W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Victoria, pięknie Hania przykoksiła! Super waga!
A szyjka jaka? Aż taka krótka? Co do nospy to zrobiłabym tak jak Choco radzi, póki nie ma skurczowego dramatu, to chyba bez sensu się faszerować. Ja sama biorę dziennie 300 mg, ale moje koleżanki brały nawet po 600 mg (jedna przez całą ciąże taką ilość) więc tu też jest pole do popisu. -
oloska wrote:Victoria, pięknie Hania przykoksiła! Super waga!
A szyjka jaka? Aż taka krótka? Co do nospy to zrobiłabym tak jak Choco radzi, póki nie ma skurczowego dramatu, to chyba bez sensu się faszerować. Ja sama biorę dziennie 300 mg, ale moje koleżanki brały nawet po 600 mg (jedna przez całą ciąże taką ilość) więc tu też jest pole do popisu.
W sumie to nie wiem ile się skróciła, ale chyba nie ma dramatu skoro lekarz mówił że jest ok jak na ten etap ciąży i szyjka nie przepuszcza. Niby lekarz wie co robi i co przepisuje, ale tak jak mówisz nie ma co się faszerować za dużo.👰♀️🤵♂️💒 06.2021
Starania o pierwsze 👶 od 07.2022
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
od 10.2022 starania z żelem Conceive plus
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko
-
Hej! Co tam słychać dziewczyny w to upalne lato? 😉
Ja dziś próbowałam ogarnąć pediatre dla Oliwii, podjechałam zapytać, czy nie będzie problemów z rejestracją dziecka po porodzie (uczona doświadczeniami pacjentek, że czasem poradnie nie chcą przyjmować nowych pacjentów) i przeżyłam niemiłe zaskoczenie, bo pani w rejestracji oznajmiła, że mogę wybrać pediatre w tej przychodni tylko, jeśli mam od nich położna środowiskową (co wiem, że nie jest prawdą, ale w sumie częstą praktyką), natomiast położna środowiskowa po weryfikacji gdzie mieszkam (niecałe 2 km od poradni), ale niestety - w centrum, i na zamkniętym osiedlu, oznajmiła, że jedyna opcja w tym wypadku to przyjechać po nią, albo zrobić patronaż w poradni, bo dojazd autobusem dla niej odpada, zostawienie auta na płatnym parkingu odpada, no i generalnie inne osiedle to już jest problem. Także wesoło 🙄 -
oloska wrote:Hej! Co tam słychać dziewczyny w to upalne lato? 😉
Ja dziś próbowałam ogarnąć pediatre dla Oliwii, podjechałam zapytać, czy nie będzie problemów z rejestracją dziecka po porodzie (uczona doświadczeniami pacjentek, że czasem poradnie nie chcą przyjmować nowych pacjentów) i przeżyłam niemiłe zaskoczenie, bo pani w rejestracji oznajmiła, że mogę wybrać pediatre w tej przychodni tylko, jeśli mam od nich położna środowiskową (co wiem, że nie jest prawdą, ale w sumie częstą praktyką), natomiast położna środowiskowa po weryfikacji gdzie mieszkam (niecałe 2 km od poradni), ale niestety - w centrum, i na zamkniętym osiedlu, oznajmiła, że jedyna opcja w tym wypadku to przyjechać po nią, albo zrobić patronaż w poradni, bo dojazd autobusem dla niej odpada, zostawienie auta na płatnym parkingu odpada, no i generalnie inne osiedle to już jest problem. Także wesoło 🙄
Udało Ci się załatwić inną położną? Czy wybierasz tą, do której będziesz jeździła sama na wizytę?
Oprócz tego u nas okej, chociaż mam już czasem ciężkie dni, zapewne spotęgowane przez upały. Stasiu swoje waży i coraz bardziej zaczynam to niestety odczuwać, ale ulgę przynosi mi piłka i krótkie spacery ☺️. Zmiana pozycji w łóżku to już jest hardcore, boje się co będzie dalej. Jutro mam dzień ważenia, ostatnio było +7kg, zobaczymy ile waga jutro pokaże. 😇 Dziś za to mam dzień prania ciuszków dla Młodego i raaaany, ile ja tego mam 🫣 Dopiero jak się za to wzięłam to zdałam sobie sprawę, że na zakupach to mnie chyba lekko poniosło. 👀
A co u Was? Jak się czujecie? Wyprawka skończona?✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Ja akurat z położną nie mam problemu bo jednym z wymogów szkoły rodzenia był wybór położnej właśnie stamtąd, a z wielu opini i zajęć z nimi wiem że to fajne konkretne kobietki 🙂 i moja położna też właśnie taka jest, a do tego większość z nich pracuję w szpitalu w moim mieście także mają też praktyczną wiedzę z porodówki 🙂
Co do wyboru lekarza pediatry to dla mnie też jest mega ciężki wybór bo nawet nie znam żadnych w mieście, a o przychodniach też są różne opinie 🤔 a my z mężem praktycznie wogóle nie chodzimy do lekarzy, jak już to wszystko prywatnie i już czuję że muszę popytać dzieciatych koleżanek gdzie chodzą bo sama sobie nie poradzę 🙂
Wyprawka już tak w ok 90% gotowa, zostały jeszcze jakieś pierdółki do kupienia, a z dużych rzeczy to tylko wanienka na stojaku 🙂 i powoli zaczynam się już brać za pakowanie walizki do szpitala 🙂
Choco u mnie przy praniu było to samo, miałam wrażenie że mam mase tych ciuszków, szczególnie jak przyszło do prasowania 🫣 na szczęście te małe rozmiary mam już ogarnięte i poukładane w szufladzie, zostały jeszcze większe ciuszki i ewentualne ciuszki jeszcze dokupione, bo moja mama nie przestaje szaleć w sklepach i lumpkach 😀
Co do wagi to nawet nie chce mi się już jej sprawdzać 🫣 w tamtym tygodniu było +12kg, jestem trochę przerażona ale cały czas tłumaczę sobie że po ciąży i przy kp wszystko szybko spada i tego się trzymam 😁 pogoda trochę wykańcza, mi puchną stopy, trochę przeszkadza zgaga szczególnie w nocy i dodatkowo nocne wstawanie na siusiu min. 2-3 razy... mycie włosów nad wanną już nie wchodzi w grę bo mam wrażenie że pęknie mi kręgosłup i dodatkowo zgięcie się z tym brzuszkiem to już nie lada wyczyn 🙂 jak by tego było mało to się przeziębiłam (w lato przy takiej pogodzie, brawo ja) i męczy mnie suchy kaszel, gardło i katar w nocy także podsumowując narazie końcówka ciąży trochę wykańcza👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
A ja się tak bałam, że położna będzie mnie chciała w domu przed porodem odwiedzać, w ramach edukacji przedporodowej... a tu proszę, nawet jednej wizyty już po nie chce zrobić 🙄😁
Postaram się w tygodniu odwiedzić jeszcze dwie okoliczne poradnie i zobaczyć jakie tam są zwyczaje, a jak nie, to będę kombinować.
Trafić na dobrego pediatre to też nie lada wyzwanie. Ja akurat mam super lekarkę w oddziale, do której nie raz na dyżurach przyjeżdżają koleżanki z dzieciakami, więc wybór przychodni to tak bardziej pod kątem szczepień.
Kurcze, to moja wyprawka leży totalnie 🙈 mam jeszcze masę rzeczy nie zamówionych, i jakoś brak nastroju na wybieranie.
A czuję się całkiem ok, chociaż te upały robią swoje, w mieszkaniu też jest już taaaak gorąco, że szok. Musiałam już zdjąć swój pierścień zaręczynowy, stopy na szczęście jeszcze są ok, ale tylko czekam, aż będę sobie poluźniać zapięcie.
Dzisiaj mamy wizytę, i właśnie weszłam na wagę, +13 kg.
Victoria, nie miałaś czasem sesji ciążowej jakoś ostatnio? Pochwal się foteczkami! Ja jadę w piątek 😉 -
oloska wrote:A ja się tak bałam, że położna będzie mnie chciała w domu przed porodem odwiedzać, w ramach edukacji przedporodowej... a tu proszę, nawet jednej wizyty już po nie chce zrobić 🙄😁
Postaram się w tygodniu odwiedzić jeszcze dwie okoliczne poradnie i zobaczyć jakie tam są zwyczaje, a jak nie, to będę kombinować.
Trafić na dobrego pediatre to też nie lada wyzwanie. Ja akurat mam super lekarkę w oddziale, do której nie raz na dyżurach przyjeżdżają koleżanki z dzieciakami, więc wybór przychodni to tak bardziej pod kątem szczepień.
Kurcze, to moja wyprawka leży totalnie 🙈 mam jeszcze masę rzeczy nie zamówionych, i jakoś brak nastroju na wybieranie.
A czuję się całkiem ok, chociaż te upały robią swoje, w mieszkaniu też jest już taaaak gorąco, że szok. Musiałam już zdjąć swój pierścień zaręczynowy, stopy na szczęście jeszcze są ok, ale tylko czekam, aż będę sobie poluźniać zapięcie.
Dzisiaj mamy wizytę, i właśnie weszłam na wagę, +13 kg.
Victoria, nie miałaś czasem sesji ciążowej jakoś ostatnio? Pochwal się foteczkami! Ja jadę w piątek 😉oloska lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Oloska musiałam niestety przełożyć sesję na jutro i pech taki że jeszcze kuruję przeziębienie 😔 ale na szczęście jest chyba lepiej i mam nadzieję że wszystko wyjdzie tak jak trzeba, a jak będę miała fotki to napewno się pochwalę 😁
oloska lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
U nas dzisiaj 2200g 😉 głowa wchodzi już pod spojenie, ciężko było ją ładnie złapać, więc zakładam pewien margines błędu, ale grunt, że powoli do przodu. Szyjka długa i zamknięta, powiedziała mi doktorka, że od tego momentu ona już nie mierzy, kieruje się tylko badaniem palpacyjnym. I co najważniejsze, przegadałam temat ewentualnej indukcji, i na szczęście (dla mnie i mojej głowy zwłaszcza), nie będziemy czekać dłużej, niż do terminu.
Victoria, to trzymam kciuki za zdrówko i za piękną sesję ❤️Victoria006, Madziq6 lubią tę wiadomość
-
oloska wrote:U nas dzisiaj 2200g 😉 głowa wchodzi już pod spojenie, ciężko było ją ładnie złapać, więc zakładam pewien margines błędu, ale grunt, że powoli do przodu. Szyjka długa i zamknięta, powiedziała mi doktorka, że od tego momentu ona już nie mierzy, kieruje się tylko badaniem palpacyjnym. I co najważniejsze, przegadałam temat ewentualnej indukcji, i na szczęście (dla mnie i mojej głowy zwłaszcza), nie będziemy czekać dłużej, niż do terminu.
Victoria, to trzymam kciuki za zdrówko i za piękną sesję ❤️
Jestem ciekawa jak Stasiu przykoksił i przede wszystkim jak szyjka 👩⚕️oloska lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dobra dziewczyny, zgodnie z obietnicą chwalę się zdjęciami z dzisiejszej sesji brzuszkowej 😄 narazie to surowe nieobrobione zdjęcia ze znakiem wodnym fotografki. Mieliśmy nie mały problem żeby wybrać tylko 10 zdjęć z masy pięknych ujęć no i skończyło się na 14 zdjęciach, chociaż jakbym mogła wzięłabym o wiele więcej 😄 ale to jednak drogi gips, bo każde dodatkowe zdjęcie 40zł
ChocoMonster, Niemampomyslunanick, oloska lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Victoria006 wrote:Dobra dziewczyny, zgodnie z obietnicą chwalę się zdjęciami z dzisiejszej sesji brzuszkowej 😄 narazie to surowe nieobrobione zdjęcia ze znakiem wodnym fotografki. Mieliśmy nie mały problem żeby wybrać tylko 10 zdjęć z masy pięknych ujęć no i skończyło się na 14 zdjęciach, chociaż jakbym mogła wzięłabym o wiele więcej 😄 ale to jednak drogi gips, bo każde dodatkowe zdjęcie 40zł
Piękne zdjęcia Mamuśka 😁! Szkoda, że psiego dziecka do kompletu nie wzięliście 😁!Victoria006 lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Niemampomyslunanick zdecydowaliśmy się na sesję w studio i tutaj z psim dzieckiem nie koniecznie to pasowało, a on jest często niesforny 😀 i nie wiem jakie byłyby efekty 😆👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Ooo rety, jakie piękne zdjęcia ❤️❤️❤️ Ślicznie wyszłaś, i bardzo Ci pasuje ten kolor. To jest w ogóle właśnie mój klimat sesji 🙈 też mam zaplanowane takie leżące ujęcie 😉
Ale ceny u mnie są jednak wyższe... a wcale nie wybrałam takiej fotograf top of the top, tylko taką ciut bardziej hm, niszową? 700 za 10 zdjęć, każde dodatkowe 60 zł. A noworodkowa 750, te same zasady. Przy czym w pakiecie była zniżka, pewnie akurat na te brakujące fotki 😉😁
P.S. Mój zagaduje mnie, żeby wziąć naszego kotka na sesję... na szczęście argument o ogromnym stresie zwierzaka wygrywa 😁Victoria006 lubi tę wiadomość
-
oloska wrote:Ooo rety, jakie piękne zdjęcia ❤️❤️❤️ Ślicznie wyszłaś, i bardzo Ci pasuje ten kolor. To jest w ogóle właśnie mój klimat sesji 🙈 też mam zaplanowane takie leżące ujęcie 😉
Ale ceny u mnie są jednak wyższe... a wcale nie wybrałam takiej fotograf top of the top, tylko taką ciut bardziej hm, niszową? 700 za 10 zdjęć, każde dodatkowe 60 zł. A noworodkowa 750, te same zasady. Przy czym w pakiecie była zniżka, pewnie akurat na te brakujące fotki 😉😁
P.S. Mój zagaduje mnie, żeby wziąć naszego kotka na sesję... na szczęście argument o ogromnym stresie zwierzaka wygrywa 😁
No u nas za 10 zdjęć było 500zł, ale i tak dobraliśmy 4 dodatkowo bo nie dało rady się ograniczyć i musiałam dopłacić jeszcze 160zł, a fotografka też nie taka top w moim mieście tylko dziewczyna spoza miasta do której musieliśmy dojechać pare kilometrów... ale i tak uważam że warto wydać tą kasę bo pamiątka jest niesamowita 😀
Ps: te leżące ujęcia też uważam że są świetne 🥰👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Byłam dzisiaj u tego drugiego doktorka, i on mi mierzył szyjkę, wyszło mu 2,6 i stwierdził, że jest miękka. Ale nic nie komentował.
Waga oczywiście w cały świat, ale tym się akurat nie przejmuję. I od dziś robimy co tydzień KTG, i mam nadzieję, że to kwestia niedojrzałości, bo wyszło dość zawężone, ale nikt oprócz mnie nie miał zastrzeżeń 😉 na przyszły tydzień się przygotuję, wezmę wodę i cukierki. -
oloska wrote:Byłam dzisiaj u tego drugiego doktorka, i on mi mierzył szyjkę, wyszło mu 2,6 i stwierdził, że jest miękka. Ale nic nie komentował.
Waga oczywiście w cały świat, ale tym się akurat nie przejmuję. I od dziś robimy co tydzień KTG, i mam nadzieję, że to kwestia niedojrzałości, bo wyszło dość zawężone, ale nikt oprócz mnie nie miał zastrzeżeń 😉 na przyszły tydzień się przygotuję, wezmę wodę i cukierki.
Ja dziś byłam na NFZ i wg tego sprzętu Młody waży 2kg, tyle ile wg prywatnego badania prenatalnego 2 tygodnie temu. Dlatego ja absolutnie nie wierze w te sprzęty i biorę to z przymrużeniem oka 😉 Sugeruje się tylko wagą od prywatnego prowadzącego, bo tam jesteśmy badani na nowoczesnym usg, którym jednocześnie wykonywane są prenatalne.✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Choco, tak mówiąc bardzo skrótowo, bez definicji i w sumie na tym moim przykładzie, to akcja serca w zapisie prawie cały czas była taka 140-150, bez odchyleń do góry, o około 15 wzwyż od podstawy, których w prawidłowym, pożądanym zapisie powinna być określona ilość. Ale z racji, że to dopiero 33 tc to jest to okej, i tylko i wyłącznie moja głowa chciałaby zobaczyć coś innego 😉
-
Ja mam wizytę 11.07 🙂 jestem ciekawa co tam u małej
oloska lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)