukucnęłam albo gwałtowniej wstałam z łóżka czy kanapy, no i twardnienie brzucha powysiłkowe ale to już było wcześniej i na ostatniej wizycie szyjka była twarda i nie przepuszczająca, owszem już wtedy się skracała ale gin mówił że to normalne na tym etapie że powoli się skraca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 20:03
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Oloska, jak idzie Ci masaż krocza? 🤔
A jak u Ciebie? -
ChocoMonster wrote:Czyli można chodzić z rozwarciem i ze zgładzoną szyjką totalnie na nieświadomce 🫨😱 Najgorsze jest to, że takie kłucie może, ale nie musi nic oznaczać i bądź człowieku mądry kiedy coś się dzieje i należy to skontrolować, a kiedy to tylko fizjologia 🙈
No dokładnie 🤯 tak naprawdę takie kłucie może równie dobrze oznaczać nacisk główki na pęcherz albo kopniaka, ale jak rozmawiałam właśnie ze swoją przyjaciółką to też miała takie kłucia przy skracaniu szyjki i rozwarciu, także zawsze warto mówić o takich przypadkach swojemu ginowi tak na wszelki wypadek👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
oloska wrote:A powiem Ci, że byle jak, jakoś po tym masażu u urofizjo miałam inne odczucia, w sensie wiesz, pokazała te ruchy i przy tym czułam tak, przy innym tak. A tu samej jest mi dość ciężko, uczucia są hm, no dziwne, plus jestem w stanie masować tylko na jedną stronę 🙈 więc zmieniam bok w trakcie, co tez wychodzi wiadomo, jak u słoniątka. No i trochę mi kurcze przeszkadzają paznokcie, w masażu zewnętrznym, a wcale nie są jakieś długie. Ale to takie narzekanie wynikające tylko i wyłącznie z tego, że inaczej to sobie wyobrażałam 😉 bo takto działam i tyle. I te moje próbki żelu Feminum są super, mocno wodnista substancja, bez uczucia klejenia czy jakiegoś obciążenia.
A jak u Ciebie?✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
No to mamy podobne odczucia. Z tego co czytałam, to po jakimś czasie (około 2 tyg) inne dziewczyny zaczęły realnie czuć różnice podczas tego masażu, więc mam trochę nadzieję, że to będzie taki punkt zwrotny, w stylu - okej, to działa i ma sens. Ja też mocno liczę na ochronę krocza, chociaż u mnie w szpitalu odsetek nacięć jest dość wysoki, niestety, zwłaszcza u pierworódek. No ale tego nie przeskoczę.
-
Jestem po wizycie, i mam lekki stres. Wszystko ok, Młodzież rośnie równo, w sensie u tej dr zawsze wychodzi 60-70 percentyl i tak też jest teraz, chociaż rozbieżność pomiarów jest ogromna (najbardziej śmieszy mnie głowa, która dziś wyszła na 38,5 tc, ale oczywiście nie biorę tego na poważnie 😉). Szyjka podobno długa, ale dr powiedziała, że jakby się uparł, to przepuści palec, przy czym nic nie kombinowała. Plan zakłada ostatnią wizytę u niej 1.08 (bo teraz ma urlop), i zaproponowała mi stawienie się na oddział 9.08, bo ma wtedy dyżur, na wstępną stymulacje, mówiła o tasiemce lub baloniku, w zależności jaka będzie sytuacja. No nie powiem, trochę mnie ta wizja przestraszyła, bo brzmi to coraz bardziej realnie 😳
Dzisiejszy zapis był już wzorowy, chociaż Oliwia chciała koniecznie strząsnąć z siebie pelotę 😁Cotakoza, Idawoll lubią tę wiadomość
-
oloska wrote:Jestem po wizycie, i mam lekki stres. Wszystko ok, Młodzież rośnie równo, w sensie u tej dr zawsze wychodzi 60-70 percentyl i tak też jest teraz, chociaż rozbieżność pomiarów jest ogromna (najbardziej śmieszy mnie głowa, która dziś wyszła na 38,5 tc, ale oczywiście nie biorę tego na poważnie 😉). Szyjka podobno długa, ale dr powiedziała, że jakby się uparł, to przepuści palec, przy czym nic nie kombinowała. Plan zakłada ostatnią wizytę u niej 1.08 (bo teraz ma urlop), i zaproponowała mi stawienie się na oddział 9.08, bo ma wtedy dyżur, na wstępną stymulacje, mówiła o tasiemce lub baloniku, w zależności jaka będzie sytuacja. No nie powiem, trochę mnie ta wizja przestraszyła, bo brzmi to coraz bardziej realnie 😳
Dzisiejszy zapis był już wzorowy, chociaż Oliwia chciała koniecznie strząsnąć z siebie pelotę 😁
Czemu tak szybko masz sie stawić na oddział? 🫨✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Kochana czym sie stresujesz? Tą szyjką czy tym, że poród staje sie coraz bardziej realny?
Czemu tak szybko masz sie stawić na oddział? 🫨 -
Dziewczyny,
Dziewczyny, ja w szpitalu. W piątek rano w przychodni miałam kilka spadków tętna małej na ktg i odesłali mnie żeby na izbę to sprawdzić. W szpitalu gdzie mam rodzic odesłali mnie, bo nie było miejsc na "wczesniakaach" a tak po prostu samego ktg bez przyjęcia nie robią.
W drugim mnie zostawili, bo ze 3 spadki były ma zapisie.
Myslalam ze dziś wyjdę ze szpitala, mamy podejrzenie hipotrofii. Chcą obserwować przepływy, 3x dziennie ktg I jak się nic nie zmieni to po 37tyg. indukcja porodu.
Małaa brzuszek poniżej 10 percentyla, parametry na 32tydzeń. Dzisiaj powiedzieli, że waży 2kg. Boję się cholernie 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 19:16
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Dziewczyny,
Dziewczyny, ja w szpitalu. W piątek rano w przychodni miałam kilka spadków tętna małej na ktg i odesłali mnie żeby na izbę to sprawdzić. W szpitalu gdzie mam rodzic odesłali mnie, bo nie było miejsc na "wczesniakaach" a tak po prostu samego ktg bez przyjęcia nie robią.
Myslalam ze dziś wyjdę ze szpitala, mamy podejrzenie hipotrofii. Chcą obserwować przepływy, 3x dziennie ktg I jak się nic nie zmieni to po 37tyg. indukcja porodu.
Małaa brzuszek poniżej 10 percentyla, parametry na 32tydzeń. Dzisiaj powiedzieli, że waży 2kg. Boję się cholernie 😔
Pamiętaj, że w pomiarach są też błędy i może być troszkę większa, a dzieci rodzą się nawet ok 2500kg i są zdrowe!
Dobrze, że jesteś pod opieka !33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
Sesyjka wrote:Dziewczyny,
Sesyjka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🙏😘
Tak jak pisze Cotakoza jest możliwość błędu pomiarowego i mniejsze dzieciaczki też rodzą się zdrowe. Strasznie współczuję ci tego pobytu w szpitalu, bo sama wiem po sobie że strasznie by mnie to podłamało... w końcu w domu człowiek czuję się najlepiej, ale najważniejsze jest to że teraz jesteście pod dobrą opieką.
Ja w środę też mam pierwsze ktg i w sumie boję się czy wszystko będzie dobrze, bo moją przyjaciółkę też z powodu tętna małej zostawili na oddziale patologii ciąży, ale na szczęście następnego dnia wszystkie zapisy były w normie i wypisała się na własne życzenie. Ale taka sytuacja może nieźle nastraszyć.
Trzymaj się kochana, wszystko będzie dobrze 🤞❤️👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Cotakoza wrote:Kochana, trzymam za Was kciuki !
Pamiętaj, że w pomiarach są też błędy i może być troszkę większa, a dzieci rodzą się nawet ok 2500kg i są zdrowe!
Dobrze, że jesteś pod opieka !
U mnie przepływy i ktg już 3ci dzień w normie ale wypisać nie chcą z powodu podejrzenia hipotrofii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 20:54
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjko, kurcze, ale się podziało. Wyobrażam sobie jaki przeżyłaś stres, i jaki przeżywasz dalej. Wierzę, że pobyt w szpitalu to nic przyjemnego, ale dobrze, że jesteś pod kontrolą, szkoda tylko, że nie w swoim wybranym szpitalu. Pamiętam, że kiedyś pisałaś, że Ty urodziłaś się niezbyt duża, więc może to też taka Wasza rodzinna uroda. Najważniejsze, że przepływy są dobre.
Jakiś czas temu, na którymś z wątków wyczytałam, że dziewczyny polecają sobie nutridrinki do picia w celu podkoksowania dzidziusiów, nie wiem ile w tym prawdy, ale moja koleżanka w swojej ciąży mając córeczkę na granicy (wahała się między 10 a 8 percentylem) też je piła na końcówce, gdzie zaczynało się robić nieciekawie (groził jej szpital, koniec końców miała indukcję po 38 tc, waga dziecka ponad 2800).
Victoria, a jak u Ciebie relaks i odpoczynek? Dajesz radę? Zapisem się nie stresuj, ale weź ze sobą wodę i coś słodkiego, żeby w razie konieczności "obudzić" dzidziutka 😉 -
Oloska zaczęłam się przyzwyczajać do relaksu i przymusowego wypoczynku 🙂 nie leże z nogami w górze 24/7, bo jednak mam psiaka którego muszę wypuszczać/ wpuszczać na ogródek, nakarmić i czasami czymś zająć, zrobić obiad, trochę posprzątać... ale odczuwam codziennie takie lekkie skurcze, coś jak ból na okres no i ostatnio doszły do tego bóle w pachwinach...
Oby do piątku bo wtedy będzie już ciąża donoszona i niech się dzieje wola nieba 😀 a we wtorek wizyta u gina prowadzącego i zobaczymy czy coś nadal postępuje czy sytuacja się zatrzymała👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Dzisiaj na obchodzie powiedzieli, że mała nie urośnie, nie wiem dlaczego tak zakladają..jest mi cholernie przykro.. chcą rozwiązywać ciążę po 37 tyg. Usg dopiero zrobią za tydzień.. założyli, że to fgr
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶